Гледам, че по форумите масово хулят и ругаят ретро Меркурий, да се включа и аз...

В интерес на истината, през повечето му ретроградия не ми се случва кой знае какво, по-скоро съм в ролята на страничен наблюдател, тъй да кажем.
Сега, малко след като Меркурий тръгна ретроградно, единият от колегите напусна без никакво предупреждение. Просто изчезна и това е.
В нашия офис оставаме сами с колежката, която сега е в отпуск, но в понеделник се връща за около две седмици и после пак ще си удължи отпуската. Тя пък от няколко месеца, откакто Юпитер й транзитира през МС и Слънце/Венера там, се кани да напуска, но все не може да се реши... И сега, като й казах за колегата, иска да се маха и тя. Честно казано, на мен също не ми се остава в тази фирма предвид обстоятелствата, вече минах на съкратено работно време. Беше по идея на шефката и "временно решение", само че тя все още не знае, че някои от колегите, с които е постъпила така, няма да искат да се върнат на цял работен ден и да й работят за едната слава.
Общо взето това е.
Нямаме проблем с техниката, няма проблем с комуникацията. Не забравям и не губя важни документи.
Единственото, което ми се случи малко преди Меркурий да тръгне ретро, е да прихвана много гнусен вирус по скайп и сега по никакъв начин не се изчиства, антивирусната не го лови. И продължава да прави поразии. Вградил се е в системата на служебния компютър, а той е най-важният от трите компютъра в офиса, тъй като там е сървърът с нашата база данни.

Ах, да, щях да забравя, но не смятам, че е от кой знае каква важност. Наскоро правих кратък превод за една агенция. Домързя ме да мина да си взема хонорара (преди Меркурий да тръгне ретро). След като тръгна ретроградно, се сетих, че трябда да ида да си го получа. С голямо учудване установих, че офисът е затворен, не работи. Няма го и в скайпа. Е, сумата не е голяма, не е кой знае каква загуба за мен. А пък и не мисля, че така ще ми избяга, все някога ще се появи. Един хонорар щяха да ми го превеждат по банка, още го бавят. Ама тя по принцип не плаща веднага след свършена вече услуга, а в рамките на следващия месец. Та такива ми ти работи.