Здравей Гост

Силата на мисълта

• 113 Отговора
  • 39672 Прегледи
Re: Силата на мисълта
« Отговор #40 -: Февруари 12, 2009, 09:52:41 pm »
Здравейте :)!Нещо като,че ли сте се отклонили от темата,не че и тази не ни вълнува,но аз ще се върна към основната.Та наскоро прочетох една доста интересна книжка относно силата на мисълта и на който му е интересна темата му препоръчвам горещо да я прочете,защото освен книга,тя е и учебник.Казва се "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кейхоу.Казвам,че е учебник,защото са описани различни методи,чрез които да насочваме мислите си  в положителна посока.Аз от скоро започнах да тренирам,само че очаквам ефекта да се прояви след около1-2 месеца(ако съм усвоила правилно тренировките ::))Само,че има и нещо което ме притеснява,но е възможно и да греша.Прочетох за Луната следното:В делата на дома, където се намира Луната, не трябва да разчитаме на много, а само на най-необходимият и достатъчен минимум. Затова можем да разрешим тези проблеми само чрез смирение и покорност към съдбата, а главното е чрез липса на желания да достигнем нещо, каквото и да е в делата на този дом. Щом изчезне желанието, делата се нормализират от само себе си. Щом желанието се появи отново, ви се отнема даже най-необходимото. Колкото по-силно е желанието, толкова повече ви се отнема.И така,като при мен Луната е в 7-ми дом,същият към чиито дела пък аз се опитвам да насочвам положителна енергия,чрез мислите си,в крайна сметка незнам какво ще се получи :'(.Двете неща силно си противоречат и затова малко ме притесняват.Но,аз като съвсем начинаещ астролог е много вероятно да съм с грешка относно влиянието на Луната.Но обещавам,ако се случи нещо да го споделя с вас ;).
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

veshti4ka

« Отговор #41 -: Февруари 12, 2009, 10:39:36 pm »
Касиопея, ний май все спамим темите ... пък хеле снощи  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Джон Кехоу съм го чела много отдавна и си го харесвам, но моето мислене винаги е било такова /още от детските години/... винаги съм мислела по този начин - мечтая и докато не го постигна не спирам да мисля за него. естествено за това винаги ми е помагало слънцето в риби, което доскоро беше в 12 дом /не питай защо, защото е дълго за обясняване  ;) / ... и винаги съм била убедена в себе си, че ще имам това за което мечтая... този тип мислене е наложителен според дебелите книги, но явно аз съм се учила на това в много минали животи и сега ми е вътрешна нагласа превърнала се инстинкт  ::)

« Отговор #42 -: Февруари 13, 2009, 11:21:50 am »
Вещичка,аз също смятам,че такъв тип мислене е наложителен,само че ти си късметлиика,по отношение на Слънцето в Риби,а при мен Луната ми е в Риби и ми пречи мечтите ми да стават реалност.А аз една таква мечтателка :-[.Неспирам да мечтая,по всяко време.Ама то пък може ли без мечти............. :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Eta

• 1
« Отговор #43 -: Февруари 21, 2009, 05:18:52 am »
Здравейте, впечатлена от мненията тук реших да се регистрирам и да разкажа някои неща, не които съм прочела или чула, а в които сама съм се убедила.
Интересувам се от тези неща повече от 11 години. За първи път чух за Закона на привличането през 1998 в Щатите, където бях на специализация. Тогава признавам си имах много закостеняло мислене и трудно възприемах нещо такова, но с времето се промених. За да не разказвам цялата си история, ще премина направо на фактите.
Започнах да прилагам този закон края на 2000 година, но в началото не се получаваше това което очаквах. Бях се срещнала с няколко хора които знаеха много по този въпрос, а по късно попаднах и на семинар на една жена Естер Хикс(не съм много сигурна дали е популярна в България), от която бях силно впечатлена.
През първите 3-4 месеца не се промени нищо в живота ми, не че бях нещастна или болна , но не бях и в много завидно положение. Въпреки това знаех че не трябва да се отказвам. Първия сигнал че това нещо действа, беше когато ми предложиха работа каквато аз исках. Случи се по много странно стечение на обстоятелствата. Бях изрязала от един строителен каталог една сграда и исках един ден да живея на последния етаж в тази сграда. 11 месеца по късно наистина се нанесох в тази сграда. Не на последния етаж и не в голям апартамент,но все пак беше там. Малко по късно разбрах че последния етаж не е предназначен за жилищни нужди. Просто през цялото време аз визуализирах и си представях всичко- гледката, пода, дори щорите. не се отказвах, въпреки че ума ми от време на време ми казваше "Ти си луда". Когато това се случи реших че щом мога това мога всичко. От тогава до днес поне 90% от нещата които искам, ги привличам. Да, понякога се случва и да не работи, но може би аз бъркам някъде.

както казах се бях срещнала с доста такива хора, които за запалени по това и прилагаха закона от доста време. На някои вероятно ще им прозвучи откачено, но един от тези хора е успял със силата на мисълта да увеличи размера на пениса си с 5 см. за по малко от 4 месеца. Той е на 34 години,така че едва ли е било естествен разтеж.Виждала съм снимки преди и след. Една друга жена е успяла да се излекува от СПИН 6 месеца след като е открит.
Виждала съм, не лично, но са ми показвани снимки на 2 ма души на които им израстват ампутираните крайници. Нямам представа защо тези случаи не са толкова известни по света. И ако искате вярвайте съм виждала как със силата на мисълта румънче на 12 години чупи стъкла и огъва твърди метални предмети.

Наистина това нещо действа, и не са никак малко хората които го могат. И аз бях решила че много малко хора го могат и не всеки може да го постигне, някакъв вид застраховка че нещата при мен няма да се получат. Но се получават. Така че не боли ако се опита, нито струва пари, Единственото което трябва да се научи човек и което е по сложно е как да допуска нещата да се случват.
Благодаря ви много за виманието, желая успех на всички.
Ако на някой мога да помогна с каквото и да било от моя опит ще се радвам да ми пише на е-майл, тъй като нямам нужното време да чета във форума.
Успех.

*

veshti4ka

« Отговор #44 -: Февруари 21, 2009, 10:32:19 am »
Здравейте, впечатлена от мненията тук реших да се регистрирам и да разкажа някои неща, не които съм прочела или чула, а в които сама съм се убедила.
Интересувам се от тези неща повече от 11 години. За първи път чух за Закона на привличането през 1998 в Щатите, където бях на специализация. Тогава признавам си имах много закостеняло мислене и трудно възприемах нещо такова, но с времето се промених. За да не разказвам цялата си история, ще премина направо на фактите.
Започнах да прилагам този закон края на 2000 година, но в началото не се получаваше това което очаквах. Бях се срещнала с няколко хора които знаеха много по този въпрос, а по късно попаднах и на семинар на една жена Естер Хикс(не съм много сигурна дали е популярна в България), от която бях силно впечатлена.
През първите 3-4 месеца не се промени нищо в живота ми, не че бях нещастна или болна , но не бях и в много завидно положение. Въпреки това знаех че не трябва да се отказвам. Първия сигнал че това нещо действа, беше когато ми предложиха работа каквато аз исках. Случи се по много странно стечение на обстоятелствата. Бях изрязала от един строителен каталог една сграда и исках един ден да живея на последния етаж в тази сграда. 11 месеца по късно наистина се нанесох в тази сграда. Не на последния етаж и не в голям апартамент,но все пак беше там. Малко по късно разбрах че последния етаж не е предназначен за жилищни нужди. Просто през цялото време аз визуализирах и си представях всичко- гледката, пода, дори щорите. не се отказвах, въпреки че ума ми от време на време ми казваше "Ти си луда". Когато това се случи реших че щом мога това мога всичко. От тогава до днес поне 90% от нещата които искам, ги привличам. Да, понякога се случва и да не работи, но може би аз бъркам някъде.

както казах се бях срещнала с доста такива хора, които за запалени по това и прилагаха закона от доста време. На някои вероятно ще им прозвучи откачено, но един от тези хора е успял със силата на мисълта да увеличи размера на пениса си с 5 см. за по малко от 4 месеца. Той е на 34 години,така че едва ли е било естествен разтеж.Виждала съм снимки преди и след. Една друга жена е успяла да се излекува от СПИН 6 месеца след като е открит.
Виждала съм, не лично, но са ми показвани снимки на 2 ма души на които им израстват ампутираните крайници. Нямам представа защо тези случаи не са толкова известни по света. И ако искате вярвайте съм виждала как със силата на мисълта румънче на 12 години чупи стъкла и огъва твърди метални предмети.

Наистина това нещо действа, и не са никак малко хората които го могат. И аз бях решила че много малко хора го могат и не всеки може да го постигне, някакъв вид застраховка че нещата при мен няма да се получат. Но се получават. Така че не боли ако се опита, нито струва пари, Единственото което трябва да се научи човек и което е по сложно е как да допуска нещата да се случват.
Благодаря ви много за виманието, желая успех на всички.
Ако на някой мога да помогна с каквото и да било от моя опит ще се радвам да ми пише на е-майл, тъй като нямам нужното време да чета във форума.
Успех.

Ета, тук някъде яко омотваш понятията ми се струва  ;)  това не е закон за привличането, а по скоро един от херметичните закони "Каквото долу - това и горе! Каквото горе - това и долу!"  и понеже според херметизма цялата вселена се крепи на един друг закон "Светът /разбирай Вселената/ е ментален! Цялото е ум!" - Първи закон на херметизма!  ей затова се получава така. обаче има и още нещо - не е нужно само да мечтаеш и визуализираш това за което мечтаеш за да го получиш - понякога не става... и знаеш ли защо не става  ;) ще ти отговоря с един друг любим лаф "Когато Господ не отговаря на молитвите ти, то не е защото не ги е чул, а защото това е неговият начин да ти каже НЕ!" ... не винаги, Ета, човек получава това което иска, защото точно в този етап на развитие като дух не му е нужно точно това, а нещо друго  ;)  има закони, които задължително е нужно да се спазват /говоря за космични закони/ и тези закони понякога са в разрез с нашите разбирания за право и криво...
а сега за филма... да в основата си филма е хубав - поне що се отнася до факта, че показват на човек, че може сам да гради мечтите си... но пък никъде и в този филм - всъщност аз не съм и го гледала целият де, защото тези неща ги зная и съм ги правила от дете, в смисъл не че съм знаела какво правя, но съм си мечтала за нещо докато не го получа. а с моето развинтено въображение съм го визуализирала доста добре ;) с една дума филма подсъзнателно ми е познат от минали животи  ;D
има едно обаче ... което струва ми се и Кехоу отрича...  да! - силъта на мисълта е всичко и е редно човек да се научи да я използва.... но има един фактор, който е пренебрегнат и в неговата книга ... това е другия херметичен закон Законът за приливите и отливите! ...  ти получаваш, но някъде през живота ти ти се отнема друго нещо, не напразно старите хората са казали, че живота е колело и то се върти - хубава мъдрост ако питаш мен... има начин да се избегне и това, но много малко хора са нивото да го правят... начинът е умишлено да стоиш в единия край на правата ако искаш да си в положителният край, то с определени практики, които се движат по вертикалният принцип ти да застопориш живота си там  ;D ;) :P  - е хубав е начина, но аз още не съм разбрала как става  ;D ;D ;D   
и за да съм малко по-ясна за тези, които не са чували за херметичните закони ще ви ги цитирам тук  ;)

1. Цялото е ум, Вселената е ментална. - принципът на менталността.
2. Каквото горе, това и долу. Каквото долу, това и горе. - принципът на съответствието.
3. Нищо не е в покой. Всичко се движи и всичко вибрира. - принципът на вибрацията.
4. Всяко нещо притежава два полюса. Всяко нещо има своя противоположност. - принципа на противоположностите.
5. Всичко тече навътре и навън. Всяко нещо има своите приливи и отливи. - принципът на ритъма.
6. Всяка причина има свое следствие и всяко следствие има своя причина. - принципът за причината и следствието.
7. Родът е във всичко. Всяко нещо притежава свой Мъжки и Женски принцип. Родът се проявява на всички нива. - принципът на рода.

това са седемте херметични закона и Вселената се влияе от тях. а сега, Ета, аз те питам в този филм застъпени ли са всичките тези седем принципа или само два  :-[   останалите са пренебрегнати, което си е живо кощунство според мен  ;)  и факт е, че с филма само откриват "топлата вода" наново, а Тот атланта, или Хермес Трисмегист - човекът с много имена ги е открил преди хиляди години  ;D

*

Helo

« Отговор #45 -: Февруари 21, 2009, 03:12:51 pm »
Ета, тук някъде яко омотваш понятията ми се струва  ;)  това не е закон за привличането, а по скоро един от херметичните закони "Каквото долу - това и горе! Каквото горе - това и долу!"  и понеже според херметизма цялата вселена се крепи на един друг закон "Светът /разбирай Вселената/ е ментален! Цялото е ум!" - Първи закон на херметизма! 

Права си и не си права. Права си, че това са херметичните закони, но не си права, че жената е объркала понятията. Това наистина са херметични закони, но в англоезичния свят постигането на неща, с помощта на силата на мисълта се нарича "закон на привличането" - "law of attraction"  . Справка - Wikipedia. Който е чел по-нови и съвременни книги за силата на мисълта е чел предимно за law of attraction. Аз съм чела и стари и нови книги. За херметичните закони там обикновено не се споменава. За тези закони се споменава само в езотеричните книги и то предимно в тези, в които пише за Херметизма.  ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Attraction

*

veshti4ka

« Отговор #46 -: Февруари 21, 2009, 03:22:16 pm »
Хело, понятията тръгват от някъде, а това някъде е далеч назад във вековете. това че някой си е избрал нещо от старите писания и решил да го разработи и да прави пари от него - ми лошо няма  ;)  въпросът е, че крушката си има опашка, а точно неразбирането на "крушката" води след себе си "опашката"... не си мисли че законът за привличането се е пръкнал ей така от нищото  ;)  той е само следствие на нещо, а причината се корени именно в херметичните закони  ;D   силата на мисълта ли  :-[  така наречената "Ментална трансмутация"  ;D отново езотеричен труд на херметиците ...  всичко ново е добре забравено старо  ;)
а това, че сега вече доста хора започнаха да се обръщат към езотериката - това е много хубаво. но още по-хубаво ще е да се опитват да разбират нещата отвъд думите, защото онова "отвъд" е много по-дълбоко от всичко видимо и осъзнато...

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #47 -: Февруари 21, 2009, 04:17:49 pm »
Аз вярвам в силата на мечтите, което навярно е свързано някак и с мислите.
Все си мисля, че ако човек много иска да му се случи нещо и е постоянен в желанията си, рано или късно живот ще му предостави мечтаното нещо. Приемам трудностите, които съпътстват постигането на желаното като изпитания, които живот ни поднася, за да оцени до каква степен сме готови да приемем и оценим исканото нещо, когато го получим. Ако се откажем заради трудност, значи не сме го заслужавали и следователно не си струва да го получим, защото няма да можем да му се зарадваме искрено.
Аз съм забелязала, че най-скритите ми мечти, които съм имала от години и съм поставяла идиализирано на пиедестал, смятайки, че някога ще се случат, но без да конкретизирам времево кога и да се опитвам силом да догоня, рано или късно стават реалност или ми се отваря път, за да ги постигна, когато най-малко съм очаквала.
Най-пресен пример е влюбването в конете и ездата. Винаги съм харесвала еднорозите и респективно любовта към тях се прехвърли върху кончетата, но никога не съм имала достъп до тях, нито някакво отношение към тези животни, извън мечтите си.
Винаги съм искала да имам кон, да яздя, но ми се е струвало прекалено недостъпно на този етап по много причини.
А декември месец мечтата стана реалност и ми се отвори път да осъществя желаното толкова ненадейно, че още не мога да повярвам как мислите/мечтите се материализират.  :-[
Невъзможността да имам такова животинче е минало. Защото сега имам възможност да се преместя в конна база, където ще имам достъп до много кончета, ще имам възможност да се грижа за конче, да яздя, когато и по колкото си пожелая - ще осъществя мечтата си.
И всичко стана ненадейно, когато най-малко очаквах и съвсем безкористно.
За проклетия тези снеговалежи и студено време ме спират, иначе отдавна да съм се пренесла с големия куфар и отдала на кончетата.
Ама страхотни животни са, как да не се радвам?  :-[
Вярвам в силата на мечтите и мислите. Вярвам, че ако си постоянен в желаното, ще получиш исканото.  :-[
И много други подобни примери мога да привеждам като доказателство, но чак толкова лични да не си ставаме, че мен вярно ме влече емоционалното разголване пред публика, но става банално от моя страна.  ;D

*

Helo

« Отговор #48 -: Февруари 21, 2009, 06:51:23 pm »
:-[  така наречената "Ментална трансмутация"  ;D отново езотеричен труд на херметиците ...  всичко ново е добре забравено старо  ;)

Менталната трансмутация не се ли нарича още личен магнетизъм?!  ;)  :)

Ето ви информация за силата на мисълта:

http://www.sibir.bg/blog/adela/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=218719

И аз като теб още от дете ЗНАМ за тези закони за привилчането, че трябва да се мисли само положително, за силата на мисълта. И аз също имам опит със силата на мисълта. Тя е удивително нещо. Решила съм да я разгадая още по-добре, защото искам да видя докъде може да се стигне, с помощта на силата на мисълта.

Между другото аз искам да разкривам тайни. Това ми е силно желание. Някои от вас го видяха и в наталната ми карта.  ::)  :P  ;D  :-*  :)

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Февруари 21, 2009, 07:26:05 pm »
Хело, преведи си го сама, а не разчитай на стандартните преводи  ;)

ментален = умствен
трансмутация = промяна, мутация

едва ли означава личен магнетизъм  ;)  все пак латинският се оказва лесен /хахахааааааа къв съм оптимист  ;D

ако искаш да разкриваш тайните, трябва да свикнеш да търсиш първоизточника на това, което те интересува  ::)  защото точно темата, която вихрим тук е тема на езотериката  ;)  /колкото и да се отрича в днешно време/, а езотериката съществува откакто човек се е пръкнал на тази планета - има-няма едни 200 000 години /според Друнвало Мелхизедек и древните шумерски глинени плочки/  ;D

*

Asol

• 4140
Re:Силата на мисълта
« Отговор #50 -: Май 05, 2009, 12:15:12 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:41:03 pm от Asol »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #51 -: Май 06, 2009, 05:00:19 pm »
Кехоу така и не съм го чел все още внимателно...

(Пауза, за да си поемат дъх смеещите се...  ;D)

...Но виждам доста прилика между принципа на менталността и виждането ми за единност и "живот във всяка точка".

За причинно-следствения принцип обаче се съмнявам, както и други из философските прослойки. На тази тема може да се наблюдават големи философски боеве без краен победител.  ;D

*

Helo

« Отговор #52 -: Май 06, 2009, 08:01:38 pm »
Кехоу така и не съм го чел все още внимателно...

(Пауза, за да си поемат дъх смеещите се...  ;D)

И аз! Имам всичките му книги, които са излезли на български. Прочетох ги отгоре отгоре, защото не ми харесаха особено. Хем не казват нищо ново, хем не ми се сториха достатъчно добри. Аз имам много книги за силата на мисълта, но в повечето пише едно и също. Нищо ново.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #53 -: Май 06, 2009, 08:19:42 pm »
Аз имам много книги за силата на мисълта, но в повечето пише едно и също. Нищо ново.

Хубаво е ,че си го разбрала. На мен една от любимите ми фрази е "Нищо ново под Слънцето:)
Ако имаш необходимият поглед не само за този случай,това често ще ти идва на ума  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #54 -: Май 08, 2009, 10:00:53 pm »
Сигурно има нещо вярно, щом има хора, които преместват някакъв предмет със силата на мисълта. Все пак всичко е енергия. Ако човек нещо е напрегнат, обезателно ще се натъкне на стресиращи ситуации, но това може би защото в момента "света му е крив" и всичко от вътрешното му състояние се отразява навън, иначе не би му направило впечатление. Или пък колкото повече се притесняваш за нещо, то че вземе се обърка точно в унисон с моментните емоции.  Според мен не можем да променим нищо фактически освен отношението си към дадено нещо, било то добро или лошо - това само е в наш контрол. Това че някой път ни се усмихнал късмета и силно сме искали нещо и се е получило е факт, който логически може да ни даде взаимовръзка между двете неща, но не е задължително това да е причина за изпълняването на нашето желание.  Ако нещо има да се случва, рано или късно ще стане и обратното и никаква сила на мисълта или силно желание не може да промени това нещо. Колкото по-малко очаквания, надежди, толкова по-добре. Зависи от гледната точка, ако някой силно иска нещо и си е мечтал за това  и накрая е получил въпросното, значи силата на мисълта е голяма работа, способна на чудеса и обратното.

Asol, силата на мисълта наистина е способна на чудеса. може и да ти звучи странно, но е АБСОЛЮТЕН ФАКТ. малко е объркващо когато се захванеш да го изучаваш и да го прилагаш на практика, но последиците са невероятни.

мога да ти споделя няколко факта от личният си опит - премахване на болка тук или там по тялото си, промяна във физиологичните си естествени ритми, боравене с физични закони и много други... верно е че все още си играя и се уча, но фактите са неоспорими. ВСЕЛЕНАТА, ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА И ЖИВОТЪТ НИ СА В НАШИТЕ РЪЦЕ! това не е поредица от случайности, защото случайности в нашият живот няма и никога не е имало. каквото ти се случва днес е било от това, което си си помислил/а в миналото и това е непроменяем закон.

и в случая не ти говоря за магии и други дивотии, а простата сила на мисълта - всичко е в ума и следовалетлно в твоите ръце.

ако искаш - можеш всичко!!!!!...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #55 -: Май 12, 2009, 06:54:46 pm »
Чудех се къде да поместя този кратък полезен материал и тука ми се видя добре:

Тайната на харизмата

„Искам да се харесвам на тези, на които искам. Обаянието е неопакован подарък. Искам да бъда подарък. Искам всички около мен да ми се възхищават. Искам! Искам! Искам! Искам да знам как това се прави!” – каза ми в пристъп на откровенност едно мило момиче.

Харизма – това е силата на личното влияние, това е обаяние, което излиза от човека. Харизма – това е твоето сияние, твоето светене, това е силата на твоето влияние върху обкръжаващите. Харизмата – това е енергия, която излиза от човека. Но енергия тайнствена, светла. Тя привлича хората. Хората попадат под влияние на харизматичните личности. Тя предизвиква възхищение и обожание. Тя сякаш извлича от другото его положителна енергия. И то, почувствало това, се отплаща с възхищение и обожание към този, който е предизвикал в него тези чувства.

Харизматичните личности стоят на пиедестал в душите на другите хора. Харизмата, като невидим нимб, като светеща опаковка, чийто цвят хората усещат не с очите си, а с чувствата си. Харизмата – това е власт, построена въз основа на личностните качества и особености.

Харизматичните личности имат ред особености. Ще изброим осем от тях:

1.      Те имат внушителна външност. Те не са обезателно красиви, но са привлекателни.

2.      Те са независими. И в постигането на своето благополучие не се надяват на другите.

3.      Те са оптимисти и винаги са склонни във всичко да виждат доброто.

4.      От тях излиза мощна енергия. Те я излъчват и заразяват с нея околните.

5.      Те са спокойни и въздържани и умеят да управляват ситуациите.

6.      Те са уверени в себе си, имат огромно чувство за собствено достойнство. Те спокойно приемат възхищението към тях.

7.      В тях няма злоба и агресивност. Те с уважение се отнасят към околните.

8.      В тях се съчетават мъжки и женски качества едновременно (мекота и твърдост, твърдост, но не железобетонна, ум, но не безчувствен сух анализ и т.н.)

Но всичко това може да се развие у всеки. Харизмата може да се напомпа като мускулите.

Един път пастир, качвайки се в планината, понесъл на плещите си малко теленце. Връщайки се вечер в долината, той връщал теленцето обратно. И това продължило до тогава, докато теленцето не станало огромен бик. И този бик пастирът всеки ден носел на своите плещи в планината. Това бил Херакъл.

Възможно е твоята харизма сега да напомня за теленцето, но  по твоите сили е да я превърнеш в мускули, способни да носят бик. Харизмата – това е сила, сила добра и светла. И тя може да нараства.

Всички качества на харизматичната личност се поддават на тренировка. Може да се напомпят мускулите на:

-         оптимизма;

-         доброжелателността;

-         увереността;

-         уравновесеността;

-         личната отговорност за всичко, което става с теб;

Освен това трябва да се избавите от вирусите:

-         раздразнителност;

-         чувството за жертва;

-         тревожността;

-         песимизма;

-         злобата;

-         комплексите.

Източник

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Май 27, 2009, 11:09:02 pm »
Методът Силва на положителното мислене - основен курс.
http://www.hemuz.org/Self-improvement/Metodyt-Silva-osnoven-kurs

« Отговор #57 -: Май 27, 2009, 11:18:05 pm »
Преди 10 години четох тази книга. Бях по това време в чужбина и се опитвах да прилагана метода. Интересна книга. Интересни резултати  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #58 -: Май 27, 2009, 11:35:07 pm »
Преди 10 години четох тази книга. Бях по това време в чужбина и се опитвах да прилагана метода. Интересна книга. Интересни резултати  :-[

Е, ще споделиш ли някои от резултаттие ти?    ;D

« Отговор #59 -: Май 27, 2009, 11:43:38 pm »

Е, ще споделиш ли някои от резултаттие ти?    ;D

Ти пък ся искаш с този моя Уран да ги помня 10 години ;D. Тогава имах време, не бързах за никъде. Боже, Боже, какво спокойствие е безгрижие беше  :-[!  Не знам защо, но все по-често мисля за миналото си като за друг живот.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.