Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83912 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:самоубийството
« Отговор #100 -: Май 02, 2010, 06:41:29 pm »
Истинския живот, в една чужда държава се усеща едва когато загубиш реалния контакт със сънародниците си и с майчиния си език. Тогава адаптацията е много бърза, но и много, изключително много болезнена. Споделям го от личен опит.

Напълно споделям мнението ти. И аз трябваше да мина по същия път.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #101 -: Май 02, 2010, 09:07:57 pm »
Дивна и Лили, съгласна съм с вас. И с риск да нараня някого - моят чужбински опит ме е накарал да съм предпазлива към Българи на тамошна почва. Стереотипите "прецакай другарчето", "използвай" и "не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" са доста разпространени, е повече в западна европа, но и в US се намират макар и модифицирани. Странното, което ме очуди много с пристигането ми там е, че много от бг имигрантите живеят в затворена етнически бг среда, и има дори случаи с хора, които така и не научават добре езика...

И да - болезнено е, и то много, налагат се много компромиси, и трябва да си сигурен към какво и защо се стремиш, за е възможно да го постигнеш. Но пък има и преимущества...
Да Белика, за съжаление е така.
Една година след пристигането ми тук се разведох. Тогавашния ми съпруг реши, че не може да издържи. В България беше научен да управлява (шев на компания), а тук се наложи него да управляват. В един хубав ден реши, че няма по-вече да търпи това, събра си багажа и си тръгна. Аз останах сама с децата ни, току-що завършила 8 месечния курс за изучаване на чужд език, все още не работех. Тогава имахме едно приятелско семейство българи, с което се виждахме системно. След заминаването на съпруга ми те решиха, че аз съм виновна за това и започнаха да се държат с мен като с прокажена. Това беше най-трудния период в моя живот. Мислех си, че няма да оцелея. Бях на ръба. Започнах веднага работа и там се сприятелих с една колежка, после се запознах със сегашния си приятел ...
В онова време тукашните ми подадоха ръка, а сънародниците ми без да знаят какви са причините за раздялата с мъжа ми (изслушана в случая беше само едната страна - неговата) ме "изритаха" от живота си. В момента не познавам никакви българи тук, колкото и странно да е.
Много мога да говоря по въпроса, но виждам, че и ти си го разбрала, явно и ти си преживяла не дотам приятни моменти с наши сънародници извън граница.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Май 02, 2010, 09:15:15 pm »
Тогава имахме едно приятелско семейство българи, с което се виждахме системно. След заминаването на съпруга ми те решиха, че аз съм виновна за това и започнаха да се държат с мен като с прокажена. Това беше най-трудния период в моя живот.
В онова време тукашните ми подадоха ръка, а сънародниците ми без да знаят какви са причините за раздялата с мъжа ми (изслушана в случая беше само едната страна - неговата) ме "изритаха" от живота си.

Нямам думи просто.
Значи вярно е това, което се говори за българите в чужбина (с малки изключения). Като съдници на чуждия живот се изживяват, много неприятна черта, но за съжаление е присъща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #103 -: Май 02, 2010, 09:18:20 pm »
някой беше казал в една от др.теми, че са :lol:
пък и плутон упр.сатурн и марс и тримата са на Асц. , в Скорпи,предполагам, така, че все удрят 7 дом,другите :o

да си качи картата,да не гадаем

Ми аз не гадая, а гледам картата. Няколко опозиции 1/7 дом. Силен Марс в първи на трон в опозиция с Венера на трон в 7-ми...и т.н.

*

missKapriz

« Отговор #104 -: Май 02, 2010, 09:27:17 pm »
Белика,Дивна,българите за съжаление са си такива и тук-но когато си сама в чужда държава,без близки,които да те подкрепят,като дърво без корен-тогава прояви от рода на тези,за които сте разказали,тежат и нараняват много.Дивна,типична бг черта е да се смята,че жената е причина за всичките си нещастия,за тези на мъжа до себе си и за озоновата дупка изобщо.Жалки нрави,жалка психология!Ама някои жени като се чувстват зле и се радват да открият,че и други са зле,че и по-зле ...Радвам се ,че подобни проблеми са вече зад гърба ви и да ви успокоя -тук изобщо не е розово положението ;)Стойте си там въпреки злобните сънародници около вас :wub:

*

Nebesna

« Отговор #105 -: Май 02, 2010, 09:35:03 pm »
И аз съм чувала, че българите в чужбина не се подкрепят. Мои познати, които работят в чужбина са ми разказвали, че нямат приятелки-българки. Полякини и рускини -да, но българки - не. Другите нации се подкрепят и са една общност, а ние все гледаме да "прецакаме" другарчето си. Много неприятна черта.

*

Divna

« Отговор #106 -: Май 02, 2010, 09:52:37 pm »
Неможе така да се генерализира.
Аз имам сестра в чужбина. Когато емигрира, българи я посрещнаха и и помогнаха да се ориентира в ситуацията- за 1 седмица успя да си намери апартамент в хубав квартал и някава работа. На свой ред тя също помага на доста новодошли.

Радвам се за сестра ти Уран и за късмета, който е имала.

« Отговор #107 -: Май 02, 2010, 10:05:24 pm »
В чужбина трябва да се пазиш само от българи! Сестра ми не живее в България и още като замина беше на мнение, че не им трябват българи около тях. И по-добре! Наистина е трагичен манталитета на бай Ганьо в чужбина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Май 02, 2010, 10:10:13 pm »
Но имах и случай, в който помагах, приютих в дома си момче от бг, което не плати стотинка за наем, такси, храна, отгоре на всичкото си напазарувал скъп телефон от моя компютър, от моя и-бей акаунт, с моята кредитна карта, който така и не плати, заминавайки си за бг... cool

Подаваш му ръка в трудна ситуация, а той накрая я отхапва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Май 02, 2010, 10:14:13 pm »
Може и да ми се обиди някой, но по-големи тарикати няма.
Понеже работата ми е свързана с много контакти и имам преки наблюдения.
Колко случая има със смесени българо-руски фирми, когато българин се опитва да цака съдружника си руснак. Пряк свидетел съм. Лъжат партньорите си за дребни суми. Смешка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #110 -: Май 02, 2010, 10:58:28 pm »
Уран, съгласна съм, че не може да се генерализира, както и че има българи, които помагат на други българи, самата аз съм го правила. Но имах и случай, в който помагах, приютих в дома си момче от бг, което не плати стотинка за наем, такси, храна, отгоре на всичкото си напазарувал скъп телефон от моя компютър, от моя и-бей акаунт, с моята кредитна карта, който така и не плати, заминавайки си за бг... cool

Всичко, което съм написала е от личен опит, не е обща генерализация.

Дивна, съжалявам за брака ти. Хубавото в тази история е, че поне първата кодина в основната борба не си била сам боец, а част от отбор. Аз винаги съм била сама в адаптацията си. Така беше в западна европа, където завърших университет, също и в US, където заминах като имигрант... Нямам проблем да съм сама, но винаги съм знаела, че когато съм в отбор, самата ми мотивация и потенциал са по-силни. Е поне в работата си и сама се мотивирам :)

Да, не бях сама, но бях с две деца  и трето (мъжа ми), който хленчеше за всичко. Най-накрая заряза не само мен, но заряза и децата си, без да го е грижа дори има ли какво да ядат.

« Отговор #111 -: Май 03, 2010, 10:29:19 am »
  Дивна, важното в случая е че си оцеляла и знаеш истинската си стойност. Знаеш че си човек с голямо Ч и че трудностите вече няма как да те изплашат...За това заслужаваш повече, отколкото страхливец до теб. И нека Вселената да продължава да те подкрепя....

*

Helo

« Отговор #112 -: Май 23, 2010, 11:46:55 pm »
Слагам тук картата на художника Винсент Ван Гог с транзити от деня на самоубийството му.

Имал е порблеми с алкохол, наркотици и разврат. На 25.12.1888 г. си отрязва сам едното ухо. На 25. 01. 1890г. го вкарват в лудница. Накрая се застрелва. Не е получил признание, докато е бил жив и е бил зависим финансово от брат си.

*

Helo

« Отговор #113 -: Май 23, 2010, 11:51:23 pm »
Интересното е, че в деня на самоубийството е имал възврат на Лунните възли и късметлийският Юпитер - ретрограден, тъкмо му е навлизал в 8-ми дом.

*

Nebesna

« Отговор #114 -: Май 23, 2010, 11:52:53 pm »
Транзитен Уран У8 в дома на края в опозиция на натален Меркурий в Овен (вероятно се е застрелял в главата).
Транзитен Юпитер на куспидата на 8-ми в квадратура с господаря на 8-ми (натален Уран).

*

Nebesna

« Отговор #115 -: Май 23, 2010, 11:54:56 pm »
Интересното е, че в деня на самоубийството е имал възврат на Лунните възли и късметлийският Юпитер - ретрограден, тъкмо му е навлизал в 8-ми дом.

да, но е правел квадрат с господая на 8-ми (Уран).
А възвратът на Лунните възли може да бъде освобождение или проклятие.
Сега нямам вече сили да гледам, че много ми се приспа. лека нощ, Хело! :bedtime2:

*

Helo

« Отговор #116 -: Май 23, 2010, 11:56:34 pm »
Транзитен Уран У8 в дома на края в опозиция на натален Меркурий в Овен (вероятно се е застрелял в главата).

Не, в гърдите!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Май 23, 2010, 11:56:57 pm »
Слънцето е силно есенциално и акцидентално и се намира в 10 дом, но без мажорни аспекти, доколкото виждам. Не е получил признание, докато е бил жив. Силно влияние на Юпитер и Нептун, Луна в съвпад с ЮЛВ - това за лудстта му.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #118 -: Май 24, 2010, 12:02:17 am »
Марс е на 26 градуса в Риби, което е градус на самоубийството, според Лариса Назарева. При лоши аспекти, разбира се. А Марс е в квадратура с късметлийския Юпитер.

Късметлийският Юпитер е на 24 градуса в Стрелец, което означава, че човек сам на себе си е враг.

Не знам дали трябва да се гледат възлите, обаче СЛВ му е на 22 градуса в Близнаци, което означава опасност от безумие при квадратен аспект от зли планети. СЛВ му е в квадратура с Марс, който е в градус на самоубийството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Май 24, 2010, 12:12:19 am »
В някои случаи бенефикът Юпитер не действа като бенефик.
А в тази карта съвпадът на Венера и Марс в Риби с квадрат с Луната и Юпитер в Стрелец е довел до ексцесии.
Луната е господар на АС и се намира в съвпад с У6 в 6 дом, върху Южния възел, а У6 е силен. Това може да говори и за вродена предразположеност към психични отклонения. Има и квадрат с Марс, малефик. Марс се намира в собствен фас и в терма на Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.