Здравей Гост

възврат на венера

• 246 Отговора
  • 47947 Прегледи
Re: възврат на венера
« Отговор #140 -: Януари 16, 2012, 08:09:33 pm »
В момента Венера ми е накацала Слънцето, имах приятни моменти и ми е едно еуфорично, леко, доволно. Когато мина през Асц чаках събития, но нямаше. Скоро ще влезе в Овен и ще направи възврат. Но Северния ми възел е в Риби, в 3 дом и очаквам преди да стигне до наталната Венера, да мине и през възела, съответно и да направи опозиция с Южния. Дали ще има някакви интересни срещи и контакти?...за любов или дълга връзка не се надявам много, защото транзитен Сатурн ми мина МЦ и сега опозира Венера, Луна и Юпитер. Настроена съм за нови хора, нова среда...изобщо малко разнообразие. Дано да имам някакви пътувания по 3 дом
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

abroad

• 2187
« Отговор #141 -: Януари 16, 2012, 08:18:27 pm »
ей за такива изключения говорех и ми е много интересно. надали е било обаче нова връзка, би трябвало да е нещо съществуващо отдавна, което сега се узаконява. при него Сатурн как е в натала?

ако връзка по-млада от 1г. наричаме отдавнашно - може ;D, но аз не му викам така
Сатурн ретрограден в първите секунди на близнаци в 7 дом, квадрат Венера, която пък е управител на 7 ;D
ожени се малко преди да навърши 35

« Отговор #142 -: Януари 16, 2012, 08:23:01 pm »
Ехаааа, АЦ-ДЦ и ИЦ-МЦ изцяло се припокриват с тези в наталната ми карта, съвпад със Сатурн и опозиция с Уран, чудни перспективи, няма що, добре поне, че поне в натала имам аспект Сатурн-Венера, свикнала съм им на обмена на енергии, иначе опозицията с Уран тепърва ще видя как би се отразила.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #143 -: Януари 16, 2012, 08:58:07 pm »
Сатурн и Венера, доколкото си спомням
са приятелски настроени планети, а не враждуващи  :-\

Аз не знам как е според правилата на древните, но не е нелогично, щом като Сатурн екзалтира в знак на Венера.
Аз не ги преживявам добре негативните аспекти. В синастрията дава "уредени" бракове или бракове по сметка: Наско Сираков се оглеждал за подходящата и още преди дори да се влюби в нея на първата среща и казал: "Вие ще ми станете жена". Разбира се те имат доста стабилна синастрия, покрепена и от други аспекти за един добър брак - този съвпад не е най-важния фактор за формирането на връзката, но като чух да разказва това Илияна веднага си помислих, че може да го имат този аспект. Построих картата и го видях.

Но при транзитите на Сатурн към Венера често хората се замислят колко е преходно всичко, как бързо минават годинките и е време за "нещо по-сигурно", защото "ако сега ти избираш, след време тебе ще те избират". Истината е, че романтиката остава на заден план при аспекти на Сатурн към Луна или Венера.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #144 -: Януари 16, 2012, 08:58:31 pm »
ей за такива изключения говорех и ми е много интересно. надали е било обаче нова връзка, би трябвало да е нещо съществуващо отдавна, което сега се узаконява. при него Сатурн как е в натала?

ако връзка по-млада от 1г. наричаме отдавнашно - може ;D, но аз не му викам така
Сатурн ретрограден в първите секунди на близнаци в 7 дом, квадрат Венера, която пък е управител на 7 ;D

и какво доказва това? имаме планета, която идва от 7-и дом и прави опозиция на У7 дом. в радикса имат аспект помежду си, значи няма как при транзитен аспект да няма събитие. при това положение в натала, можем да го броим за изключение от типичното проявление на Сат опозе Венера. не знам Уран какво е правел по това време, но ако преди това беше женен, щях да си мисля в посока раздяла.

*

Grace

• 2257
« Отговор #145 -: Януари 16, 2012, 09:00:13 pm »
Цитат
Истината е, че романтиката остава на заден план при аспекти на Сатурн към Луна или Венера.

подкрепям изцяло.

*

Stella

• 7765
« Отговор #146 -: Януари 16, 2012, 09:00:40 pm »

За мен това е късен брак, щом е минал сатурновия възврат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #147 -: Януари 16, 2012, 09:02:20 pm »

и какво доказва това? имаме планета, която идва от 7-и дом и прави опозиция на У7 дом. в радикса имат аспект помежду си, значи няма как при транзитен аспект да няма събитие. при това положение в натала, можем да го броим за изключение от типичното проявление на Сат опозе Венера. не знам Уран какво е правел по това време, но ако преди това беше женен, щях да си мисля в посока раздяла.

И аз това се изкуших да попитам, Грейс - "Кои домове управляват Сатурн и Венера?"
после се разсеях. С теб си четем мислите. вече няколко пъти го констатирам това.

*

abroad

• 2187
« Отговор #148 -: Януари 16, 2012, 09:06:20 pm »
и какво доказва това?

там е работата, че нищо не доказва
дори математиката не е точно и само 2+2 четири, освен ако не говорим за бакалски сметки :blink:

описанието е за натален, не транзитен Сатурн

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Януари 16, 2012, 09:13:17 pm »
При мен тази формула не проработи, пропуснах всички възможни тайминги. Туй ще да е от НептунЯ.  ;D (заблудена уфца)

При натален Юпитер в 7 дом преминаването на транзитния Юпитер през Венера (у7) в 5 дом не донесе нито връзка, нито ново запознанство, нито брак. Последна дума има Сатурн в моя случай, откъм Везни ми опозира половината планети в картата.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #150 -: Януари 16, 2012, 09:16:30 pm »
и какво доказва това?

там е работата, че нищо не доказва
дори математиката не е точно и само 2+2 четири, освен ако не говорим за бакалски сметки :blink:

описанието е за натален, не транзитен Сатурн

abroad, всеки вижда, каквото иска да види. за мен доказва, за теб очевидно не.  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #151 -: Януари 16, 2012, 09:22:20 pm »
akruks, почти нищо не разбирам от тая карта, която си сложила, но ако Венера е в 5-и дом съвпад Меркурий, може и връзка с по-млад да даде  :blink: чудя се само Сатурна там как да тълкуваме  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #152 -: Януари 16, 2012, 09:25:35 pm »
При мен тази формула не проработи, пропуснах всички възможни тайминги. Туй ще да е от НептунЯ.  ;D (заблудена уфца)

При натален Юпитер в 7 дом преминаването на транзитния Юпитер през Венера (у7) в 5 дом не донесе нито връзка, нито ново запознанство, нито брак. Последна дума има Сатурн в моя случай, откъм Везни ми опозира половината планети в картата.  :lol:

е, Лили, какво днесе ? съвсем нищо ли? предполагам Юп и Венера не са в аспект в натала?
това ми напомня случая с Юп през Луна в 5-и - никаква бременност  ;D при това имат аспект в натала   :-[

*

abroad

• 2187
« Отговор #153 -: Януари 16, 2012, 09:25:48 pm »
abroad, всеки вижда, каквото иска да види. за мен доказва, за теб очевидно не.  :blink:

няма значение кой какво вижда или му се иска да види
фактите са ми важни, а те не се подчиняват на описаните до тук правила, а аз продължавам да търся такива :blink:, дебела глава ;D
в крайна сметка или ще ги открия, или ще се откажа
не са толкова прости нещицата, ако знаеш колко пъти са ме омъжвали ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #154 -: Януари 16, 2012, 09:28:14 pm »

Цитат
няма значение кой какво вижда или му се иска да види
фактите са ми важни, а те не се подчиняват на описаните до тук правила, а аз продължавам да търся такива :blink:, дебела глава ;D
в крайна сметка или ще ги открия, или ще се откажа
не са толкова прости нещицата, ако знаеш колко пъти са ме омъжвали ;D

хич не са прости, съгласна съм  :blink:  нали това търсим....току-виж се научим.. ;) а ти ако откриеш нещо по въпроса с омъжването, казвай насам.. ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #155 -: Януари 16, 2012, 09:44:47 pm »
не е от Плутона май..обаче на любов е работата отвсякъде. Венера ти управлява 5-и дом + целия стелиум там...
а Плутон в 7-и може да изразява интригите, клюките, подмолните прояви и борбите за надмощие, манипулациите...абе ти си знаеш по-добре, споделяла си...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #156 -: Януари 17, 2012, 08:01:46 am »
и аз съм под транзитен сатурн в опозиция с венера. още два пъти трябва да е точен аспекта, веднъж когато тр. сатурн е ретро. наистина напоследък нося само черно, нещо абсолютно нетипично за мен, но в светли дрехи се чувствам ужасно некомфортно.
и да, приключвам отношения, които са изчерпани, май и такива които никога нищо съществено не са ми давали.

на това отгоре в следващия ми венерин възврат венера е в 12-ти дом на възврата, ще се скрия съвсем от хора и взаимоотношения :blink:

надявам се поне материално да не ме засегне чувствително, и то защото в прогресивната ми карта венера и сатурн са в точен тригон

*

Stella

• 7765
« Отговор #157 -: Януари 17, 2012, 09:43:39 am »
и аз съм под транзитен сатурн в опозиция с венера. още два пъти трябва да е точен аспекта, веднъж когато тр. сатурн е ретро. наистина напоследък нося само черно, нещо абсолютно нетипично за мен, но в светли дрехи се чувствам ужасно некомфортно.
и да, приключвам отношения, които са изчерпани, май и такива които никога нищо съществено не са ми давали.

на това отгоре в следващия ми венерин възврат венера е в 12-ти дом на възврата, ще се скрия съвсем от хора и взаимоотношения :blink:

надявам се поне материално да не ме засегне чувствително, и то защото в прогресивната ми карта венера и сатурн са в точен тригон

Що се надяваш да не те засегне материално? Тъкмо няма да разхищаваш, ще станеш по-пестелива. Аз бих се притеснявала от аспекта на Юпитер към Венера, че ме прави по ларш и с широки пръсти, пръскам за удоволствия и гевезалъци.

*

Stella

• 7765
« Отговор #158 -: Януари 17, 2012, 11:57:34 am »
Да се включа и аз по темата ;D.В случай,че на някой му се занимава ще ми е приятно да ме насочи.На какво трябва да се обърне основно внимание,освен на венера :blink:

На аспектите, предполагам.  :19:

Просто слагаш акцента върху акпектите на тежките планети към рождената ти Венера, това е венусара.
Тук се набива на очи опозицията със сатурн, която се очаква още 2 пъти да стане точна, след като сатурн смени посоката.
;DБлагодаря за насоките.Опозицията,беше първото нещо,което забелязах.Още повече,че сатурн е в 12дом.Стела,щом е намесен той дали ще е нещо свързано с тайни,изолации или просто от случващото се ще страдам и ще се затворя в себе си?

По принцип за мен лично негативният аспект на сатурн към венера е много труден. Аз го изживявам изключително болезнено. Венера е в Риби и ми управлява 5-ти дом, СЛВ и МЦ, а е поставена в 3-ти. Първо, обличам се изключително строго, обикновено в черно, единият път си подстригах косата късо като момче (квадрат откъм Стрелец в 12-ти дом), а другия път си боядисах косата в черно (опзицията откъм Дева 9 дом). Добре, че скорошната опозиция със Сатурн в дева премина изклюючително набързо, без ретроградия, та си отдъхнах. Забрави за флиртовете, не разчитай на личния си чар, абе с две думи ставаш сухарка.Също така ставаш много взискателна и претнциозна към връзките. Претендираш за сериозно отношение от страна на партньора.

Ето как изглеждам със Сатурн в опозиция с Венера.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Януари 17, 2012, 11:59:05 am »
На тая снимка имаш вид на класическа аристократка, на аватара повече ми харесваш, имаш по-закачлив и свеж вид. :)

При мен Сатурн в опозиция към Венера не донесе никаква промяна във външния вид и стила на обличане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.