Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40905 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Карти на известни астролози
« Отговор #40 -: Март 22, 2010, 10:51:46 am »
Ко пък не щеш да ставаш консултантин, си отвори една виртуална астрологична школа и почвай педагогика.

Между другото, две астроложки ми казаха, че някой ден може и да преподавам. Има я таза екстра в навамшата ми, само че чудя какво и къде. Едната астроложка сигурно я познаваш, от астрогалакси.  :blink: Преди около година се бях амбицирала да водя езикови курсове, изкарах два, поначесах си даскалската краста и разбрах, че тези курсове не са за мен. Та тогава се сещам как й звънях да докладвам "сбъдна се, сбъдна се пророчеството ти, започнах да преподавам!".  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Март 23, 2010, 06:54:57 pm »
Предлагам една по една да разгледаме картите на някои от най-известните в световен мащаб астролози.
Сега ще си говорим за картата на Алис Бейли - не само астролог, а и всепризнат езотерик.

Отново включвам в картата само планетите от септенера, за да се види кои са факторите, определящи интереса към астрологията и мистичното познание.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 23, 2010, 07:55:13 pm »
При Алис Бейли отново е изпълнено правилото от Ведическата астрология, отнасящо се до факторите, които трябва да присъстват в картата на джйотиш астролог.

В нейната карта се открояват следните моменти /по сидерална система/:
- Слънце и Меркурий 12 дом
- Меркурий в сидерални Близнаци в съвпад с Кету
- Юпитер в сидерални Риби в 9 дом
- Юпитер участва в Хамса йога, която е специално достойнство, т.е. когато се намира в собстен знак /или екзалтация/ под ъгъл спрямо Луната
- Луна в знак на Меркурий /приятел/.

Юпитер аспектира Луната в 3 дом, Марс на Асцендента и хвърля тригон към 5 дом. За Лагна в Рак Марс и Юпитер са временни бенефици, а в тази карта Марс, макар и в знак на падение, е Раджа йога карака - управлява 5ти и 10ти домове и се намира в 1ви.
И в тази карта отново има Сатурн в 10 дом, както и в картата на астроложката Еванджелин Адамс.
Тук обаче Сатурн не е в много добра позиция, в знак на падение и е временен малефик за Лагна в Рак. Сатурн управлява знака Водолей в 8 дом, а този дом е свързан с окултното познание. Сатурн аспектира Слънцето, Меркурий и Кету в 12 дом.

От гледна точка на класическата западна астрология, т.е. при разглеждане на планетите от септенера виждаме, че Юпитер и Сатурн са най-издигнатите планети в хороскопа. Юпитер в Овен обаче е в по-силна позиция от Сатурн в същия знак, хвърля тригон към Марс на Асцендента, в чийто знак фактически е приет; в Овен екзалтира Слънцето. Юпитер аспектира Меркурий и се намира в терма на Меркурий. Меркурий няма есенциално достойнство в Рак, но се намира в собствен фас; в знака Рак екзалтира Юпитер. Луната се намира в знака на екзалтация на Сатурн, в триплицитет, управляван от Сатурн, в собствен фас и в терма на Сатурн. Сатурн се намира в собствена терма в последните няколко градуса на знака. Тоест отново стигаме до извода, че по един или друг начин има връзка между Луната, Меркурий, Юпитер и Сатурн.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Септември 25, 2010, 08:57:37 am »
Не мога да приравня нито по смисъл, нито по символика *АСТРОЛОГ СПОРЕД КОЯ ДА Е СИСТЕМА* с Джйотиш Астролог.  

И аз не мога да ги приравня.
В България астролог може да се назове всеки, който се занимава с астрология известно време и е понатрупал опит. Но според мен нито дипломата след изкаран курс, нито членството в някоя асоциация или организация няма да те направят астролог, ако нямаш талант за такъв. Да бъдеш Джйотиш астролог не е да си "просто" астролог. Но мисля, че като се изключат транссатурновите планети, Хирони и пр., в картата на практикуващите астролози и по двете системи трябва да присъстват други показатели, индикиращи тези занимания, освен прословутите уранови доминанти и аспекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #44 -: Септември 25, 2010, 09:38:48 am »
 Може и да греша, но малко...нагласена ми изглежда картата.
Голям "акцент" на психичните домове. :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #45 -: Септември 25, 2010, 09:46:57 am »
Може и да греша, но малко...нагласена ми изглежда картата.
Голям "акцент" на психичните домове. :blink:

Естествено, че е нагласена... с тази Луна в 1 дом управител на интерсептирания Рак в 8.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Септември 25, 2010, 09:53:32 am »
По моему картата не ми се струва нагласена.
Асц е в скорпион , МЦ е в дева. Силен мерк и слънце на МЦ , тя е не само много известна , а и добър астролог и писател...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Септември 25, 2010, 11:08:56 am »
В картата на Лиз Грийн има Слънце в съвпад с МС, но Меркурий е по-силен - намира се в гокленова зона, в собствен знак и управлява МС. Освен това Меркурий е ориентална планета (скаут) и има най-много достойнства в знака на МС.
Има и мажорна връзка между Луната и Уран (в един знак с нодалната ос) - аспект, който често се среща в картите на астролозите (препоръчително, но не задължително). Повечето планети са над хоризонта, с изключение на опозицията Луна/Уран, но и тя заема ъглови домове, освен това се намира в двете краища на планетната верига. Слънцето управлява 9 дом и се намира на МС в меркуриев знак - Лиз Грийн е известна в целия свят с публикациите си. Има и силен акцент върху знака Везни, което по принцип дава най-силно изразен потенциал в синастричната (партньорска) астрология, особено щом и възлите са по оста 1/7 дом. Венера и Марс, които се свързват с партньорските теми и отношения, мунданно също се намират в един знак в картата й, при това не къде да е, а във Везни. Луна в Стрелец в опозиция с Уран (в знака на Меркурий) дава силно развита интуиция, но мисля, че Лиз Грийн е по-силна в психологически ориентираната астрология, отколкото в предиктивната. За интегриран научен подход в астрологията на Меркурий му липсват някои аспекти и връзки. Доколкото си спомням, в лекциите си тя причислява Марс към вътрешните планети (Венера и Меркурий). Съвпадът на Венера и Юпитер във Везни в 11 дом й дава изключителна популярност, особено в съчетание със Слънце на МС.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Септември 25, 2010, 11:43:53 am »
Възлите са в интересни знаци... ;D ;D ;D и според една от школите са в екзалтация , ако не ме лъже паметта. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 25, 2010, 11:47:58 am »
Раху в сидералния Телец е в екзалтация и позицията му в 7 дом дава популярност, масовост, много клиенти. По принцип това е една от най-добрите позиции за търговия, бизнес и консултантска дейност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Септември 25, 2010, 12:00:43 pm »
Раху в сидералния Телец е в екзалтация и позицията му в 7 дом дава популярност, масовост, много клиенти. По принцип това е една от най-добрите позиции за търговия, бизнес и консултантска дейност.

Харесва ми , тази интерпретация ;D ;D....

« Отговор #51 -: Септември 26, 2010, 05:30:03 pm »
   Не ви ли направи впечатление, включването в таблицата на производните на дробните на /16-та аспекти. Кво искат да кажат...Проработката на аспекта дава  възможност да се усвоят много трудни ментални магически техники с използването на нумерология, астрология и др. При това е важно да не се отнасяте към усвояването на инструменталните методи като към висша цел, иначе е лесно да попаднете под влиянието на черните сили....В картата й има - 3/16, 5/16 и 7/16 - един вид колко е напред в астрологията - хм, освен да ги вкарам в зетката па да пробвам от всички познати - кой става за астролог и кой не  ;D.

*

Vision

• 3523
« Отговор #52 -: Септември 26, 2010, 05:36:39 pm »

мен няма нужда да ме вкарваш в зетката, и сама виждам, че не ставам за астролог..освен ако не е същото като дървен философ?? :-[ :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #53 -: Септември 26, 2010, 05:57:18 pm »
 Ихуууу, тва аз или съм била астролог в минал живот или сега ще ставам  ;D ;D ;D. Лилитката ми пуска две стрели от този 7/16 астро аспект  ;D към Хирон и Луна......

« Отговор #54 -: Септември 26, 2010, 06:08:44 pm »
   Споко, проверих всички които имам в базата данни, всеки има поне един от тези дробни от мен така, наречени астро-аспекти  ;D. Значи сме се събрали все астро-глави....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Октомври 14, 2010, 11:40:35 pm »
Картата на Любомир Червенков, астролог.  
Марая питаше за него нещо тия дни. Ето ти го.  ;D
Кои са му признаците, че ще стане популярен в тази област, че може и умее да работи с тази материя, ако ви е интересно, ги набележете.

П.П. Пропуснах да отбележа, че часа сам си съобщава в един разговор с журналист. Надявам се, че е верен.
Интервю
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 11:47:53 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Октомври 14, 2010, 11:43:39 pm »
Рецепция Меркурий/Плутон и точен секстил помежду им.  :blink:
Меркурий има доста аспекти - с Нептун, Сатурн, Плутон и Уран. И се намира върху нодалната ос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Октомври 14, 2010, 11:44:59 pm »
Венера -упр. на МЦ в съвпад със слънце Управител на АСЦ в 3-ти дом...
Той стана известен чрез интернет и писани на книги.... :blink:
Но дали славата му не е временна? :rolleyes:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #58 -: Октомври 15, 2010, 12:31:54 am »
Венера -упр. на МЦ в съвпад със слънце Управител на АСЦ в 3-ти дом...
Той стана известен чрез интернет и писани на книги.... :blink:
Но дали славата му не е временна? :rolleyes:

Всичко е временно, нашумява някой за известно време и Като му мине периода, иде ред на друг.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Октомври 15, 2010, 12:52:40 am »
Всичко е временно, нашумява някой за известно време и Като му мине периода, иде ред на друг.

Но само Алена остава, тя е вечна (като Лили Иванова).  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.