Ето астросценариите за мъжки Марс (извадката е от "Планети на любовта"М. Дж. Абади Клодия Бейдър-има я в spiralata.net)
МЪЖ С МАРС В ЗНАК ОВЕНАз знам кога и какво да искам. И то точно когато ми трябва. Бързо помитам всичко пред себе си. Който застане на пътя ми, не остава там за дълго. Аз притежавам истински боен дух.
Често си мисля, че съм се родил в неподходящо време, защото винаги ми се е искало да бъда рицар в блестящи доспехи, който защитава прекрасни девици, сразява дракони и щурмува крепости. Но времето няма значение, защото си намирам поле за изява и днес, в съвременната епоха. Аз съм личност, която не се бои да действува, да показва гняв и да поема ангажименти. Аз съм последният човек на света, който се нуждае от уроци по агресивност!
Харесвам жените, които ценят истинските, активните мъже. Свенливите дами не са за мен. Прекалено са деликатни. Не обичам да се безпокоя за крехки създания. Вълнуват ме "кръстоносните походи". Независимо от препятствията, аз се боря за това, което смятам за правилно. Не съм особено търпелив. Когато харесам някоя жена, аз не крия чувствата си. Веднага й показвам, че ми допада.
Би било добре, ако тя се интересува от спорт и ако е енергична, защото аз съм от мъжете, които се заседяват само когато гледат филм или четат приключенска книга. Плановете, които разработвам, ме вдъхновяват, тъй като във всичко, което върша, влагам страст — не само в отношението си към жените!
Аз съм активен любовник. В леглото съм агресивен и обичам да показвам надмощие.
Страстта е в природата ми и аз не го крия. Може да ви се струва странно, но въпреки буйния си нрав, аз съм мил и дори целомъдрен.
Възприятията ми са бързи — прекалено бързи за някои хора, но това е техен проблем. Ще трябва да свикнат с мен. Рядко се лъжа в спонтанните си реакции. Допусна ли грешка, без да се вайкам започвам отначало.
Харесвам два типа жени и се надявам някога да намеря тяхното съчетание: войнствения тип, към който принадлежа, и кокетния, капризен, женствен тип. Възможно съчетание, нали?
МЪЖ С МАРС В ЗНАК ТЕЛЕЦБавно, но уверено — аз никога не се втурвам напред през глава! Обичам всичко да е ясно и сигурно. Харесвам реалните и осезаеми неща. Държа на собствеността и признавам, че обсебвам хората, които обичам. Те са мои и аз се грижа за тях. Парите са винаги важни за мен, независимо дали ги имам, или не. Те са моята идея фикс. Обичам природата и понякога живея сред нея, но винаги гледам да печеля. Държа на комфорта така, както и на финансовата сигурност. Винаги мисля за бъдещето. Действувам рутинно и предпазливо и се нуждая от факти и цифри, а не от въздушни теории. Интересуват ме конкретните примери.
Харесвам солидните неща — например трайните мебели и питателната храна. Не се нуждая от фантазии. Традиционната домашна гозба е несравнима с ястията, приготвени в префинена кухня. Домът е важен за мен и държа на неприкосновеността му. Аз съм внимателен, грижовен, много чувствен и сексуален. С ласките и прегръдките си действувам успокояващо върху хората и животните. Веднъж поел паричен ангажимент, аз винаги го спазвам. Упорит съм — непоклатим като скала.
Нуждая се от секс и обичам да се любя. Ласките и нежните докосвания са мой специалитет. Познавам тялото си и взаимодействието му с природата. Обичам ръчния труд — градинарство, готварство. Земните красоти ме изпълват с вълшебен трепет. Може да имам високи стермежи, но не съм фукльо. Винаги се грижа за любимата жена. Ако е болна, аз съм до нея. Тя може винаги и постоянно да разчита на мен. Дори да не се изразявам красноречиво, присъсътвието ми е неотменно и успокояващо.
Харесва ми да проявявам традиционно кавалерство — да отварям врати и да отмествам стол. За мен е естествена ролята на грижовник.
Дори да изглеждам затворен и мълчалив, чувствата ми са дълбоки и истински. Някои ме смятат за инертен, защото действувам бавно. Това е голяма грешка. Избухна ли, земята кънти. Предпочитам миролюбивата тактика, тъй като изригванията ми са опасни като вулкан.
МЪЖ С МАРС В ЗНАК БЛИЗНАЦИАз съм от онзи тип мъже, които пускат телевизора, стереото и радиото, и същевременно говорят по телефона или беседват с някого. Аз имам телефон във всяка стая. Ако мога да си го позволя, не бих се отказал и от факс, така че незабавно да се свързвам с всяка точка на света и да получавам възможно най-бързи отговори. Информацията е в кръвта ми и умът е най-продуктивният ми орган. Ценя разнообразието от идеи. Интелигентността ме привлича много повече от красотата. Бих харесал грозна и непривлекателна жена -стига да е достатъчно интелигентна. Ако стимулира ума ми, тя стимулира и тялото ми. И бих я обичал за това. Само не бива да се опитва да се налага.
За мен интересният разговор е повече от еротично възбуждане. Без него не мога да се настроя за секс. Той е любимата ми игра — преди секса, по време на секса и след него. Сексът за мен е колкото умствено изживяване, толкова и физическо, тъй като смятам, че мислите властвуват над живота ни. Благодарение на безупречната си логика, аз мога да извадя вода от девет кладенеца. Не се отдавам на емоции, защото това е загуба на време.
Обичам да си оставям вратички и съм непоправим флиртаджия. Та нали всичко е игра? А аз я играя много добре и с лекота. Сериозните неща не са за мен.
Скуката е мой враг и правя почти всичко възможно, за да я държа на разстояние — включително и чрез сексуалните си връзки. Не съм съвсем сигурен, че се нуждая от секс. Мога само да си мисля или да говоря за него. Интересният разговор ме радва и ако сексът ни се окаже не особено сполучлив, то можем да си поговорим за преживяното и пак ще ни бъде приятно. Аз съм добър компаньон — стига да можете да ме привлечете. За.това е необходимо да ми допаднете интелектуално, но и да ми осигурите свобода. Иначе ще се затворя в себе си и няма да общувам. Нека използуваме всички възможности на духа и тялото — те са двете страни на един и същ медал.
МЪЖ С МАРС В ЗНАК РАКИздържлив съм. Дори когато ме боли стомах о,т притеснение, аз пак не спирам да работя. За мен е важно да имам за кого да се грижа. Да съм уверен, че близките ми са осигурени, та дори и презадоволени.
Щастлив съм сред семейството си — заобиколен от жената и децата. Вярвам в семейното щастие. Дори да пътувам, моят дом е винаги в сърцето ми. Обикновено взимам предмети, които да ми напомнят за семейното гнездо. Често се обаждам вкъщи. Амбициозен съм, защото търся успеха като средство за сигурност. Дължа го на майка ми. Тя все се тревожеше. Работя много, за да имам пари в банката и храна на масата. Нищетата ме плаши и затова се запасявам, осбено с продукти. Майка ми винаги поддържаше добре зареден килер — ей така, за всеки случай.
Ако се чувствувам сигурен, аз помагам на хората, изпаднали в нужда. Тъй като имам деликатна душа, приемам чуждата болка като своя. Скрит зад защитната си броня, рядко показвам стеснителността и състрадателиостта си. Влагам емоции във всичко, което върша. Не винаги съм прям — имам силно развито шесто чувство. Често се големея, но съм преживял много обиди и жадувам за романтика и за деца. Обноските ми са старомодни и традиционни. Миналото е моят ориентир за настоящето.
Когато се чувствувам несигурен, аз се отчайвам като дете и се надявам някой да се погрижи за мен. Упорит съм и захвана ли ое о някого, трудно го пускам. Хвърлям въдицата, улавям го и край. Веднъж почувствувал се сигурен, тази упоритост само ми помага. Работя продължително и усърдно, за да постигна целта си. Може да напредвам рачешката, но упорствувам, докато победя.
Обичам да съм край домашното огнище заедно с грижовната съпруга, която готви вкусно и поддържа романтична атмосфера. Проявявам любовната си страст, когато съм спокоен и сигурен. Обичам да съм вкъщи, където често проявявам еротичната ой любвеобилност. Не съм агресивен, но мога да се любя с часове. Аз съм сантиментален мечтател.
МЪЖ С МАРС В ЗНАК ЛЪВХаресва ми да съм мъж. Горд и страстен съм и всичко върша със замах. Мразя да вдигам врява за дреболии. Държа високо мерника и се стремя към върха. Не се задоволявам с второто място. Предпочитам грандиозния крах пред задоволителния успех. Мразя посредствеността и безвкусицата. Когато работя, влагам цялото си сърце и енергия, действувам устремно и изразходвам без остатък съзидателния си потенциал. Вярвам ли в даден проект, аз заставам изцяло зад него. Мога да стана дори фанатик — толкова се разпилявам понякога. Държа да оставя навсякъде собствения си печат. Водачеството ми приляга и винаги съм близо до властта. Зная, че съм роден да управлявам, и затова съм великодушен и прям. Вярвам в силата на благожелателството. Честта ми е безукорна и никога не се страхувам да отвърна на нечие предизвикателство. Високото положение носи и големи отговорности.
Признавам, че имам горещ нрав, че съм егоцентричен и понякога дори деспотичен, но никога не съм дребнав или стиснат. Раздавам се с открито сърце и съм готов да споделя всичко с онези, които обичам. Обграждам ги с внимание и с цялата си нежност. Приятно ми е да виждам, че хората откликват на моята любов и загриженост — аз ги огрявам като слънце. Крайно доверчив съм и ако веднъж сме се сближили, вие получавате пълното ми доверие. Само явното предателство може да ме накара да не изпълня поетото задължение — докато не се сблъскам с фактите, аз очаквам всички да са толкова лоялни и честни, колкото съм и аз.
Страстен мъж съм. Копнея за романтика и силни преживявания, искам да омая своята любима и да й предложа живот и любов като на филмова лента. Привличат ме блясъкът, властта — и в жените, и изобщо в живота. Обичам да пътешествувам в екзотични страни и да живея охолно с любимата си. Не се страхувам да показвам предпочитанията си и се боря за правата си. Властвувам над тези, които не успяват да отстоят позициите си. Нямам нужда от слабохарактерна жена, която изкуствено да поддържа самочувствието ми. Искам да сме чудесна, забележителна двойка и тя да бъде истинска кралица до мен — краля. Имам нужда силно и нежно да обичам и да бъда обичан по неповторим начин.
МЪЖ С МАРС В ЗНАК ДЕВААз съм взискателен и с голям усет към техниката. Използувам рационалното си мислене, за да откривам или създавам. Практичен съм и искам да проникна във всеки механизъм. Ръчната работа ми доставя голямо удоволствие — да направя някакъв предмет, да печатам или дори да готвя. Аз съм майстор на ръчния труд и не се страхувам да си изцапам ръцете, защото изпитвам радост от свършеното. С каквото и да се занимавам, аз искам да съм сигурен, че го върша правилно и в нужната последователност. Ето защо обичам да изучавам наръчници, с точни указания кое как да се използува. Правилното боравене с инструментите е само по себе си майсторство. Мога да проявя творчество, но то не е резултат на спонтанна артистичност, а на занаятчийските ми умения. Работя методично и последователно, и винаги се старая да дам най-доброто от себе си.
Някои смятат, че съм педантичен и превзет, но това не е истина. Под моята стигаща до дребнавост добросъвестност, се крие един сатир — крие се веселият бог Пан, който може да свири с природна чувственост. Непорочността ме вълнува, но не бива да се заблуждавате. Аз съм майстор на ласките и зная тънкостите на интимния живот. Любя се изкусно — за мен е чест да изявя уменията си. Джентълмен съм и проявявам природна интелигентност, макар да съм приучил ума си на дисциплинираност и ползотворност. Старая се да поддържам и тялото си в същата форма. "Здрав дух в здраво тяло."
Харесвам старомодните жени, компетентни и интелигентни. Отдалеч разпознавам истинската, първокласна дама. Макар да не обичам големите приказки, аз ще проявя внимание и ще й направя комплимент за брошката или ще похваля новата й прическа. Уважавам предпочитанията й, както по време на вечеря, така и в леглото, и се старая да дам най-доброто от себе си. Перфекционист съм и искам да й създам незабравими преживявания. Понякога това вреди на собственото ми удоволствие — твърде критичен съм в стремежа си към съвършенство. Но когато най-после постигнем хармония, аз и моята партньорка сме щастливи. Струва си да се постарае човек, нали?