Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40771 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Карти на известни астролози
« -: Октомври 21, 2008, 09:57:12 am »
До всички колеги  :)

Предлагам на вашето внимание една малка база данни с натални карти на известни астролози от средновековието и изминалия век.

http://www.forumonastrology.com/newmain.html --> Additional Resources --> Charts of well known Astrologers

Ако имате желание, можем да разгледаме някоя от тях.
Както се казва, практиката е най-добрият учител...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: Карти на известни астролози
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2008, 02:10:52 pm »
Ми то хубаво,ама какво точно ще търсим? ::)

Интереси към науката и мистичното ли,въобще трябва да се има предвид как се е възприемала астрологията по време на живота на самата личност от обществото като цяло...явно неслучайно рандом кликнах на 2 карти (Evangeline Adams и William Lilly) и общото което видях на 1 поглед беше АСЦ Риби и Сатурн в 8 дом.А и е редно да изкараме и автобиографии на тези които евентуално ще разгледаме,а и астрологията е сборно понятие-някои може да са предимно теоретици,други практици,трети изследователи...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2008, 03:07:42 pm »
Ами да, да речем какво показва афинитет към науката, астрономията и астрологията...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 21, 2008, 08:28:16 pm »
За интерес към астрологията винаги търся връзка между Уран и Меркурий.
Уран - богът на небесното царство - силен и добре поставен (господар на Асцендента или на Слънчевия знак).
Меркурий - превежда посланията на Уран на разбираем език, логика, аналитично мислене.
- Меркурий в аспект с Уран;
- Уран в знак на Меркурий.

« Отговор #4 -: Октомври 21, 2008, 11:09:53 pm »
Добре, ето това ми се стори интересно на прима виста. Никола Кулпепер. Практикувал е предимно здравна астрология, медик. Умира от белодробна недостатъчност на 38 години.
Сега Sinyhe ще попита - какво търсим? Не знам. Може би как е преплел медицината с астрологията. Аз все още не съм срещала медик-астролог. Физик-астролог или математик-астрлог, като че ли е много по-често явление. И кое показва поражението на белите дробове, което му коства живота. Споменава се за евентуално усложнение от туберколоза.

By
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 21, 2008, 11:18:33 pm »
А аз се опитах да извлека някаква закономерност, която да показва интерес към астрологията като прегледах отделните карти и ето какво успях да открия:

Robert Burton (1577 - 1640)
Уран на трон във Водолей
Уран в съвпад с МЦ
Меркурий – силен в екзалтация във Водолей
Меркурий в съвпад със Слънцето във Водолей (знак на Уран)

Bailey, Alice (English, 1880 - 1949)
Уран в Дева (знак на Меркурий)
Уран в секстил с Меркурий
Слънцето е под господството на Меркурий
Меркурий е в 11-ти – дом на Уран

Evangeline Adams (1868 - 1932)
Уран в тригон с Меркурий
Слънце във Водолей (под господството на Уран)

Аl-Biruni (973 - 1048)
Уран в екзалтация в Скорпион
Уран в 3-ти (дом на Меркурий);
Меркурий на трон в Дева (секстил с Уран);

Tyge Brahe (1546 - 1601)
Асцендент - Водолей
Уран в тригон с Меркурий
Слънцето е в съвпад с Меркурий и под неговото управление
Три планети във Водолей (под господството на Уран)

Уран на трон във Водолей
Уран на трон в 11-ти дом
Меркурий в съвпад със Слънце във Водолей (знак на Уран)

Jerome Cardan, M.D. (1501 - 1576)
Уран на трон в 11-ти дом
Уран (на 0 градуса Риби) в скрит тригон с Меркурий
Уран в секстил с Асцендента
Господарят на Асцендента – Венера се отъждествява с Меркурий.

Charles E. O. Carter (1887 - 1968)
Уран в съвпад с Асцендента
Меркурий в екзалтация във Водолей (знак на Уран)
Уран в тригон с Меркурий

Regionmontanus (nee Johann Müller, 1436 - 1476)
Уран в съвпад с ЮЛВ в опозиция на Асцендента
Уран в секстил с господаря на Асцендента
Меркурий на трон в Близнаци

William Lilly (1602 - 1681)
Меркурий в съвпад с Уран
Меркурий в секстил с Асцендента

Johann Kepler (1571 - 1630)
Меркурий – господар на Асцендента
Меркурий в съвпад с Уран
Уран в съвпад със Слънцето

Dane Rudhyar(1895 - 1985)
Четири планети, в това число господарят на Асцендента и господарите на Уран са под господството на Меркурий.

Richard J. Morrison - Zadkiel I (1795 - 1874)
Асцендентът е под господството на Меркурий
Четири планети са в Близнаци (знак на Меркурий), в това число господарят на Уран (Слънце) и господарят на Меркурий (Луна)

Alfred Pearce (1840 - 1923)
Меркурий в съвпад с Асцендента
Меркурий в квадрат с Уран
Уран в тригон със Слънце
Слънцето е в Скорпион (знак на екзалтация на Уран)

Manly Palmer Hall (1901 - 1990)
Асцендент Водолей
Уран в квадратура с Меркурий

Morin de Villefranche, M.D. (1583 - 1656)
Уран в съвпад с Меркурий в секстил с Асцендента
Уран е на трон във Водолей
Меркурий е в екзалтация във Водолей (в знак на Уран)

F. G. Goerner (1898 - 1979)
Меркурий на трон в Дева
Три планети, сред които и господарят на Уран са под господството на Меркурий

Karl E. Krafft (1900 - 1945)
Асцендентът под господството на Меркурий
Уран в съвпад със СЛВ и с господаря си Юпитер
Уран в широк тригон с Меркурий

Michel Gauquelin (1928 - 1991)
Уран в точен квадрат с Меркурий
Меркурий в квадрат с Асцендента
Уран в секстил със СЛВ

Zoltan S. Mason (1906 - 2002)
Уран в съвпад с Меркурий
Уран и Меркурий в секстил с Асцендента

C. C. Zain (nee Elbert Benjamin Williams, 1882 - 1951)
Меркурий в квадратура с Уран
Юпитер-господарят на Асцендента и на 4 планети в 1-ви дом е позициониран в Близнаци (знак на Меркурий)
Взаимна рецепция между Меркурий и господарят на Асцендента – Юпитер.

« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 11:22:53 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Октомври 21, 2008, 11:30:28 pm »
Цитат
Никола Кулпепер. Практикувал е предимно здравна астрология, медик. Умира от белодробна недостатъчност на 38 години.
И кое показва поражението на белите дробове, което му коства живота. Споменава се за евентуално усложнение от туберколоза.

Разположението на Сатурн (господар на Асцендента) в 3-ти дом е много чест сигнификатор за астми и спастични бронхити. Аз боледувах сериозно от спастичен бронхит, когато Сатурн транзитираше през моя 3-ти дом. В неговия случай Сатурн прави опозиция към Слънцето и съвпад с Плутон, което още повече усложнява ситуацията. (Плутон управлява вирусите и микробите, инфекциозните заболявания, епидемиите, туморите)

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Октомври 22, 2008, 12:08:45 am »
Мен ме впечатли картата на Еванджелин Адамс http://www.forumonastrology.com/newmain.html

Ето и нейната история:
Еванджелин Адамс е един от най-известните астролози,потомка на Джон Куинси Адамс-шестият президент на Съединените щати.Родена е на 8 февруари 1868 година.  След преместването си в Ню Йорк през 1899 г., още първата вечер се превръща в сензация. След като се настанява в хотел, прави хороскоп на собственика му.Тя го предупреждава, че на следващия ден в хотела ще се случи нещастие. На следващия ден в хотела избухва пожар. Собственикът съобщил на вестниците за нейните предсказания и така името й става известно. Скоро след това тя отваря бюро за хороскопи и се превръща в една от най-известните астроложки в САЩ.   

През 1914 г. в САЩ действа специален закон срещу шарлатанството. Под неговите удари попадат и астролозите, които трябвало да се откажат от професията си или тайно да я практикуват, рискувайки да бъдат хванати, съдени и хвърлени в затвора като измамници и лъжци. В един прекрасен ден я посещава детективката Адел Прайс и представяйки се за обикновена клиентка, си поръчва хороскоп. След като астроложката си свършва работата, детективката отхвърля своята анонимност и я подвежда под съдебна отговорност по силата на споменатия вече закон. В съдебната зала Адамс се държи достойно, защитавайки правото на своята професия да съществува легитимно. Тя се обръща към съдията с предложение да й даде рожденната дата на непознато за нея лице. След като съобщава данните, съдията прекъсва за около двадесетина минути съдебното заседание, а астроложката се уединява в съседното помещение. При възобновяване на заседанието Еванджелин Адамс прави изчерпателна характеристика на лицето, която съдията признава за изключително вярна, тъй като това бил неговия син.

Заключителната констатация на съдията е: “Подсъдимата издига астрологията до висотата на точните науки. Тя предостави удовлетворителни доказателства за своята висока образованост и култура, прояви компетентността си в астрономията. Съставеният от нея хороскоп може да бъде проверен в астрономическите книги. Когато подсъдимата съставя хороскопа на ищцата и определя относителното положение на планетите в момента на нейното раждане, използвайки за тази цел известни и достоверни астрономически данни, тя не е нарушила закона”.  След това дело астролозите в САЩ получават правото да практикуват професията си, а Еванджелин Адамс се превръща в една от техните най-популярни представителки.

През 1932 г. Еванджелин Адамс получава предложение да обиколи най-големите американски градове, където да изнесе серия астрологични лекции. Тя отказва с мотива, че близката й смърт “прави турнето невъзможно”. На 10 ноември същата година умира от сърдечен удар.

Из “Тайните на астрологията” на Франсис Кинг

Източник: http://skarleta.wordpress.com/

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2008, 12:11:18 am »
За болести преди всичко се гледа 6 дом,белите дробове са по Близнаци/Меркурий.

В картата на Николас 6 дом е в Близнаци+Луна в Близнаци.Луната прави куинконс към Меркурий и опозиция с Юпитер.Човека просто си е имал вродена слабост на белите дробове.

Досега не съм свързвал даден дом с определени органи,както Nebesna за 3ти дом,може и да има нещо,но едва ли е било само това или поне не би следвало да е това в астрологическата символика/логика. ???

Тамън откога се чудя,че тука нямаме тема за медицинска астрология(или поне активна такава)... ;)

За Николас преплитането с медицина/астрология не много ясно,но все пак в картата има фактори за научен подход към лечение(без значение дали ще е астрология):

Луна в 6 дом дава загриженост за здравето като цяло;в Меркуриев знак се засилва нуждата от сериозно информиране.Меркурий Упр на 6ти дом се намира в 10,което засилва професионалната насоченост в научни области.Съвпадът Мерк/Венера в 10 дом може да се тълкува и като интерес към хората като цяло(което явно е необходимо за един лекар).Съвпадът прави и тригон към Уран (ето един аспект "за" астрология) в 7 дом,което отново засилва влиянието,което се стреми чрез знанията си да окаже върху околните.

Упр на Асц е в съвпад с Упр на 10 дом-човека силно се идентифицира с професионалния си образ,което +Сатурн/Плутон дава голяма концентрация и съсредоточаване върху това,което този образ представлява.Това,че е на 4ти дом може да говори,че това извира също и от много дълбоки нива или че професията/ролята е наследствена или е в следствие на избор на един от родителите.

Слънце в 9 дом+Юпитер в Гокленова зона засилва влечението към науката като цяло,разширяване на хоризонта,визията и разбирането на света.

Иначе Nebesna много добре се е постарала,чак учудващо е колко често се среща взаимодействието Уран/Меркурий в картите на астролозите. :) Мен ми беше чудно,дали в по-старите времена нямаше да излезе и Юпитерово/Сатурново влияние,ама точно сега не ми се правят статистики.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Октомври 22, 2008, 01:29:34 am »
Цитат
Публикувано от: Sinyhe : Мен ми беше чудно,дали в по-старите времена нямаше да излезе и Юпитерово/Сатурново влияние,ама точно сега не ми се правят статистики.

Много често се среща: Сатурн в съвпад с Юпитер, Сатурн в тригон с Юпитер, Сатурн в опозиция с Юпитер, Сатурн в Стрелец, Сатурн и Юпитер в един и същи знак. ;) ;) ;)

Най-чести са тригоните и опозициите. На две места срещнах квадратури.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2008, 07:15:38 am »
http://astro-online.ru/
вижте  опцията аспекти  на  професията, изчисляват  се и  способностите, интересите  към астрологията.Доколко е  работещо  това  при  вас,  при мен е 100% ;D/ не, че се хваля/
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2008, 08:18:44 am »
За интерес към астрологията винаги търся връзка между Уран и Меркурий.

А ако няма такава?
Според мен не е задължително в картата на астролог да присътства такъв аспект и, vice versa, всеки, който има такъв аспект, да проявява интерес към астрологията.
Между другото, едни от най-добрите български астролози, които имам удоволствието да познавам, такъв аспект нямат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2008, 08:56:13 am »
А аз се опитах да извлека някаква закономерност, която да показва интерес към астрологията...

Първото, което ми направи впечатление, е ъгловата позиция на Уран в повечето карти.
Също така, не е за подценяване и влиянието му върху 3ти и 12ти дом  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2008, 09:11:19 am »
Мен ми беше чудно,дали в по-старите времена нямаше да излезе и Юпитерово/Сатурново влияние,ама точно сега не ми се правят статистики.

В картите на астролозите от средновековието също има силно присътствие на Уран - я ъглов, я в мажорен аспект с Луна (Меркурий). Но кой го е "виждал" тогава, че да му обърне внимание.
Иначе си прав за влиянието на Юпитер и Сатурн, особено ако имат връзка с Луна и/или Меркурий (или при дефлукция на Луната).
В Джйотиш връзка с астрологията имат Буддхи и Гуру (Меркурий и Юпитер).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2008, 09:36:05 am »
А аз се опитах да извлека някаква закономерност, която да показва интерес към астрологията като прегледах отделните карти и ето какво успях да открия:

Уран на трон във Водолей
Уран в съвпад с МЦ
Меркурий – силен в екзалтация във Водолей
Меркурий в съвпад със Слънцето във Водолей (знак на Уран)

Bailey, Alice (English, 1880 - 1949)
Уран в секстил с Меркурий
Слънцето е под господството на Меркурий
Меркурий е в 11-ти – дом на Уран

Evangeline Adams (1868 - 1932)
Уран в тригон с Меркурий
Слънце във Водолей (под господството на Уран)

Аl-Biruni (973 - 1048)
Уран в 3-ти (дом на Меркурий);
Меркурий на трон в Дева (секстил с Уран);

Tyge Brahe (1546 - 1601)
Асцендент - Водолей
Уран в тригон с Меркурий
Слънцето е в съвпад с Меркурий и под неговото управление
Три планети във Водолей (под господството на Уран)

Уран на трон във Водолей
Уран на трон в 11-ти дом
Меркурий в съвпад със Слънце във Водолей (знак на Уран)

Jerome Cardan, M.D. (1501 - 1576)
Уран на трон в 11-ти дом
Уран (на 0 градуса Риби) в скрит тригон с Меркурий
Господарят на Асцендента – Венера се отъждествява с Меркурий.

Charles E. O. Carter (1887 - 1968)
Меркурий в екзалтация във Водолей (знак на Уран)
Уран в тригон с Меркурий

Regionmontanus (nee Johann Müller, 1436 - 1476)
Уран в съвпад с ЮЛВ в опозиция на Асцендента
Уран в секстил с господаря на Асцендента
Меркурий на трон в Близнаци

William Lilly (1602 - 1681)
Меркурий в съвпад с Уран
Меркурий в секстил с Асцендента

Johann Kepler (1571 - 1630)
Меркурий – господар на Асцендента
Меркурий в съвпад с Уран
Уран в съвпад със Слънцето

Dane Rudhyar(1895 - 1985)
Четири планети, в това число господарят на Асцендента и господарите на Уран са под господството на Меркурий.

Richard J. Morrison - Zadkiel I (1795 - 1874)
Асцендентът е под господството на Меркурий
Четири планети са в Близнаци (знак на Меркурий), в това число господарят на Уран (Слънце) и господарят на Меркурий (Луна)

Alfred Pearce (1840 - 1923)
Меркурий в съвпад с Асцендента
Уран в тригон със Слънце
Слънцето е в Скорпион (знак на екзалтация на Уран)

Manly Palmer Hall (1901 - 1990)
Асцендент Водолей
Уран в квадратура с Меркурий

Morin de Villefranche, M.D. (1583 - 1656)
Уран в съвпад с Меркурий в секстил с Асцендента
Уран е на трон във Водолей
Меркурий е в екзалтация във Водолей (в знак на Уран)

F. G. Goerner (1898 - 1979)
Меркурий на трон в Дева
Три планети, сред които и господарят на Уран са под господството на Меркурий

C. C. Zain (nee Elbert Benjamin Williams, 1882 - 1951)
Меркурий в квадратура с Уран
Юпитер-господарят на Асцендента и на 4 планети в 1-ви дом е позициониран в Близнаци (знак на Меркурий)
Взаимна рецепция между Меркурий и господарят на Асцендента – Юпитер.

небесна е много права по отношение на меркурий и уран.няма астролози в чийто карти да липсват и аспекти на двете планети.друг е въпроса,че при квадратури,провокацията към тази наука е факт,за да предизвика интерес.при хармоничните аспекти ,този интерес ,както и информацията идва с лекота от предишни инкарнаций.
Мен ми беше чудно,дали в по-старите времена нямаше да излезе и Юпитерово/Сатурново влияние,ама точно сега не ми се правят статистики.

В картите на астролозите от средновековието също има силно присътствие на Уран - я ъглов, я в мажорен аспект с Луна (Меркурий). Но кой го е "виждал" тогава, че да му обърне внимание.
Иначе си прав за влиянието на Юпитер и Сатурн, особено ако имат връзка с Луна и/или Меркурий (или при дефлукция на Луната).
В Джйотиш връзка с астрологията имат Буддхи и Гуру (Меркурий и Юпитер).

така също и присъствието на двете планети в ъгловите домове дава тази информация за познания по астрология.
според мен има още няколко неща необсъдени до тук.интерес към астрологията носи и сатурн в -ти дом.така също и нептун.при нептун нещата са малко по-различни по отношение на прозрения и ясновидство.но висшата октава на меркурий е уран,на луната е нептун.без луна,уран и меркурий-астрология няма. :)без `-10-ти,12-ти,3-ти и 9-ти домове във връзка с горните планети-също. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2008, 09:43:13 am »
Хубаво е да се прочете една статийка, потърси я в гугъла с ключови думи "Познавате ли хороскопа на Вашия астролог?".
Между другото, има много верни неща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2008, 09:55:59 am »
Хубаво е да се прочете една статийка, потърси я в гугъла с ключови думи "Познавате ли хороскопа на Вашия астролог?".
Между другото, има много верни неща.

не я намирам тази статийка.можеш ли да пратиш линк :)
мисля,че само хора , които имат познания по астрология могат да се запознаят с небесната визитна картичка на своя астролог.много е важно на какво еволюционно ниво е същия.защото,както може да те обърка един астролог ;D ;D ;D,пък после да си измие ръцете това малко хора биха могли да го направят.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2008, 09:59:33 am »
Пусни я в кавички и би трябвало да я намериш...
Ама айде, поствам линка тук:
http://bgway.com/astro/viewtopic.php@t=253.html  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2008, 11:24:55 am »
Стори ми се интересна картата на C.C. Zain (Elbert Benjamine) - известен астролог и окултист.

Биографични данни:

Цитат
C.C. Zain, born Elbert Benjamine (Dec 12, 1882 - Nov 18, 1951) was a prominent astrologer, occult author, and the founder of the Church of Light. His interest in occultism began when, at the age of 18, he joined the Brotherhood of Light, where he studied occult and spiritual topics, eventually becoming one of the organization's leaders. In 1915 he moved to Los Angeles, where he founded the Church of Light (http://www.light.org) and taught esoteric subjects.

He began writing the 21 courses of the Brotherhood of Light lessons on the three branches of occult science in the spring of 1910 and completed them in 1950. Volume XVI titled 'Stellar Anatomy' Copyright, 1947, Serial No. 197 Reprinted December, 1966 The Church of Light P.O. Box 1525, Los Angeles, California 90053.

He studied at Iowa State University to become a naturalist.

На прима виста прави впечатление силното присътствие в първи дом, акцентът върху Стрелец/Юпитер - "синдромът гуру". В биографията му пише, че основава Църквата на Светлината, изучава окултни и духовни науки.
Доминантата в хороскопа е Юпитер, макар и да се намира в знака си на заточение.
Ретро Юпитер в Близнаци (в 7 дом) в рецепция с Меркурий (източен, в знака на Слънцето) предполага писателски заложби. Меркурий управлява и МС в картата и позицията му в хороскопа предполага, че роденият може да се прочуе със силата на словото (Меркурий в съвпад с Марс), може да бъде доста изразителен и убедителен. Уран на МС, в знака на Меркурий и в мажорен аспект с него предполага и афинитет към научните открития, интуитивни проблясъци.
Сатурн е в точен съвпад с оста на лунните възли, Слънцето и Марс (в партилен съвпад) също са в градуса на възлите, в квинконкс с ЮЛВ. Всъщност можем да приемем, че и тримцата - Сатурн, Нептун и Плутон - 'държат' Южния възел.

Марс е почти "казими" в картата; толкова близък съвпад със Слънцето в първи дом (в знака на АС) предполага личност, която може да се наложи с воля, ентусиазъм, харизма... Всъщност при един такъв акцент върху първи дом в картата на астролог/мистик/окултист е много важно еволюционното ниво на същия. Това с особена сила важи за астролозите консултанти. Защото, както се знае, при всяка консултация отправната точка е клиентът - неговият живот, неговите проблеми, неговата ценностна система. Един такъв астролог, при по-ниско ниво на осъзнатост, без да иска би могъл да се опита по някакъв начин да наложи Аза си (личната си ценностна система и представи) на клиента. Не говорим конкретно за тази карта. Същата тенденция има и при актьорите с акцентиран първи дом. Задачата на всеки актьор е да се вживее в ролята, да се слее с нея, което предполага някаква степен на обезличаване, загуба на идентичност (Нептун, Плутон...), а не да налага личността си върху ролята (в случая с астролога-консултант - да налага авторитета и егото си върху клиента).
Но, да речем, в картата на един спиритуален гуру, който търси последователи, сигурно ще има силно присътствие в 1 дом в съчетание с проминентен Юпитер (и знаци Стрелец/Риби).

Доколкото разбирам от биографията на Зейн, е проявявал интерес към езотеричната астрология. Но никъде не видях (може би съм пропуснала?) да е практикувал астропсихология. В картата му ясно се вижда афинитетът към духовни търсения, спиритуални науки, но също така и към приложни, за което загатва Големият земен тригон, включващ Луна в Козирог, Нептун/Сатурн/Плутон в Телец и Уран в Дева. Може и да е използвал някои похвати от психологията в консултациите на клиенти, но според мен тя не е била отправна/фокусна точка в заниманията му с астрология. По-скоро тези негови занимания имат изследователски характер в съчетание с практико-приложен.
Както вече споменах, позицията на господаря на МС в 1ви дом в мажорен аспект с госп. на 3ти и 9ти дом показва сферата, в която е станал известен, т.е. това най-вероятно ще са писателското (ораторско) и изследователско поприще.

За афинитет към научни изследвания говори не само позицията на Уран на МС в мажорен аспект със Слънце/Меркурий (и Луна), а и наличието на аспектна връзка между 3/9 и 4/10 домове, с включен първи (индивидуален принос).

Или, ако трябва да изброим тези фактори, взаимовръзките ще са следните:

- Водолей на куспидата на 3 дом --> управител Уран (Сатурн);
- упр. на 3 дом в 10ти (Уран); упр. на 3 дом в 6ти, в съвпад с възлите (Сатурн);
- упр. на 9 дом (Слънце) в 1ви, Уран му хвърля мажорен аспект откъм МС;
- госп. на АС (диспозитор на стелиума) участва в мажорни аспекти с господарите на 3ти и 9ти дом (Слънцето и Уран);
- госп. на АС в 7 дом в меркуриев знак и рецепция с Меркурий (контакт с аудитория, публика; вербализация на идеите);
- съвпад на Меркурий и Марс със Слънцето (силата на словото, ораторски талант, убедителен, аргументативен начин на изразяване), в квадрат с Уран - ексцентричен, нетърпелив, напредничав.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2008, 11:49:44 am »
Пусни я в кавички и би трябвало да я намериш...
Ама айде, поствам линка тук:
http://bgway.com/astro/viewtopic.php@t=253.html  :)
много ти благодаря :)статията е страхотна.може би трябва да се прочете от всички,които имат отношение към науката.полезна е :)
хубав ден