Здравей Гост

бихте ли ми казали?

• 4 Отговора
  • 1574 Прегледи
*

CACC

• *
  • 107
бихте ли ми казали?
« -: Октомври 13, 2008, 12:40:36 pm »
Бихте ли ми казали какво означава това:"Транзита на Лунните възли (и Хирон) през Юпитер в 7 дом, който се случва понастоящем, транзитната квадратура на Нептун към опозицията между Венера и Сатурн в картата, а също и квадратурата на транз. Сатурн към управителя на ДС в хороскопа, разположен в 5 дом."

*

Lillie

• 30532
Re: бихте ли ми казали?
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2008, 01:04:47 pm »
Откъснато от контекста на разговора (или зададения от теб въпрос) практически не означава нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2008, 01:07:40 pm »
 ;D Не се съобразих че може би трябва целия текст понеже незнам какво означава,но Лили дори самия текст си ми го писала сама ти  :) ЕТО ГО:Lillie
Hero Member

Публикации: 4784

Re: МОЛЯ ВИ
« Отговор #74 -: September 24, 2008, 06:49:37 pm » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------
Не знам дали си наясно доколко комплексен анализ на факторите в хороскопа се изисква, за да се отговори на толкова простичък на пръв поглед въпрос.
Мисля, че по време на транзита на Плутон през съвпада на Луната и Нептун няма да ти липсва такава възможност, но все пак следва да се вземе под внимание факта, че транзитът ще е бавен. Иследвайки динамиката на партньорските отношения, бих обърнала и внимание на транзита на Лунните възли (и Хирон) през Юпитер в 7 дом, който се случва понастоящем, транзитната квадратура на Нептун към опозицията между Венера и Сатурн в картата, а също и квадратурата на транз. Сатурн към управителя на ДС в хороскопа, разположен в 5 дом. И тогава можеш да пробваш да отговориш на въпроса защо искаш дете точно в този момент.

На върха на 5 дом имаш плодовит знак, но отчитам и влиянието на ретрограден Сатурн в съвпад с куспидата на дома и в опозиция към Венера. Венера е много силно поставена в картата, на трон и в елевация. Но аспектът й със Сатурн може да даде и известно забавяне или (ако го потвърждават и редица други фактори) усложнения във връзка със забременяване и майчинство. Луната и Юпитер не са в особено плодовити знаци. С тези Слънце и Марс в грижовная Рак не се и учудвам, че мечтаеш за семейство и дечица. Но все пак недей избързва и изпреварва естествения ход на събитията. Върху 5 дом в картата оказва влияние и Уран, бих те посъветвала да се пазиш от непланирана бременност (или майчинство, за което все още не си готова психологически) и, преди да вземеш толкова важно решение, да го обмислиш много добре.

В картата ти има индикации за прояви на себичност в любовта, търсене на сигурност. Но животът е пред теб и мисля, че ще имаш възможност да изживееш още безброй моменти, в които да добиеш поглед върху партньорските си отношения в малко по-различна, по-широка перспектива. В картата ти съвпадът Слънце/Марс в 12 дом е връх на конфигурация Йод (Пръст на съдбата) с Юпитер във Водолей в 7 дом и Уран в Стрелец в 5 дом. Сигурно ти е известно, че тези два дома се свързват от отдаване/получаване на любов, привързаност, интимност и с отношенията с близки и любими хора, партньори и съдружници. Урокът на Дсц Водолей и Юпитер в 7 дом в тау-квадрат с Лунни възли в Телец-Скорпион (и опозиция на Венера и Сатурн в същата двойка знаци по оста 5-11 дом) е да се научи да дава повече свобода на партньора, да допусне повече спонтанност в отношенията, по-малко контрол (съзнателен или несъзнателен). Знам, че ще е трудно, но в крайна сметка не е непостижимо 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2008, 01:29:51 pm »
Затова се учудих защо не си задаеш въпроса в темата, а пускаш нова такава.

Възможно е да съм имала предвид, че всяко питане за синастрии, сиреч партньорски отношения, не е продиктувано от "случайни" мотиви и този въпрос не започва да ни занимава в "случаен" момент.

Понякога, под въздействие на едни или други транзити или прогресии, имаме склонност повече от обичайното да си задаваме подобни въпроси и да се замисляме върху смисъла/перспективата/проблематиката/етц. на дадена връзка...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2008, 01:33:43 pm »