Здравей Гост

В чуждо тяло...?

• 16 Отговора
  • 6628 Прегледи
В чуждо тяло...?
« -: Септември 16, 2008, 04:26:42 pm »
Здравейте!Мисля,че тук може би ще намеря отговор на усещането,което ме връхлита понякога...Психически и физически здрава съм,но не мога да споделям на средностатистическия българин тези мои усещания от страх да не ме помислят  за хахо...Понякога изпитвам странното чувство(което мога да контролирам като начален момент на усещане),че все едно съм в някакъв филм,оглеждам си ръцете и си казвам"Това аз ли съм,моите ръце ли са това...А животът ми,всичко около мен,действително ли се случва...?"Почвам да се оглеждам и все едно всичко ми е като за пръв път или...не знам как да го обясня точно...При което изпитвам физически и душевен лек дисконфорт.Говорих с по-запознати и ми казаха,че това било излизане на астрално тяло или нещо такова...или че в предишен живот съм била мъж...Учудващ е и факта,че всеки път изучавам мои снимки,винаги оглеждам всеки детайл,сякаш се опитвам да се самоопозная...Какво мислите за всичко това?
Дано не ме помислите за луда,защото не съм...!
Извинете ме за въпроса!

Re: В чуждо тяло...?
« Отговор #1 -: Септември 16, 2008, 04:57:31 pm »
Не бих казал ,че това усещане е странно или необичайно ???. Обикновено човек най-малко познава своята физика и това как изглежда . Честно казано и аз доста се смея понякога на свои снимки и на начина по който съм излязъл на тях ,имам предвид ,че не съм предполагал ,че мога да имам такова изражение като на снимката .
Това ,че се чувстваш странно в своето тяло и това те е накарало да се замислиш ,може да се дължи на спомен от предишен живот ,когато си изглеждала по-различно ,но всичко това е в сферата на хипотетичното. ;D

« Отговор #2 -: Септември 16, 2008, 05:15:10 pm »
Благодаря за бързият отговор,но нямам чувството,че не познавам тялото си,по-скоро усещането,което имам в тези моменти,когато нарочно може би почвам да се чувствам като паднала от Марс.Освен това и насън ми се е случвало нещо много гадно,но с времето и много тренинг се научих да го контролирам,тоест да не изпадам в паника-та става въпрос за състояние по време на сън,без събуждане,започва едно усещане,все едно душата ми излиза буквално-не мога с друго да го опиша.Все едно съм заспала,но съм в пълно съзнание,опитвам се да мръдна,да извикам,но без успех.След известно време,части от секундата дори,всичко свършва.Не зная,но според мен нещо с моят бурен дух не е наред и смятам,че е свързано с предишен живот или някакви енергии,не знам.Затова и много искам да разбера подробности от предишните ми животи,за да успея да разбера и прекратя тези аномалии,които чувствам...

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Септември 16, 2008, 05:40:03 pm »
Благодаря за бързият отговор,но нямам чувството,че не познавам тялото си,по-скоро усещането,което имам в тези моменти,когато нарочно може би почвам да се чувствам като паднала от Марс.Освен това и насън ми се е случвало нещо много гадно,но с времето и много тренинг се научих да го контролирам,тоест да не изпадам в паника-та става въпрос за състояние по време на сън,без събуждане,започва едно усещане,все едно душата ми излиза буквално-не мога с друго да го опиша.Все едно съм заспала,но съм в пълно съзнание,опитвам се да мръдна,да извикам,но без успех.След известно време,части от секундата дори,всичко свършва.Не зная,но според мен нещо с моят бурен дух не е наред и смятам,че е свързано с предишен живот или някакви енергии,не знам.Затова и много искам да разбера подробности от предишните ми животи,за да успея да разбера и прекратя тези аномалии,които чувствам...

СЛУЧВАЛО МИ СЕ Е. На два пъти по време на сън и веднъж, когато припаднах при рязко ставане от леглото. Това представлява отделяне на етерното ти тяло. Не се страхувай.

Детето ми беше болно и спеше до мен, а мъжът ми в другата стая. Сънувах, че някакво огнено енергийно кълбо се приближава към мен откъм прозореца на хола и сякаш искаше да ме погълне и да ме отнесе в друго измерение. (Сега си го тълкувам, че вероятно е имало пълнолуние, но тогава не обърнах внимание на това). Виждах тялото си и спящото до мен дете, но не можех да помръдна от леглото. Крайниците ми бяха вдървени като на мъртвец. Опитвах се да помръдна, но не можех. И тогава си помислих, че съм умряла. "Духът " ми препусна към другата стая и започнах да викам, уплашено, за да събудя мъжа си, но той си спеше сладко и не ме чуваше. Тогава си помислих: "Ами детето ми...?" Дъщеря ми в този момент се размърда и аз се събудих. Изтичах в другата стая и видях, че мъжът ми спи в абсолютно същата поза, в която съм го видяла по време на съня си. И до ден днешен не мога да си обясня тези няколко "разходки", които са преживяла на сън. Четох обаче, че "парализирането" на крайниците по време на сън е обичайно физиологично явление. По време на сън, човек е "безопасно психично болен". Освобождава се голяма доза подтистната емоционална енергия от подсъзнанието и ако това не се контролира може да настъпят необратими последици. затова и двигателната система блокира. На сън човек може да убие някого...Дъщеря ми сънувала, че насича с брадва една нейна съученичка и на другият ден се чувствала толкова виновна, че бързала да отиде на училище, за да види дали е жива... После си призна, че и била за нещо ядосана. Сомнамбулите са изключение - при тях двигателната система не блокира напълно по време на сън. Слаба богу, че е рядко явление, та затова сред тях няма масови убийци.

Може би звездите  в момента са такива, че провокират тези твои способности...и това е само един период, който ще премине. Надявам се. На мен скоро не ми се е случвало.

А веднъж сънувах, че съм на гости на един човек в работния му кабинет. Той беше приятел на мой познат. За него знаех само, че е доцент в института, в който учех и, че рисува картини на морски пейзажи. Колкото пъти го срещнех в института, толкова пъти ме канеше на гости, но аз все не отивах, понеже почивките на задочниците бяха толкова кратки, че предпочитах да си почина сред приятели. Веднъж сънувах, че съм му отишла на гости в кабинета и си спомнях до най-малката подробност как е обзаведен - бюрото, телефона, картините по стените, разположението, ориетацията и т.н. Разказах на моя познат какво съм сънувала и той ме накара да опиша всичко, което съм "видяла". Оказа се точно така. Ние си го обяснихме с телепатия. сега си спомням, че в периода в който на мен ми се случваха тези странни "разходки" и отделяния на духа от тялото, Уран беше в съвпад с моите Луна-Слънце и в квадратура с рождения Нептун. :P :P :P

Поне можеш да се успокоиш, че не си единствена. :) :) :)
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 05:44:41 pm от Nebesna »

« Отговор #4 -: Септември 16, 2008, 06:09:24 pm »
Абе,знаеш ли,че аз пък сънувах веднъж място,за което нито съм била,нито пък съм слушала разкази-селото на дядото на мъжа ми.Пътят към него минава покрай язовир,точно отляво...Това съм го сънувала с подробности и като го разказах на мъжа ми,той ме заведе там...беше странно,наистина.
А какво ще рече етерно тяло и отделянето му...?Защото аз не съм виждала физическото си тяло докато трае това със съня...А иначе онова със странната обърканост на моменти в ежедневието ми точно го усещам като в чуждо тяло,затова така нарекох и темата...Много объркващо и неприятно,навремето ми се случваше спонтанно,сега сама се научих като че ли да го предизвиквам..не знам дали не е опасно...?
А това в съненото състояние-също като пън съм,не мога да помръдна,да извикам,да си отворя очите дори-много е гадно.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #5 -: Септември 16, 2008, 08:23:51 pm »
Усещането за нереалност в будно състояние е най-обикновена промяна във възприятието, която може да се дължи на преумора, стрес, самовнушение, както и на медикаменти. Това, което изпитваш, се нарича дереализация. Често срещан симптом е при паническо разстройство. За това може да влияят дори кофеинът и никотинът.

http://en.wikipedia.org/wiki/Derealization

« Отговор #6 -: Септември 17, 2008, 09:54:21 am »
Това означава ли,че съм куку???Между другото,не пия АБСОЛЮТНО НИКАКВИ лекарства и дори не вкусвам алкохол,не пуша,не пия и кафе...Освен като причина самовнушение,друго не мога да измисля...но защо ми се случва това-започна малко преди да завърша училище-питах се коя съм какво ще стане с мен,ей-такива неща.Тогава физическото усещане на това не беше токова гадно,по-скоро плашещо,защото изскача от никъде...После почна тоя дисконфорт,все едно не ми се иска да съм там,а съм от някакво друго измерение и като на гости в реалността...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #7 -: Септември 17, 2008, 01:29:00 pm »
Не, не означава, че си куку. Както казва един мой познат психиатър, ако си губеше разсъдъка, нямаше да се питаш това.
Същото, което описваш, ми се е случвало и ми се случва и на мен. За пръв път се случи много по-рано, отколкото на теб. Случвало се е и на други. Но обикновено се появява, ако мислиш за него. В предното си мнение писа, че можеш да контролираш началния момент, което ме навежда на мисълта, че ти сама си предизвикваш тези състояния. Ето ти пример с мен:
Веднъж вървях в парка и се сетих за това. Питах се, дали това наистина се случва. Може би част от мен не вярваше. Мигом се почувствах като зрител на филм, усещанията ми се отдалечиха, пулсът се ускори и имах усещането, че "реалността" наоколо ще се разпадне всеки момент. Преумората, дългото стоене на луминесцентна светлина или пред компютър спомага дереализацията.
Не знам дали имаш някакви психологически основания за тези мисли, примерно като страхове и съмнения. Според мен, ако те притесняват, може би не е лоша идея да се срещнеш с психолог и да споделиш това.
И накрая, и квантовата физика стигна до извода, че реалността е много по-различна от това, което виждаме и чуваме около нас. Не е изключено подобни моменти да са проблясъци на осъзнаване.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Септември 18, 2008, 02:21:42 pm »
Това означава ли,че съм куку???Между другото,не пия АБСОЛЮТНО НИКАКВИ лекарства и дори не вкусвам алкохол,не пуша,не пия и кафе...Освен като причина самовнушение,друго не мога да измисля...но защо ми се случва това-започна малко преди да завърша училище-питах се коя съм какво ще стане с мен,ей-такива неща.Тогава физическото усещане на това не беше токова гадно,по-скоро плашещо,защото изскача от никъде...После почна тоя дисконфорт,все едно не ми се иска да съм там,а съм от някакво друго измерение и като на гости в реалността...

Ако искаш изпрати ми рождените си данни на личния ми емейл: r.trayanova@mail.bg
Ще се опитам да потърся причината в личния ти хороскоп и най-вече в транзитите. Сигурно имаш силно влияние на Нептун в картата и някой транзит е провокирал тези усещания. Някой, който вярва в прераждането сигурно би казал, че си млад дух, който за пръв път се ражда на земята и затова има трудности с възприемането на тялото си.  :). Все пак трябва да намериш по-реалистично обяснение, за да продължиш да живееш с тази даденост. И най-вече да се опиташ да я контролираш.

« Отговор #9 -: Септември 19, 2008, 10:43:41 am »
Благодаря,Небесна,пратих ти мейл!Аз почти съм се научила не само да го контролирам,а и да го направлявам и дори предизвиквам понякога,не знам защо...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #10 -: Септември 20, 2008, 06:35:28 pm »
Автосугестията има много висок потенциал. Евентуалното наличие на изпъкнал Нептун увеличава възприемчивостта.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Септември 23, 2008, 10:37:05 am »
Благодаря,Небесна,пратих ти мейл!Аз почти съм се научила не само да го контролирам,а и да го направлявам и дори предизвиквам понякога,не знам защо...

Погледнах картата ти. Това, което ми направи впечатление е, че си родена на границата на два знака- Скорпион и Стрелец. Ако приемем часа за точен, Асцендентът ти е на 29,5 Скорпион. Господарят на Скорпион - Марс е ретрограден в Лъв в 8-ми дом. Марс образува един единствен мажорен аспект - квадратура с Уран в Скорпион 12-ти дом. Вторият управител на Скорпион - Плутон в 11-ти е в секстил с Нептун в 1-ви дом.
Аз мисля, че това, което ти се случва се дължи на ретроградния по рождение Марс, който управлява тялото ти (т.е. Асцендента) и най-вече на квадратурата с Уран в духовния 12-ти дом. Както и на присъствието на Нептун в първи дом. Ти каза,  че експериментираш с тази своя даденост. Това е характерно за Уран в 12-ти дом - да се експериментира с различни духовни практики.

Също така каза, че успяваш да го контролираш. Вероятно е така, понеже асцендентътът ти е в последните градуси на скорпиона и по-голямата част от 1-ия ти дом е зает от Стрелец. Стрелец се управлява от Юпитер, който е в секстил със Сатурн на 29 Лъв. Може да се приеме, че Юпитер е втори управител на твоето тяло, а секстилът със Сатурн ти дава усещането за самоконтрол.
Все  пак внимавай, защото Сатурн на 29,5 Лъв е в точна квадратура с Асцендента на 29,5 Скорпион.  :P
« Последна редакция: Септември 23, 2008, 10:47:07 am от Nebesna »

« Отговор #12 -: Октомври 02, 2008, 04:34:02 pm »
Небесна,невероятна си,но нищо не разбрах,тези неща са ми много сложни...Но все пак благодаря,не съм ку-ку,знаех си!!!    ;D

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Октомври 06, 2008, 04:00:47 pm »
Ето какво намерих по въпроса за пътуването извън тялото.

http://liternet.bg/publish9/ekacarov/otvyd.htm

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1779

А ето и самата книга на Робърт Монро "Пътуване извън тялото". На този сайт има линк, откъдето можете да си я свалите. За съжаление е пробно копие и след 40 дни трябва да я закупите.

http://tpsy.log.bg/article.php?article_id=11385

« Последна редакция: Октомври 06, 2008, 04:16:57 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Октомври 06, 2008, 04:23:49 pm »
Това, което Монро описва на стр.14 много прилича на преживяната от мен опитност извън тялото (ОИТ). Той също е видял светлина, също е бил скован и неподвижен : "Сякаш бях поразен от гореща светлина...Бях напълно безсилен да се движа, като че бях стегнат в менгеме."

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Октомври 06, 2008, 05:57:20 pm »
Nebesna, можеш ли ти или някой друг да ми обясните моите преживявания. Аз писах, че не съм имала усещането, че съм извън тялото си, а че съм затворена в него. Най-важното нещо е, че се питам коя съм аз и по-точно какво съм аз. Вие имали ли сте подобни преживявания? Как ще ги обясните?

Ти си ЧОВЕК, който вероятно усеща физическите ограничения на Духа, повече отколкото всеки от нас. Духът не може да съществува извън тялото. Нишката между дух и материя се прекъсва едва след смъртта. Привържениците на прераждането вероятно ще ти кажат, че си един много млад дух, който не може да "свикне" с ограниченията на формата и материята. Докато сме тук на земята обаче, докато сме живи, Духът ни няма друг избор, освен да живее в симбиоза с тялото. Аз не мога да ти кажа на какво се дължи това раздвоение. Но фактът, че го осъзнаваш, все пак говори, че си наясно с този дуализъм. Важното е да не те плаши.  :)

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Октомври 06, 2008, 06:12:56 pm »
Ето едно философско направление, което може би ще ти помогне да намериш някои отговори.

Ето какво твърдят теософите: "Прераждащата се човешка единица, или човешка монада, се състои от две духовни съставни, които общо се състоят от седем "тела",а именно:
1.физическо (същинско) тяло,
2. етерно тяло или ауричен двойник,
3. пранично или енергетическо тяло,
4. тяло на нисшия Аз (инстинкти, желания),
5. тяло на Висшия Аз или тяло на Ума,
6.Душа и
7. Дух.

Теософите проследяват произхода на Теософията като всеобщата жажда за духовни знания. Те твърдят, че тя има корени във всички култури. Намерени са следи в Индия като непрекъсната верига от събития, но съществуват и в древна Гърция както и в записките на Платон (427-347), Плотин (204-270) и други нео-Платонисти, както и Якоб Бьоме (1575-1624). Ето и някой цитати:

...ние сме затворени в тялото, като стрида в своята черупка.
    — The Socrates of Plato, Phaedrus

За философа тялото е "смущаващ елемент, забавящ духа в събирането на знания..."

...какво е очистване ако не...освобождаване на духа от оковите на тялото?
    — The Socrates of Plato, Phaedo

Източик: http://bg.wikipedia.org/