Относно Венера и обществения имидж съм склонна донякъде да не се съглася, не ми се сърдете. :blink:
Не е нужно да имаш Венера на трон или в екзалтация, за да изградиш добър медиен имидж.
Венера в заточение не мисля, че пречи чак толкова на изявата в медиите. Защо тогава толкова актриси и медийни звезди имат заточени Венери? София Лорен пък е с Венера в Дева (в падение), доколкото се сещам.
Основно Луната се свързва с популярността, а Слънцето със славата и лидерските качества. С имиджа ни за пред обществото се свързва и знакът на МС, както и планетите в кулминация. Според индийците допълнителна информация дава знакът на Арудха Лагна (АЛ) и респ. домовото разположение на планетите от АЛ.
Присъствието на силен Юпитер, силна Венера или Луна около МС (в 10 дом) може да даде добър външен имидж, в някои случаи дори ако в отсрещния дом има малефици, т.е. в опозиция - тези качества на натива остават скрити за околните, но се знаят добре от неговите близки и партньори. И vice versa - със Сатурн в съвпад с МС човек на пръв поглед може да изглежда сух, дистанциран, ригиден (в зависимост от знака, в който се намира), а силно поставена Венера или Луна в долна кулминация да говори за богата душевност и мекота, ранимост.
Силно или акцентирано по някакъв начин Слънце по-скоро ще срещнем в картата на политик/управник, докато силна Луна дава контакт с публика, въздействие върху определена аудитория, медийни изяви.