Здравей Гост

възврат на венера

• 246 Отговора
  • 47934 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: възврат на венера
« Отговор #220 -: Януари 08, 2013, 10:36:49 pm »
Добрее-пращам ги

*

Grace

• 2257
« Отговор #221 -: Януари 08, 2013, 10:46:09 pm »
Папи, поправи ме ако греша, но в едно съм все по-сигурна - много наситен емоционално период, силни чувства, може и тайни. Като нищо да си била силно влюбена и нов човек да е влязъл в живота ти.
Ето ти общ фон и опит за конкретно събитие. Хайде давай насоки  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #222 -: Януари 08, 2013, 10:50:22 pm »
Влязал е по един сравнително категоричен начин
Търси още :)
Един човек излезе по абсолютно категоричен
Имаше емоции :)

П.п. Като ти омръзне-кажи да ти кажа отг

*

Grace

• 2257
« Отговор #223 -: Януари 08, 2013, 11:15:22 pm »
Категоричен, даже внезапен / поне едното събитие / - основна е ролята на Уран. А при теб си има и натална квадратура със Слънце.
По-малък ли е бил ? Меркурий също е подчертан. Или е имало активна кореспонденция, боравене с документи ? По отношение на новата любов си имала усещане за съдбовност, Вертекс и Венера са задействани заедно.
Когато тр Нептун е влязъл в 5 дом и настъпил Слънцето, може да си имала разочарование, може любовта да не се е оказала това, което си си представяла. Много гняв, битки и противопоставяне също - опозиция Плутон/Марс.

Вечер късно толкова мога.  :blink: Сега ти кажи.

*

Papy

• 4343
« Отговор #224 -: Януари 08, 2013, 11:25:43 pm »
Сега по ред на събитията:
-заживяхме в наша квартира с гаджето от предната година-даже сменихме 2 квартири
-започнах 1-та си сериозна работа-в смисъл-интелектуална
-завърших 1-та си магистратура и започнах да уча за следващата
-баба ми по бащина почина в края на год

Имаше пари, имаше работа, имаше учене, имаше любов, имаше и смърт

« Отговор #225 -: Януари 09, 2013, 08:39:00 am »
Обратна връзка и от мен:http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2564.120.html

Опозицията със Сатурн беше труден,но поучителен период.Не липсваха конфликти с половинката,като често стигахме до "ръба",но все пак оцеляхме.
От финансова гледна точка(тр.Сатурн-2дом),всичко беше перфектно;въпреки,че бях безработна,пари не ни липсваха.Съответно-много забавления с приятели,и много нови запознанства.А благодарение на интереса ми към астрологията,и всички познанства,които направих чрез нея,срещнах нови и интересни личности,също така проявих интерес и към картите таро.

Накрая,отново благодаря на всички,които се включиха по моята карта. :blink:

п.п.прилагам картата на новия възврат,който ще е април,тази година.(по същото време ще е активна пр.Луна опозиция Юпитер;какво мислите по картата?)

*

Grace

• 2257
« Отговор #226 -: Януари 09, 2013, 10:22:27 am »
Ами, Венера е У1 и е в 9 дом, най-близкия аспект е тригон с Юпитер - може би връзките с чужбина са били на дневен ред. Но, честно казано, аз не бих отличила годината като съдбовна по отношение на любовта. 

Сега по ред на събитията:
-заживяхме в наша квартира с гаджето от предната година-даже сменихме 2 квартири
-започнах 1-та си сериозна работа-в смисъл-интелектуална
-завърших 1-та си магистратура и започнах да уча за следващата
-баба ми по бащина почина в края на год

Имаше пари, имаше работа, имаше учене, имаше любов, имаше и смърт

Папи, по изброеното ми се струва, че първоначалната ми интерпретация се доближава най-много. За теб сигурно са били значими събития, но не са точно такива, които да гледаме по възврата на Венера. Ти как би определила фона за годината въз основа на събитията? 

*

Grace

• 2257
« Отговор #227 -: Януари 09, 2013, 10:28:23 am »
Обратна връзка и от мен:http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2564.120.html

Опозицията със Сатурн беше труден,но поучителен период.Не липсваха конфликти с половинката,като често стигахме до "ръба",но все пак оцеляхме.
От финансова гледна точка(тр.Сатурн-2дом),всичко беше перфектно;въпреки,че бях безработна,пари не ни липсваха.Съответно-много забавления с приятели,и много нови запознанства.А благодарение на интереса ми към астрологията,и всички познанства,които направих чрез нея,срещнах нови и интересни личности,също така проявих интерес и към картите таро.

п.п.прилагам картата на новия възврат,който ще е април,тази година.(по същото време ще е активна пр.Луна опозиция Юпитер;какво мислите по картата?)

със съвпад на Марс и Венера на върха на 11 дом и Венера У5, мисля, че ще има любовни страсти през годината. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #228 -: Януари 09, 2013, 10:34:09 am »
Грейс, бих я определила като повратна в 2 отношения:
- с това гадже на следващата година се оженихме
- започнах да уча-сама, вкъщи, това, което после ме е хранило (и до сега)

Но си беше любовна година :)
Особено като се има предвид, че трудно се влюбвам

А венера като ми е у1, у2, пак ли само за любов гледаме в тази карта?

*

Papy

• 4343
« Отговор #229 -: Януари 09, 2013, 10:38:10 am »
Забележи, че бабата по бащина също е представена от венерата в случая

*

Grace

• 2257
« Отговор #230 -: Януари 09, 2013, 10:57:03 am »
Грейс, бих я определила като повратна в 2 отношения:
- с това гадже на следващата година се оженихме
- започнах да уча-сама, вкъщи, това, което после ме е хранило (и до сега)

Но си беше любовна година :)
Особено като се има предвид, че трудно се влюбвам

А венера като ми е у1, у2, пак ли само за любов гледаме в тази карта?

И без да е У2, Венера винаги е сигнификатор на парите, а когато има отношение към финансови домове, още повече.
В твоя случай търсех друго - исках да видя дали по картата на Венериния съвпад може да се отличи съдбовно в любовен или социален план събитие / като начало на съдбовна връзка, брак, .. /
Това, че годината е била любовна беше видимо от солара ти - Лъв на Асц. винаги е показател за едно от трите - творчество, деца, любов.
Ученето няма как да го намерим в картата на Венериния възврат, или поне аз не мога. Но брака през СЛЕДВАЩАТА година е интересно събитие и би трябвало да е отразен в картата на Венера за следващата година.   

*

Papy

• 4343
« Отговор #231 -: Януари 09, 2013, 11:02:22 am »
А виждаш ли го?
Аз винаги съм си мислела, че нептун свърши тая работа

Промяна в социалния статус имаше до някаква степен-бях секретарка на шеф на банка
« Последна редакция: Януари 09, 2013, 11:06:42 am от Papy »

*

Grace

• 2257
« Отговор #232 -: Януари 09, 2013, 11:28:51 am »
Ами, честно, само по картата на Венериния възврат за 2001г е трудно да се предположи на пръв поглед.
Обаче, Венера е в 7 дом и опозиция Луна в 1-и и секстил Мерк, който е У1. Интересно е, че оста на възлите е в точен съвпад с МП Сл/Луна, като при това ЮЛВ е върху МП -та.
И още по-интересно е като я съпоставим с натала - там Луната ти е важна, защото е У10, а Марс и Венера са У1 и У7. Та, Луната от възврата е точен съвпад с МЦ, Марс е съвпад Асц, Юпитер е тригон към нат Асц, Слънцето е тригон към Сатурн, който е в 10-и и У4.
Солара пък ти е още по-показателен. Ако искаш, качи го с натала, за да не изброявам.

*

Papy

• 4343
« Отговор #233 -: Януари 09, 2013, 11:33:52 am »
Сега не мога да качвам :( пък и соларите са за друга тема, там си много силна-за разлика от мен :)
Както и да е-за мен венерината карта си остава нещо, по което евентуално може да се допълни картинката-толкова

*

Grace

• 2257
« Отговор #234 -: Януари 09, 2013, 11:40:03 am »
И солара и всички възврати са спомагателни методи. Най-значими са транзитите и дирекциите. Прогресивната Луна и затъмненията също са много силен фактор.

« Отговор #235 -: Януари 09, 2013, 02:19:07 pm »

със съвпад на Марс и Венера на върха на 11 дом и Венера У5, мисля, че ще има любовни страсти през годината.

Грейс,отново много благодаря за помощта ти! :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #236 -: Август 28, 2013, 01:29:30 pm »
Качвам картата на Венериния възврат, който ще ми е утре. Как мислите, да очаквам ли хубави неща и спокойстие по 11 дом (понеже възврата ще е там)?  :rolleyes:

*

Нова

• 3491
« Отговор #237 -: Август 28, 2013, 01:35:27 pm »
Дам, Весо, имаме акцент по 11, още повече, че асц на възвръта е в скорпион, а плутон прави каре с нея и е в 11 възвратен ))) Имаме и опозиция с уран в у5 на възврата, ще изтрещиш и с развети коси и риза с разкъсани копчета ще ни се заявиш в цялата си прелест любовна.

*

Нова

• 3491
« Отговор #238 -: Август 28, 2013, 01:37:11 pm »
Луна върху възел. Ама ти, Веселине, си бил с натално струпване връз Кетуто )))))

На да разгледаме основно положението на венерата и асц на възврата )))))

*

Veselin

• 2737
« Отговор #239 -: Август 28, 2013, 01:38:32 pm »
Луна върху възел. Ама ти, Веселине си бил с натално струпване връз Кетуто )))))
Ами да, чак сега ли го забеляза?
А по-горе защо говориш в множествено число? И при теб ли Венериния възврат ще е в 11 дом?