Здравей Гост

Убийците

• 208 Отговора
  • 37322 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Убийците
« Отговор #180 -: Май 01, 2010, 01:18:42 pm »
 По-големият брой инциденти на асц. стрелец дали не се дължи на съвпад (в някои от случаите) на Антей  с асцендента?

*

Helo

« Отговор #181 -: Май 01, 2010, 01:18:56 pm »

А Сатурн, Марс и Плутон в Скорпион на асцендента, в опозиция с Мерка, дава предпоставки за бой, поради дълъг злоблив език.  ;D

Аз ги нямам половината от тези неща.

ти нямаш и половин мозък, затова споко тебе планетите та прескачат  ;)

Вещичке, като не можеш да приемеш действителността, което не е нещо ново за Нептунианците, започваш да обиждаш. Но така нищо не постигаш и заблудите не стават по-малко.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #182 -: Май 01, 2010, 01:25:04 pm »
Вещичке, като не можеш да приемеш действителността, което не е нещо ново за Нептунианците, започваш да обиждаш. Но така нищо не постигаш и заблудите не стават по-малко.

скъпо преживно животно, ти за моята действителност грижи не бери  ;)  виж си твоята, че напоследък ставаш смешна с този твой лов на вещици. когато не разбираш нещо го обиждаш, осмиваш и преследваш, вместо просто да го приемеш. ако не беше започнала ти първа с простотиите си, аз нямаше да ти отвърна. и наистина смятам да спра да ти отговарям, защото обичам интелектуалните двубои страшно много, но ти за пореден път доказваш, че интелекта за теб е като бялата лястовица за старите хора. с хора с интелект на току що поникнал райграс не ми се спори, защото дори кучето ми има повече ум в главата си. айде със здраве и не дърпай толкоз Плутон за опашката, че да не те изненада изотзадзе без вазелин...

па може и да си го търсиш да еба, то знае ли човек...  :wink2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #183 -: Май 01, 2010, 01:39:29 pm »
А после ми разправяйте, че акцентираният знак Везни и Венера във Везни се свързват с любов, красота и хармония.  ;D Венера в тази карта е на трон, Сатурн екзалтира, Меркурий също е на трон. От гледна точка на есенциалните достойнства това са най-силните планети.
Слънцето обаче е в падение и е в квадрат с Плутон. Разбира се, далеч не всяко Слънце в квадрат или опозиция с Плутон ще бележи родения с жестокост, но при тази жена е налице незачитане на човешкия живот, омраза към живота. Марс в Дева я прави много педантична в изпълнението на рутинна работа, а в нейния случай това е измъчване, малтретиране, садизъм. Съвпадът на Венера и Сатурн във Везни, където и двете планети са силни, превръща измъчването на хора във вид "изкуство", в което родената най-вероятно е била виртуоз до най-дребния детайл, до степен на съвършенство /Марс и Меркурий в Дева/.

От гледна точка на Индийската астрология в картата на убийцата също присъства Кала Амрита йога, но е анулирана от Луната и Марс в съвпад с Раху. Луната е в накшатра Магха, управлявана от Кету, намира се в близост до Регул /кралската звезда/. Луната и Марс са върху нодалната ос, това е мощна конфигурация. Роденият с такава конфигурация може да се прочуе с нещо, да стане известен, било то и лоша слава /Луната в картата е намаляваща/. Движението на планетите от Раху към Кету и позицията на Луната в накшатра, управлявана от Кету, но в съвпад с Раху предполага, че духът се стреми образно казано да прекъсне по-бързо всички връзки с материята, като "освобождава" от тях други хора, в случая това са многобройните жертви на убийцата. Атмакарака тук е Сатурн, а Венера - джиивакарака /играе специфична роля в женски карти, както Юпитер в мъжки/ е затисната между два малефика - Слънцето и Сатурн. И е комбуста, т.е. изгорена /индийците отпускат по-широки орбиси/, при това в най-слаба позиция - в знак на падение.
Луна в съвпад с два малефика /Раху и Марс/ дава изключителна жестокост, особено имайки предвид, че АК /атмакарака/ и АмК /аматякарака/ са малефици и тамасични планети - Сатурн и Марс, а Венера е с неблагоприятен есенциален статус и е затисната между два малефика, както казах по-горе.
По сидерал повечето планети попадат в Дева, като Меркурий е с най-висок есенциален статус и ретрограден, което го прави изключително силен.
Разгледах картата без час на раждане, защото не съм сигурна в посочения горе час.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #184 -: Май 01, 2010, 01:47:44 pm »
Няма  по-жесток съдник от Сатурн във Везни, който осъжда "раздавайки справедливост".  А когато е в съвпад с лична планета може да доведе до студенина, гняв и цинизъм.

*

Helo

« Отговор #185 -: Май 01, 2010, 02:02:30 pm »

Роденият с такава конфигурация може да се прочуе с нещо, да стане известен, било то и лоша слава /Луната в картата е намаляваща/. ,

Това означава ли, че хората с данни да бъдат известни нещо, които са с намаляваща Луна е по-вероятно да са с лоша слава?

По сидерал повечето планети попадат в Дева, като Меркурий е с най-висок есенциален статус и ретрограден, което го прави изключително силен.

Какво означава с най-висок есенциален статус? Да управлява най-много планети?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #186 -: Май 01, 2010, 02:13:10 pm »
Слагам тук картата на една отвратителна убийца от нацистка Германия. Тя е била разпределена на работа при жените евреи. Измъчвала ги е по отвратителен начин и е определяла кои от тях да бъдат изпратени в газовите камери.

Била е осъдена на смърт за пресътпления срещу човечеството и е била обесена.

Лили, тази карта ли си коментирала или друга?  :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #187 -: Май 01, 2010, 02:14:28 pm »
Да, сега като сравних картата и написаното от теб, стана ясно че е тя.  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #188 -: Май 01, 2010, 02:28:04 pm »
Ами, аз затова винаги казвам, че не може дадено положение на планета по знак,дом или аспекти да се разглежда поединично - на парче. Юпитер в Скорпион, управляващ асц. - физическото тяло, е в квадрат с Нептун в 8 дом. Плутон /диспозитор на Юпитер/ в 7 дом - другите, в квадрат с падналото Слънце /диспозитор на Нептун-а и управител на Лъв в 8 дом - смъртта. Меркурий управлява 7 дом е въпреки, че е на трон по знак, той е в критичен градус, диспозитор на и в съвпад с Марс в Дева. Тази жена е имала хронична липса на обич /Венера управлява 5 и 6 домове и е в съвпад със Сатурн/, предполагам и деца не е имала. Луната в 8 дом е диспозитор на Плутона и е в опозиция с Уран. Да не подмина и това, че Мерка е диспозитор и на Луната - управител на 8 дом. Картата направо си говори. Толкова е типична.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Май 01, 2010, 02:55:46 pm »
Да, картата на Ирма Гресе коментирах, тъй като темата бе актуализирана.
Но гледам, че и тук е станало "чеши езици", какво да се прави - ретро Мерк!  ;D

Хело, за есенциалните достойнства има достатъчно информация в нета. И тези есенциални достойнства далеч не се ограничават с позицията на планетата на трон, в екзалтация, падение или заточение. За съжаление все повече практикуващи астролози не вземат под внимание тази концепция, според мен полезна.

И не интерпретирай, моля те, думите ми буквално. Естествено, че намаляваща Луна не се среща масово в картите на убийци и психопати. Просто във въпросния хороскоп тя е един от факторите, наред с останалите, по-съществени. Според индийците Луната, когато е растяща, е бенефик, а когато намалява е малефик. Но под внимание се вземат редица други фактори - есенциални достойнства, аспекти от малефици, временен статус, т.е. според знака на Лагна. А в случая имаме намаляваща Луна в аспект с малефици, която затваря веригата, т.е. от другата страна на възлите няма планети /от септенера/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #190 -: Май 24, 2010, 12:31:31 am »
Слагам карта на една убийца, макар че няма час.

Тя е убила съпруга си като го е отровила. После се е опитала да отрови своя годеник. Искала е да вземе парите от застраховките им. Отровила е сина си с арсен, обаче той не умрял, а осакатял от това. После тя го е убила, като го извела на разходка с кану и е обърнала лодката. Искала е да убие сина си, защото му е направила застраховки. Имала е трудно детство. Била е осъдена на смърт на електрическия стол. Транзитите са от деня на смъртта и.

http://en.wikipedia.org/wiki/Judy_Buenoano

*

Lillie

• 30532
« Отговор #191 -: Май 24, 2010, 12:40:37 am »
В тази карта също всички планети от септенера са "заключени" от едната страна на нодалната ос, но има съвпад на малефик с Кету. Луната и Меркурий са комбуста. Не знам колко точно е прецесията, но по сидерал може да се окаже, че Марс не е в знака на Кету, а в предхождащия го.

По западна: изгорен Меркурий, Слънце/Луна/Меркурий в опозиция с Нептун. Може и тя да е имала някакво психично отклонение, никак не е изключено.
Жалко, че часът на раждане е неизвестен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #192 -: Май 24, 2010, 12:44:42 am »
В тази карта също всички планети от септенера са "заключени" от едната страна на нодалната ос

Марс и Нептун не са!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #193 -: Май 24, 2010, 12:47:40 am »
Нептун НЕ е планета от септенера.
По сидерал Марс е в Козирог, а Кету най-вероятно ще е във Водолей, в зависимост от прецесията. Сега не ми се построява карта да гледам колко точно градуса е.

По западна Марс е в съвпад с ЮЛВ и в опозиция с Хирон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #194 -: Май 24, 2010, 12:56:21 am »
По какво може да се съди за отровителство? Няма нищо в Скорпион или Риби. Само Нептун и е на 0 градуса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Май 24, 2010, 01:01:34 am »
Освен това Марс и Кету независимо, че се намират в съседни знаци по сидерал, съм сигурна почти на 100%, че попадат в една и съща накшатра. А една накшатра може да включва два съседни знака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Май 24, 2010, 01:04:29 am »
По какво може да се съди за отровителство? Няма нищо в Скорпион или Риби. Само Нептун и е на 0 градуса.

Нептун е в първия градус на Везни, не е в Скорпион.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #197 -: Май 24, 2010, 01:08:05 am »

Нептун е в първия градус на Везни, не е в Скорпион.

Знам! Имам предвид това, че планети на 0 градуса или анарета влияят по по-особен начин.

Обаче и на мен Нептун ми е на 0 градуса. Също и Плутон. Все още не съм луда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Май 24, 2010, 01:09:58 am »
По какво може да се съди за отровителство?

Ти кажи!  ;D
Кое се свързва с отровите по принцип?

Лека нощ... Надявам се до утре да измислиш нещо по този въпрос.  :34:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Май 24, 2010, 01:06:26 pm »
Хело, чакам твоя отговор за отровите.  :P
Но пробвай да се абстрахираш от това, което е писала Лариса Назарова, моля.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.