Здравей Гост

самоубийството

• 498 Отговора
  • 83672 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:самоубийството
« Отговор #480 -: Март 16, 2011, 06:32:49 pm »
Сичките гадини са ми минали към светилата чрез някои трудни, някои по-лесни аспекти, както и в контакт с личните планети, някои предстоят, като след квадрат примерно ме чака опозиция - е такива неприятни истории. И в повечето случаи няма само един да те мъчи, накуп за по-интересно. Пример: докато Плутон е в опозиция на класическия упр.на Асц, Сатурн приближава към точен квадрат със Слънце, Уран е в опозиция на Слънце, Нептун срещу Луна, а СЛВ върху нея. Втори: Плутон квадрат Слънце /като имаш предвид съвпад със Сатурн е в натала/, по същото време Уран заформя опозиция, а Нептун е в точна към Венера, ЮЛВ около светилата...вярно някои са ме хецнали в по-млада възраст, но кризите за неоформен характер са тежък товар и можеше отдавна да очаквам твоя приятел там горе, ако не бях намерила сила да ги преодолея. Но думите няма да направят по-лесен опита ти, така че няма особено голям смисъл от приказки и послания, ти ще си следваш пътя, който ти е отреден, а аз ти желая вяра и отворено съзнание за очакващите те промени.          
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tadj-all

« Отговор #481 -: Март 16, 2011, 06:36:12 pm »
Цитат на: jinom

Самоубийството по принцип не е свързано със смелост. :mellow:

Щях да напиша твърдо, че това твърдение е една голяма глупост, защото това означава да пребориш всички импулси и механизми, каращи човек да се самосъхрани и предпази и да е остане жив. Още по-малко пък при такъв сблъсък, но много ме учуди твърдението ти:

"Тежкия" начин означава, че самоубиеца индиректно обвинява някой друг.  

Защо и спрямо какво смяташ, че е така? Може би тежкото би значело, че се опитва да се саморазруши и накаже максимално, което да е в опит да балансира на "удара" на някой/нещо, което го е разрушило? И именно затова избира този начин?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #482 -: Март 16, 2011, 06:39:18 pm »

И какво би споделил за времето в което Плутон е тъпкал ИЦ? :rolleyes:

Еми ефектът върху съзнанието е умопомрачителен.Имаше какви ли не ограничения, някои от които  са от преди Плутон на ИЦ,
но не ми правеха такова впечатление.Аз по принцип мога да си владея емоциите, но в разглеждания период умът ми се разбалансира и имаше моменти, в които контролът над емоциите въобще отсъстваше - негативните състояния взимаха връх.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 07:07:07 pm от Alric »

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #483 -: Март 16, 2011, 06:55:08 pm »

Самоубийството по принцип не е свързано със смелост. :mellow:

Щях да напиша твърдо, че това твърдение е една голяма глупост, защото това означава да пребориш всички импулси и механизми, каращи човек да се самосъхрани и предпази и да е остане жив. Още по-малко пък при такъв сблъсък

Не е много трудно да се преборят тия механизми. Атентаторите самоубийци го правят редовно, понеже вярват, че после ги чака нещо хубаво. Самоубийците го правят, понеже вярват, че така си решават проблемите и съответно биха наказали, ония които обвиняват за проблемите си.

Истински смелите хора не робуват на никакви очаквания и илюзии. Истински смелите хора осъзнават смъртта, докато са живи - нещо което никой самоубиец не е в състояние да направи.  :mellow:

но много ме учуди твърдението ти:

"Тежкия" начин означава, че самоубиеца индиректно обвинява някой друг.  

Защо и спрямо какво смяташ, че е така? Може би тежкото би значело, че се опитва да се саморазруши и накаже максимално, което да е в опит да балансира на "удара" на някой/нещо, което го е разрушило? И именно затова избира този начин?

По принцип самоубийците носят голяма доза огорчение и обида във себе си. Това идва от тяхната самоомраза към самите тях, което позволява на такива чувства да виреят, така че с пълно право може да се каже, че тия чувства стават мотив на решението как да бъде извършено самоубийството.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 06:59:58 pm от jinom »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #484 -: Март 16, 2011, 07:05:44 pm »
Бягство! Бягство от отговорност! Страх от утре! Наказание ! Самота.....Това е!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #485 -: Март 16, 2011, 07:23:30 pm »
Истински смелите хора не робуват на никакви очаквания и илюзии. Истински смелите хора осъзнават смъртта, докато са живи - нещо което никой самоубиец не е в състояние да направи.  :mellow:

Но не мислиш ли, че е доста трудно да се съзнае смъртта още приживе?
Повечето хора сме научени да избягваме и отклоняваме тази болезнена тема, в западното общество всички въпроси, свързани със смъртта и разпада на тялото, все още са табу, не се посрещат с разбиране, вкл. и в астрологията. Да, смъртта е неетична, ако мога така да се изразя, но още никой не е успял да избяга от нейната хватка. И докато малцина я приемат, повечето хора я отричат до сетния си дъх. Да приемеш смъртта не означава да отричаш и мразиш живота, а да се научиш повече да цениш живота, който ти е даден, и всеки миг от него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #486 -: Март 16, 2011, 07:27:35 pm »
Но не мислиш ли, че е доста трудно да се съзнае смъртта още приживе?

Важното е човек да има желание.

Цитат
Да приемеш смъртта не означава да отричаш и мразиш живота, а да се научиш повече да цениш живота, който ти е даден, и всеки миг от него.

Реалните дивиденти от осъзнаването на смъртта са много по-големи и само истински алчни хора като мен могат да ги оценят.  :mellow:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #487 -: Март 16, 2011, 07:30:57 pm »
Можеш да осъзнаеш смъртта едва след като осъзнаеш живота..... :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=HLn-esPXPq4

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #488 -: Март 16, 2011, 09:30:14 pm »
Aз съм разсъждавала като какъв начин бих избрала, за да прключа с Тук.
По-приятен- хапчета, или бърз-куршум в слепоочията.
Не бих се обесила или скочила от някъде. Не бих и въвлякла и някой друг-опосредстващ самоубийството. Нещо, което предполага агония-НЕ.
Малко плутониански стана разговорът, но има значение какво избираш.
Да те размаже влак е в пъти по-травмиращо за близките, които трябва да събират частите ти от релсите, но е по-скорпионско.

Мир на душата му! :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #489 -: Март 16, 2011, 09:46:34 pm »
Така е Уран, изключително травмиращ начин е избрал (мир на душата му!).
Частите други ги събират, но е достатъчно травмиращо, че след това близките трябва да ги идентифицират.
Аз лично не можах да отида в моргата, когато майка ми почина в болницта, това би ми коствало ума. Най-големият кошмар, който изживях, е да я видя в ковчега, директно на гробищата, този момент ще го помня цял живот, особено когато трябваше първа да хвърля пръст върху капака на ковчега, бях като в транс...
Каквото и да си говорим тук, всеки начин на самоубийство е травмиращ и за самоубилия се, и за неговите близки.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #490 -: Март 16, 2011, 10:15:13 pm »
Обикновено в период на Кету човек може да промени мисленето си и да се опита да погледне отвъд илюзията, да развие непривързаност към нещо ... да сметне, че нещо, което е било ценно някога за него, вече не представлява същата стойност...

много точно е това,конкретно за мен  :blink:

по темичката,извинявам се..не мога да напиша каквото и да било,случая ме удря в 12 дом и бих била много пристрастна..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #491 -: Март 16, 2011, 10:19:42 pm »
..не мога да напиша каквото и да било,случая ме удря в 12 дом и бих била много пристрастна..

А мен ме удря директно в 8ми, знаете какво имам там...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #492 -: Март 17, 2011, 12:32:40 am »
Ужасен избор.. може би наистина е наказание.. наказание към близките.. защото не са искали да го чуят и разберат...
сега се говори, че имал връзка с по-възрастна жена, и майка му не позволявала.. приказки, празни приказки.. след такова нещо, каквото и да се каже.. е твърде късно..
За това на тези от нас, които ни предстоят тежки транзити трябва да бъдем силни, да се борим с несъвършенствата на света и най-вече да се нагаждаме към тях.. да даваме подкрепа на нуждаещите се..
Благодаря ви за подкрепата и за съпричастността ви.. имах нужда да споделя.. имах нужда да чуя вашите мнение..  :wub:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #493 -: Март 17, 2011, 12:53:26 am »
Ужасен избор.. може би наистина е наказание.. наказание към близките.. защото не са искали да го чуят и разберат...
сега се говори, че имал връзка с по-възрастна жена, и майка му не позволявала.. приказки, празни приказки.. след такова нещо, каквото и да се каже.. е твърде късно..
За това на тези от нас, които ни предстоят тежки транзити трябва да бъдем силни, да се борим с несъвършенствата на света и най-вече да се нагаждаме към тях.. да даваме подкрепа на нуждаещите се..
Благодаря ви за подкрепата и за съпричастността ви.. имах нужда да споделя.. имах нужда да чуя вашите мнение..  :wub:

Никой смъртен не може да се бори с несъвършенствата на света, но всеки може да се опита да изглади своите собствени
несъвършенства  ;) .

*

Veselin

« Отговор #494 -: Март 17, 2011, 04:54:31 pm »
А не е ли възможно всяко едно самоубийство да е било планувано от душата, преди да дойде тук, т.е. това да е избор, направен там горе, преди да слезе на Земята, както всеки друг избор? Защо всеки го разглежда като нещо непредвидено?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #495 -: Март 17, 2011, 05:30:26 pm »
А не е ли възможно всяко едно самоубийство да е било планувано от душата, преди да дойде тук, т.е. това да е избор, направен там горе, преди да слезе на Земята, както всеки друг избор? Защо всеки го разглежда като нещо непредвидено?

Ако  едно самоубийство е планирано, когато си бил "горе", от това автоматично следва, че докато си в отвъдното имаш
свободна воля ( поне в някаква степен ), но при престоя си на Земята нямаш.На мен лично това ми се струва неправдоподобно.

« Отговор #496 -: Март 17, 2011, 05:33:39 pm »

а нима ако душите ни можеха да планират и идваха с готови решения,на човек щеше да е дадена свободна воля и свободен избор.
поставям самоубийството редом с убийството,защото ако приемем,че душата си остава,а умира само физическото тяло,то нима самоубийството решава проблема.може би в повечето религии самоубийството се осъжда толкова строго,защото духа губи право на прераждане.
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

Veselin

« Отговор #497 -: Март 17, 2011, 05:36:55 pm »

а нима ако душите ни можеха да планират и идваха с готови решения,на човек щеше да е дадена свободна воля и свободен избор.
поставям самоубийството редом с убийството,защото ако приемем,че душата си остава,а умира само физическото тяло,то нима самоубийството решава проблема.може би в повечето религии самоубийството се осъжда толкова строго,защото духа губи право на прераждане.
А защо да го губи?  :rolleyes:

Не че вярвам във въпроса си, зададен в предния ми пост, просто разглеждам един от възможните варианти. Никога не можем да сме сигурно кое е вярно и кое не, докато не идем там...

« Отговор #498 -: Март 17, 2011, 06:05:14 pm »

А защо да го губи?  :rolleyes:

Не че вярвам във въпроса си, зададен в предния ми пост, просто разглеждам един от възможните варианти. Никога не можем да сме сигурно кое е вярно и кое не, докато не идем там...

вярно е!но,колко от нас помнят"там"
ако приемем,че една душа израства с многократни прераждания-то няма как винаги всичко да ни е цветя и рози.нима човек не се изгражда най-много именно в най-трудните си моменти.няма как да оценим красотата,ако я няма грозотата,или доброто-ако го няма злото.примери много.въпроса е да приемем,че хубавото и лошото,доброто и злото вървят ръка за ръка в нашия свят и,че са част от нас.ако не избираме да сложим край на живота си когато сме щастливи,защо да го правим когато сме нещастни.всеки от нас си мисли,че живее в центъра на събитията и,че неговите проблеми са най-големи.да-ама не!достатъчно е да се огледаме и да видим,че винаги има някой с по-голям проблем от нашия,и въпреки всичко има силата и увереността да продължи напред.
единствено от нас зависи дали да продължим.и как да продължим.защо да ни се дава шанс,ако изберем да сложим край на нещо което е част от нас?
  Veselin смятам,че винаги преди да стане добре е най зле.нима не си струва да почакаме?!но също така смятам,че може да стане "добре"само ако го очакваме  :blink:
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.