Здравей Гост

точката на земята в хороскопа

• 18 Отговора
  • 4173 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
точката на земята в хороскопа
« -: Октомври 03, 2008, 12:27:13 pm »
здравейте!
знам ,че точката на земята се намира точно с/у слънцето в хороскопа.дали  е редно да и се обръща внимание и на нея ,при условие,че земята е част от вселената?!
какво влияние може да има тя в/у хороскопа на всеки ?споделете!-убедена съм , че всеки се е замислял в/у тази тема.
хубав и успешен ден! :) :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: точката на земята в хороскопа
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2008, 12:55:58 pm »
То и хипотетичният Вулкан се намираше някъде около Слънцето, ама следва ли да се отчита при анализа на хороскопа?  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2008, 01:46:48 pm »
Съвременните астрологични карти са двуизмерни и съществуват в този си вид от времето, когато е бил разпространен геоцентичния модел на вселената, т.е. Земята в една карта е центъра около който се върти всичко. Би следвало позицията й да се открие в пресечната точка на двете оси Асц-Дцс и МС-ИС.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 03, 2008, 02:24:17 pm »
Съвременните астрологични карти са двуизмерни и съществуват в този си вид от времето, когато е бил разпространен геоцентичния модел на вселената, т.е. Земята в една карта е центъра около който се върти всичко. Би следвало позицията й да се открие в пресечната точка на двете оси Асц-Дцс и МС-ИС.

Присъединявам се към мнението на Кайли. При геоцентричната система, както става ясно от името, Земята е в центъра. Аз не ползвам тази интерпретация, според която Земята е в опозиция на Слънцето.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2008, 08:03:58 pm »
http://oculus.ru/blog.php?id=7&a=4
вижте какво  ми  попадна, е Бога ми  нищо  не  разбрах. каква е  тази  теория за земните  точки.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #5 -: Октомври 04, 2008, 11:36:24 am »
Когато се отчита позицията на Земята,хороскопът вече е хелиоцентричен и тълкуванието му се свързва с това,което индивидът реално ще успее да осъществи в инкарнацията.Смята се ,че геоцентричният хороскоп дава информация за оптималните възможности,но как и доколко ще ги употребим и впрегнем в работа-това показва хелиоцентричната карта.В мойта например асцендентът ми е Телец,колко различно от Рака(асц. ми според геоцентр. х-п) .Значи едно е да можеш,съвсем друго-да го осъществиш реално.Появяват се и други различия и става много интересно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2008, 01:48:11 pm »
Хе хе, аз пробвах хелиоцентричната в зетя и имам квадрат Мерк-Плутон.
Ето какво пише: аспект на "вълшебник-аматьор".  ;D който се опитва да се справи с това, което не му е по силите.  :'(

Ма верно с това се занимавам - цял живот пробвам да се надскачам.  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2008, 05:32:27 pm »
Бе поразгледах зета какво казва при хелиоцентричната и честно казано, май повече ми се връзва на онова, което знам за себе си.
Удивена съм.

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2008, 05:45:44 pm »
Хелиоцентричния сидерален хороскоп се опира на духовното знание за Слънчевия Аз на Душата, така да се каже наблюдава условията за инкарнация на индивида, какви уроци има да усвоява.Това е деиствителната карта на съзвездията и проектиращите се върху тях планети, в която се появява символът на Земята,  като Луната е в същия знак в който попада и Земята.Вижте къде ще намерите този знак в геоцентричния хороскоп.Разгледайте как се променят напрегнатите аспекти и в двата хороскопа.Обърнете внимание и на елементите. Сравняването на двата хороскопа е като пречупването на слънчевия лъч през призма.Асцендентът тук не влияе и не играе роля.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2008, 06:04:10 pm »
Хм, ползвах опцията за хелиоцентрична карта в Зета. Но АС и домификацията останаха същите. И вярно, че във всички така построени карти Луната е винаги в съвпад с точката на Земята. Вероятно защото се явява неин сателит.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Октомври 05, 2008, 06:23:55 pm »
Аз пък си имам Марс в Овен в хелиоцентричната карта,а Венера ми е в Лъв.Що ли ми е толкоз странно?  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2008, 06:30:56 pm »
Аз пък съм със стелиум във Везни - Луна, Земя, Венера и Плутон... хмм  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Октомври 05, 2008, 06:43:20 pm »
А аз имам стелиум в Козирог-Юпитер,Сатурн,Меркурий,Земя и Луна.А какво мислите за конфигурацията Йод? Нептун и Плутон са в секстил,адвете са в куинконс към Марс.Знам,че е пръст на съдбата.Ако някой друг има такава конфигурация,ще се радвам да сподели.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #13 -: Октомври 07, 2008, 01:07:08 pm »
Хелиоцентричната карта не може да има Асцендент, това противоречи на дефиницията за него (точката, при която изгрява Слънцето в момента на раждането).

Ако стоим на Слънцето и от него наблюдаваме останалите обекти в нашата система, няма как да изгрява и залязва.  :)

Скарлет, аз имам Йод в картата си, но още съм в процес на изследване и не мога да кажа нищо от личен опит.

Малко съм се объркала  :)
Асцендент се нарича зодиакалния знак, който в момента на раждането се е намирал на източния хоризонт. Ако Слънцето се върти около оста си, ще се променя и Асц, ако не-става твърде хипотетично, понеже не сме родени на Слънцето  :).
« Последна редакция: Октомври 07, 2008, 03:49:35 pm от Kali »

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Октомври 07, 2008, 07:58:30 pm »
Kali,гледам,гледам,никъде не съм писала,че хелиоцентричната карта има асцендент. :'(

Цитат
Скарлет, аз имам Йод в картата си, но още съм в процес на изследване и не мога да кажа нищо от личен опит.
А аз мога. ;) Правиш някаква грешка-простотийка и после ти се налага да се приспособяваш и жонглираш. Но и планетата,която прави куинконс към двете планети в секстил,доста благоприятно ми влияе в работата,защото ми управлява МЦ.А и самата Луна има общо взето добри аспекти,като изключим квадрата към Сатурн.Но този аспект ми е гордост.Аз си го харесвам,защото винаги ме поставя на мястото.  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Октомври 07, 2008, 08:22:08 pm »
А и самата Луна има общо взето добри аспекти,като изключим квадрата към Сатурн.Но този аспект ми е гордост.Аз си го харесвам,защото винаги ме поставя на мястото.  ::)

Малко оф топик, ако позволите  ;D
Скарлет, наскоро една астро позната ми каза, след като й ревнах на рамото: "Лили, за това го имам тоя квадрат между Луната и Сатурн... за да не изпадам в състояния като твоето!". Беше като леден душ, но това наистина бе най-доброто, което можеше да ми каже и да направи за мен. Общо взето, такъв аспект действа много "отрезвяващо" тогава, когато е необходимо  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #16 -: Октомври 07, 2008, 09:30:49 pm »
Kali,гледам,гледам,никъде не съм писала,че хелиоцентричната карта има асцендент. :'(

Цитат
А аз мога. ;) Правиш някаква грешка-простотийка и после ти се налага да се приспособяваш и жонглираш. Но и планетата,която прави куинконс към двете планети в секстил,доста благоприятно ми влияе в работата,защото ми управлява МЦ.А и самата Луна има общо взето добри аспекти,като изключим квадрата към Сатурн.Но този аспект ми е гордост.Аз си го харесвам,защото винаги ме поставя на мястото.  ::).

Скарлет, ретро Меркурий е в действие  :). А аз не съм казала, че ти си го споменала, пропуснала съм обръщението в началото.

А това с грешките-простотийки си е чиста истина, добре че ни е позволено да се учим цял живот, желателно е само с по-малко грешки да затвърждаваме различните уроците.

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Октомври 07, 2008, 10:18:20 pm »
Ееее,ако не си чувала/в което се съмнявам/-тук на земята е адът-чистилището.Няма на земята безгрешни душици.Който си мисли,че е ангел,да ходи в рая.  ;D Нали в това е целта на преражданията-да еволюират душите и да си научим уроците.А понякога,щем не щем,в живота ни се случват случки,колкото и да се дърпаме.И колкото повече се дърпаме,толкова по-лошо за нас.
 А колкото до ретро Меркурия-няма проблем.Нали това казвам-грешка човешка.  ;D Важното е да не вредим и вършим зло на другите умишлено.Ей това за мен е най-големият грях.
 Lillie,така е.Сатурн ми е удрял много шамари,но винаги ми е бил в крайна сметка в помощ,а не във вреда.Вярно,че в детските години съм боледувала страшно-ангина след ангина,пукане на тъпанче от висока температура,по-късно 2 операции на ухото,дори съм била на ръба на 3-4 годишна възраст.Но сега повече ми помага.Хубавото е,че той е част от тригона с Марс и по-широк орбис с Плутон.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Октомври 07, 2008, 11:58:44 pm »
До 1780 година хората вярвали, че нашата слънчева система се състои от седем небесни тела: Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Земята не е била смятана за небесно тяло, тъй като се е считало, че другите тела обикалят около нея. Повечето учебници приписват на Николай Коперник откритието, че Земята е само една от няколкото планети в тази хелиоцентрична (съсредоточена около Слънцето) система. Тъй като се боял от гнева на християнската църква, Коперник публикувал проучването си (De revolutionibus orbium coelestium - "За въртенето на небесните тела") едва през 1534г., когато бил на смъртното си ложе. Той е бил подтикнат да преразгледа вековните астрономически представи главно, заради потребностите на епохата на великите географски открития и от откритията на Колумб (1492 г.) и Магелан (1520 г.), че земята не е плоска, а сферична. Коперник се основавал на математически изчисления и търсел отговори в древните писания. Тогавашните писания се основават на гръцките и римските традиции, твърдящи, че земята е плоска и засводена от далечните небеса, в които били закрепени звездите. На фона на осеяното със звезди небе, планетите (от старогръцката дума за "скитник") се движели около земята. Тези астрономически идеи били подкрепяни от трудовете и системите на Птоломей, астроном от ІІ век, работил в Александрия и Египет, който твърдял, че светилата и петте планети, кръжат около земята. Птоломеевата астрология господствала в продължение на 1300 години, докато Коперник не поставил Слънцето в центъра. Макар, че някои наричат Коперник "Бащата на съвременната астрология", други го определят по-скоро като учен, реабилитирал по-древни представи. Факт е, че е познавал трудовите на старогръцки астрономи преди Птоломей - Хипарх и Аристарх Самоски. Последният приемал, че движенията на небесните тела по-лесно могат да се обяснят, ако се приеме, че в центъра е Слънцето, а не Земята. Всъщност 2 хилядолетия преди Коперник, старогръцки астрономи изброили планетите в техния правилен ред от Слънцето и така признали, че именно то е в центъра на слънчевата система. Коперник само преоткрил хелиоцентричната концепция и най-интересното е, че астрономите знаели повече през 500 г пр.Хр., отколкото през 1500 г.
Съвременните астрономи не могат да си овяснят защо гърците и римляните са смятали, че земята е плоска, след като техните предшественици са твърдели, че тя е сферична.

Хипарх, който живял в мала Азия през ІІ век пр.Хр. анализира "изместването на знака на слънцестоенето и равноденствието", явление което днес се нарича "прецесия на равноденствията". Това явление може да се обясни, само ако се приеме представат,че земят е сферична. Явлението "прецесия" може да се наблюдава само като се сравни настъпването на пролетта с положението на Слънцето, гледано от земята в дадено зодиакално съзвездие. Но придвижването на прецесията на равноденствията от един зодиакален дом до друг отнема 2160 години. Хипарх определено не може да е живял толкова дълго, за да стигне сам до това заключение.  Тогава откъде е получил своите сведения? .

Евдокс Книдски е друг гръцки математик и астроном, който е живял в Мала Азия 2 века преди Хипарх. Оригиналите на неговите трудове са били загубени, но те са достигнали до нас благодарение на стиховете на Арат, който през ІІІ век пр.Хр. е "превел" изложените от астронома факти на поетичен език. В тази поема, която трябва да е била позната на Свети Павел, защото я цитира, съзвездията са описани изключително подробно, както и тяхното групиране и имена: "Отколешни хора имена им измислили и фигури подходящи им открили".

Кои са тези отколешни хора? В трудовете си Хипарх потвърждава, че проучванията му се основават на знания, събирани и проверени в продължение на хилядолетия. той назовава своите наставници "вавилонските астрономи от Ерех, Борсипа и Вавилон". Геним Родоски посочва халдейците (древните вавилонци) за откриватели на точните движения на Луната. Историкът Диодор Сицилийски , І век пр.Хр. пише: " халдейците дали имената на планетите. В центъра на тяхната система е било Слънцето, най-голямото светило, на което планетите били "деца" и отразявали неговото положение и сияние". Следователно всепризнат източник на старогръцката астрономическа наука е била Халдея. Древните халдейци определено имали повече и по-точни знания от народите след тях. Поколения наред в целия древен свят името "халдеец" е било синоним на "звездоброец".

За да следят движението на небесните тела и тяхното положение в небето, спрямо земята и помежду им, вавилонците и асирийците водели точни ефемериди.  Професор Джордж Сартън ("Халдейска астрономия от последните 3 века преди Христа") установява, че те са изчислени по два метода: по-късен - вавилонски и по-древен - от Урук. Неговата неочаквана находка се състои в това, че по-древният метод е много по-точен и много по-сложен от по-късната система. Ученият обяснява това с извода, че грешните астрономически представи на гърците и римляните се дължат на прехода към философия, разглеждаща света от геометрична гледна точка ("Гео"- Земя), докато халдейските астрономи следвали предписаните формули и традиции на Шумер, (които поставят Слънцето в центъра).

В своите изключително изчерателни проучвания проф. О. Нойгебауер (" Астрономически клинописни текстове") с удивление установява, че ефемеридите не се основават на наблюдения на вавилонските астрономи, а се изчисляват по фиксирани аритметични схеми, които им били дадени и не трябвало да се променят . Тези аритметични схеми се придружавали от процедурни текстове, които стъпка по стъпка посочвали правилата за изчисляване на ефемеридите, според строга математическа теория. Нойгебауер стига до извода, че вавилонците не били запознати с теорията, въз основа на която съставяли ефемеридите, на въпреки това правели своите изчисления, следвайки правилата. Той също така признава, че тези "емпирични и теоретични основи" убягват и на съвременните учени. Къде са били разработени тези теории? Отговорът е Шумер. Там учените са открили най-древния календар, използван някога от човечеството, на който се основават всички по-късни календари. Наистина ли е възможно шумерите, които с анямали инструменти да са разполагали със сложни астрономически и математически познания, необходими за сферичната астрономия и геометрия - 4400 г. пр. Хр. ? Възможно е както показват древните източници.