Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 78 Отговора
  • 13667 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: ретрограден меркурий
« Отговор #40 -: Януари 17, 2009, 04:45:50 pm »
Гледам, че по форумите масово хулят и ругаят ретро Меркурий, да се включа и аз...  ;D
В интерес на истината, през повечето му ретроградия не ми се случва кой знае какво, по-скоро съм в ролята на страничен наблюдател, тъй да кажем.
Сега, малко след като Меркурий тръгна ретроградно, единият от колегите напусна без никакво предупреждение. Просто изчезна и това е.
В нашия офис оставаме сами с колежката, която сега е в отпуск, но в понеделник се връща за около две седмици и после пак ще си удължи отпуската. Тя пък от няколко месеца, откакто Юпитер й транзитира през МС и Слънце/Венера там, се кани да напуска, но все не може да се реши... И сега, като й казах за колегата, иска да се маха и тя. Честно казано, на мен също не ми се остава в тази фирма предвид обстоятелствата, вече минах на съкратено работно време. Беше по идея на шефката и "временно решение", само че тя все още не знае, че някои от колегите, с които е постъпила така, няма да искат да се върнат на цял работен ден и да й работят за едната слава.
Общо взето това е.
Нямаме проблем с техниката, няма проблем с комуникацията. Не забравям и не губя важни документи.
Единственото, което ми се случи малко преди Меркурий да тръгне ретро, е да прихвана много гнусен вирус по скайп и сега по никакъв начин не се изчиства, антивирусната не го лови. И продължава да прави поразии. Вградил се е в системата на служебния компютър, а той е най-важният от трите компютъра в офиса, тъй като там е сървърът с нашата база данни. :-X
Ах, да, щях да забравя, но не смятам, че е от кой знае каква важност. Наскоро правих кратък превод за една агенция. Домързя ме да мина да си взема хонорара (преди Меркурий да тръгне ретро). След като тръгна ретроградно, се сетих, че трябда да ида да си го получа. С голямо учудване установих, че офисът е затворен, не работи. Няма го и в скайпа. Е, сумата не е голяма, не е кой знае каква загуба за мен. А пък и не мисля, че така ще ми избяга, все някога ще се появи. Един хонорар щяха да ми го превеждат по банка, още го бавят. Ама тя по принцип не плаща веднага след свършена вече услуга, а в рамките на следващия месец. Та такива ми ти работи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Януари 17, 2009, 05:36:59 pm »
Аз засега също нямам кой знае какви проблеми,освен че нета ми е доста слаб и на моменти чезне.И малко по-напрегната се чувствам,но това е по-вероятно от съвпада на транзитния Марс със Сатурна ми,че ме чака скоро и опозиция към Слънцето.Нещо от 1 седмица съм хванала голямата ножица. :-[ ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Януари 17, 2009, 10:28:22 pm »
Тъкмо се похвалих, че по меркуриево ретроградие не съм имала проблем с техниката и ето на - клавиатурата отказа. Така се ядосах, че повредих механично порта, където се включва, с неистово блъскане. Добре, че вкъщи имаме по няколко резервни клавиатури и взех по-нова, която може да се включва към USB...  :-\
Не знам дали на изгряващ Уран в аспект с Марс и Луна се дължи, но дори най-малкият технически проблем ме докарва до амок. Превръщам се в чудовище, блъскам и тръшкам. За "цветущите" изрази, които използвам при такива обстоятелства, да не говорим. :-[ :-[ :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #43 -: Януари 17, 2009, 10:37:11 pm »
Превръщам се в чудовище, блъскам и тръшкам. За "цветущите" изрази, които използвам при такива обстоятелства, да не говорим. :-[ :-[ :-[
  Много ми е познато.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Януари 17, 2009, 10:42:32 pm »
Момчешкият ти отбор вкъщи ли прави така? Нали единият беше Овенче?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #45 -: Януари 17, 2009, 11:46:00 pm »
Оооо, ма гадта ретроградна ли е.... >:(
Строши ми се врата дома, щерка ми се заключи и ни насам, ни натам, разбивахме врата, сега требе да поправяме. Преди това изгоря вечна крушка, де свети 1 година.
Два пъти бутам мишката, потроших я, откак имам комп, не съм бутала мишка.
И разни такива дребни ужасии насам натам.
Уж Мерк не ми влияе. Ма то той какво общо има с вратите?  >:(

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Януари 18, 2009, 12:24:43 am »
На мен неразбориите с офис техниката ми се случват най-често при мунданна опозиция или квадратура на Луна с Уран. А като прибавим и ретро Меркурий, картинката става пълна. Все ми се налага в такива моменти да давам спешна информация или да гоня срокове, а то или принтера или да компютъра отказва.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #47 -: Януари 18, 2009, 12:35:23 am »

Ми ключалката е вид механизъм,а той както и техниката е по Девата,пък тя знаеш кой я управлява  ;)

То не знам нещо има ли от бита (по девишки) ,което да не засяга тоя ретро Меркурий: и в нас сума ти крушки изгоряха,чак полюлея в кухнята падна сам...аз рядко чупя също,ама имаше скоро един-два дни каквото ми беше около ръцете(чаши,статуи и други) вече е изхвърлено, а каквото можах залепих  ;D

Вече няколко пъти ми се обаждат да ми споделят близки,че все сънуват стари съученици (и на мен веднъж ми се случи тия дни)...
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 12:40:55 am от Sinyhe »

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Януари 18, 2009, 01:29:14 am »

Ми ключалката е вид механизъм,а той както и техниката е по Девата,пък тя знаеш кой я управлява  ;)

То не знам нещо има ли от бита (по девишки) ,което да не засяга тоя ретро Меркурий: и в нас сума ти крушки изгоряха,чак полюлея в кухнята падна сам...аз рядко чупя също,ама имаше скоро един-два дни каквото ми беше около ръцете(чаши,статуи и други) вече е изхвърлено, а каквото можах залепих  ;D

Вече няколко пъти ми се обаждат да ми споделят близки,че все сънуват стари съученици (и на мен веднъж ми се случи тия дни)...

Аз пък сънувах бившия си съпруг, който при мен идва по Меркурий (Близнаци в 7-ми дом). Друго, друго...? Днес купувах нови батерийки за дистанционното.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #49 -: Януари 18, 2009, 07:35:59 am »

Аз пък сънувах бившия си съпруг, който при мен идва по Меркурий (Близнаци в 7-ми дом). Друго, друго...? Днес купувах нови батерийки за дистанционното.
[/quote]
просто не е истина :o :o :o  ,и аз сънувах бившия си съпруг.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #50 -: Януари 18, 2009, 08:43:49 am »
Момчешкият ти отбор вкъщи ли прави така? Нали единият беше Овенче?  :P
Футболният ми отбор си ме слуша,само на моменти Овена си показва рогцата,ама аз му ги пиля тънко. ;D Овен с лошо не можеш нищо да накараш да направи.Нали имаме съвпад на Слънце и Луна? Разбираме се рано или късно.

« Отговор #51 -: Януари 18, 2009, 09:21:29 am »
На мен пък вчера ми се случи нещо много смешно. Звъни ми телефона сутринта - изписва се име. Обаче не съм много сигурна кой е точно този човек и защо му имам телефона... Вдигам - той назовава моето име. Да, казвам, с мен говориш. Здравей, как си, и т.н. Обаче и двамата усещаме, че нещо не е наред. А аз продължавам да си мисля, че някой се майтапи с мен. След малко човекът ме пита: знаеш ли с кого говориш? И аз му отговорих, че не съм съвсем сигурна (за момент си помислих, че някой звъни от телефона на един бивш колега със същото име и си прави майтап). В крайна сметка се съгласихме, че не съм аз човекът, когото търси, пожелахме си приятен ден... И аз продължих да мисля какво по дяволите става и как и двамата си имаме телефоните, а не знаем с кого говорим.
Накрая се сетих, че този човек е познат на братовчедките ми и преди 3-4 години излизахме 1-2 пъти, но не си допаднахме. След това разбрах, че се е оженил, има дете и т.н. Ако бях изтрила своевременно телефона му, изобщо нямаше да разбера какво е станало и щях да си блъскам главата... ;D Ретро Меркурий  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Януари 18, 2009, 01:51:44 pm »
Днес в 6 часа сутринта някакви идиоти се опитваха да ни пуснат факс от София на домашния телефон. Голям майтап!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Януари 19, 2009, 09:44:42 am »
Имам лоша новина от служебния компютър...  :(
Вирусът, който така любезно ми изпратиха по скайпа, не стига че не може да се изчисти, а и непрекъснато се размножава. Вече е влязъл в служебното icq и се саморазпраща. Егаси резила! Ще викаме нашия специалист по поддръжката, няма как.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 19, 2009, 10:57:58 am »
Ето с тази гнусна твар се сдобих и отърване нЕма!  >:(

Цитат
Backdoor.Trojan
Discovered: May 4, 2002
Updated: May 6, 2002 3:37:23 PM
Systems Affected: Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows XP

Backdoor.Trojan is a mass mailing worm that sends itself to all email addresses in a user's Microsoft Outlook address book. It only performs its mass mailing on its first execution. The mass mailing is then dormant until the 21st execution. It then resumes its mass mailing.

The worm also copies itself to all shared network drives.

И както всички компютри са в мрежа, ще ги зарази и тях.
Сигурно следващата му стъпка ще е да влезе в аутлуука. Отгоре на всичкото непрекъснато се самовъзпроизвежда.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Януари 19, 2009, 12:26:28 pm »
Вчера единия ми  комп(стария) отказа да зареди windows (той от известно време си беше бъгав),та вчера се наложи да го преинсталирам и то цели 2 пъти,новия пък е с видео карта на сервиз,която вече се подменя няколко пъти...

Lillie  доколкото знам има програми за премахване на червейчета,май имаше и такава trojan remover,но може и да има по-хубави.Специалиста трябваше да го извикате веднага или да си сложите нужните антивирусни и отделно такива които махат троянските коне.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Януари 19, 2009, 12:30:44 pm »
Със Symantec сме, идентифицира вируса, но не може да го махне. Вирусът непрекъснато се самовъзпроизвежда с безкрайна верига от exe-та.  :-\

Ох, да ви кажа още една "ретроградна" новина.
Колежката ми също смята да напуска. Оставам сама в този офис. Ама докога ще остана и аз, също не се знае... Работодателката си заби перфектен автогол да се прави на тарикатка, чак се кефя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #57 -: Януари 19, 2009, 12:46:13 pm »
Чувал съм тази антивирусна,даже ми я хвалеха ,не знам защо не го трие  ??? Аз ползвам NOD на единия и Avast на другия като антивирусни+zonealarm и досега  съм нямал проблеми с вируси,засича ги и ги спира преди да се активират.

Чудно е как с този силен Овен не си се изнесла първа от офиса  ;D Иначе знам,че работата ти харесва,дано след време си отново в хубав екип ,тук или някъде другаде  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Януари 19, 2009, 01:03:37 pm »
Чудно е как с този силен Овен не си се изнесла първа от офиса  ;D

Луната е виновна. Има навика да пуска корени.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #59 -: Януари 19, 2009, 01:04:09 pm »
Ето с тази гнусна твар се сдобих и отърване нЕма!  >:(

Цитат
Backdoor.Trojan
Discovered: May 4, 2002
Updated: May 6, 2002 3:37:23 PM
Systems Affected: Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows XP

Backdoor.Trojan is a mass mailing worm that sends itself to all email addresses in a user's Microsoft Outlook address book. It only performs its mass mailing on its first execution. The mass mailing is then dormant until the 21st execution. It then resumes its mass mailing.

The worm also copies itself to all shared network drives.

И както всички компютри са в мрежа, ще ги зарази и тях.
Сигурно следващата му стъпка ще е да влезе в аутлуука. Отгоре на всичкото непрекъснато се самовъзпроизвежда.

аз си го бях прихванала при предишния ретро период на мерка.дъщеря ми го изчисти с триста зора.оказа се,че не съм го свалила 100 пъти,както бях обвинена,а се е възпроизвеждал.дъщеря ми каза,че го изчистила с някакви специални програми,ще питам и ще пиша.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците