Здравей Гост

Психологията на престъпника спрямо зодията

• 60 Отговора
  • 15848 Прегледи
Re:Психологията на престъпника спрямо зодията
« Отговор #40 -: Януари 23, 2011, 09:21:19 pm »
едно цяло поколение расло през войната не е получавало подаръци много години подред, мизерия, но не са посегнали на родителите си:'(
сега сме в криза, подобна на тази от 1929, преди войната, така,че липсата на подаръци не е причина за жестокост към майката  :o
а братчето каква вина има :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #41 -: Януари 23, 2011, 09:33:31 pm »
Стреличка, мила, не разбираш ли, не е въпросът в подаръците, а в любовта ,която те символизират. За едно дете е разрушително да усеща, че то самото не съществува за родителите си, за майка си. Това са унищожителни емоции. То е имало рождени дни през тези три години..

Както и да е, естествено съм далеч от мисълта да оправдавам убийството, има ли нужда да обяснявам това.

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Януари 23, 2011, 10:07:07 pm »
едно цяло поколение расло през войната не е получавало подаръци много години подред, мизерия, но не са посегнали на родителите си:'(
сега сме в криза, подобна на тази от 1929, преди войната, така,че липсата на подаръци не е причина за жестокост към майката  :o
а братчето каква вина има :o

Стреличка, това момче е било с психични проблеми и двама родители с медицинско образование не са обърнали внимание. не е въпроса в това дали цяло поколение получава или не полечава подаръци. въпросът е в пренебрежението ти единствен да не получаваш, докато всички около теб получават.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #43 -: Януари 23, 2011, 10:59:24 pm »
А не е ли било по-редно да се замисли ЗАЩО не получава?!

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Януари 23, 2011, 11:34:52 pm »

А оправдаваш ли ролята на родителите?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #45 -: Януари 23, 2011, 11:52:00 pm »
от споделеното до тук оставам с усещането,че момчето е свързвало липсата на подаръци с липсата на родителска любов,
и това е породило деструктивното/агресивното  му поведение и ако това е мотива е жалко накъде отиваме :o

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #46 -: Януари 23, 2011, 11:52:25 pm »

Родителите са искали най-доброто за него включително и образование във Великобритания, което не е евтино. Дали не са били загрижени????

п.п.Нямам навик да вземам за чиста монета всичко, което е надраскано от някой журналист.
Намирам известни противоречия в писанията.
п.п.п.Небесна, ти си дете на соца, я кажи какви толкова големи подаръци си получавала за ЧНГ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Януари 24, 2011, 12:02:05 am »

Родителите са искали най-доброто за него включително и образование във Великобритания, което не е евтино. Дали не са били загрижени????

п.п.Нямам навик да вземам за чиста монета всичко, което е надраскано от някой журналист.
п.п.п.Небесна, ти си дете на соца, я кажи какви толкова големи подаръци си получавала за ЧНГ?

Да не се хващаме за материалното послание, което носи думата "подарък", а за духовното послание на жеста, чието отсъствие е равно на пренебрежение на фона на щедростта, която са проявявали към други хора. Понякога дребния жест е достатъчен, за да ти каже: "Ние те обичаме!". Познавам хора, чиито нереализирани амбиции биват проектирани върху децата им, без да се замислят децата им могат ли да носят този товар или не могат. Знае ли човек какво става в душата на едно дете...А това е било тяхното дете, нима не са забелязали че страда? "Пази Боже! Това е изключително тежка карма за това семейство".

*

Uran

• 6041
« Отговор #48 -: Януари 24, 2011, 12:06:22 am »
Подарък=любов сериозно ли го мислиш това?
Любовта е във вниманието и отговорността, а очевидно такова не е липсвало.

А дали "вината" не е извън семейството? На дознателите и МВР "психолозите" доста им изнасят подобни версии особено ако тези, които могат да ги опровергаят не са в състояние да го сторят.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Януари 24, 2011, 12:26:55 am »
Подарък=любов сериозно ли го мислиш това?
Любовта е във вниманието и отговорността, а очевидно такова не е липсвало.

А дали "вината" не е извън семейството? На дознателите и МВР "психолозите" доста им изнасят подобни версии особено ако тези, които могат да ги опровергаят не са в състояние да го сторят.

Хахаха, аз не го мисля, но едно дете, което е хронично пренебрегвано по този начин може и да си го помисли.
Нещо куца в това семейство, след като не са мерили с еднакъв аршин отношението си към децата, а са позволявали да има двоен стандарт в семейството.

« Отговор #50 -: Януари 24, 2011, 01:02:33 am »
С уговорката, че всички имаме прекалено малко достоверна информация, за да правим генерални изводи ще кажа само, базирайки се на досегашната информация:

Ако аз съм майка  и  имам дете, което е агресивно, трудно, психически обременено или дори подозирам, че е зло, пак бих му подарила подарък за рождения ден. За бога, какво трябва да направи едно дете, че да го лишиш три години от подарък! Ако е толкова лошо, аз бих се замислила какъв е моят принос за поведението му, бих се обвинявала и търсила лечение и разрешение!

Любовта е дълготърпелива, казват, винаги прощава и винаги се надява!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #51 -: Януари 24, 2011, 01:15:30 am »

:72:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Януари 24, 2011, 01:18:42 am »
Не се смей! Ти имаш 5 деца и не съм чула да си пренебрегнала някое...на мен не ми е до смях...натъжена съм от случилото се. Син убива майка си...какво значение имат отделните версии.

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Януари 24, 2011, 01:20:41 am »
Предполагам сте присъствали 3 поредни години по коледните празници и знаете, че детето "системно е било пренебрегвано" от към подаръци.
Нека да дефинираме какво значи някой да бъде пренебрегван и нека мерилото за това не е с материално изражение.

п.п.Небесна, предполагам ще възнаградиш детето ти решило да кандидатства медицина и нацвъкало 3 -ки по биология и химия. Хайде сега да ни обясните на нас родителите с болни амбиции в такава конкретна ситуация как ще постъпите! С почертано внимание ще прочета препоръките ви.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Януари 24, 2011, 01:24:37 am »
Не се смей! Ти имаш 5 деца и не съм чула да си пренебрегнала някое...на мен не ми е до смях...натъжена съм от случилото се. Син убива майка си...какво значение имат отделните версии.

Небесна , не вярвам в това! Просто не вярвам!
Много е тъжно и жестоко...Но след едно убийство да убиеш и брат си..., Не! Не на мен тея..... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Януари 24, 2011, 01:25:02 am »

п.п.Небесна, предполагам ще възнаградиш детето ти решило да кандидатства медицина и нацвъкало 3 -ки по биология и химия. Хайде сега да ни обясните на нас родителите с болни амбиции в такава конкретна ситуация как ще постъпите! С почертано внимание ще прочета препоръките ви.

Ти май приемаш нещата лично или на мен така ми се струва! Теб лично не съм те визирала...Съжалявам, ако съм докоснала болна тема.

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Януари 24, 2011, 01:25:30 am »

Много е тъжно и жестоко...Но след едно убийство да убиеш и брат си..., Не! Не на мен тея...
.. :(

А каква е твоята версия?

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Януари 24, 2011, 01:26:04 am »

Много е тъжно и жестоко...Но след едно убийство да убиеш и брат си..., Не! Не на мен тея..... :(

А каква е твоята версия?

Различна от тази която се тиражира.... :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #58 -: Януари 24, 2011, 02:28:12 am »

Ти май приемаш нещата лично или на мен така ми се струва! Теб лично не съм те визирала...Съжалявам, ако съм докоснала болна тема.
Лично ще ги приема ако касае ЛИЧНО мен, а случаят не е такъв. Въпросът е принципен и не е само до конкретния казус. Подхвърли се нещо в медиите и първосигнално се налапва въдицата.

« Отговор #59 -: Януари 24, 2011, 02:37:17 am »
Все пак, Уран ,това не е нещо "подхвърлено в медиите". Каза го лично министърът на пресконференция, както и поне двама психолози с авторитет (гледах и канал1). Това е официалната информация. Не изключвам впоследствие да излязат и други факти и обяснения, но за момента, а мина доста време от престъплението - това е. Ако ти имаш друга информация, моля сподели я.