Здравей Гост

предстоящите тежки квадратури

• 31 Отговора
  • 5868 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: предстоящите тежки квадратури
« Отговор #20 -: Ноември 21, 2008, 10:17:41 am »
Тежък солар имам за 2009 година,направо не знам как ще се оправям.

Добре е, преди да "отсъдиш" колко е тежък соларът, да видиш как стоят нещата и с други прогностични техники. Поне още две.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Ноември 21, 2008, 10:24:32 am »
Тежък солар имам за 2009 година,направо не знам как ще се оправям.

Добре е, преди да "отсъдиш" колко е тежък соларът, да видиш как стоят нещата и с други прогностични техники. Поне още две.  :)

Ползвам три прогностични метода- солар,прогресии и транзити.В редки случаи и дирекции.И в трите метода се вижда,че ме очаква тежка година.Само от транзитен Сатурн през 12 дом,управител на 4 дом е достатъчно красноречиво положението ми.Особено като в натала Сатурн е квадратура с Венера -упр.на хороскопа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Ноември 21, 2008, 10:39:22 am »
 Само от транзитен Сатурн през 12 дом,управител на 4 дом е достатъчно красноречиво положението ми.
Транзитният Сатурн прави ли някакви аспекти освен факта, че минава през 12ти дом?
През кой знак/дом транзитира спрямо Луната?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Ноември 21, 2008, 10:46:48 am »
 Само от транзитен Сатурн през 12 дом,управител на 4 дом е достатъчно красноречиво положението ми.
Транзитният Сатурн прави ли някакви аспекти освен факта, че минава през 12ти дом?
През кой знак/дом транзитира спрямо Луната?
Луната ми е на границата  между 12 и 1 дом т.е ако приемем,че Луната оказва влияние и на 2-та дома,Сатурн е в дома на Луната.
Сатурн до скоро успя да ми аспектира всички планети,сега вече след 20-я гр. няма какво да аспектира,освен ако не реши да се върне ретроградно.Не съм гледала еферемидите.
П.С Заминавам в командировка,пожелавам ви хубави почивни дни. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Ноември 21, 2008, 11:16:57 am »
Луната ми е на границата  между 12 и 1 дом т.е ако приемем,че Луната оказва влияние и на 2-та дома,Сатурн е в дома на Луната.

Тогава при всички положения вече си в тъй наречения sade sati период - Сатурн в 12ти, 1ви или 2ри знак спрямо рождената Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #25 -: Ноември 21, 2008, 12:06:05 pm »
Лили, какво означава "sade sati" период?

При соларите, доколкото си спомням, най-важните фактори са Слънце /в кой соларен дом попада/ и соларен Асц. /кой натален дом активира/, после се гледат и другите фактори.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 21, 2008, 12:51:32 pm »
Не става въпрос за слънчева революция, а за значими транзити. Така се определят по-важните периоди.
Заложеното в един солар се реализира в степента, която обуславят текущите транзити, прогресии и дирекции...

Да речем, ако рамките на няколко последователни години имаме два солара с еднакви оси (Асц-Дсц, МЦ-ИЦ) и повтарящи се акценти върху определени домове, как да определим коя година ще е белязана с по-значими събития (с оглед съответните аналогии в солара)?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Ноември 21, 2008, 01:00:05 pm »
Лили, какво означава "sade sati" период?

Цитат
When Saturn arrives in the sign that is in the 12th house from the natal moon (that is, just previous to the moonsign) one understandably enters into a new phase in life. This period lasts till Saturn exits from the sign that is after the moonsign. Its transit through these three signs, namely, the sign in 12th from the natal moon, the moon sign itself and the sign next to the moonsign, takes about 7.5 years and the term for 7.5 in hindi is ‘sade-saat’. Hence, the sade-sati of Saturn refers to its transit through the trio of the two signs flanking the natal moon and the moonsign itself. This phase of 7.5 years repeats again in about 30 years and so, many individuals may experience 2 to 3 such periods during their lifetime. To a somewhat smaller extent, the ‘influence’ is also believed to occur when Saturn transits the signs that is fourth and eighth from natal moon. These 2.5 year periods are known as panoti, dhayia or adhayia in folklore jyotish. As a matter of fact, none of these periods, and for that matter sade-sati itself are mentioned prominently in most of the standard classic texts in jyotish; it is remarkable that their impact in the jyotish framework is so deep-rooted and known to even beginners.

Аспектите на Сатурн към позицията на нат. Луна не се разглеждат само във ведическата астрология. Прогресивният цикъл на Луната в съчетание със седемгодишните цикли на Сатурн стои в основата и на западния концептуален астрологичен модел и това е факторът, който не бива да се подценява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #28 -: Ноември 21, 2008, 04:53:49 pm »
Като стана дума...сега Сатурн ми е в опозиция на наталната луна. Преди дни забелязах, че съм напълняла леко.
Принципно съм много слаба, така че това даже ми е добре.
Ама се сетих вчера, че навремето бях по-пълна и някъде втори курс май изведнъж хептен отслабнах та досега.
Позагледах -втори курс е бил последният път, когато Сатурн ми е бил опозиция на луната.
Дали пък има закономерност, преди 29 години отслабнах и сега възвърнах...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Ноември 21, 2008, 05:02:51 pm »
Позагледах -втори курс е бил последният път, когато Сатурн ми е бил опозиция на луната.

Да, ама имай предвид, че в момента караш поредното юпитерово завръщане, плюс това ти минава през знака на твоите Слънце/Сатурн. Не съм сигурна дали е от това де. Но Сатурн по принцип редуцира теглото по-скоро със знак "минус", в комбинация с Уран може да даде и по-резки промени в теглото...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Ноември 21, 2008, 06:35:40 pm »

Да, ама имай предвид, че в момента караш поредното юпитерово завръщане, плюс това ти минава през знака на твоите Слънце/Сатурн. Не съм сигурна дали е от това де. Но Сатурн по принцип редуцира теглото по-скоро със знак "минус", в комбинация с Уран може да даде и по-резки промени в теглото...
По време транзита на Сатурн през първи дом, отслабнах рязко. Юпитер мина след него...и развали нещата. :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #31 -: Ноември 21, 2008, 10:30:27 pm »
Еми сигурно първия път съм отслабнала, щото не съм си била научила уроците и бой по манерката.
А сега Сатурн е решил, че съм си и благосклонно ми е позволил да възвърна форма.  ;D