Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40878 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Карти на известни астролози
« Отговор #120 -: Октомври 16, 2010, 12:33:44 am »
...  :-\ да не е някое гуру. Някой, който е открил топлата вода  ;D :rolleyes:

Близо сте вече, но не е Гуру... И определено нещо е открил (основал).  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Октомври 16, 2010, 12:38:17 am »
Мисля , че това е карта на ясновидец...., струва ми се дори , че има физически недъг....

Това има ли го?
Мисля , че е боравел добре с билки и нетрадициони методи на лечение.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Октомври 16, 2010, 12:45:30 am »
Цитат
Roberto Assagioli

Italian psychiatrist; founder of psychosynthesis, which included both psychoanalysis and the wisdom of spiritual traditions. His work was often described as "height psychology."

Assagioli took key principles from esoteric spiritual approaches, especially the work of Alice Bailey, and put them in a psychological context, although he didn’t explicitly state their part in his work. His purpose was to create a scientific approach that embraced the whole person, including creativity, will, joy and wisdom, as well as impulses and drives. He wanted this integrative approach to be practical in helping people live better and more fully.

Цитат
Roberto Assagioli (Venice, February 27, 1888 - Capolona d'Arezzo, August 23, 1974) was an Italian psychologist, humanist, and visionary. Assagioli founded the psychological movement known as psychosynthesis, which is still being developed today by therapists, and psychologists, who practice his technique. His work in the field of psychology concentrated on spiritual needs, pertaining to the will and Ego.

By the age of 18, he had learned eight different languages, namely Italian (his native tongue), English, French, Russian, Greek, Latin, German, and Sanskrit.

Assagioli is famous for developing and founding the science of psychosynthesis, a spiritual and holistic approach to psychology that had developed from psychoanalysis. Assagioli insisted that psychosynthesis was a legitimate science, which was continuously developing, and which agreed and disagreed with theories formulated by other psychologists, particularly Sigmund Freud and Carl Jung.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Assagioli

ПП. Не е луд, но е един от основоположниците на Психосинтезата.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #123 -: Октомври 16, 2010, 12:49:38 am »
Мислех си, че "ключето" ще е нещо по Юпитер/Нептун/Плутон изразено чрез пълнолунието. Много трудна карта. Какво излиза, че напрегнатите аспекти не са това което са. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #124 -: Октомври 16, 2010, 01:04:29 am »
Тея психо синтезатори не ги зачитам за нещооткриватели. ;D

Щооо? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Октомври 16, 2010, 01:29:53 am »
Много трудна карта. Какво излиза, че напрегнатите аспекти не са това което са. ;D

Доста напрегнати аспекти има в картата, наистина.
И на пръв поглед - слаб есенциално Меркурий, ретрограден, с малко мажорни аспекти.
Може би ключова тук е позицията на Луната в аналитичната Дева. Луната управлява изгряващия знак и се намира в долна кулминация, в знак на Меркурий, има твърд аспект с Плутон (У6). Двата управителя на МС - Нептун (модерен) и Юпитер (класически) - се намират по оста 6/12 дом. Меркурий (управител на ИЦ и 12 дом) се намира в 10 дом в нептунов знак и е ретрограден - работа с подсъзнанието, с човешката психика. Не се е занимавал с ядрена физика, математика. Подходът му е бил холистичен, а не подчинен на рационалната мисъл. В основата на разработената от него психосинтеза стоят идеите на Алис Бейли, неразделна част от които е Езотерична астрология.

Цитат
"Assagioli took key principles from esoteric spiritual approaches, especially the work of Alice Bailey, and put them in a psychological context, although he didn’t explicitly state their part in his work. His purpose was to create a scientific approach that embraced the whole person, including creativity, will, joy and wisdom, as well as impulses and drives. He wanted this integrative approach to be practical in helping people live better and more fully."

В знака на МС най-много достойнства има Юпитер, а той е силен есенциално и се намира в 6 дом в аспект с двете светила (също и с У6 - Плутон). Юпитер има достойнства и в знака на АС. Планетите, разположени най-близо до зоните на Гоклен, са Слънце в Риби, Луна в Дева и Юпитер в Стрелец. Знаковите доминанти предполагат хуманитарни интереси и следване на някоя кауза в полза на обществото, чрез служене. Възлите са по оста Лъв/Водолей, а управителят на СЛВ стои най-високо в картата в знак, управляван от Юпитер и Нептун.

Определено е човек, който е успял да използва най-трудните аспекти в картата си по най-конструктивния начин, в полза на обществото, помагайки и служейки на другите. По професия е бил психиатър, но е известен с холистичния си подход. Идеите му са залегнали в основата на съвременната астропсихология и намират широко приложение в школата на Хубер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #126 -: Октомври 16, 2010, 02:02:10 am »
Не е бил куку значи, лекувал ги е.  ;D

Разсъждавах си по пътя относно Луна и Меркурий в лош аспект по между си. Може би е невъзможност да се справиш с други потенциални проблеми, заложени в натала в коя да е област, тоест да реагираш на тях. Ако в картата има сериозен акцент, който насочва към такива и не се намери правилния външен израз за преодоляването им, се задълбочават нещата.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #127 -: Октомври 16, 2010, 02:14:33 am »
Относно Венера и обществения имидж съм склонна донякъде да не се съглася, не ми се сърдете.  :blink:
Не е нужно да имаш Венера на трон или в екзалтация, за да изградиш добър медиен имидж.
Венера в заточение не мисля, че пречи чак толкова на изявата в медиите. Защо тогава толкова актриси и медийни звезди имат заточени Венери? София Лорен пък е с Венера в Дева (в падение), доколкото се сещам.
Основно Луната се свързва с популярността, а Слънцето със славата и лидерските качества. С имиджа ни за пред обществото се свързва и знакът на МС, както и планетите в кулминация. Според индийците допълнителна информация дава знакът на Арудха Лагна (АЛ) и респ. домовото разположение на планетите от АЛ.
Присъствието на силен Юпитер, силна Венера или Луна около МС (в 10 дом) може да даде добър външен имидж, в някои случаи дори ако в отсрещния дом има малефици, т.е. в опозиция - тези качества на натива остават скрити за околните, но се знаят добре от неговите близки и партньори. И vice versa - със Сатурн в съвпад с МС човек на пръв поглед може да изглежда сух, дистанциран, ригиден (в зависимост от знака, в който се намира), а силно поставена Венера или Луна в долна кулминация да говори за богата душевност и мекота, ранимост.
Силно или акцентирано по някакъв начин Слънце по-скоро ще срещнем в картата на политик/управник, докато силна Луна дава контакт с публика, въздействие върху определена аудитория, медийни изяви.

Напълно съгласен с това което казваш, но при слаба венера куца социалния контакт, което в известен смисъл може да се отрази на имиджа, а понякога може да станеш "печално известен", според популярния израз. Т.е. да си известен, но не с нещо положително.

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Октомври 16, 2010, 02:27:21 am »
Аз мисля , че имаш право Хаус , но не е само Венера...
По-скоро печалната слава може да донесе и една луна в предвид променливостта с която се характеризира. :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #129 -: Октомври 16, 2010, 02:33:38 am »
Пример за "куца" Венера ...(без час) Наталната карта принадлежи на художник.
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 02:54:01 am от Asol »

« Отговор #130 -: Октомври 16, 2010, 02:44:14 am »
Павароти с Венера Дева на Асц.

http://maya-astro.bravehost.com/Pavarotti.htm
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Октомври 16, 2010, 03:29:00 am »
Разгледах картата на Люмиер за евентуални ментални отклонения, както някои предположиха.
Основно роля в анализа имат Луната и Меркурий, както казаха по-горе, но не е нужно задължително да има напрегнат аспект помежду им, нито наличието на напрегнат аспект е гаранция за ментален проблем. Познавам и много интелигентни хора с квадрат или опозиция между Луната и Меркурий - астролози, лингвисти, филолози... По-скоро един напрегнат аспект между Луната и Меркурий ще направи ума по-буден, търсещ, активен. Дори някои астролози са на мнение, че е по-добре да има напрегнат аспект, отколкото никакъв аспект, когато става въпрос за анализ на възможностите за реализация в определена сфера. В случая говорим за интелектуалната (ментална) сфера. За мен лично по-проблематичен би бил един квинконкс между Луната и Меркурий (когато е точен), отколкото квадрат или опозиция, особено когато Луната има твърди аспекти с Марс, Сатурн или някоя от транссатурновите планети.
По-важен е есенциалният и акцидентален статус на Луната и Меркурий и какви са аспектите им с други планети в картата, а не толкова в какъв аспект са помежду си.

Ако часът, с който разполагаме, е точен, по оста 3/9 дом в сидералната карта са разположени Меркурий и Луната заедно с възлите. Луната е в един знак с Раху в 9 дом, Меркурий е с Кету в 3ти. По принцип такава връзка с възлите би могла наистина да даде някакво ментално отклонение, но при спазване на още някои условия: 1. слаб есенциален статус на Луната и/или Меркурий; 2. връзка с дустхана (неблагоприятни) домове или с управителите им; 3. връзка с други малефици.
Принципно, Луната и Меркурий върху нодалната ос дават и интерес към езотериката, окултизма. Такива комбинации често присъстват в картите на практикуващи астролози.
С други думи, до лудост може и да не се стигне, но при всички положения при повечето астролози, езотерици и окултисти е налице отклонение от нормата. Остава само да изясним какво е "норма".  :blink:

В случая показателите за ментални проблеми не са достатъчни. В 4 дом, който също се свързва с вътрешния (ментален и емоционален) свят на родения, се намира Слънцето, разположено в знак на приятел (Юпитер). Освен това налице е Раджа йога (благоприятна комбинация) - Слънцето управлява 9 дом (трикона) и се намира в 4 дом (кендра). Управителят на 5 дом (Марс), който също свързва при индийците с менталните ни способности, е силно поставен - в знак на екзалтация, във 2 дом. У5 аспектира Луната в 9 дом. Често при практикуващите астролози има влияние на Марс върху 2 дом, тъй като на тях им се налага много да говорят и да бъдат убедителни.
Меркурий се намира в знак на приятел (Сатурн) в 3 дом и получава аспект от Юпитер, разположен в 7 дом. Юпитер аспектира и Лагна, чийто управител се явява. Тоест тук е налице по-скоро благоприятно влияние.
Луната управлява 8 дом в Д1 и се намира в 9 дом в един знак с Раху и във взаимен аспект с Меркурий - тук наистина можем да говорим за окултен мироглед. Меркурий управлява два ъглови дома в картата - 10ти (кариера, статус, имидж) и 7ми (отношения, съдружия, партньори). Луната е в сидералния Лъв и е растяща, което също говори за евентуален успех, популярност.
Лагна се намира в сидералния Стрелец, в накшатра Мула, чийто управител е Кету. Тоест тук има влияние на Юпитер и Кету върху родения. И двете планети се свързват с астрологията при индийците.
Арудха Лагна, т.е. начинът, по който го "виждат" в обществото е в сидерална Дева, в 7 дом от нея е Слънцето, а в 10ти - Юпитер. Това също предполага добър имидж в обществото, популярност, а на някой етап от живота и добри протекции, подкрепа.

Ако разгледаме навамша (Д9), която дава информация в каква насока ще се реализира рожденият потенциал, тук виждаме един от класическите показатели за практикуване на астрология или друга окултна наука - Меркурий, Юпитер и Раху разположени в един знак. При този час на раждане те попадат в 12 дом, но ако раждането е с половин минута по-рано, те попадат в знака на Лагна, т.е. АС (в сидералния Овен). Юпитер е силен в този знак.
Луната се намира в знак на падение в Д9 (Скорпион) и има аспект с три планети - Марс, Сатурн и Венера в Телец, сред които Венера има най-много достойнства. При дадения час на раждане планетите попадат по оста 1/7 дом (Лагна в Телец), като управителят на Лагна е много силно поставен. При малко по-ранен час на раждане Лагна се измества в Овен и акцентът се променя. Слънцето е силно в навамша - намира се в сидералния Лъв (в раши управлява 9 дом) и получава аспект от Юпитер.
Така че може да се направи заключение, че в навамша е заложено призвание "астролог", т.е. възможност да изучава и практикува астрология.

Да разгледаме и Д10 (дашамша), която дава информация за кариерата и статуса, социалния имидж.
В Д10 са акцентирани кендра и трикона домове, което по принцип дава по-добра възможност човек да стане известен.
Има Слънце и Юпитер в Лагна, но в знака Козирог те нямат достойнства, получават аспект от Сатурн в 7 дом (У1).
Прави ми впечатление, че повечето планети са разположени в ъглови домове (кендра) и в домовете от огнения тригон (трикона). Силн поставени Меркурий (Дева, 9 дом) и Венера (Телец, 5 дом), получаващи аспект от Юпитер в Лагна. Сатурн е силен в 7 дом, аспектира Меркурий и Луна. У10 и У5 е Венера и е силно поставена, У9 също е силно поставен (Меркурий). Дотук всички показатели в картата говорят за успех на професионалното поприще и признание.

Освен това, два основни индивидуални сигнификатора при него са Раху (атмакарака, АК) и Луна (аматякарака, АмК), а в Д1 (радикс) са разположени в един знак в 9 дом, т.е. тук водещо е желанието на духа да донесе някое от окултните знания на хората, да го предаде. Но и да получи признание, висока оценка в обществото - Раху (АК) е в накшатра Магха, управлявана от Регулус.
В Д9 (навамша) АК се намира в Овен в един знак с Меркурий и Юпитер - астрология, АмК обаче е слабо поставена (в падение). По този начин знакът Овен става каракамша, т.е. добива специално значение в личностен план. Книгите му може и да са преписани оттук-оттам (напълно съм съгласна), но бяха едни от първите, кото можеха свободно да се набавят, след като се вдигна желязната завеса в началото на 90-те. Не говоря за апокрифна литература, а за учебници по астрология, които можеха свободно да се купят. Между другото, една от книгите му беше първото ми помагало, когато започвах да се занимавам с астрология и да изчислявам хороскоп на ръка. Разбира се, сега ако започвах да изучавам астрология, нямаше да стартирам с някоя от неговите книги, но тогава нямаше голям избор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Октомври 16, 2010, 03:31:50 am »
По-скоро печалната слава може да донесе и една луна в предвид променливостта с която се характеризира. :blink:

За пример мога да дам Луна/Сатурн на МС или Луна на МС в квадрат или опозиция със Сатурн, особено ако Луната е със слаб статус. Теоретично, де.  ;D То се знае, че винаги ще се намерят изключения. Но при всички положения влиянието ще е в пъти по-силно от една Венера в заточение или падение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #133 -: Октомври 16, 2010, 03:37:11 am »
Имам спомен, че девети дом е марана карака стана за Раху, тоест мястото, където планетата се обезсилва. За позицията на Раху в девети съм чела още, че роденият или е светец в семейство на грешници или грешник в семейство на светци. Тоест до голяма степен носи уранова съдба, ако се обърнем към западната традиция. Може би тук дава предпоставки за отхвърляне, подценяване и нееднозначно приемане от публиката. Не знам дали силната му позиция в Д9 може да  го реабилитира.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #134 -: Октомври 16, 2010, 03:37:48 am »
Разгледах картата на Люмиер за евентуални ментални отклонения, както някои предположиха.
Основно роля в анализа имат Луната и Меркурий, както казаха по-горе, но не е нужно задължително да има напрегнат аспект помежду им, нито наличието на напрегнат аспект е гаранция за ментален проблем. Познавам и много интелигентни хора с квадрат или опозиция между Луната и Меркурий - астролози, лингвисти, филолози... По-скоро един напрегнат аспект между Луната и Меркурий ще направи ума по-буден, търсещ, активен. Дори някои астролози са на мнение, че е по-добре да има напрегнат аспект, отколкото никакъв аспект, когато става въпрос за анализ на възможностите за реализация в определена сфера. В случая говорим за интелектуалната (ментална) сфера. За мен лично по-проблематичен би бил един квинконкс между Луната и Меркурий (когато е точен), отколкото квадрат или опозиция, особено когато Луната има твърди аспекти с Марс, Сатурн или някоя от транссатурновите планети.
По-важен е есенциалният и акцидентален статус на Луната и Меркурий и какви са аспектите им с други планети в картата, а не толкова в какъв аспект са помежду си.

Ако часът, с който разполагаме, е точен, по оста 3/9 дом в сидералната карта са разположени Меркурий и Луната заедно с възлите. Луната е в един знак с Раху в 9 дом, Меркурий е с Кету в 3ти. По принцип такава връзка с възлите би могла наистина да даде някакво ментално отклонение, но при спазване на още някои условия: 1. слаб есенциален статус на Луната и/или Меркурий; 2. връзка с дустхана (неблагоприятни) домове или с управителите им; 3. връзка с други малефици.
Принципно, Луната и Меркурий върху нодалната ос дават и интерес към езотериката, окултизма. Такива комбинации често присъстват в картите на практикуващи астролози.
С други думи, до лудост може и да не се стигне, но при всички положения при повечето астролози, езотерици и окултисти е налице отклонение от нормата. Остава само да изясним какво е "норма".  :blink:

В случая показателите за ментални проблеми не са достатъчни. В 4 дом, който също се свързва с вътрешния (ментален и емоционален) свят на родения, се намира Слънцето, разположено в знак на приятел (Юпитер). Освен това налице е Раджа йога (благоприятна комбинация) - Слънцето управлява 9 дом (трикона) и се намира в 4 дом (кендра). Управителят на 5 дом (Марс), който също свързва при индийците с менталните ни способности, е силно поставен - в знак на екзалтация, във 2 дом. У5 аспектира Луната в 9 дом. Често при практикуващите астролози има влияние на Марс върху 2 дом, тъй като на тях им се налага много да говорят и да бъдат убедителни.
Меркурий се намира в знак на приятел (Сатурн) в 3 дом и получава аспект от Юпитер, разположен в 7 дом. Юпитер аспектира и Лагна, чийто управител се явява. Тоест тук е налице по-скоро благоприятно влияние.
Луната управлява 8 дом в Д1 и се намира в 9 дом в един знак с Раху и във взаимен аспект с Меркурий - тук наистина можем да говорим за окултен мироглед. Меркурий управлява два ъглови дома в картата - 10ти (кариера, статус, имидж) и 7ми (отношения, съдружия, партньори). Луната е в сидералния Лъв и е растяща, което също говори за евентуален успех, популярност.
Лагна се намира в сидералния Стрелец, в накшатра Мула, чийто управител е Кету. Тоест тук има влияние на Юпитер и Кету върху родения. И двете планети се свързват с астрологията при индийците.
Арудха Лагна, т.е. начинът, по който го "виждат" в обществото е в сидерална Дева, в 7 дом от нея е Слънцето, а в 10ти - Юпитер. Това също предполага добър имидж в обществото, популярност, а на някой етап от живота и добри протекции, подкрепа.

Ако разгледаме навамша (Д9), която дава информация в каква насока ще се реализира рожденият потенциал, тук виждаме един от класическите показатели за практикуване на астрология или друга окултна наука - Меркурий, Юпитер и Раху разположени в един знак. При този час на раждане те попадат в 12 дом, но ако раждането е с половин минута по-рано, те попадат в знака на Лагна, т.е. АС (в сидералния Овен). Юпитер е силен в този знак.
Луната се намира в знак на падение в Д9 (Скорпион) и има аспект с три планети - Марс, Сатурн и Венера в Телец, сред които Венера има най-много достойнства. При дадения час на раждане планетите попадат по оста 1/7 дом (Лагна в Телец), като управителят на Лагна е много силно поставен. При малко по-ранен час на раждане Лагна се измества в Овен и акцентът се променя. Слънцето е силно в навамша - намира се в сидералния Лъв (в раши управлява 9 дом) и получава аспект от Юпитер.
Така че може да се направи заключение, че в навамша е заложено призвание "астролог", т.е. възможност да изучава и практикува астрология.

Да разгледаме и Д10 (дашамша), която дава информация за кариерата и статуса, социалния имидж.
В Д10 са акцентирани кендра и трикона домове, което по принцип дава по-добра възможност човек да стане известен.
Има Слънце и Юпитер в Лагна, но в знака Козирог те нямат достойнства, получават аспект от Сатурн в 7 дом (У1).
Прави ми впечатление, че повечето планети са разположени в ъглови домове (кендра) и в домовете от огнения тригон (трикона). Силн поставени Меркурий (Дева, 9 дом) и Венера (Телец, 5 дом), получаващи аспект от Юпитер в Лагна. Сатурн е силен в 7 дом, аспектира Меркурий и Луна. У10 и У5 е Венера и е силно поставена, У9 също е силно поставен (Меркурий). Дотук всички показатели в картата говорят за успех на професионалното поприще и признание.

Освен това, два основни индивидуални сигнификатора при него са Раху (атмакарака, АК) и Луна (аматякарака, АмК), а в Д1 (радикс) са разположени в един знак в 9 дом, т.е. тук водещо е желанието на духа да донесе някое от окултните знания на хората, да го предаде. Но и да получи признание, висока оценка в обществото - Раху (АК) е в накшатра Магха, управлявана от Регулус.
В Д9 (навамша) АК се намира в Овен в един знак с Меркурий и Юпитер - астрология, АмК обаче е слабо поставена (в падение). По този начин знакът Овен става каракамша, т.е. добива специално значение в личностен план. Книгите му може и да са преписани оттук-оттам (напълно съм съгласна), но бяха едни от първите, кото можеха свободно да се набавят, след като се вдигна желязната завеса в началото на 90-те. Не говоря за апокрифна литература, а за учебници по астрология, които можеха свободно да се купят. Между другото, една от книгите му беше първото ми помагало, когато започвах да се занимавам с астрология и да изчислявам хороскоп на ръка. Разбира се, сега ако започвах да изучавам астрология, нямаше да стартирам с някоя от неговите книги, но тогава нямаше голям избор.

Само да вметна , че на това не му е мястото тук , а в учебник по астрология или в обзорните теми...
И ДА , много си права , по-добре аспектирана планета , отколкото свободен електрод в едната или в другата хемисфера... , а луната на МЦ въобще не ми я хвали , по скоро долу в ниското би била по-полезна , би могла да провокира МЦ , отколкото горе...това и Везна не го може - то не е колебание , не е чудо....Малеее , дъртия козел , ако ме прочете , ще ме изяде.. ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Октомври 16, 2010, 03:49:41 am »
Имам спомен, че девети дом е марана карака стана за Раху, тоест мястото, където планетата се обезсилва. За позицията на Раху в девети съм чела още, че роденият или е светец в семейство на грешници или грешник в семейство на светци. Тоест до голяма степен носи уранова съдба, ако се обърнем към западната традиция. Може би тук дава предпоставки за отхвърляне, подценяване и нееднозначно приемане от публиката. Не знам дали силната му позиция в Д9 може да  го реабилитира.

Да, доколкото се сещам, там му е мараната на Раху.  :blink:
Но Раху носи уранов импулс и съм забелязвала най-различни крайности в проявлението му.
В 9 дом може да даде както атеизъм, така и фанатизъм. Раху го свързват и с ислямския фундаментализъм, доколкото зная. Кръстоносните походи, религиозните войни, непоносимост към "неверниците" и "еретиците" също са по Раху според мен.
Роденият може да е и Тома Неверни, и яростен сектант или последовател на някое окултно учение. Същото важи и за Луна в съвпад (/един знак) с Раху - може да даде както обсебване, така и отхвърляне, неприемане.

« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 03:54:09 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #136 -: Октомври 16, 2010, 03:51:19 am »
Относно Венера и обществения имидж съм склонна донякъде да не се съглася, не ми се сърдете.  :blink:
Не е нужно да имаш Венера на трон или в екзалтация, за да изградиш добър медиен имидж.
Венера в заточение не мисля, че пречи чак толкова на изявата в медиите. Защо тогава толкова актриси и медийни звезди имат заточени Венери? София Лорен пък е с Венера в Дева (в падение), доколкото се сещам.

Основно Луната се свързва с популярността, а Слънцето със славата и лидерските качества. С имиджа ни за пред обществото се свързва и знакът на МС, както и планетите в кулминация. Според индийците допълнителна информация дава знакът на Арудха Лагна (АЛ) и респ. домовото разположение на планетите от АЛ.
Присъствието на силен Юпитер, силна Венера или Луна около МС (в 10 дом) може да даде добър външен имидж, в някои случаи дори ако в отсрещния дом има малефици, т.е. в опозиция - тези качества на натива остават скрити за околните, но се знаят добре от неговите близки и партньори. И vice versa - със Сатурн в съвпад с МС човек на пръв поглед може да изглежда сух, дистанциран, ригиден (в зависимост от знака, в който се намира), а силно поставена Венера или Луна в долна кулминация да говори за богата душевност и мекота, ранимост.
Силно или акцентирано по някакъв начин Слънце по-скоро ще срещнем в картата на политик/управник, докато силна Луна дава контакт с публика, въздействие върху определена аудитория, медийни изяви.

Моето мнение е, че не може да се търси обществения имидж по само по Венера или друга планета. МЦ и 10 дом представят имиджа /както си споменала и ти/, който човека гради в обществото и в своето обкръжение. Самата София Лорен има Венера в Дева, но тя не управлява МЦ, а 4 и 9 домове. МЦ е в Скорпион, а неговите управители Марс и Плутон са в 7 дом - в Лъв и Рак.
 Доколкото си спомням пък, президента Първанов имаше Луна в Рак на МЦ и той е управник. Мисля, че не може да говорим по принцип общо за популярността, а това зависи от цялата карта.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #137 -: Октомври 16, 2010, 03:58:22 am »
Да, доколкото се сещам, там му е мараната на Раху.  :blink:
Но Раху носи уранов импулс и съм забелязвала най-различни крайности в проявлението му.
В 9 дом може да даде както атеизъм, така и фанатизъм. Роденият може да е и Тома Неверни, и е яростен сектант или последовател на някое окултно учение. Същото важи и за Луна в съвпад (/един знак) с Раху - може да даде както обсебване, така и отхвърляне, неприемане.

Просто се чудих дали това би могло да е причината за донякъде гротескния му, шутовски медиен образ и обществена репутация всъщност. Дори да оставим настрана претенциозния му псевдоним и факта, че визията му е далече от "обществения стандарт", представата ми е че той все пак е жертва на своя устрем към публиката, а не неин владетел... Предизвиква по-скоро съжаление и насмешка.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #138 -: Октомври 16, 2010, 03:58:39 am »
Каквото и да си говорим става дума за пари..... :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #139 -: Октомври 16, 2010, 04:02:22 am »
Пример за "куца" Венера ...(без час) Наталната карта принадлежи на художник.

То да е само Венерата му, ами и Мерка е куц, кьорав и изгорен.....Луната и тя претрепана в Скорпион......не виждам хубаво градусите....горкия!  :-\