Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83617 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:самоубийството
« Отговор #160 -: Август 25, 2010, 04:33:14 pm »
имал е много силна интуиция, но никога не я е слушал  :unsure:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #161 -: Август 25, 2010, 04:33:23 pm »
класиката ( нямам къри тук) не мисля, че нептун каре мерк е винаги = прихически проблеми до описаната степен, както и карето плутон -марс;
 по- нагоре в темата съм споменала за мо пителка със слънце на мц, луна в 8, при нея и плутон 12
колкото е прехваленоа това положение за слънце мц съм говиждала по-честов  неговата деструктивираща функци

Възможно е...ти имаш тези аспекти и затова защитаваш обратната позиция. Но всяко правило си има изключения. Все пак гледаме и домификацията, а тук 8-ми дом е много подчертан и въвлечен. А Меркурий се явява негов управител.

*

Nebesna

« Отговор #162 -: Август 25, 2010, 04:34:50 pm »
Хехе :) Не, аз съм по бързите и ефективни действия;)

Исках да наиша *Попитам*, но не ми се получи...

Развам се, че ми разбра хумора.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #163 -: Август 25, 2010, 04:37:04 pm »
умишлено не споменах, че ги имам аспектите, защото щях да изходя от собсвената си позиция " на виж не съм куку", по- скоро акцентирам на такива, които съм аблюдавла в 2-3, 4 карти повтарящо се положение на МЦ, но както казах учудена съм от успеха
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #164 -: Август 25, 2010, 04:40:34 pm »
умишлено не споменах, че ги имам аспектите, защото щях да изходя от собсвената си позиция " на виж не съм куку", по- скоро акцентирам на такива, които съм аблюдавла в 2-3, 4 карти повтарящо се положение на МЦ, но както казах учудена съм от успеха

И Петя Дубарова не е била ку-ку. Много поетични души имат този аспект. Трябва ли да повторя пак, че във въпросната карта аспектите имат отношение към 8-ми дом на смъртта и, че домификацията е важна. Аспектите сами по себе си са предпоставка, но продължавам да изследвам по-нататък.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Август 25, 2010, 04:42:27 pm »
доколкото си спомням  Лили имаше уран в 12 ( извинявам се, че те давам за пример), но нямам впечатление да е загубила ориентация;

Няма проблем, че ме споменаваш.
Дори бих казала, че моята карта е доста по-трудна от неговата, но нито съм загубила ориентация (при все това, че от миналата година и в момента съм под влияние на квадрата на дир. Нептун към нат. Меркурий), нито съм мислила или правила опити да се самоубивам.
В картата на момчето ми прави впечатление акцентът върху мутабелните знаци - Слънце/ретро Меркурий в Дева са връх на Т-квадрат с Нептун и Луна, макар че за Луната тези аспекти вече са разходящи. Но щом има връзка между Луната, Меркурий и Нептун, особено в мутабелен знак, това предполага по-чувствителна, ранима и лабилна психика. Интересно, но тук има секстил Луна-Сатурн, който уж би трябвало да дава повече стабилност, но на практика забелязвам, че често и тъй наречените хармонични аспекти могат да вредят при определени обстоятелства, особено с малефик.
АС Скорпион, Уран в 12 дом и Марс в 8 дом сами по себе все още си не са достатъчен фактор за самоубийство. Мнозина хора имат такива констелации и не стигат до суицид. Вероятно в тази карта мутабелният акцент е изиграл своята роля, а мунданната т-квадратура просто е натиснала наталния съвпад на Марс и Юпитер в 8 дом. Марс в знака Рак е в падение и тук по-скоро можем да говорим за автоагресия. Квадратът с Плутон е много широк предвид допустимите орбиси, но пък може и да се отчете наличието на знаков квадрат, знам ли... Склонна съм да предположа, че може би му е било трудно да изразява открито агресията си или несъгласието си с дадено нещо и това е нанесло удар върху психиката му, която и без това е била по-лабилна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #166 -: Август 25, 2010, 04:42:38 pm »
Как да не разбирате кое е ритуалното? Не прочетохте ли, че се е опитал "да си махне сам скалпа"?

И какъв е тоя ритуал? :-X :-X :-X

А поста ,който е заемал в общината не е бил никак случаен!

Именно, абстрахирай се от думичката "сам". може някой друг да се е опитал да му го махне. Определят опита за махане на скалпа за ритуално действие, но какво точно символизира и коя група го използва не ми е ясно. Тук криминалните психолози най-добре знаят. Но по това може да се направи психологически портрет на убиеца/самоубиеца.

Аз също чух за този случай и веднага възроптах как така може сам толкова рани да си нанесе.  :-\ Луда работа. Покрай анализите на хороскопите на американските президенти и убийствата на някои от тях имаше акцентиран по някакъв начин винаги 7 дом - явните врагове. А тук няма нито една планета. Няма да изпадам в подробни тълкувания, но Небесна е права, че има индикации за психически проблеми, въпреки интелекта му. Транзитите са отключили всичко. Марс не само, че съуправлява асцендента му, но и 12 дом. А той е и в падение по знак, освен че е в 8 дом. Това си е автоагресия отвсякъде. Освен това Меркурий - управител на 8 дом - смъртта е в квадратура с Нептун - управител на 4 дом - дом на края. Луната - съуправител на 8 дом също е в опозиция с Нептун и е на куспидата на 8 дом. Това са все предпоставки за лабилна психика и неестествена смърт, като се прибави квадрата между двамата управители на асцендента Марс и Плутон. Юпитер съуправлява 4 дом - края на живота му и е в съвпад с Марс. Колкото и да звучи нелогично, мисля че наистина се е самоубил. Не виждам индикации за убийство.
 Разбира се, направи си и за себе си хорар. Зададох въпроса: "Самоубил ли се е или е убит Петър?" Само като погледнах 7 дом в Рак с управител Луна в Риби в 8 дом и ......вижте сами и споделете вижданията си.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #167 -: Август 25, 2010, 04:44:08 pm »
Освен позициите в домовете и аспектите между посочените планети, има огромно значение как са аспектирани светилата. За това при едни \"самоубийци\" работят, при други не.

Статуса на планетите не на последно място. Тук има изгорен, ретро Меркурий.

Аз да си повторя мнението от Говорилнята, че в Рак е не по-маловажно, че е Марс и в съвпад с Юпитер, освен посочените в началото аспекти.

И наистина до тук виждаме предпоставки за насилие, за психични проблеми и до там сме...казвате самоубийство няма. Как да кажем категорично?

И особено жестокостта, дето вика Марая, но аз мисля, че Марс в Рак може да бъде жесток и то на емоционална основа, към себе си, близките, та ако щеш и физически.        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #168 -: Август 25, 2010, 04:46:22 pm »
Кайя, в опитите ти да отхвърлиш написаното от мен, долавям стремеж да защитиш 2 аспекта в твоята карта. Искам да добавя, че не разглеждаме твоята карта в момента и не е нужно да се защитаваш. Още повече, че никога не си си поставяла данните тук, за да ти обсъдим картата обстоятелствено както си му е реда. Откъслечни аспекти не коментирам, като например: "Лили има Уран в 12-ти, НО......и така нататък"

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #169 -: Август 25, 2010, 04:50:03 pm »
в картата му не виждам индикации за самоубийство

Индикация за самоубийство е когато У1 е в 8 дом и У8 е в 1 дом. Ето ви картата на Хемингуей, който се е самоубил с пистолет у дома - Марс управлява 8 дом - смъртта и е в 1 дом, връх на тауквадрат. В 4 дом има Сатурн и Уран в Стрелец. Вижте сами:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #170 -: Август 25, 2010, 04:54:24 pm »
Не искам темата да се обръща на политика. Астрологът се придържа към астрологическите факти.

Небесна , дай да я караме по-леко със забележките. За каква политика говориш? За това ,че набърках името на Ахмед ЕМИН? Това ли е причината? :-\ Аз мисля ,че всяко *самоубийство* на общественик или политик бива наричано ритуално.
А и въпросния полити спада към тази графа! Както и Петър , защото да си общински съветник не те хващат от улицата и не ти го предлагат ей така , а е задължително да си от партия и да си член там.
Така ,че според мен е абсолютно излишен коментара ти за превръщането на темата в друго. Човека /мир на душата му/ е имал общественно значение ,ръководна роля в общината- ами ако всички общинари в община Варна са психари ,след като другите са полудоказани престъпници -ми жайлна и майка на община Варна!

Въпросната карта -натална има силно подчертаване над хоризонта. Заетите домове са от 7-ми до 12-ти. Като на дсц е телец ,а асц е скорпион. Това е човек ,който търси стабилност и сигурност и е много скрит и потаен. УПР. на асц в 8-ми дом .Но на к8 намираме близнаци и упр. меркурий -диспозитор на луната в 7-ми дом.

близнаци на к8 ще ме простите , ама много мисъл има ,за да се отдадеме на чувства тук.Тук с лекота или с неувереност се взимат решенията. Да поема психологическите кризи , но за техния анализ няма време -мерка е бързак и е мисъл.Има интерес към въпросите свързани със смъртта , но от това не може да се направи генерален извод.

Упр. на 1-ви в 8-ми /марс/. Марс е по-различен като проява при асц скорпион . Това е психолога ,психоаналитика , но и зависимия човек, зависим от хазарт, секс ,от другите и тяхното подсъзнание.
Аспекта м/у упр. на 8-ми меркурий и упр. на асц-марс го приемам за секстил....

Втория упр. на асц-Плутон , атоъ е на 30гр. от упр. на к8 -меркурий. Няма индикация от тези аспекти за самоубийство. Мисля така.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Август 25, 2010, 04:55:10 pm »
В картата на Хемингуей Марс (естествен малефик и У8) се намира в първи дом и е връх на т-квадрат с други два малефика - Плутон и Сатурн, също разположени в ъглови домове. Освен тоа Марс има и квадрат с Нептун, управляващ ДС в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #172 -: Август 25, 2010, 05:00:08 pm »
Упр. на 1-ви в 8-ми не е достатъчна индикация за самоубийство....
Това го имат много голяма част от банкерите!
Упр. на 8-ми в 1-ви по-ми се връзва за самоубийство ,защото това е хладнокръвен с повишен инстинкт за опасности и рискове и тук липсва страх от смъртта....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #173 -: Август 25, 2010, 05:00:51 pm »
Дева и Рак се свързват с корема и червата, а съвпада на Марс с Юпитер в Рак дава обилен кръвоизлив и вероятно това е крайната причина за смъртта - кръвозагуба и наранен корем /Рак/, черва /Дева/ или черен дроб /Юпитер/.

*

Nebesna

« Отговор #174 -: Август 25, 2010, 05:03:30 pm »
Небесна , дай да я караме по-леко със забележките. За каква политика говориш? За това ,че набърках името на

Въобще не говоря за теб и не визирам теб, ама въобще, въобще..... Постът ми беше по отношение на коментарите на Крис и Сънрейн, провокирано от коментариите на Крис, който не направи нито един астрологичен, а със Сънрейн се изяснихме помежду си....Ти правиш и астрологични коментари.  Благодаря за информацията, но не ги познавам тези хора за които пишеш.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #175 -: Август 25, 2010, 05:05:43 pm »
В картата на Хемингуей Марс ......Освен тоа Марс има и квадрат с Нептун, управляващ ДС в картата.

Да, за него може да се поспори дали се е самоубил или е убит, след като Марс е в квадрат с У7.  :72: Но така се води вече толкова години. Но в картата на Петър няма мажорен аспект между У1 и У8 към У7.

*

Марая

• 28287
« Отговор #176 -: Август 25, 2010, 05:06:47 pm »
Освен позициите в домовете и аспектите между посочените планети, има огромно значение как са аспектирани светилата. За това при едни \"самоубийци\" работят, при други не.

Статуса на планетите не на последно място. Тук има изгорен, ретро Меркурий.

Аз да си повторя мнението от Говорилнята, че в Рак е не по-маловажно, че е Марс и в съвпад с Юпитер, освен посочените в началото аспекти.

И наистина до тук виждаме предпоставки за насилие, за психични проблеми и до там сме...казвате самоубийство няма. Как да кажем категорично?

И особено жестокостта, дето вика Марая, но аз мисля, че Марс в Рак може да бъде жесток и то на емоционална основа, към себе си, близките, та ако щеш и физически.        

Склоняването към самоубийство е равно на убийство.
Марс в рак е в женски знак ,той е емоционален и чувствителен , та в тоя ред на мисли той не е силен тук, а много слаб и не би могъл да нарани себе си...
помнете ми думата ,че става дума за друго , за доста задкулисни машинации и игри на много високо ниво. Един ден и това ще стане ясно! Имал е пари ,за какъв недоимък пише пресата!

*

Марая

• 28287
« Отговор #177 -: Август 25, 2010, 05:11:20 pm »

Ахмед Емин беше сивият кардинал на ДПС
19 октомври 2008 12:04 | Мартин Карбовски | 16 Коментирай

Сезгин Мюмюн © снимка: btv.bg  
  Още по темата
МВР и прокуратурата проявили небрежност по случая с Ахмед ЕминПредсмъртното писмо на Емин адресирано и до ДоганКостов: Ще станем свидетели на още убийстваДПС настоява за цялата истина по случая с Ахмед ЕминЕмин не може да се самоубие с лявата ръка, смята баща муЛидерът на НДПС: Емин е бил принуден да се самоубиеОсман Октай с три версии за смъртта на ЕминДа не истеризираме трагедията с Ахмед Емин, призова Емел ЕтемНамерено е предсмъртно писмо на Ахмед ЕминДоган не отиде на погребението на Ахмед ЕминДнес е поклонение пред тленните останки на Ахмед ЕминСмъртта на Емин можела да е политическо убийство?Тема в развитие:
Смъртта на Ахмед Емин

Смъртта на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, е политическо събитие. Той беше сивият кардинал на Доган. Това каза в „Пропаганда” по Дарик Сезгин Мюмюн. Преди време Мюмюн изнесе информация в медиите, че „Атака” е финансирана от ДПС и под това споразумение стои подписът на Ахмед Емин.

„Аз очаквам, моя прогноза като гражданска организация, че ще има вътрешни недоразумения. Самите те имат – кой повече крал, кой по-малко крал. Защото те злоупотребиха с обикновения човек. Крадат от името на обикновения човек”, каза Мюмюн.

Относно събитията в ДПС той коментира, че вероятно има разпределение на територии. „Ахмед Емин беше втори след Доган. Макар и други, които бяха заместници – той беше вторият след Ахмед Доган. Имам информация, че даже министрите на ДПС са козирували пред Ахмед Емин”, каза той.

Благодаря за информацията, но не ги познавам тези хора за които пишеш.
« Последна редакция: Август 25, 2010, 05:38:54 pm от Марая »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #178 -: Август 25, 2010, 05:13:55 pm »
... Постът ми беше по отношение на коментарите на Крис и Сънрейн, провокирано от коментариите на Крис, който не направи нито един астрологичен, а със Сънрейн се изяснихме помежду си....

Изяснихме се, но аз пък хич, хич, хич не съм говорила за политика. Дори и мен не ми е приятно, че Крис влиза само, за да коментира просто ей така, затова намекнах, че е достатъчно извън предмета на астрологичния разговор да продължава да се включва.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #179 -: Август 25, 2010, 05:14:12 pm »
Дева и Рак се свързват с корема и червата, а съвпада на Марс с Юпитер в Рак дава обилен кръвоизлив и вероятно това е крайната причина за смъртта - кръвозагуба и наранен корем /Рак/, черва /Дева/ или черен дроб /Юпитер/.

Това обаче не е самоубийството , причината за фижически край-ДА ,но не и причината!