Здравей Гост

Стационарна планета

• 7 Отговора
  • 3001 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Стационарна планета
« -: Септември 09, 2008, 06:07:49 pm »
Вчера попаднах някъде на информация за стационарните планети(или статични??? :-\)Беше много оскъдна,но се подразбираше ,че наличието на такива планети в наталната карта "белязват" с по-особен смисъл дома,в който се намират..И то не в положителен аспект..
За ретроградните съм чела туй-онуй,но за тези-не...
Лошо ли е да имаш такава планета в картата си?

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
Re: Стационарна планета
« Отговор #1 -: Септември 09, 2008, 06:28:14 pm »
Здравейте, стационарните планети, както всички останали, трябва първо да се разгледат по отношение на силата си по дом, знак и какви аспекти имат с останалите планети. Важността им произтича от факта, че тази стационарност обещава чрез прогресия да се превърне в ретроградност или директно движение. Прогресивната година, в която това се случи, обикновено е свързана с важни за индивида събития, които имат украската на тази планета и аспектите й с останалите. Аз не мога да кажа дали наличието на подобна планета в наталния хороскоп е добро или лошо, защото поддържам схващането, че лоши планети няма. Има само усвоени и неусвоени енергии, научени, ненаучени или отказ да бъдат научени определени уроци. Това последното, обикновено се приема като "лошо" събитие, а всъщност "лошото" идва от нежеланието на индивида да интегрира дадена планета или енергия в живота си и да използва потенциала, който тя му носи.

« Отговор #2 -: Януари 03, 2009, 02:51:36 pm »
Няма стационарна планета,всичко се движи,всичко е в равновесие.Стационарно неподвижно/ в Космоса могат да стоят само космичните станции,защото се управляват вътре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 03, 2009, 04:46:30 pm »
Понятията стационарност и ретроградност се използват в астрологията от геоцентрична гледна точка. Те не са нищо повече от оптична измама, но това не пречи да не бъдат отчитани като фактор с определено значение и символизъм в Астрологията. Но инак си права за това, че както в Природата, така и в цялата видима и невидима Вселена всичко се движи, променя се, нищо не е неподвижно...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Януари 03, 2009, 08:44:31 pm »
Важността им произтича от факта, че тази стационарност обещава чрез прогресия да се превърне в ретроградност или директно движение. Прогресивната година, в която това се случи, обикновено е свързана с важни за индивида събития.

Това се отнася и за директните и за ретроградните планети.

Управителят на моя 7-ми дом Меркурий (директен) прогресира до съвпад с натална Венера, след това тръгва ретроградно, движейки се обратно до съвпад с наталната си позиция. В момента, в който отново тръгва директно, аз съм взела решението си за развод-разбира се имаше и други показатели, но и този е сред наблюдаваните от мен фактори. Прогресиите имат важна прогностична роля.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 07:37:46 am »
100процентово стационарните планеги дават събития.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #6 -: Март 06, 2009, 10:56:50 am »

Вчера ,определено стационарната Венера е оказала своето влияние.

Доколкото съм чела , тези които има в рожденната си карта стационарни планети, проявяват енергията на планетата много силно, тъй като тя представлява вакуум, в който се генерират само най-силните есенциални качаства на планетния принцип.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Март 06, 2009, 03:35:41 pm »

Вчера ,определено стационарната Венера е оказала своето влияние.

Доколкото съм чела , тези които има в рожденната си карта стационарни планети, проявяват енергията на планетата много силно, тъй като тя представлява вакуум, в който се генерират само най-силните есенциални качаства на планетния принцип.
определено си права!
искам да ви споделя усещането си , когато има стационарка в небето.
фокусираната им енергия е много по-силна от всякога.сякаш е лупа ,която отразява същността на нещата и увеличава до пълен обем фокусирания обект.при такава фаза на меркурий ,/ а аз го усещам като много важна планета в хороскопа си / , недай боже да е в близнаци около 6 гр. или 13гр. не ме питайте как се чувствам.ако е във везни или водолей е малко по-спокойно ,но влиянието му се усеща определено много силно.
сега ще наблюдавам венерката.на 29годишната ми възраст прогресивната венера е станала ретро и мисля , че ще има някакво проявление сега ,при тази си фаза на ретроградност.дано е нещо добро. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците