Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 78 Отговора
  • 13686 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: ретрограден меркурий
« Отговор #20 -: Септември 28, 2008, 02:29:11 pm »
Учудвам се,че не си ги поставила на мястото им.Сигурно има причини,но аз не бих се въздържала. ;D

Нали се сещаш... "клиентът винаги е прав"  :-[
В много случаи като този често се налага да премълчиш, да преглътнеш обидата и възмущението. Хем клиентът да е доволен, хем да не урониш реномето на фирмата. Между чука и наковалнята  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Септември 28, 2008, 04:46:26 pm »
Едни мои чуденки по повод ретро Меркурия...

Вчера получих отказ по един въпрос, който ми беше важен, въпреки че в последните месеци интереса ми към него значително спадна. Странното беше,че отсрещната страна каза "за сега". По принцип на тях не им се налага да са любезни и да омекотяват удара. Също така ми звучеше и доста колебливо. Чудя се дали, заради ретрото, по-нататък ще има обрат по този въпроса  ::), защото има такава вероятност.
Имате ли опит с новини дошли по ретро Меркурий и последствията от тях? 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #22 -: Септември 28, 2008, 05:55:20 pm »
Някои хора,предимно служебни лица,са много добре обучени да отказват деликатно.Но може и наистина да има някаква вероятност въпрсът да се отлага,поради ретро Меркурия.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Септември 28, 2008, 11:57:18 pm »
привет и от мен!
това, че   има проблеми с меркурий е повече от ясно , но колко малко са хората достойни да го разберат.астрологията не е за всеки ,тя е духовна наука и четейки тук квалификаций ми се струва , че точно меркурий е този , който провикира подобно поведение.разбира се меркурий за мен е добър защото в натала ми е ретро , но за тези , които нямат опита на ретроградната планета вероятно са присъщи по-сериозни проблеми в комуникацийте.моето мнение , е че факса , телефона , телекса са неща свързани с него.що се отнася до компа. би  следвало да търсим и намесата на уран.аспекта м/у двете планети е никакъв   към днешна дата , така , че това , че не се отварят документи и страници май не е работа на меркурий.
В ТОЗИ ПЕрИОД СА ВЪЗмОЖНИ ЗАбАВЯНИЯ , КАТАСТрОФИ,ЗАКЪСНЕНИЯ,НЕДОрАЗУмЕНИЯ,ПрОблЕмИ В ОбЩУВАНЕТО,НЕУмЕСТНИ ШЕГИ,НЕрАЗбИрАНЕ,ПрОТИВОрЕчИЯ,разбира се зависи и какво управлява в натала. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #24 -: Септември 30, 2008, 10:05:23 pm »
Цитат
В ТОЗИ ПЕрИОД СА ВЪЗмОЖНИ ЗАбАВЯНИЯ , КАТАСТрОФИ,ЗАКЪСНЕНИЯ,НЕДОрАЗУмЕНИЯ,ПрОблЕмИ В ОбЩУВАНЕТО,НЕУмЕСТНИ ШЕГИ,НЕрАЗбИрАНЕ,ПрОТИВОрЕчИЯ,разбира се зависи и какво управлява в натал
  И аз да споделя моя опит по темата-точно това ми се случи на 26-27.09-недоразумения,проведен много откровен разговор от личен характер(в Скайпа),и резултатът е тотално неразбиране.Нещо повече-отказ от контакт(вече 4-5 дни).А дали има оптимистичен вариант за осъзнаване след ретроградността? :(

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Октомври 01, 2008, 04:19:58 pm »
Много често ретроградният Меркурий ни връща обратно към ситуации на избор или към преосмислане на минали ситуации.
Моя приятелка, която е със Слънчев знак Близнаци получи предложение за нова работа преди около 3 месеца, когато Меркурий беше ретрограден. Тя много се поколеба тогава и реши да не предприема промяна, както тя се изрази тогава: "поне за сега". Днес обаче Меркурий отново я връща към същата ситуация на избор. Само, че предложението е още по-примамливо. За същото това място, но при още по-изгодни условия. Хората си я искат и това е. Тя отново е на кръстопът и трябва да решава.  ::)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #26 -: Октомври 02, 2008, 12:58:28 pm »
Оня горе да внимава-ако до няколко часа не се оправи аварията и нямам вода,ще го пратя в друга орбита! >:( ;D  /АСЦ Дева в мен издивява при такива положения!/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2008, 03:30:04 pm »
Поредната шегичка на ретро Меркурий  :-[

Цитат от получен мейл:
Цитат
Благодаря Ви за неудобството.

Въпросната особа получава пробен тест за превод. И вместо да изпрати готовия превод изпраща обратно изходния документ. По-късно получаваме мейл, в който ни се извинява и благодари за причиненото неудобство  :)

На 30ти пък колегата си забравя ключовете от офиса в якето, което остава в офиса. Излизам в обедна почивка и, след като вече съм на 20 минути път от офиса, ми се обаждат да се връщам, понеже колегата не можел да влезе без ключове. Не разбира нищо от астрология, но вече знае какво имам предвид, когато се позовавам на "ретрограден Меркурий"  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Октомври 02, 2008, 03:56:27 pm »
Пък моя колега имаше страхотен скандал с една портиерка за това, че паркирал на паркинга между съседното и нашето учреждение. Видите ли паркинга бил на РИОСВ. Колегата ми и казал, че никаде не вижда табела, която да казва, че паркинга е на РИОСВ и че работи в съседното учреждение, държавен служител е, а територията между двете ведомства е държавна собственост. Въпросната персона, обаче, разярено го задърпала за фанелата. И тогава на колегата ми му паднало пердето и тръгнал да се разправя с директора на РИОСВ, който в момента за щастие отсъствал.

Той, Меркурия, нали управлява и транспорта, та може и такива бели да ни докара. Моят колега, който поначало е дипломатичен човек, беше сериозно побеснял. >:( >:( >:(

*

sunrain

• 6710
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2008, 03:58:12 pm »
Уф, някъде го бях казвала, но обърне ли се Меркурий пътуванията ми покрай работата и ангажиментите ми се увеличават драстично. Отговорностите и безумията също и е толкова напрегнато в комуникациите. Как ще се издържа още 2 седмици?!  
« Последна редакция: Март 10, 2011, 08:32:48 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Октомври 02, 2008, 04:18:48 pm »
Кураж! Аз пък ще се явявам на изпит на 20-ти и добре, че на 16-ти пакостникът тръгва директно, че поне да не си говорим глупости с комисията! ;)

*

Skarlet

« Отговор #31 -: Октомври 02, 2008, 04:29:52 pm »
Спокооо,ножа е дървен.  ;D И при мен е лудница-никой не изслушва,забравям важна информация точно,когато трябва да я предам изцяло и точно.Купона е пълен.И естествено-работа много,както и напрежение.Важното е да не ни пука.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #32 -: Октомври 02, 2008, 04:40:22 pm »
"Важното е да не ни пука"

Ха,за Меркуриеви болежки,взимаме Непунови хапченца!  ;D

Тамън чрез опозицията да балансираме.Сега изведнъж ми хрумна,че нали изявата на една планета включва и полярността и,та се чудя за това ли хаоса при ретро Мерк е така застъпен навсякъде/освен вече известните причини/ т.е. без граници на нива и области(а безграничността си е по Нептун)-все едно засмуква или предава не добре балансирана Нептунова енергия на земно ниво едновременно.Което и ми обяснява по-добре,защо по време на ретрограден Меркурйй,който не е пряко свързан с времето и измеренията,се получава времева дупка,обръщат се процесите във времето и кармата и често съседните измерения направо се врязваш в нашата  реалност,вместо да си кротуват там като паралелни  ???

Иначе скоро няма да го запращам в друга орбита,явно ме знае,че като се заканя изпълнявам  ;D -аварията я оправиха...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #33 -: Октомври 02, 2008, 09:12:54 pm »
Аз ще летя следващата седмица, ретро Меркурий транзитира в моя 9-ти дом и няма никакви изгледи да остана без работа.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Октомври 12, 2008, 07:25:43 pm »
Напоследък ми се обаждат и срещам "случайно" по улиците всички възможни стари познайници, бивши приятели/приятелки или онези, с които поради някакви причини не сме се виждали отдавна  :o

В една от темите в един от подфорумите тук наскоро стана реч за силата на мисълта. И сега, особено по време на ретроградното движение на Меркурий, не спирам да се изумявам как само с мислите си ние предизвикваме някои на пръв поглед "случайни" срещи и събития...
Преди известно време бях пуснала хорарно питане дали ще си подновя отношенията с една изчезнала по незнайни причини приятелка. Буквално преди броени дни видях, че е качила нова нейна снимка в скайпа... В продължение на няколко минути я гледах и си мислех за някогашното ни приятелство, дали е възможно то отново да се поднови и изобщо дали ще се срещнем някога... И какво се случва на следващия ден!? Вчера, връщайки се от среща с една друга отдавнашна състудентка и приятелка, с която не се бяхме виждали от години, срещам въпросното момиче на път за в къщи... Изобщо не се изненадах. Днес пък ме заговаря един познат в скайпа, за който преди известно време си мислех къде е изчезнал и на какво се дължи мълчанието му... Шегички на Меркурий  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Октомври 14, 2008, 07:40:18 am »
Напоследък ми се обаждат и срещам "случайно" по улиците всички възможни стари познайници, бивши приятели/приятелки или онези, с които поради някакви причини не сме се виждали отдавна  :o
И аз най-накрая успях да се видя с една приятелка, с която само си звъним от 6 месеца и повече, но не намираме време да се видим.
Забавното е, че преди седмица и половина се опитах да скъсам отношения с един мъж, с когото започнах да се виждам малко преди ретроградния период... И в крайна сметка отношенията ни се задълбочиха.  ::)
Още едно доказателство, че по време на ретро Меркурий не трябва да се взимат генерални решения.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Октомври 15, 2008, 05:49:53 pm »
много скрити неща при мен излязоха на повърхноста.и то с огромна лекота.без да се напъвам
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 11:51:30 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Януари 17, 2009, 06:58:07 am »
отново за приятелчето ретроградно....,предлагам всеки да сподели ,как го усеща във водолей и козирог.при мен ще се върне ретро в/у наталната ми венера и пр.слънце.ще разказвам...преди време го подценявах,ама той се оказа изключително важен в хороскопа ми.бърз бил,не влиел дълго....дрън-дрън,та пляс.може би защото е управител на 7-ми дом ,както и на десети натала ,а е в 1-ви,нямате идея тръгне ли ретро,как дава събития.на всичкото отгоре и в натала е ретро. :

« Отговор #38 -: Януари 17, 2009, 08:47:21 am »
При мен лудницата е страшна и както винаги: неразбории в работата (по натал ми управлява 6-ти дом и се намира в 6-ти, а сега е ретро в 10-ти). Започнаха да ми търсят отговорности за щяло и нещяло, дори за неща, в които съм замесена по една случайност.
През миналия ретро период (през октомври м.г.) беше в 6-ти. Тогава пак станаха едни доста неприятни развития на работното място, които ме накараха да се чувствам сякаш никой не ме цени и съм последна дупка на кавала (нали 6-ти дом се води домът на робството според Античната астрология?)
Надявам се в момента, когато стане отново директен, да се изгладят всички недоразумения и да спрат бъркотиите...  >:(

*

mamma_mia

« Отговор #39 -: Януари 17, 2009, 04:27:00 pm »
Октомври 2008 беше много тежък период за мен.
Ретро меркурия транзитираше 3 ми дом където са плутон и уран.
Голямо нервно напрежение,пълен крах във взаимоотношенията с близките ми хора баща,брат майка.
Скандали и стрес,прекъснах взаимоотношения.
Стрес в кратките,близките пътувания(разходки).
Но това не е нищо.Имаше и опозиция с слънце 9ти и меркурий 9ти.
Но преди това бях пометена от тр марс,който се разходи върху същите планети в 3дом и след това последва ретро меркурия.
Сега има според мен изчистване на негативните тенденции от тогава.
Първо декември се помирих с баща си(той дева,аз риби) Знаете и за опозицията в момента сатурн дева-уран риби и колко тежък е този период за двата знака.
Той направи първата крачка,защото явно се е стреснал.Помогна ми и все още се старае с това,въпреки че чувства малко колебание според мен от меркурий.
Но ще видим по-натаък как ще се развият нещата.
Цялата картина е чудна защото в момента имам тр сатурн в 3ти(началото,но имаше събитие с влизането на сатурн в 3ти-баща ми ми помогна)
Но е ретро и пак ще се върне към втори.