Здравей Гост

Харесването в синастрията

• 140 Отговора
  • 58286 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
Харесването в синастрията
« -: Септември 06, 2008, 05:56:22 pm »
Привети, кой  според вас за аспектите в една синастрия които ни показват до колко той/ тя ни харесват чисто  физически. освен може би нейната Венера на асц му или неговия Марс на неиния асц., интересува ме  просто обикновенното харесване м/у него и нея :). Ей че пубертетски въпроси, срамувам се но  ми е любопитно...
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Харесването в синастрията
« Отговор #1 -: Септември 06, 2008, 06:05:29 pm »
Чисто физическо привличане освен чрез съвпади,често се наблюдава и при силни опозиции ,вече зависи къде в индивидуалните карти се разпределят съответните акценти,които могат да бъдат представени от различни планети,но обикновено се засягат главно някоя от полярните двойки Слънце/Луна или Венера/Марс (от други планети или от същите в синастрията).

Синастричния 8 дом,често участва при фаталните привличания или връзка в която усещаме сила на притегляне отвъд личната воля (и тази на партньора),което в положителния си вид действа стимулиращо ::) :P

« Отговор #2 -: Септември 06, 2008, 06:08:58 pm »
Привети, кой  според вас за аспектите в една синастрия които ни показват до колко той/ тя ни харесват чисто  физически. освен може би нейната Венера на асц му или неговия Марс на неиния асц., интересува ме  просто обикновенното харесване м/у него и нея :). Ей че пубертетски въпроси, срамувам се но  ми е любопитно...
За това той какви жени попринцип харесва гледам къде се намира Луната. Ако тя не е в хармоничен знак със Слънцето или асцендента на питащата, съм установила, че не е това типа жена,която той харесва. Също така трябва да гледаш дали знака в който му се намира Венерата е в хармония със знака, в който се намира Луната. Ако не са в хармония и той не знае какво иска и ще се лута според естеството на съответните знаци.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Септември 06, 2008, 06:15:45 pm »
Зависи дали търси бъдеща майка на децата си или любовница  ;D Т.е. не е задължително двете роли да се съвместяват(хармония между Луна/Венера),а и не всички жени са способни да ги съвместяват или поне качествено  ;D Отвъд роли и глупости,мъже,жени, когато привличането се основава на любов-е важно харесването на отсрещната личност като такава,а не просто ролята която може да изиграе,а това е отвъд функцията само на Луната или Венера,цялостната индивидуалност се отпечатва в самата карта като цялост, някои дребни елементи могат да обърнат колата както се вика в на пръв поглед хармонична синастрия и обратно за други,важно е да се гледа реално какво се развива и изявява между двама души,което освен от личностите им зависи и от нивото на съзнание и представите(не вкусовете) за това какво е любовта. ;)

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Септември 06, 2008, 06:18:55 pm »
Благодаря ви , за отговорите. Ама аз питах, за простичкото харесване т.е  той вижда очите и нее вижда кривия и нос, и за него тя става най-красивия. Той е нисък и дебел но тя  вижда в него Аполон..ей тези работи  простички  дето са преди  любовта...За любовта ще си питам отделно ;D
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5 -: Септември 06, 2008, 06:24:49 pm »
Ами,то така се почва в любовта-да си сляп за недостатъците на другия... :P
Може и съвпад на Лилит с лична планета на другия да е... ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Септември 06, 2008, 06:48:18 pm »

Залагам на Венера в съвпад със Слънцето на партньора. Особено, ако съвпадът е огледален.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #7 -: Септември 06, 2008, 06:58:38 pm »
Аз залагам на хармоничен аспект между Марс и Венера  ;D, макар че много отдавна не ми се случвало да си помисля, че харесвам някой само заради външен вид.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #8 -: Септември 06, 2008, 07:43:08 pm »
Той е нисък и дебел но тя  вижда в него Аполон..
Значи този мъж трябва да е наистина ама мнооогоо богат!  ;D

Sinyhe:
Цитат
а и не всички жени са способни да ги съвместяват или поне качествено

Не е нужно мъжът да има подобни претенции за съвместяване, ако е наясно със себе си. Затова мъже се женят за умни и амбициозни жени, за да имат децата им "добра" майка. След време решават, че им се иска нещо друго, ама не жените им, пред които те се правят на много морални, а не'кви други, дето не им знаят спатиите и тръгват на едни обиколки....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #9 -: Септември 06, 2008, 08:08:10 pm »
Той е нисък и дебел но тя  вижда в него Аполон..
Значи този мъж трябва да е наистина ама мнооогоо богат!  ;D

Sinyhe:
Цитат
а и не всички жени са способни да ги съвместяват или поне качествено

Не е нужно мъжът да има подобни претенции за съвместяване, ако е наясно със себе си. Затова мъже се женят за умни и амбициозни жени, за да имат децата им "добра" майка. След време решават, че им се иска нещо друго, ама не жените им, пред които те се правят на много морални, а не'кви други, дето не им знаят спатиите и тръгват на едни обиколки....

Знаех си, че тази реплика ще стане хит  ;D.

А не са ли необходими взаимни усилия и за двете условия? Те и жените точно толкова често решават да търсят нещо друго понеже разсъждават по подобен начин за мъжете.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #10 -: Септември 06, 2008, 08:31:12 pm »
Те и жените точно толкова често решават да търсят нещо друго понеже разсъждават по подобен начин за мъжете.
Жените си мислят, че залагат на сигурното  ;) след което са разбрали, че са сбъркали  :-[ При жените степенуването на приоритетите е по-ясно  ;D

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #11 -: Септември 06, 2008, 09:17:43 pm »
ок.,  ама вие преди да разберете един мъж  с колко богат душевен  мир е  ;)нали първо виждате сините, зелените или квито са там очи. Или аз съм започнала да разсъждавам като мъэж, но каквото и да  говорим в  началото е погледа...Та?
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #12 -: Септември 06, 2008, 10:27:52 pm »
....нали първо виждате сините, зелените или квито са там очи. ......., но каквото и да  говорим в  началото е погледа...Та?
'Щото очите са прозорец към душата  ;D

« Отговор #13 -: Септември 07, 2008, 12:28:06 am »

Залагам на Венера в съвпад със Слънцето на партньора. Особено, ако съвпадът е огледален.
Много съм съгласен с този аспект ;D.
Провеката на наталната карта на партньора също би ви свършила работа, ако в седми дом се намира Нептун имате големи шансове да ви гледат през розови очила :P

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #14 -: Септември 07, 2008, 12:44:30 am »

Много съм съгласен с този аспект ;D.
Провеката на наталната карта на партньора също би ви свършила работа, ако в седми дом се намира Нептун имате големи шансове да ви гледат през розови очила :P

а при  Нептун  в 1 дом , да му   купя ли  очила в розово. Търся логика  що той ми  купи розови очила  . Или  пък е по добре   май с такъв Нептун , че и в съвпад с  Венера.. ще е податлив на женски лъжи
супер. И още нещо къде в мъжка карта си личат  слабите  места на един мъж, да ги напипаш и манипулираш ;D. Щото манипулирания  мъж , е щастлив мъж... :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #15 -: Септември 07, 2008, 01:11:39 am »
А Какво ще кажете за следните аспекти в синастрия:
 - Асцендент съвпад Десцендент - орбиса 5 градуса; Меркурий на мъжа съвпад с Десцендента на жената, а нейния Меркурий на 5 градуса в съвпад с АС му; Луната и Венерата му в точен тригон с АС на дамата; Юпитер съвпад с нейния Асцендент, а Марса на дамата (!) точен съвпад с неговия АС
 - Луната й съвпад с неговия Марс, а неговата с нейния Нептун;Сатурн и Уран в съвпад
 - Венера квадрат Венера, но пък Венера тригон Марс

Налице са и други безумни съвпади, като например неговата Лилит и нейния Вертекс (?!) или нейното Слънце с Хирон при мъжа, което се случва на връх нодалната й ос, а неговата такава е "чиста". Забелязвам, че най-аспектираните планети в общата синастрия са Нептуните им.

« Отговор #16 -: Септември 07, 2008, 01:53:02 am »
А Какво ще кажете за следните аспекти в синастрия:
 - Асцендент съвпад Десцендент - орбиса 5 градуса; Меркурий на мъжа съвпад с Десцендента на жената, а нейния Меркурий на 5 градуса в съвпад с АС му; Луната и Венерата му в точен тригон с АС на дамата; Юпитер съвпад с нейния Асцендент, а Марса на дамата (!) точен съвпад с неговия АС
 - Луната й съвпад с неговия Марс, а неговата с нейния Нептун;Сатурн и Уран в съвпад
 - Венера квадрат Венера, но пък Венера тригон Марс

Налице са и други безумни съвпади, като например неговата Лилит и нейния Вертекс (?!) или нейното Слънце с Хирон при мъжа, което се случва на връх нодалната й ос, а неговата такава е "чиста". Забелязвам, че най-аспектираните планети в общата синастрия са Нептуните им.
Опозицийката на Асц не е от пожелателните аспекти ;).
Нейната Луна в съвпад с негов Марс я прави обидчива и лесно раздразнителна,може да породи и гневни изблици.
Неговата Луна съвпадаща с нейния Нептун ще поражда съмнения за невярност ,лъжи ,които могат и да бъдат основателни.Толкова от мен  по система на парче  ;) ;D
« Последна редакция: Септември 07, 2008, 03:00:32 am от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #17 -: Септември 07, 2008, 02:55:16 am »
Венера съвпадаща с АСЦ говори за съвместимост между партньорите.

Венера /30 , 60 ,72 , 120 ,150 градуса /спрямо Венера е показател за сродни чувства .Емоционално,сексуално-еротическа,естетическа ,социална хармония във възприятията и взаимоотношенията.

Венера/ 0 градуса /спрямо Марс показва силни животински страсти, особено ако са разположени в един и същ зодиакален знак.

Венера  /30 , 60 ,72 , 120 ,150 градуса /спрямо Марс е показател за повишаване на потенциала на привързаност и любов между партньорите.Когато са в един и същи зодиакален знак,показва еднотипни стремежи в еротично- сексуалните отношения и потенциалните страсти.

Венера в положителни аспекти към Уран е особено интересен фактор ,защото засилва романтичните чувства и влияе конкретно в периода на ухажването.

Ако наричаме положителните аспекти на Венера и Марс -секс ,то положителните на Венера с Плутон носят екстаз .Аспектите между двете планети са свързани с усещането за нещо съдбовно във връзката.

Венера, Марс и Плутон са определящи сексуалната съвместимост във връзката.

« Отговор #18 -: Септември 07, 2008, 04:14:15 am »
Само да допълня ,че за въпросния аспект отбелязан така находчиво от Лили ;D има едно изречение ,което го охарактеризира и гласи;
-Любовта е сляпа!

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Септември 08, 2008, 05:08:28 pm »
Имам Венера в съвпад със Слънцето на съпруга ми и честно да ви кажа още откакто сме заедно чувствам този съвпад повече като платоничен. Когато се задейства този съвпад, на двамата ни е просто приятно да стоим един до друг, като братче и сестриче. Чувала съм, че съвпадът Венера-Сатурн, Венера -Юпитер и Венера-Нептун действа по същия начин. Като пренебрегнем специфичните характеристики на участващите в съвпада планети, това са все аспекти на платонично ниво. Докато Сатурн обаче има дисциплиниращо действие, то Слънце, Юпитер и Нептун имат по-скоро релаксиращо действие. С един приятел имахме Венера тригон Нептун. Така си релаксирах в негово присъствие, направо ми се искаше да се "слея" с него...и хич не ми идваше на ума за секс. Положителните аспекти на Венера-Луна има подобно действие.

Колкото до харесването на чисто физическо ниво, (т.нар. физическо привличане), залагам на аспектите Марс-Венера, Лилит-Венера, Плутон-Венера.

При аспект Меркурий - Венера, човекът с Меркурий ще може да изрази вербално харесването си. Очаквайте комплименти от такъв човек. Никога няма да пропусне да отбележи колко сте хубава.