Здравей Гост

Убийците

• 208 Отговора
  • 37370 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:Убийците
« Отговор #140 -: Октомври 20, 2009, 03:16:45 pm »
Твоята Луна,май ще си е в съвпад с тази звезда Етамин :P. Аз си мислех,дали и моят Марс,в по-широк орбис от 2 градуса,не е в съвпад с Етамин...че накрая ще излезе,че тук сме поне двама потенциални убийци Аз и Helo-))))).
П.С.Чакам поръчки срещу добро заплащане ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Октомври 20, 2009, 03:22:11 pm »
А кой е казал, че не трябва да се разбираш?
Споменатото от мен е застъпено като концепция в класическата астрология, но най-вероятно е взето от индийската. Друг е въпросът кой как го е чел и дали го е разбрал. Следва да се отчете и фактът, че влиянието на заложеното в радикса се проявява при определени обстоятелства. Във всяка карта има спящ потенциал, който може да не се прояви никога или да се прояви, ако бива достатъчно силно провокиран. Позицията между Уран и Нептун зарежда Луната с по-различна енергетика от Марс и Сатурн, Марс и Плутон, Сатурн и Плутон.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #142 -: Октомври 20, 2009, 03:22:31 pm »
   Аааа Кабала - ти къде се пишеш, този орбис от 2 градуса не се брои, под 1 градус, но дали ще се задейства е под въпрос. Но ако съвпада е 0.0и кусур тогава все някак си ще се прояви влиянието на звездата според мен...Особено ако е подкрепена и с други показатели в хороскопа...Сега ми става ясно защо Хело толкова много се вълнува от смъртта и нейните проявления, май не е само по Плутон, а и Луничката й  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Октомври 20, 2009, 03:25:07 pm »
Сега ми става ясно защо Хело толкова много се вълнува от смъртта и нейните проявления, май не е само по Плутон, а и Луничката й  ;D ;D

Слънце или Луна в 8 дом също е един от факторите, които го предполагат, при всеки в различна степен и форма според заложеното в хороскопа.
На по-неосъзнато ниво позицията на светилата в 8 или 12 дом може да даде и силен страх от отвъдното и всичко, свързано с него, както и от смъртта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #144 -: Октомври 20, 2009, 03:26:27 pm »
Дейзи,смятам,че при мен би се задействало и с този орбис,защото марс влиза в тау-квадратура към плутон и слънце-)))). Аз винаги съм казвала,което потвърждава и Лили,че потенциалът е едно,а дали ще се случи е съвсем различно :)
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #145 -: Октомври 20, 2009, 03:33:13 pm »
   Кабала, ти сигурно вече си прочела за самата звезда, в програмката е на руски и не дава да се копира, значи казва че свързана с Марс дава победа при извенредни обстоятелства.

*

Helo

« Отговор #146 -: Октомври 20, 2009, 03:40:18 pm »
Сега ми става ясно защо Хело толкова много се вълнува от смъртта и нейните проявления, май не е само по Плутон, а и Луничката й  ;D ;D

Слънце или Луна в 8 дом също е един от факторите, които го предполагат, при всеки в различна степен и форма според заложеното в хороскопа.
На по-неосъзнато ниво позицията на светилата в 8 или 12 дом може да даде и силен страх от отвъдното и всичко, свързано с него, както и от смъртта.

При мен няма страх а любопиство. Просто интересите ми са в тази посока. И причината за това вече съм я посочвала - Слънце в 8-ми дом. Плутон в съвпад с асцендента в 1-ви дом, в опозиция на Меркурий, който е на десцендента и в квадратура с МС. Стелиум в Скорпион в 1-ви дом. СЛВ и Хирон в 8-ми дом.

Освен това не се вълнувам от смъртта, а просто Плутоновите въпроси винаги са ме вълнували.

« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 03:53:48 pm от Helo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Октомври 20, 2009, 03:45:17 pm »

И още нещо да допълня.

Страхът реагира с отхвърляне.

При по-слаба интеграция на темите, свързани с двата трудни дома в картата, 8ми и 12ти (вие я наричате "проработка"), една от честосрещаните реакции е да се отхвърлят тези теми и да се изтласкват. Бивайки по този начин изтласкани, превърнати в табу, те остават живи и ни напомнят периодично за себе си посредством сънищата или сблъсъка с външни обстоятелства, които са символично въплъщение на подпраговите съдържания на нашата психика. Например, докато някои не се впечатляват чак толкова от среднощни кошмари, други изпитват неистов ужас от тях, както и от самия факт, че се сблъскват с друга, непозната за тях "реалност".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #148 -: Октомври 20, 2009, 03:50:40 pm »
   Кабала, ти сигурно вече си прочела за самата звезда, в програмката е на руски и не дава да се копира, значи казва че свързана с Марс дава победа при извенредни обстоятелства.
Не съм чела нищо за звездата,но поне ме успокои-)))Не,че съм се стреснала-)))Като се замисля,обаче...да,права си...Имало е случаи,извънредни ситуации,в които съм се чудела как съм се справяла.

*

Helo

« Отговор #149 -: Октомври 20, 2009, 04:23:15 pm »
Хърбърт Мълин: Убиецът, който искаше да спаси Калифорния

През 1972г. Хърбърт Мълин признава за убийството на 13 души в Калифорния. Той взима жертвите си, подтикван от гласовете, които чувал в главата си. Тези гласове му казвали, че трябва да убива за да предотврати разрушително земетресение, което щяло да потопи щатът Калифорния в Тихия океан. Да отнемаш човешки животи, за да спасиш Калифорния от земетресение – доста оригинален мотив за един сериен убиец!

Защо Хърбърт Мълин убива жестоко тринайсет невинни жертви, сред които деца, тинейджъри и един католически свещеник, когото той намушква с нож в изповедалнята?

Ако питате полицията, Мълин бил откачен наркоман, който носел на корема си татуировката „Легализирайте ЛСД“. Адвокатите на Мълин твърдяли че той е един объркан параноичен шизофреник. А, ако питате серийният убиец Едмънд Кемпер, който тероризирал Санта Круз по същото време, „Хърби беше просто един хладнокръвен убиец… той убиваше наред, без основателна причина“.

Според самия Мълин, той е герой и изкупителна жертва. Той бил убил „съгласните“ си жертви, за да спаси Калифорния от разрушително земетресение. Неговият баща, ветеранът от войната Мартин Уилям Мълин, бил командвал сина си да убива по телепатичен път.

Смъртоносната мисия на Мълин продължила от 13 октомври 1972г. до 13 януари 1973г. Той убил тринайсет души. Мълин разбил черепът на един бездомник-алкохолик с бейзболна бухалка, изкормил една стопаджийка, намушкал до смърт един свещеник в изповедалнята, застрелял и намушкал съпругата и децата на един наркодилър, убил една двойка младоженци и четирима лагеруващи младежи и накрая застрелял с пушка един пенсиониран боксьор в собствения му двор.

В тази касапница не се наблюдавал повтарящ се модел. Самият Мълин бил учтив човек, който посещавал групи за изучаване на Библията и работел за „Гудуил Индъстрис“.

На повърхността, бунтарските настроения на Хърб били типични за онези времена. Той експериментирал с наркотиците и ужасил своят военолюбещ баща, заявявайки че е съзнателен противник на Войната във Виетнам. Той обявил, че ще замине за Индия, за да изучава йога. Неговото поведение ескалирало от странно до тревожно. Една вечер през 1969г., докато бил на гости на сетра си, той започнал да имитира всяка дума и жест на нейния съпруг. (Тези повтаряния се наричат ехолалия и ехопраксия и са класически симптоми на шизофренията). На следващия ден семейството му го завежда в психиатрична клиника, където той постъпил доброволно, но скоро се изписал. По-късно Хърб попитал сестра си дали иска да спи с него и когато тя му отказала, той се обърнал със същото предложение към съпруга й.

*

Helo

« Отговор #150 -: Октомври 20, 2009, 04:30:50 pm »
Асцендентът е на 9 градуса в Телец - алкохолизъм при лоши аспекти. А той има лоши аспекти - квадратури с Плутон и Сатурн и опозиция с Хирон.

Юпитер на 25 градуса в Скорпион - алкохолизъм, наркомания, склонност към самоубийство.

Потвърждава се това за алкололизма и наркоманията. Пък и Меркурий му е в опозиция на Нептун.

Може би баща му наистина е бил много строг, както твърди убиеца - Сатурн и Плутон в Лъв и в съвпад в 4-ти дом, Сатурн в квадратура със Слънцето. Това е потенциал за жестокост.

Може да е бил бисексуален - Уран в квадратура към Луната и Венера. Той предлага на един мъж да спят заедно.

Вероятно съвпада на Марс с Меркурий и опозицията с Нептун показва, че ще убива подтикван от психичното си заболяване.

« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 04:49:31 pm от Helo »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #151 -: Октомври 20, 2009, 07:36:08 pm »
Защо така съм забелязала че слънце в овен при мъжете дава много насилие?То бива марс,марс,ама...
В темата на Хело за убиеца на манекенката пак слънце овен е убиеца,този тук също.
Много примери имам и от живота.
Под нас живееха едно семейство мъжа овен,жената стрелец.Еййййй той не спря да я бие цял живот,то кървища,рани,дъщерята израстна с тази гледка.Най-накрая се разведоха след 25 години побой,той ги лиши от имоти,абе омраза,злоба,насилие...

*

Helo

« Отговор #152 -: Ноември 03, 2009, 02:41:48 pm »

В продължение на 31 години едно чудовище всява ужас на територията на Уичита, Канзас. Този кръвожаден сериен убиец, наричащ себе си „BTK“ – акроним на „Вържи, измъчвай, убий“ – погубвал мъже, жени и деца, изплъзвайки се на полицията и хвалейки се със своите зловещи подвизи на медиите. Нацията била шокирана, когато този демон най-сетне бил заловен и се оказал Денис Рейдър – дружелюбен съсед, предан съпруг, татко на бойскаут и уважаван член на своята църква.

*

Helo

« Отговор #153 -: Ноември 03, 2009, 02:55:32 pm »
Марс е в двуполовия Водолей - убива и мъже и жени и деца.

Той е зодия Риби, асцендент Рак, което мисля, че се среща сравнително често при серийните убийци, които сме разглеждали. Трябва да направим едно обобщение на картите в тази тема.

Има ги всички налични аспекти:

Нептун в опозиция на Меркурий.

Слънцето в квадратура с Уран.

Юпитер в опозиция на Меркурий и на Слънцето.

Плутон в лоши аспекти с Марс и Венера.

Интересното е, че има Уран на 9 градуса в Близнаци, което означмава, че при лоши аспекти на Сълнцето или асцендента има опасност от убийство. Но той е още жив и е в затвора.

« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 09:28:30 pm от Helo »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #154 -: Ноември 03, 2009, 04:09:14 pm »
Хело,ще трябва да се постараеш повече .

Водолей не е двуполов,а универсален знак (в смисъл човешки).Двойнствен или двуполов са Близнаците.

После си виж орбисата на аспектите:

Нептун няма опозиция с Меркурий;Плутон няма квадрат с Венера

Квадрата Слънце/Уран и опозицията Марс/Плутон са с доста широка орбиса.

Един от класическите аспекти при убийци е-Марс в 8 дом и широкият му аспект с Плутон.

Но картата говори за проблем около възлите и управителите им и вероятно там се крие ключа към цялата проблематика,по отношение на психиката му:

Възли в 12/6 Рак/Козирог +АСЦ/ДСЦ там и рецепция със двойно заточение на Луна/Сатурн.Луна съвпад ЮЛВ не е лесен за психиката аспект  ;)

Хайде опитай се да го разтълкуваш !  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #155 -: Ноември 03, 2009, 04:40:12 pm »
Управителят на СЛВ- Луна е в съвпад с ЮЛВ, чийто диспозитор- Сатурн е в 12 дом- изолация. От своя страна Сатурн е в квдаратура с управителя на 12 дом- Меркурий, но това по-скоро говори според мен за пребиваването му в затвор, а не толкова за психиката му на убиец.
п.п.Ще се самокорегирам. За да бъдеш сериен убиец се изисква доста здрава психика според мен, а хората с подчертан 12 дом я притежават по мое наблюдение ( стига Нептун и Сатурн да не са ги тласнали към сектанство или някаква друга извратена форма на колективно практикувана религия).

*

Helo

« Отговор #156 -: Ноември 03, 2009, 09:29:50 pm »

Нептун няма опозиция с Меркурий;Плутон няма квадрат с Венера

Според мен има. В картата е показано, отстрани в таблицата е написано. Значи има!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Ноември 03, 2009, 09:58:08 pm »
В тази карта аспектите са доста широки, някои от тях са знакови.
Бих отчела опозицията на Слънцето и Меркурий с техния диспозитор Юпитер, Меркурий и Юпитер освен това са в рецепция. Отново имаме акцентирано влияние на знаците Риби и Рак, ъглов Нептун и мажорен аспект на Юпитер със светилата, което ме навежда на мисълта, че не е изключено да е имал месианска мания. Прави ми впечатление подчертаното присъствие на планети с ин-ска енергетика по ъглите - Луна, Венера и Нептун. Луна и Сатурн в рецепция. Луна/Кету на ДС говори за проекция на проблемите от детството и в отношенията с майката в междуличностните му отношения в по-зряла възраст; дълбоко в същността си той завинаги остава инфантилен, а присъщото му вътрешно чувство за незащитеност, несигурност го преследва като сянка в живота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #158 -: Ноември 08, 2009, 11:11:11 am »
Слагам тук картата на една отвратителна убийца от нацистка Германия. Тя е била разпределена на работа при жените евреи. Измъчвала ги е по отвратителен начин и е определяла кои от тях да бъдат изпратени в газовите камери.

Била е осъдена на смърт за пресътпления срещу човечеството и е била обесена.

http://en.wikipedia.org/wiki/Irma_Grese

Часът на раждане би трябвало да е точен, защото в astrotheme.com не пише time unknown, както пише в такива случаи, а също асцендента и това на колко градуса попада той е написан. Значи това е точният час.

« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 11:17:38 am от Дзиранцихотастйе »

*

Helo

« Отговор #159 -: Ноември 08, 2009, 11:41:09 am »
Марс и е в женски знак, което показва, че е убивала жени. В опозиция е с Уран - може да е правила разни експерименти и да е убивала по странен начин. Наистина ги е измъчвала, ама не съм чела с подробности какво как, защото ме домързя.

Плутон в квадратура към Слънцето показва нейната агресивност, желание да доминира. Тя наистина е имала желание да доминира и е носила някакви дебели ботуши и не помня какво още, за да си придаде по-страшен външен вид.

Като гледам съвпада на Слънцето, Венера и Сатурн във Везни и всичко това в квадратура към Плутон мисля, че това може да е признак на агресия към жените.

А от друга страна Луната и е в опозиция с Уран. Марс също. Не бих се учудила, ако е обратна или просто неспособна да бъде с мъж. Може би има проблем с женското у себе си, което може да се предположи и без да и се гледа хороскопа. Как мислите?

А и Плутон е в 7-ми и в квадратура към Венера.
« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 11:49:46 am от Дзиранцихотастйе »