Тази тема е малко от нафталина но се замислих над тази част:
Както и да е! Качествата са заложени в аспектите. Тиранията е качество, което е заложено в човека, независимо от домовете. Домовете са сферите от живота, в които съответните качества ще се проявят.
Съгласен съм, че аспектите между планетите са много важни, но те не може да се разглеждат отделно от домовете, по причината, че освен аспекта, за качества е не по-малко важно е планетите, на кой дом са управители и в кой дом се намират. И особено при аспект на лична планета. Например при опозиция Уран Луна, колкото е важно самият аспект, не по-малко е важно и на кои домове се падат управители тези планети и в кои домове се намират. А тази важност на домовете може да промени нещата и доста съществено.

Например помислете каква са приликите и разликите между един човек който е убеден в правота на мнението или каузата си и го устоява по нормалния начин и да кажем един тиранин и то в най-характерната ситуация - при която останалите хора не са съгласни с тях?
Прилика е например това, че : и двамата са твърдо убедени в своята правота.
Разлика може да е например начина и средствата с който двамата устояват убежденията си.
Тиранина го налага с жестокост и сила над мнозинството несъгласни.
Другия обратно, отстоява го понасяйки ударите от мнозинството несъгласни именно за да докаже правотата си.
Не мислите ли, че двамата може да имат подобни аспекти, обаче планетите участващи в тези аспекти да са управители на различни домове?
Даже мисля, че някога в друг клуб се споменаваше в тема за приликите в картите на сериен убиец и хирург.
А ако приемем, че е нормално един човек при самозащита да убие друг, ако например другият го е нападнал него и/или семейството му. За този човек казваме, че се е спасител или е спасил семейството си. А какво да кажем, за човек който е цар или император и вижда или предвижда заплаха в лицето на друга държава, заплаха не само за себе си или семейството си, а за цялата държава или съществуващ строй. Какво може да направи той за да предотврати тази заплаха? - Да нападне другата държава, да я победи, да я завоюва?. Обаче то тогава, по тези критерии той няма ли да стане завоевател и тиранин и максимално колко човека смятате, че трябва да избие без да се каже, че е тиранин?

- Та не трябва да забравяме, че живеем в демокрация от едва съвсем скоро и всеки друг режим преди това е бил по-малко или повече диктаторски. И всеки заемал някаква висша управленска длъжност ще не ще е бил в по-малка или по-голяма степен диктатор.
От тук и другото което аз мисля по въпроса, че един от най-важните показатели когато се говори за тиранин е Сатурн и 10-ти дом. То и един тиранин, ако няма власт как ще е тиранин? Пък и от тиранин до тиранин има много голяма разлика, може да е тиранин действащ с кадифени ръкавици и да не ползва физическо насилие.
А така може да излезе, че всеки човек е в някаква степен, поне малко тиранин в някоя област?
Сетих се за един пример от нашата история. Свети Цар Борис I покръстител. Какво ще кажете за избиването по негово нареждане на 52 болярки рода които се разбунтували против покръстването, също не беше ли ослепил сина си? Да ама сега за човека не казват, че е бил тиранин а светия

Не съм много запознат с мюсюлманската религия – мисля, че при нея май няма светии, но представете си, че имат и обявят Селим I за свети Селим I покръстителя – извършил първите насилствени помахамеданчвания по българските зами. – Майтап а?

- В случая който сте дали е тиранин не зависи ли и от гледната точка.