Здравей Гост

Убийците

• 208 Отговора
  • 37463 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Убийците
« Отговор #40 -: Октомври 14, 2008, 03:52:49 pm »
Да,определено все още има много вариации в определянето на това какво представлява Асцендента... и мисля,най-важно е всеки сам да стигне до това,какво означава това за него и какъв е реалният му обхват.То е ясно,че всеки може да изкара определенията на тази или онази школа или автор и да се отрича едно или друго-в крайна сметка, мисля всяка една такава е "видяла" по нещо от проявлението и ролята на асц.

Личното ми мнение,е че АСЦ е фактора с най-широк обхват в картата и в никакъв случай не го приземявам до физическата външност и тялото(което може да се определи в известна степен от разположението на слънце,луна и вътрешните планети и някои специфични положения,стихии и т.н.-но като събрана,а не отделна информация),колкото до "типа" съзнание и от там специфично поведение,индивидуалният отпечатък в реалността- вътрешната и външната.Слънцето наред с Луната показват характера,съдържанието,основните компоненти на душата-анима/анимус и не мисля,че един компонент/страна може да бъде същинският или духовен АЗ,който би следвало да е цялостен и неутрален,но не и лишен от специфичност.В тази насока АСЦ като проекция на Духа в материята-която има много нива и не се измерва само със физическото тяло(и в което се отпечатва)- е индивидуалната духовна вибрация(същност) на Духа (не на Душата,която позволява полярност Ян/Ин според задачите на инкарнацията,като Духа се съотнася към ДЕН), която е отвъд пластовете на земния Аз,роля и жизнен път и е сравнително перманентна.Тази същност може да се назове и първично съзнание отвъд дуалността и формата( и опита-както и този от минали животи),времето и битието.АСЦ е най-финото проявление на Духа като цяло и това се проявява дори и в това,че е фактора в картата който се изменя най-бързо във времето т.е. това е най-индивидуалната точка в една карта-и нека се има предвид,че процеса на инкарниране е божествен(съвършен-а съвършенството е свойство само на Духа) и отвъд пряката воля и образ на душата(карма и други).Функциите на АСЦ са много и са далеч просто от качествата на знака,ако се приеме асц като  врата и се има предвид различните нива на съзнание и къде човек приема своята идентичност,което зависи от насочеността на съзнанието.При някои учения същността е равносилна на дхарма или предназначение,което също така се съотнася към специфичната роля-без значение дали това се прилага на материално или друго ниво или дали се прилага въобше осезаемо доколкото самото действие тук е да бъдеш (Овен,1 дом),а не да правиш,създаваш и т.н.С една дума това е природата на индивидуалния Дух,тази уникална вибрация с която Универсалния Дух ни разпознава от "момента" на "раждането" .

Лично за себе си в мойта карта съм открил божествената си същност във всичко свързано с АСЦ,а образа на душата си изцяло около Южния лунен възел (и в двата случая имам предвид позиции,аспекти и управители и аспектите им). ;)

Колкото до "раняването"...след като всичко е просто отражение на принципи във и извън нас,какъв е проблема да има раняване,което да е двупосочно и да засяга всички принципи и нива?Пример: Венера/Луна без значение аспекта нима всяка една планета/принцип не могат да се проявят от съзнанието отрицателно или в разрез с друга негова компонента?И не е ли това "раняване"?Примерно подтискаш или отричаш нещо за да проявиш друго...и дори да засяга "обикновени" области,процеса е налице.В смисъл Венерата може да пречи на Луната и обратно-и не е ли всяка една компонента еднакво важна?Или пък Луната пречи на Уран-в смисъл навици или друго по Луната, ранява принципа на свобода и висш разум на Уран (вижте повечето хора около себе си),чак до там че се блокирва или отхвърля и то цял живот(или няколко инкарнации).Брех и ако това не е раняване,то какво ли е раняването... ;D Според мен "раняването" в астрологията е доста оцветено от его-ориентирания начин на живот при човека и от там не его ориентираните принципи се оказват раняващи за егото(и за това се набляга на външните планети).За някой духовно осъзнат не по-малко раняващи могат да са вътрешните планети и вероятно така и възприема по-"нормалните" около себе си,които жертват или подтискат в себе си не-его ориентираните принципи и проявления. Така че е въпрос на съзнание и развитие.И нека синтетичната ми Везна се изкаже-важен е баланса!  :P

Във всеки случай човек е или става "господар" на себе си(или на троицата Дух,Душа,Личност)-тогава и Плутон или Сатурн примерно не са нещо друго от компоненти,които са си намерили "мястото" в картинката на цялостния АЗ и не се оказват нищо друго освен инструменчета и фрагментчета  ;)

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Октомври 14, 2008, 04:08:17 pm »

Удоволствие за мен е да чета статиите ти.

« Отговор #42 -: Октомври 14, 2008, 05:04:43 pm »
При убийците ми е любопитен един съществен момент, повечето са травмирани, малтретирани и т.н., но как ще коментираме изначалното зло, вкоренено в лица,живели в нормална среда, придобили лоши навици, без за това да са виновни мама и тате, за съжаление не мога да приложа карта, но веднага се сещам за младежа, който закла и транжира свой приятел тази година през месец май, удивителното беше, че въпросното момче произхожда от съвсем нормално семейство, културни и образовани хора, които явно са разполагали с достатъчно финансови активи, за да може да си позволи професионална медицинска техника.Какво в картата сочи, че един задоволен материално и емоциално човек, ще си избере такава реализация или друг такъв пример, въпреки че не става дума за убиец, Георги Боков.Дано да не разводнявам темата.
Това ,че е е израстнал в нормална среда ,не означава ,че няма някакъв вътрешен конфликт.
Като пример ще гледам да закача карта на две сестри израстнали в нормално семейство . Едната стана журналист и се развива прекрасно в живота ,а другата (лека и пръст ) беше с много отклонения ,не е стигала да посегателство върху друг човек ,но върху чужда собсвеност определено имаше интереси и домогвания .Беше станала редовен абонат в полицията ,а накрая скочи от тересата .
Ще се постарая да взема точните часове и на двете за да им пусна картите във форума.
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 05:12:22 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Skarlet

« Отговор #43 -: Октомври 14, 2008, 05:11:36 pm »
И нека синтетичната ми Везна се изкаже-важен е баланса!  :P

Много е права синтетичната ти Везна.Много е важно да има баланс. ;D

*

Skarlet

« Отговор #44 -: Октомври 14, 2008, 05:15:00 pm »
Какво в картата сочи, че един задоволен материално и емоциално човек, ще си избере такава реализация или друг такъв пример, въпреки че не става дума за убиец, Георги Боков.Дано да не разводнявам темата.

Е,как ще я разводняваш?Нали говорим за убийците?Нямаш ли му данните?  :)

*

unicorn

« Отговор #45 -: Октомври 14, 2008, 05:54:15 pm »
За съжаление,не,но ако някой ги постне, ще бъде интересно.

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Октомври 14, 2008, 06:05:18 pm »
Колеги, предоставям на Вашето внимание един цитат, взет от astrosite.org.

" Общите значения на домовете за повечето от системите са:

1. (дом) Определя основната ориентация през живота. Показва външността и личните качества на човек, видими за околния свят. Показва още отношението на човек към себе си и реакцията му към обкръжаващата го действителност. Комбинира се с мирогледа и проявата на Слънчевия знак и формира Егото. Той е поведението с непознати хора, както и съдбата до седемгодишна възраст.

Ето и препратка към цитата: http://astrosite.org/domovete_v_astrologiata.htm

П.П. Комплексите се формират най-вече до 7 годишна възраст. Именно на това се базира астропсихологията, отреждайки водеща на роля на Асцендента при определянето на комплексите.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Октомври 14, 2008, 06:38:32 pm »
Това ,че е е израстнал в нормална среда ,не означава ,че няма някакъв вътрешен конфликт.
Като пример ще гледам да закача карта на две сестри израстнали в нормално семейство . Едната стана журналист и се развива прекрасно в живота ,а другата (лека и пръст ) беше с много отклонения ,не е стигала да посегателство върху друг човек ,но върху чужда собсвеност определено имаше интереси и домогвания .Беше станала редовен абонат в полицията ,а накрая скочи от тересата .
Ще се постарая да взема точните часове и на двете за да им пусна картите във форума.
[/quote]

Когато започнах да се занимавам с астрология (а това беше преди 10 години) имах чувството, че попивам идентичността на другите хора само поглеждайки хороскопа им. Не можех да си обясня това, но чувствах огромно напрежение. Имах чувството, че поемам кармата на другите хора. Тогава започнах да разглеждам хороскопи на деца, понеже те са много по-чисти същества. И ми попадна книгата "Астрология за родители". Моя приятелка ме помоли да погледна хороскопа на по-малкия и син. Била обезпокоена, че той е в непрекъснато съревнование с брат си и постоянно търси начини да насочи вниманието на родителите си изключително и само към себе си. На четиригодишна възраст казвал на майка си : " Кажи ми, че съм се родил ПЪРВИ". В хороскопа на детето имаше данни за Каинов комплекс. Големият син обожаваше брат си и отказваше да се "бори" с него. Когато родителите се разведоха, и Бащата в известен смисъл се отстрани от семейството, въпросното дете направи първата си противообществена проява и стигна до Детска педагогическа стая. Ходих там като обществен защитник. Слава Богу, това вече е в миналото, но и до ден днешен момчето се бунтува срещу авторитети и все ще се спречка с някой учител от мъжки пол. И двата сина бяха възпитавани по един и същи начин.

*

Инти

• 2068
« Отговор #48 -: Октомври 14, 2008, 09:57:50 pm »
Мисля, че отговора се крие в кармичната астрология. Възпитанието не е отговора в случая, защото личността носи наслоения от много минали прераждания, които трудно се отработват. Те са сраснати с душата,и този отпечатък придава насока на съзнанието. Родителите могат да бъдат пример за децата си, като имат решаваща роля за израстването на човека, но има един критичен момент, в които всеки сам осъществява своята личностна трансформация, съзнанието започва да придобива своя индивидуален лик. Точно тук родителската роля отпада. Личността започва да търси пътища да изразява все повече себе си. В този контекст, дори близнаците родени само с минути разлика, са две отделни Души, тотално различни един от друг.
« Последна редакция: Октомври 16, 2008, 02:25:34 pm от Asaia »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2008, 01:19:35 pm »

Ще довърща с нещо,което ми направи впечатление по тази карта,отделно от вече описаното.Не видях да се коментира канибалноста,която е проявявала тази личност.

Първо,всяка една специфичност изисква в картата това да се проявява по един или друг начин.Налице са следните специфични положения на планетите:

Трон: Меркурий
Заточение: Венера,Марс,Юпитер,Плутон
Рецепции: Венера/Марс и Луна/Уран

По енергийните вериги по диспозитори по знаци имаме  цели 5 отделни крайни диспозитора,което може да се тълкува като отделни островчета в съзнанието всеки борещ се за водещото място без това да е възможно/или се получава разрив в целостта на психиката/ или действащи като отделни “водачи”,като особено интересно е,че Луната и Уран не се захранват от нито една планета,което ще рече голяма своеволност в тяхната проява и задвижване пряко от дълбините на съзнанието без външни подтици и механизми,което ще рече да не се търси причинноста някъде в обстоятелствата на живота му,колкото до специфични възприятия на реалноста.

Сексуалната проблематика и наклонности в картата се виждат ясно и се застъпват силно:силните позиции на Венера-Меркурий-Марс и рецепцията Луна/Уран са определящи.В картата има сигнали за голямо прекаляване в сферата на чувствата и сексуалността и в изявата на егото и личността-Венера в съвпад с Нептун-“висшата си октава” и Марс с неговата октава Плутон,Юпитер е господар на АСЦ в съвпад със Слънцето-прекаляване в изпълнение на ролята и прекаляване в представата за мъжкия Аз.Бил е садомазохист/забивал е игли по тялото си пред децата си-за нещо се е самонаказвал явно,може и да е на религиозна основа/,което ясно си личи от Венера/Нептун и Марс/Плутон-наред с рецепцията Луна/Уран и трите висши планети засягат личните компоненти на психиката,а тъй като е ясно,че не си говорим за едно развито съзнание,еволюционното ниво си е дало тежката дума в това как принципите на висшите планети са се въплъщавали-преди всичко всякаква липса на граници(Нептун),злоупотреби(Плутон) и извращения (Уран).Съвпада Венера/Нептун в Овен където и двете планети не са поставени добре може да води до жертване/загуби(Нептун) на “партньорите”  и/или прекаляване/идеализиране на мъжката компонента.Марс/Плутон са във земния знак Телец където енергията се реализира твърдо физически и дава силно отношение към тялото и половите му функции.За съжаление тук енергията е много разрушителна и се прехвърля изключително в “любовния” му живот-5 дом е много силен и пълен с 4 мъжки планети-Слънце,Марс,Юпитер и Плутон-или се разиграва ролята на доминиращия,прелъстителя,насилника,завоевателя и то до всякакви крайности( и 4те планети нямат навика да си слагат спирачки или да се ограничават или влияят от обстоятелствата тъй като са с Ян насоченост).Особено Плутон в 5 дом в Телец е един от сигнификаторите за поглъщане-цяло и безвъзвратно на обектите на “любовта”,това че става и физически се засилва и от знака Телец(хората са му били любима храна). Тълкувайки 5 дом само с Марс,Слънце и Юпитер са налице склонности за много завоевания и вероятно и убийство с тоя Марс,но ако не беше и Плутон едва ли щеше да е налице и канибализма.

Венера и Марс са и единствените планети,които са в съвпад с мидпойнт.

Венера= Хирон/Нептун
Марс= Слънце/Лилит

Венера е на границата на орбиса на съвпад с Хирон и Нептун,но тъй като е точно на средната точка между тях, съвпадите и стават по-силни.Двете планети носят болка и заблуда от там някакви изкривени ценности и желания(Венера).Интересно е,че Фиш се превръща в убиец след като е напуснат от жена си-Венера /Нептун  квадрат Уран в 7 дом.Тук мидпойнта засилва чувството за загуба и безнадеждност,което може и да е повлияло сериозно на изборите му след това.Възможно е и съпругата му да е играла ролята на спирачка или покрай нея просто да са му били задоволени емоционалните/еротични нужди,които в последствие на загубата се разрастват и изкривяват.Изкривяванията са по Нептун.
Марса изразява енергията на доста труден мидпойнт-тука се събира тройна егоцентричност и разрушителна енергия,възможно е и да е знак за намеса на негативна сила или просто тази,която човек носи в подсъзнанието си.Отключва се покрай темата за секса(Марс).

Това,че е имал много деца според мен не от чувсто за малоценност,а пряк резултат от високото му либидо(рецепция Венера/Марс и пълен 5 дом) и от рецепцията Луна/Уран.
Вероятно е съзнанието му да се е стремило да пресъздаде детсвото си от сиропиталището-или навиците по Луна във Водолей и Уран в Рак,където да бъде заобиколен отново от деца.Кармична задача и в живота му е да създаде свободно семейство в разрез с традицията и извън намесата на родители и общество-Северен възел в Рак в съвпад Уран в опозиция на Южен в Козирог.Също така и ролята му на грижовник към хора за които няма роднинска връзка(Уран/Възел 7 дом Рак),работата е там че така се е “погрижил”,че нямам думи.Първата му жертва е привлечена по този начин-обещание за грижа чрез работа в стопанството му.

Обаче в тази карта АСЦ е много показателен,направо както много пъти съм се чудил- някои проявления са от най-простите,чак очеизваждащо прости. :o

АСЦ Стрелец съвпад ретро Сатурн-човечеца сякаш разиграва митологичните Зевс и Кронос в странна спойка,с която съзнанието се е идентифицирало(засилва се и от аспектите Сатурн/Слънце и Юпитер/Слънце).Първо-убийствата се извършват в следствие на блудство,водещо е желанието за сексуална експанзия (Юпитер в Близнаци в 5 дом засилва доста бройкаджийството),като привличането е към деца и младежи(не помня дали Зевс си падаше главно по девственици),което е нормално за ДСЦ Близнаци и Упр Меркурий в Близнаци(Венера също е в младешки знак-Овен).Обаче със Сатурн той не само възприема ролята на Косача(убийство),Кастратора(това да изнасилиш девственик може да се тълкува и като кастрация),но и на този който поглъща-в случая не децата си,но отново деца и то обект на еротичната му “любов”(във всеки случай 5 дом).Влиянието на Юпитер се потвърждава и в живота му-първо че много късно го хващат(Юпитеров “късмет”) и особено,че се оказва че има жертви в почти всички щати, което отново навежда до експанзията и разширението,обаче на Сатурновата му функция.Комбинацията Юпитер/Сатурн се засилва и от заключения Козирог в 1 дом.

Прозвищата с които е известен са изцяло Сатурнови: Сивият Мъж(бил е със сиви сатурнови очички),Бруклинския Вампир и Страшилището (Boogeyman).

Идентификацията със Сатурн е водеща за превръщането му в убиец и канибал.

Обаче има и допълнителни акценти в същата насока,която явно са натежали.

Естествени сигнификатори на храненето са Телец и Рак и свързаните с тях Венера,Луна(трон в Рак;екзалтация в Телец) и Юпитер(екзалтация в Рак), както 2 дом и Церера.

В тази карта всички тези фактори са по някакъв начин застъпени:
Луната е в съвпад с куспидата на 2 дом.Луна във 2 дом засилва телесните нужди без значение от знака,в случая е Водолей-човешки знак-всеки да си прави изводите колкото и просто да изглежда!

Знаците Телец и Рак са силно застъпени,Венера и Юпитер също.А Церера откриваме точно на ДСЦ в опозиция на Сатурн/АСЦ!Тука пак излизат някакви проблеми с изхранването,вероятно още от детството тъй като Сатурн управлява Южния възел, който е сигнификатор на рода като цяло и които се обръщат в последствие и като засилен глад и като стремеж да се поглъщат деца.ДСЦ е също в човешки знак.По 7 дом се вижда ролята която личността пряко изразява в живота на другите-с Уран в 7 дом, като подчертавам,че при ниско съзнание висшите планети винаги се проявяват много отрицателно,лично аз виждам Шива рушителят на формата(тялото),търсещ съдържанието(душата-Рак),само че това съотнесено към другите-7 дом.И не случайно това става главно(или само) с деца и юноши-ДСЦ (Меркурий) Близнаци.

Тъй като отключващият фактор е любимата(загубата)-съвпада Венера/Нептун (вероятно тя е играла ролята на ангелче в съзнанието му или е туширала сенчестата му страна), а Нептун квадратира възлите-промяната се оказва фатална и се реализира като съдба,Нептун става фокус на отклонението от принцпините задачина възлите без да им намаля силата,като засмуква разрушителната енергия на Марс/Плутон (Управителя) и кръга се затваря със следващия Управител-Венера,която пък съвпада с Нептун.

По картата може да се говори иначе много-в нея всичко е много събрано и взаимно застъпващо се,но е по-важно да се “улови” водещото.Даже от една седмица все се каня да пиша по нея-ама то този ретро Мерк просто ми ги вкара едни...

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Октомври 16, 2008, 04:56:28 pm »
Аналогията с митологичните герои особено много ми допадна.

Синухе, да вземеш да издадеш книга по някаква проблематика. С този неспокоен и вечно търсещ ум, за теб ще бъде отдушник, а за останалите - от голяма полза.  ;)

*

Nebesna

Re:Убийците
« Отговор #51 -: Септември 21, 2009, 08:40:34 pm »
missKapriz предложи да се разгледа този казус:

д-р Шипман-сериен убиец
14,януари,1946  9,46 ам
Нотингам/UK

*

missKapriz

« Отговор #52 -: Септември 21, 2009, 08:44:13 pm »
Само да допълня че е убил между 215 и 400 човека.Самоубил се е на 13.01.2004 в затвора без да признае нищо

*

Helo

« Отговор #53 -: Септември 21, 2009, 08:50:31 pm »
Ето малко информация за него:

Смята се, че този приятен британски доктор е убил около 260 от своите пациенти, което го прави един от най-профилните серийни убийци в историята. Шипман се подигравал на жертвите си и използвал за тях унизителни съкращения, като ХД - Хленчеща Дъртачка или БКМГ - Без Капка Мозък в Главата. По време на процеса той гледал на себе си като на "звездата" в съдебната зала.

Неговите пациенти - главно възрастни жени - били самотни и уязвими. Те обожавали своят лекар Харолд "Фред" Шипман.
Дори когато връстничките им започнали да умират поголовно, пациентките останали верни на смъртоносния си личен лекар. Те обичали своя доктор - до смърт.

Д-р Харолд Фредерик Шипман (14 януари 1946 – 13 януари 2004 г.) е английски общопрактикуващ лекар и по съвместителство един от най-известните серийни убийци на нашето време. Той е осъден по 15 обвинения и получава 15 доживотни присъди. На 13 януари 2004 г. се самоубива в затвора Уейкфийлд, без да признае или даде обяснение за престъпленията си. Според данни на следствието Шипман е убил 215 души, предимно възрастни жени в добро здраве. Според други източници точната цифра на жертвите надхвърля 400. Това му носи прякора Доктор Смърт.

През март 1998 г. д-р Линда Рейнълдс – лекар от съседна клиника – докладва пред съдебния следовател Джон Полард за високия процент на смъртност на пациентите на д-р Шипман. Тя твърди, че той ги убива, но не е сигурна дали това се дължи на небрежност или умисъл. Сведенията са предадени на полицията, която обаче не успява да намери доказателства, за да повдигне обвинение. Сред последните жертви на Доктор Смърт е здравата и енегрична Катлийн Грънди – бивш кмет на Хайд. Тя е намерена мъртва в дома си на 24 юни 1998 г., като последният човек, който я е виждал жива, е Шипман. Подозренията се зараждат, когато дъщерята на покойната Катлийн – адвокатката Анджела Уудръф – установява, че е изключена от завещанието на майка си за сметка на д-р Харолд Шипман, който получава 386 000 лири стерлинги. Полицията започва разследване, в хода на което тялото на бившия кмет е ексхумирано и изследвано. Намерени са следи от диаморфин (хероин), в следствие на което лекарят е арестуван. В дома му е открита пищеща машина – същия модел като тази, на която е написано фалшивото завещание. Тогава полицията се заема сериозно със случая и разследва представителна извадка от 15 пациентки на Шипман. Методът на действие на убиеца веднага става ясен – той предозира жените с диаморфин, подписва смъртните им актове, след което подправя медицинските досиета.

През 1998 г. в гаража на лекаря са открити множество бижута, за които се предполага, че са били откраднати от жертвите. Чак през 2005 г. обаче е направено запитване към близките на убитите жени и се провежда разследване. В резултат две трети от скъпоценностите са върнати на съпругата на Шипман, а една трета са продадени на търг. Само един-единствен платинен пръстен с диамант е идентифициран на базата на снимка и върнат на наследниците на мъртвата жена.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Септември 21, 2009, 08:52:37 pm »
Този има класическия аспект, предразполагащ към психично заболяване. Същия този аспект предразполага и към самоубийство: Меркурий в квадрат с Нептун.

Освен това господарят на асцендента му (Юпитер), който управлява и МЦ е ранен от Марс и Сатурн, които са в падение/заточение в Рак. Последните са в опозиция на Слънце и Венера в Козирог. Получава се тао- квадрат.

*

Helo

« Отговор #55 -: Септември 21, 2009, 08:59:27 pm »
Ето, че Юпитер е замесен. Точно както днес четох в астрологичната книга "Серийните убийци" и ви писах за това. За подобни квадратури към Юпитер и то точно към тези планети пише, че са типични предпоставки и често присъстват в картите на серийните убийци.

*

Helo

« Отговор #56 -: Септември 21, 2009, 09:21:30 pm »
Ще пусна карта на още един убиец. Първо ето малко информация за него:

Джон Уейн Гейси

Гейси е работещ, с реноме в бизнесредите в Чикаго. Хобито му е да се облича като клоун и да забавляза деца в болници и градини. Признат е за извършител на 33 убийства в средата на 70-те. Телата на 28 жертви, всичките момчета, са намерени под пода в дома му и в градината. Гейси е екзекутиран през 1994 г.

Не е изненадващ фактът, че Джон Уейн Гейси мл. бил обичан и харесван от повечето хора, които го познавали. Той бил енергичен бизнесмен, развиващ своята предприемаческа компания, а в свободното си време често организирал партита за своите приятели и съседи, обличал се като клоун и забавлявал децата в местните болници и участвал в обществени организации като Джейсийс (младежка камара), опитвайки се да направи кварталът по-добро място за живеене. Хората, които познавали Гейси, го смятали за щедър, приятен и трудолюбив човек, отдаден на семейството си и на обществото. Но Гейси имал и тъмна страна, която малцина били виждали...

Джон Уейн Гейси е първообразът на зловещия клоун убиец Пениуайз от епохалния роман на Стивън Кинг „ТО”. Впечатлен от популярността на Гейси и ужасяващите му престъпления, Кинг оформя образа като символ на изконното зло, скрито зад зловеща маска на палячо.

Интресно е също, че Джони Деп развива маниакален страх от клоуни, след като разкритията около убийставата на Гейси стават популярни.

Най-странното е, че на интервютата, включени в документалния филм, Гейси изглежда като най-нормалния човек на света, с благ поглед и маниери, възпитан и симпатичен.

*

Helo

« Отговор #57 -: Септември 21, 2009, 09:22:05 pm »
Ето картата му:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #58 -: Септември 21, 2009, 09:24:28 pm »
missKapriz предложи да се разгледа този казус:

д-р Шипман-сериен убиец
14,януари,1946  9,46 ам
Нотингам/UK

Да,картата е доста интересна и тежка и на мен ми направи впечатление статуса на Юпитер-връх на тежък кардинален Тау квадрат. Още преди това щях да кажа,че по принцип зле поставен или ранен Юпитер може да показва лош морал,антисоциално поведение и вървене срещу закона.

Психическата неуравновесеност,някаква форма на интелектуална лудост и странни непривични наклонности в психиката му се подчертават не само от Меркурий квадрат Нептун,а и от съвпада Луна/Уран в знака на ума Близнаци.Прави впечатление,че модела на жертвите му са жени и то предимно възрастни-гледаме съвпада Луна/Уран показва странно отношение към жените (вероятно идва от взаимоотношения с майката,събития с нея или от деството),а Венера в Козирог-бабички.

Двата управителя на АСЦ са в 7 дом ,което показва една личност която търси силно ангажиране с другите,която може да повлияе на чужди животи.Упр на 1 и 7 дом в квадрат показва негативни връзки или такива свързани със напрежение,а от участващите планети- измами,заблуди,жертви и неразбирателство.Обаче с АСЦ Риби и Нептун в 7 е бил харизматична личност,както и от съвпада на Слънце/Венера.

Класически сигнификатори на убийството са Марс и Плутон.
Виждаме следното-много зле поставен Марс,ретро и в съвпад със Сатурн диспозитора на Слънцето,който също не е в добра позиция.
Марс/Сатурн комбинация може да даде много суров човек особено в такова трудно положение,а със Слънце в Козирог това само се засилва.Съвпада Венера/Слънце в Козирог го прави прагматичен,трудните аспекти на Венера говорят за използване (Венера дори упр 2 дом).

Плутон е в силно положение с леки аспекти-в 6 дом това е както неговата работа ,така и пациенти-там е имал пълна власт!
Плутон в дома на пациентите за съжаление не ги е трансформирал,ми направо ги е пращал в задгробния свят.Плутон в Лъв показва и защо така се е отнасял с пациентите си (6 дом)-като с нищожества на които той е Цар и държи живота им в ръцете си.Плутон в 6 дом говори за манипулации свързани с лечението,както и за тайни в тази област (на работата му).

Съвпада на Марс/Сатурн в 5 дом ,може да показва че за него всичко просто е било една игра или начин на забавление,хоби или разтоварване ( ??? :-X ),което се засилва и от другия сигнификатор на убийствата-Плутон в Лъв.Разбира се опозицията на Венера/Марс управителите на личните и чуждите финанси -хич не е пропуснал да завлече и парички от другите .Има и друга връзка защо е събирал парите от другите чрез смъртта им-Упр на 8 дом в съвпад със Сатурн (смъртта),само че това се засилва от това че това е Марс(убийство) и са с нисък статус в картата.

*

Helo

« Отговор #59 -: Септември 21, 2009, 09:48:56 pm »
Как ще коментирате втората карта, която пуснах и какво според вас показва, че той ще убива малки момченца? Може би е от Сатурн в съвпад с Уран и квадратурата към съвпада Слънце-Луна.

В случая Юпитер пак е замесен като участва в съвпада на 4-те планети в 6-ти и 7-ми дом.

А опозицията на Венера към Плутон каква роля играе в случая според вас?