Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40734 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Карти на известни астролози
« Отговор #200 -: Ноември 21, 2013, 01:07:02 pm »
Аз пък мисля,че дадени аспекти при един човек ако предизвикат интереса му към астрологията,същите тези аспекти могат да предизвикат не само интереса на друг човек,ами и да го предизвикат да се развива усърдно в тази насока.Това зависи от нивото на проработка на натива според мен.Както бяха казали някои хора тук-не всеки може да работи с енергията на висшите планети...

Е , не знаех..,че съм някои хора.... ;D

А някои и на нисшите....Работят до Марс.От там нататък - няма път. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Ноември 21, 2013, 01:12:05 pm »
Ще се съглася с горенаписаното.

Напоследък все повече хора започват да се интересуват и да се занимават с астрология, но за добър практикуващ астролог наистина е нужен талант, те се броят на пръсти. Има и добри астролози-теоретици, от тях стават или добри преподаватели, или "написвачи" на книги.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #202 -: Ноември 21, 2013, 01:15:46 pm »

Напоследък все повече хора започват да се интересуват и да се занимават с астрология, но за добър практикуващ астролог наистина е нужен талант, те се броят на пръсти. Има и добри астролози-теоретици, от тях стават или добри преподаватели, или "написвачи" на книги.
Лили,кое в натала би предположило талант според теб в областта на астрологията? Силно ме вълнува този въпрос,понеже имам огромно желание да се развивам в тази насока.Искам да мина сегашното си ниво поне 3 пъти  :o
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #203 -: Ноември 21, 2013, 01:17:22 pm »
Аз пък мисля,че дадени аспекти при един човек ако предизвикат интереса му към астрологията,същите тези аспекти могат да предизвикат не само интереса на друг човек,ами и да го предизвикат да се развива усърдно в тази насока.Това зависи от нивото на проработка на натива според мен.Както бяха казали някои хора тук-не всеки може да работи с енергията на висшите планети...

Извинявам се ако съм те засегнала... :-[ Казах някои хора,понеже имаше и други,които споделяха твоята теория  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #204 -: Ноември 21, 2013, 01:20:11 pm »

Лили,кое в натала би предположило талант според теб в областта на астрологията? Силно ме вълнува този въпрос,понеже имам огромно желание да се развивам в тази насока.Искам да мина сегашното си ниво поне 3 пъти  :o

;D Не съм Лили...,но мисля ,че не веднъж съм споделяла мнението си.
Силен Сатурн , силен Уран , силни възли.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #205 -: Ноември 21, 2013, 01:23:21 pm »

;D Не съм Лили...,но мисля ,че не веднъж съм споделяла мнението си.
Силен Сатурн , силен Уран , силни възли.
Дано си права,че щом става дума за знания винаги се подценявам и все се сравнявам с най-добрите,което ме подтиска силно,че не съм на тяхното ниво  :blink: Да се сравняваш с най-добрите за някои хора е мощен стимул,но на мен ми действа тероризиращо  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #206 -: Ноември 21, 2013, 01:28:06 pm »

Извинявам се ако съм те засегнала... :-[ Казах някои хора,понеже имаше и други,които споделяха твоята теория  :blink:

Не се засягам лесно... :blink:, но тъй като доста пъти съм го споделяла ..съм пропуснала да забележа,че и някой друг мисли така.А това ме радва...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Ноември 21, 2013, 01:36:50 pm »
Лили,кое в натала би предположило талант според теб в областта на астрологията?

Няма общовалиден модел, по който да търсиш указания за добър астролог в натала.
В индийската астрология се споменава за доста фактори, за да бъде един човек джйотиша. Не само астрологични, а морални, като начин на живот. Малцина практикуващи бг астролози отговарят на тези критерии.

Познавам Водолей с Меркурий във Водолей, акцентиран 12 дом и Луна в партилен тригон с Уран, Сатурн също е силен – ъглов, екзалтирал и в тригон с Меркурий. Нито се интересува от астрология и окултни науки, нито се занимава с тях. Прагматичен и материален човек, с ограничен кръгозор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #208 -: Ноември 21, 2013, 01:43:29 pm »
Лили,кое в натала би предположило талант според теб в областта на астрологията?

Няма общовалиден модел, по който да търсиш указания за добър астролог в натала.
В индийската астрология се споменава за доста фактори, за да бъде един човек джйотиша. Не само астрологични, а морални, като начин на живот. Малцина практикуващи бг астролози отговарят на тези критерии.

Познавам Водолей с Меркурий във Водолей, акцентиран 12 дом и Луна в партилен тригон с Уран, Сатурн също е силен – ъглов, екзалтирал и в тригон с Меркурий. Нито се интересува от астрология и окултни науки, нито се занимава с тях. Прагматичен и материален човек, с ограничен кръгозор.
Някъде бях мернала във форума и че имало 4 степени на преработване на енергията на планетите...Уви,това май не може да се види от наталната карта.Не знам дали има изобщо някаква индикация кой на какво ниво е в натала...Дали не зависи от кармата?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Ноември 21, 2013, 02:00:34 pm »
В западната астрология се търсят нива на проработка, във ведическата се гледат специфични производни карти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #210 -: Ноември 21, 2013, 02:10:49 pm »
В западната астрология се търсят нива на проработка, във ведическата се гледат специфични производни карти.
Специфични производни карти...За пръв път ги чувам.Какво представляват?  :rolleyes:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #211 -: Ноември 21, 2013, 02:11:42 pm »
Аз пък нямам никаква амбиция да задълбавам на ниво- професор астролог.Забавлявам се,приемам я като едно от цветята в букета ми от интереси.Връхлитат ме,после пък решавам,че ще си купувам йоника да се уча за пианист,после пък купувам шевна машина,ама още не знам как се вдява..Непостоянна работа ;D

« Отговор #212 -: Ноември 21, 2013, 02:14:21 pm »
Аз пък нямам никаква амбиция да задълбавам на ниво- професор астролог.Забавлявам се,приемам я като едно от цветята в букета ми от интереси.Връхлитат ме,после пък решавам,че ще си купувам йоника да се уча за пианист,после пък купувам шевна машина,ама още не знам как се вдява..Непостоянна работа ;D
Абе и аз съм много непостоянна.Особено с тва МЦ в Близнаци-но си имам неща,които искам да развивам и които не ми омръзват.Това са астрологията и фризъорството.Тези интереси никога няма да ме напуснат-те са моите 2 големи любови  :blink:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #213 -: Ноември 21, 2013, 02:30:13 pm »
Да,забелязвам,че цветето на астрологията е по-заразно и трайно за сега.Но напоследък съм далеч от астро вълната.Пикът бе с дирекционен Уран на АС.Но пък и забелязах,че и книгите не са ми много в полза,пълнят ме с астроклишета,а е необходим практически и житейски опит и наблюдение.

« Отговор #214 -: Ноември 21, 2013, 02:32:39 pm »
Интересна ви е астрологията, определено, иначе нямаше да сте тук. Учете я тогава, четете, изследвайте, експериментирайте. Нали затова сме тук. Какво значение има другото? Какво ще стане? Каквото стане, стане. Важното е да ви доставя удоволствие да се занимавате с нея. Не мисля, че крайният резултат е по-важен от процеса в този случай.

« Отговор #215 -: Ноември 21, 2013, 03:52:05 pm »
Според един руснак Уран в трети било показател.

« Отговор #216 -: Ноември 21, 2013, 03:53:12 pm »
Според един руснак Уран в трети било показател.
Да,това го пишеше някъде по-напред в темата.Уран в мунданен дом на Меркурий.  :P