Здравей Гост

Ретроградното движение

• 21 Отговора
  • 4685 Прегледи
Ретроградното движение
« -: Септември 28, 2008, 11:45:38 pm »
Търсех в нета книга на тази тема и попаднах на този онагледен пример за ретроградността. Много хубаво е анимирано и ще се разбере от всеки, независимо дали чете или не английски език.

http://www.lasalle.edu/~smithsc/Astronomy/retrograd.html
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

Re: Ретроградното движение
« Отговор #1 -: Септември 30, 2008, 10:21:32 am »
Много полезен линк. Благодаря!

« Отговор #2 -: Септември 30, 2008, 09:33:11 pm »
Хайде да си поговорим за значението на ретроградните планети в наталната карта!Знам,че при ретроградност енергията на планетата не действа типично в хороскопа.Аз например имам ретрограден Юпитер и при транзити ,свързани с него,никак не чувствам щедрата му природа.По скоро е някакво осеняващо мисълта прозрение,или принуда да се свърши неприятна работа,защото е за добро.А какво ще кажете за ретрограден Сатурн и Уран? ???

« Отговор #3 -: Януари 03, 2009, 02:37:01 pm »
Ретроградно движение е,когато планетата се връща,все едно че образува осмица,където едното кръгче е много малко.Как го видяха,с какъв телескоп видяха това движение.Луната я виждаме без телескоп и никой нищо неможе да каже за нея,дори още никой не е кацал.Кой прати сонда на всички планети,та установиха тяхното ретроградно движение?

« Отговор #4 -: Януари 03, 2009, 02:42:47 pm »
Ретроградно движение е,когато планетата се връща,все едно че образува осмица,където едното кръгче е много малко.Кой прати сонда на всички планети,та установиха тяхното ретроградно движение?

;D

Как го видяха,с какъв телескоп видяха това движение.Луната я виждаме без телескоп и никой нищо неможе да каже за нея,дори още никой не е кацал.
Има хора, които са учили геометрия. А ти какво искаш да ти кажат за Луната?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 03, 2009, 04:51:59 pm »
Ретроградно движение е,когато планетата се връща,все едно че образува осмица,където едното кръгче е много малко.Как го видяха,с какъв телескоп видяха това движение.

А някои в движението си образуват пентаграм, като например Венера.

Поствам един линк за образователни цели:
http://www.lunarplanner.com/HCpages/Venus.html

Добре е да се прочете нещо за синодичните цикли на планетите.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Януари 03, 2009, 05:24:26 pm »
Хубаво линкче  :)

не помня точно къде(не в астрологията,в контактьорството и в езотеризма),но  се твърдеше,че Венера е Луциферична планета по някакъв начин беше свързана с този тип,а тази пентаграма хич не е случайна... ::)

« Отговор #7 -: Януари 03, 2009, 05:33:32 pm »
Хубаво линкче  :)

не помня точно къде(не в астрологията,в контактьорството и в езотеризма),но  се твърдеше,че Венера е Луциферична планета по някакъв начин беше свързана с този тип,а тази пентаграма хич не е случайна... ::)

Ми нали тя се върти обратно на движението на другите планети  8).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 03, 2009, 06:28:35 pm »
но  се твърдеше,че Венера е Луциферична планета

Това идва от Lucifer "light-bearer", т.е. носител на светлина.

Цитат
Hesperus (Greek Hesperos) is the personification of the "evening star", the planet Venus in the evening. His name is sometimes conflated with the names for his brother the personification of the planet as the "morning star" Eosphorus (Greek Ἐωσφόρος, "bearer of dawn") or Phosphorus (Greek Φωσφόρος, "bearer of light", often translated as "Lucifer" in Latin), since they are all personifications of the same planet Venus. "Heosphoros" in the Greek LXX Septuagint and "Lucifer" in Jerome's Latin Vulgate were used to translate the Hebrew "Helel" (Venus as the brilliant, bright or shining one), "son of Shahar (Dawn)" in the Hebrew version of Isaiah 14:12.
When named thus by the early Greeks, it was thought that Phosphoros (Venus in the morning) and Hesperos (Venus in the evening) were two different celestial objects. The Greeks later accepted the Babylonian view that the two were the same, and the Babylonian identification of the planets with the Great Gods, and dedicated the "wandering star" (planet) to Aphrodite (Roman Venus), as the equivalent of Ishtar.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Януари 09, 2009, 12:40:22 am »
Сатурн в Дева стана ретрограден и се запъти да повтаря опозицията към моята Венера на 11,33 Риби и вече ме обзеха старите емоции за липсата на романтика в живота ми. Слава богу, че опозицията няма да се повтори в пълна сила (сатурн стига до 16 градуса и отново тръгва директен).

А в неделя (11.01.) и Меркурий става ретро. Ще трябва да внимаваме в комуникациите и да бъдем по-толерантни помежду си в общуването.  ;)Май скоро няма да се поразумеят Русия и Украйна. :(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Януари 09, 2009, 03:58:17 am »

А в неделя (11.01.) и Меркурий става ретро. Ще трябва да внимаваме в комуникациите и да бъдем по-толерантни помежду си в общуването.  ;)Май скоро няма да се поразумеят Русия и Украйна. :(
[/quote]
удачен период за преговори и решаване на стари проблеми и неуредени неща.по всяка вероятност ще вземат решение точно в този период и ще го подпишат когато планетата тръгне директно.все пак говорим за русия и украйна-и двете правителства ползват екипи от астролози. :)просто хората се възползват от науката максимално.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #11 -: Януари 09, 2009, 07:50:49 pm »
Май скоро няма да се поразумеят Русия и Украйна. :(
Европейският съюз ще изпрати наблюдатели при кранчето, за да следят дали /и колко всъщност  ;D/ не се краде. Няма срок за това, но пускат газта. Заради сложният процес при нас ще потече до 24 часа. Ама тъкмо на време  :D

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Януари 10, 2009, 08:26:32 pm »
Не ми е ясно защо всички говорят за стационарно-ретрограден Меркурий. Гледам си книгата с ефемеридите (може би съм една от малкото, които ползват ефемериди на хартия), гледам и не виждам Меркурий да е бил въобще стационарен. Директен си е до момента в който става ретро. Няма стационарна фаза.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 10, 2009, 08:30:20 pm »
Има SD и SR фаза.
Стационарна се нарича фазата, в която планетата е сякаш "застинала" преди да обърне посоката на движението си.
Разбира се, движението "напред" и "назад" е не е нищо повече от оптична илюзия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Януари 10, 2009, 09:11:08 pm »
Да, ама в момента Меркурий е директен. От три дни се говори, че бил стационарен, което не е вярно. Вчера беше на 7,29 градуса, днес е на 7,43, а утре стига до 7,45 градуса, след което тръгва ретроградно. Според ефемеридите стационарната фаза (в конкретния случай) липсва или е в рамките на няколко часа, а не на дни.  От няколко дни чувам да се говори по форумите за стационарно-ретрограден Меркурий. Затова се учудих. А, че е илюзия, така е. Ама си оказва влияние. И то какво :)

« Отговор #15 -: Януари 10, 2009, 09:28:38 pm »
И аз се доверявам на ефемеридите,а не на написаното в нета.Констатирах неточности и леки разминавания в различните астропрограми ,които свалих от мрежата.Едната е американска,другата-руска.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Януари 10, 2009, 09:35:59 pm »
И аз се доверявам на ефемеридите,а не на написаното в нета.Констатирах неточности и леки разминавания в различните астропрограми ,които свалих от мрежата.Едната е американска,другата-руска.

Да. Има разлика между руските и американските ефемериди, особено в градусите на Луната, а тя има най-кратък цикъл и всъщност при нея различията са от решаващо значение. За другите планети-не чак толкова.

« Отговор #17 -: Януари 10, 2009, 09:53:51 pm »
Аз сега си разгледах транзитите на вътрешните планети и ретрограднстта им през последните 3 години и не мога да кажа,че са ми са се отразили. Само миналата година по време на ретро Мерка подписвах едно споразумение и се наложи да го преправят и пак не го направиха като хората. Сега пак ще подписвам подобно по ретро Мерк. >:(

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Януари 10, 2009, 11:54:52 pm »
Аз при ретрограден Юпитер учредих фондация и всичко мина нормално (и разкриването на набирателната сметка и нотариалната заверка). А малко след като подадох документите за вписване в съда и Меркурий стана ретро. Имаше известно забавяне, но в границите на нормалното.

Обаче, голям кошмар ми беше явяването на конкурс за работа при ретро Юпитер. Тя работата е свързана в известен смисъл със законодателство - закони, наредби. Бяха наблъскали в теста цифри и числа, ама все едно да помниш телефонния указател. Конкурсът се провали, та трябваше да се повтори отново. Спечелих мястото при директен Юпитер.

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Януари 11, 2009, 08:51:26 am »
Да, ама в момента Меркурий е директен. От три дни се говори, че бил стационарен, което не е вярно. Вчера беше на 7,29 градуса, днес е на 7,43, а утре стига до 7,45 градуса, след което тръгва ретроградно. Според ефемеридите стационарната фаза (в конкретния случай) липсва или е в рамките на няколко часа, а не на дни.  От няколко дни чувам да се говори по форумите за стационарно-ретрограден Меркурий. Затова се учудих. А, че е илюзия, така е. Ама си оказва влияние. И то какво :)

Меркурий е стационарен от 3,10 часа днес до 18,45 часа.След това става стационарно-ретрограден до към 10 часа на 12/т.е. утре/,след което вече става ретрограден.В ефемеридите го няма,но с програмата може да се види с точност,придвижвайки часовете и минутите.
Още от вчера ми поизчезна нета.