Здравей Гост

Карти на известни астролози

• 216 Отговора
  • 40780 Прегледи
*

Nebesna

Re:Карти на известни астролози
« Отговор #20 -: Януари 13, 2010, 07:37:26 pm »
Четете. Някои сме си направили труда вече.
Когато се правят изказвания е добре да бъдат подплатени с доказателства.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Януари 13, 2010, 07:59:28 pm »
не става само с ченете.....иска се и друго!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Януари 13, 2010, 08:43:29 pm »

и паметливост, най-малкото.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Януари 13, 2010, 08:44:39 pm »

и паметливост, най-малкото.

разбиране ,разбиране ..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #24 -: Март 21, 2010, 08:11:54 pm »
Жалко че го няма Хирон. Според мен той има много голяма роля за интереса към астрологията, усета или псевдоусета към нея  :))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Март 21, 2010, 08:26:25 pm »
Ако визираш някой от античните астролози, тогава не го бяха открили все още.
Това означава ли, че е нямало астрология?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #26 -: Март 21, 2010, 08:38:59 pm »
 ;D
Е,че като не е бил открит вируса на грипа, грип не е имало ли :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Март 21, 2010, 08:45:16 pm »
Тъй де, да си додИм на думата.  ;D

Кои планети могат да покажат интерес към астрологията, ако отхвърлим всички астероиди, планетоиди барабар с транссатурновите?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Март 21, 2010, 08:47:53 pm »
Ти каза, че са възлите.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Март 21, 2010, 08:52:03 pm »
Карта на известен астролог - без Уран, Нептун, Плутон, Хирон, Лилит и прочие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #30 -: Март 21, 2010, 08:54:55 pm »
Ааааа,Хирон не ща да го хвърля в канала пък! Хайде да видим вашите хиронища къде са и да помъдруваме над тях малко.

*

Helo

« Отговор #31 -: Март 21, 2010, 08:57:42 pm »
Ааааа,Хирон не ща да го хвърля в канала пък! Хайде да видим вашите хиронища къде са и да помъдруваме над тях малко.

Моят Хирон е в 8-ми дом в Близнаци, в съвпад със Слънцето в Телец и в съвпад със СЛВ в Близнаци, в опозиция на Уран, в секстил с МС.

Тълкувай!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 21, 2010, 08:58:37 pm »
Мойто Хиронище е в последния градус на Овен /"критичен"/ в края на 5 дом. Не аспектира нищо. Значи няма да ставам астролог в тоя живот, цъцъцъ, туй е то.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #33 -: Март 21, 2010, 09:10:33 pm »
Защо пък именно той?
Моят Хирон е в края на 5 дом в Овен. Прави опозиция с Уран, Лилит и Венера, както и секстил с ИЦ, СЛВ, Марс и Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Март 21, 2010, 09:58:52 pm »
Кои планети могат да покажат интерес към астрологията, ако отхвърлим всички астероиди, планетоиди барабар с транссатурновите?

Хайде, да се пусна по пързалката аз, щом няма други желаещи.  :blink:

В класическата /антична/ астрология Сатурн се свързва с метафизиката, окултизма, алхимията и сродните им науки, вкл. и астрологията. В Джйотиш това са Юпитер и Меркурий, но участват също така възлите - Раху и Кету.

Картата, която публикувах, е на известен астролог - Еванджелин Адамс. Нарочно оставих само планетите от септенера, нодалната ос и Парс Фортуна.

От гледна точка на класическата астрология какво следва да се изтъкне?
Сатурн е най-издигнатата планета в картата и хвърля мажорен аспект към Меркурий, който се намира в един знак с Юпитер. Абстрахирайки се от орбисите, виждаме, че Сатурн хвърля аспекти към Луната, Слънцето и Марс.

От гледна точка на Ведическата астрология има много важна позиция, която се среща в картите на джйотиш астролози - Меркурий в съпад с Юпитер и Кету. Сатурн се намира в 10 дом в картата, което го прави силен. Меркурий е в знак на приятел /Сатурн/ и управлява два важни дома - пети, който се свързва с ума на родения, и осми, който се свързва с окултизма и дава стремеж към разбулване на скрития смисъл на явленията. Умението да се изразява добре, да вербализира мисълта си също е важно за един астролог-консултант. С речта и вербалните умения се свързва втори дом. Втори дом в картата /по сидерал/ се намира в знака Риби, неговият управител е Юпитер и се намира в знака на Асцендента в съвпад с Меркурий и Кету. Меркурий се свързва с интелекта, с логическата мисъл, а също така с умението да се разграничават нещата, т.е. с диференциацията. Докато Меркурий дефинира мисловните процеси, Луната /"манас"/ се свързва със субективния ни ум, т.е. с начина, по който възприемаме заобикалящата ни среда. Луната е символичният "филтър", през който пречупваме възприятията си. Съвпадът на Меркурий с Кету дава интуитивно виждане, а позицията му в сатурнов знак /Водолей/ придава обективност и задълбоченост на ума /Меркурий се намира далеч от Слънцето/. Луната е в сидералния Рак, т.е. възприятийната способност е добре развита; фазата пълнолуние я прави още по-силна, а мажорният аспект с Марс прави мисловните процеси логически подредени. Марс също е важен в картите на астролозите, тъй като се свързва с математически способности и с логическото мислене, а също така с умението човек да се аргументира, когато е необходимо. 11-ти дом също се свързва с астрологията. В сидералната карта той е зает от Стрелец, а неговият управител Юпитер се намира в знака на Асцендента заедно с Меркурий и Кету. Ако трябва да се обобщи, то в тази карта са активирани четирите дома, свързани с изучаването и практикуването на астрологията от гледна точка на индийците, както и класическите сигнификатори на астрологията Гуру /Юпитер/ и Будхи /Меркурий/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 21, 2010, 10:35:11 pm »
Да отбележа още няколко важни момента в картата на астроложката Еванджелин Адамс.

От гледна точка на класическата астрология следните планети имат най-много есенциални достойнства:

- Юпитер се намира в собствена обител, в собствен фас и в собствена терма! Освен това е разположен  в знака на Асцендента и е току-що изгрял (акцидентално достойнство);
- Луната се намира в терма на Меркурий;
- рецепция между Меркурий и Сатурн по фас (Меркурий се намира във фас на Сатурн, а Сатурн във фас на Меркурий).

Тоест отново стигаме до извода, че планетите, които най-силно се открояват в картата на астроложката, са Юпитер, Меркурий и Сатурн.

Ако не се гледат терми, фасове, тригонокрации и др., човек може да сметне, че Меркурий е слаб есенциално - намира се в знака Риби (заточение) и е "затлачен" в 12 дом, както беше казал някой от съфорумците. Сатурн в Стрелец също няма есенциални достойнства, намира се в перигрин. Ако се включат транссатурновите, Меркурий има тригон с Уран, но орбисата е 9 градуса. Наличието на аспект между Меркурий и Уран може да бъде допълнителен плюс в картата на един астролог, но от друга страна не е определящо, нито означава, че всеки, който има такъв аспект, може да бъде астролог и да се занимава с астрология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Март 22, 2010, 09:27:00 am »
Значи няма да ставам астролог в тоя живот, цъцъцъ, туй е то.  :-[

Лили,  :angry: чакам си тарифата!
Ко пък не щеш да ставаш консултантин, си отвори една виртуална астрологична школа и почвай педагогика. И диплом може да сдаваш накрая! Колко му е. Удава ти се, бе човек!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #37 -: Март 22, 2010, 09:45:43 am »
Дали са били открити Уран, Нептун и Плутон, не е от значение. И без тях се виждат акцентираните знаци с древните им управители. В пуснатата карта силно е акцентиран знака Водолей, Риби и Стрелец. Всички знаем, че мунданно Юпитер се свързва със силни ясновидски способности и с другите светове. Като прибавим интелекта и водните знаци със силна интуиция, си идва на мястото. Лили с този Юпитер в 7 дом в Телец ще бъде добър консултант.  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Март 22, 2010, 10:11:12 am »
 Лили, в какъв смисъл фазата пълнолуние прави Луната и изявите и по-силни? На повечето места, където съм чела пълнолуние се описва като не до там добра позиция за родения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Март 22, 2010, 10:45:05 am »
Във Ведическата астрология пълнолунието се счита за най-благоприятна фаза, особено ако Луната има достойнство в знака, в който се намира, и не получава аспекти от неприятели. Луната се счита за по-благопиятна през светлата половина на месеца, т.е. когато е растяща, и за по-неблагоприятна през тъмната половина, когато намалява.

С новолунието, което във вестникарските хороскопи (а и някои практикуващи астролози) препоръчват като най-благоприятния период за ново начало, трябва да се внимава. При близък съвпад на светилата Луната "изгаря". Античните астролози са препоръчвали да се изчака, коато Луната тъкмо започва да се вижда, тогава е започвал и новият лунарен месец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.