Здравей Гост

Личен опит

• 24 Отговора
  • 6614 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
Личен опит
« -: Октомври 27, 2008, 07:27:28 am »
Добро утро интересуваме вашият личен опит от  дирекции и прогресии на  планети по осите. Като  тук  без значение коя е планетата, какво събитие дава и на колко  градуса от съвпада дава събитие. Също и малко събития от съвпади на дирекционни / прогресивни куспиди с планети от радикса . Благодаря ви. :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Nebesna

Re: Личен опит
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2008, 10:03:51 pm »
Когато прогресивният Асцендент и МЦ са напреднали и готови да преминат в друг знак, това показва възможният край на една ситуация, засягаща Аз-а (Асцендента) или кариерата, общественото положение (МЦ). Така е и с върховете на другите домове, но аз обикновено си гледам Асц. и МЦ. Домът от натала, в който се е преместил прогресивният Асц. показва областта, в която роденият приоритетно ще предприема действия за личностна себереализация може да настъпи промяна в светоусещането и себеоценката и в начина, по който хората ви възприемат. МЦ показва, къде ще се предприеме публично или явно действие.

Всеки път, когато прогресивната Луна направи съвпад с рожденото Слънце (или обратното) се получава ефекта на новолунието, което означава възможност за ново начало, обръщане на нова страница, преоценка на миналото и готовност за внасяне на промени в бъдещето. Това е подходящото време да се предизвика действие в сферата на дома, в който се случва съвпада.

Всеки път, когато прогресивната Луна прави опозиция с рожденото Слънце се получава ефекта на пълнолунието. Същото е и при опозиция на прогресивното Слънце с наталната Луна, но този аспект не се случва във всяка карта и, ако се случва, то е само веднъж в живота. По мои наблюдения това е много стресиращ аспект. Вие сте в сериозна дилема. Наскоро, когато прогресивната Луна, навлезе в моя 6-ти дом и опонира на рождения ми съвпад Слънце/Луна, аз преживях огромен стрес, трябваше да внеса кардинални промени в работата си, да променя вредните си работни навици, да обърна внимание на работната си среда и на здравето си. Пълнолунието ви подсказва, че е дошъл момента да поставите край на нещо. (Разсъждавайте от гледна точка на полярността на домовете).

Когато прогресивното Слънце направи съвпад с моята рождена Венера (господар на 8-ми дом) аз забременях. Разбира се, това беше подкрепено и от транзити (ингрес на транзитен Плутон в моя 8-ми дом).

Когато и прогресивната ми Луна влезе в 10 -ти дом, аз се омъжих. Това също беше подкрепено от транзити (Уран и Сатурн на МЦ - промяна в социалния статус).

Докато прогресивното ми Слънце беше в Риби, обръщах голямо внимание на психологията, бях по-емпатична и състрадателна. Но това не мога да го отдиференцирам от транзита на Нептун върху моите рождени Слънце/Луна във Водолей.

Когато прогресивното ми Слънце навлезе на 1 градус в Овен, станах по-инициативна, започнах да се проявявам като водач, събрах единомишленици и регистрирах фондация в обществена полза. И това беше подкрепено от планетни транзити. Прогресивният МЦ в 11 натален дом- домът на сдруженията и неправителствените организации

Това е кратка извадка от моя опит с прогресиите. Аз мисля, че в съчетание с транзитите работят добре.

Доколкото ми е известно Асц., МЦ и рожденото Слънце напредват с не повече от 3 знака за средната продължителност на човешкия живот.
« Последна редакция: Август 08, 2009, 11:59:48 pm от Небесна »

*

mamma_mia

« Отговор #2 -: Октомври 27, 2008, 10:13:52 pm »
Всеки път, когато прогресивната Луна прави опозиция с рожденото Слънце се получава ефекта на пълнолунието. Същото е и при опозиция на прогресивното Слънце с наталната Луна, но този аспект не се случва във всяка карта и, ако се случва, то е само веднъж в живота. По мои наблюдения това е много стресиращ аспект. Вие сте в сериозна дилема. Наскоро, когато прогресивната Луна, навлезе в моя 6-ти дом и опонира на рождения ми съвпад Слънце/Луна, аз преживях огромен стрес, трябваше да внеса кардинални промени в работата си, да променя вредните си работни навици, да обърна внимание на работната си среда и на здравето си. Пълнолунието ви подсказва, че е дошъл момента да поставите край на нещо. (Разсъждавайте от гледна точка на полярността на домовете).

Винаги съм била много благодарна на Небесна,която не се скъпи откъм примери,знания..... :)
Благодаря ти.
Прочетох написаното и открих,че в момента изживявам опозиция на прогресивна луна в 3 дом с нат.слънце в 9ти :( Нещо се пече.Много труден,тежък период в живота ми ,свързано с близкото обкръжение.
Надявам се Господ да е с мен и да ми помага ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2008, 10:23:16 pm »

Винаги съм била много благодарна на Небесна,която не се скъпи откъм примери,знания..... :)
Благодаря ти.

Прочетох написаното и открих,че в момента изживявам опозиция на прогресивна луна в 3 дом с нат.слънце в 9ти :( Нещо се пече.Много труден,тежък период в живота ми ,свързано с близкото обкръжение.
Надявам се Господ да е с мен и да ми помага ;)
и още нещо оста 3ти-9-ти не е толкова страшна.братя,сестри,съседи,образование,духовни пътувания,далечни и близки разтояния.радвай се,че не е другаде. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #4 -: Октомври 27, 2008, 10:28:52 pm »
Напротив,много е страшно.
Стигна се до пълен крах във взаимоотношенията с тях,с най-близките(брат,майка,баща)
след дълъг и привидно щастлив живот с тях .
Изключвам дълги и кратки пътувания,обучение и т.н.при мен се засегна точно близкото обкръжение,подплатено и с тежки транзити. :(

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 27, 2008, 10:48:15 pm »
Стигна се до пълен крах във взаимоотношенията с тях,с най-близките(брат,майка,баща)
Изключвам дълги и кратки пътувания,обучение и т.н.при мен се засегна точно близкото обкръжение,подплатено и с тежки транзити. :(

Мила, не знам какво да ти кажа. Освен, ако имаш възможност изолирай се за известно време ....и прости! Аз дълго време таях негативни чувства, когато въпросната опозиция се случи, но след това си изградих своя философия. Противоположният 9-ти дом, вероятно точно това изисква от теб, за да се справиш по-лесно.

Аз си правех упражнение за "прошка" всеки божи ден. Когато таим негативни чувства, вредим на себе си. Нека не си причиняваме това. Не го заслужаваме.
« Последна редакция: Октомври 27, 2008, 11:33:42 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2008, 11:36:46 am »
всяка криза се случва,за да ни качи на по-високо ниво.луната-като символ на майката,на семейството ,на чувствата,на подсъзнанието ,правейки опозиция със слънцето е време в което да преосмислиш преживяното до тук,да противопоставиш интересите си със собствените ти чувства и его.
аз казвам в такива периоди кризисни и критични,че тези уроци са кармични и,че всеки един катарзис е за добро.понякога се налага,дори да предприемеш крути мерки с оглед бъдещето развитие на духовния ти свят.отработи луната,или поне се опитай.това е моя съвет!и успех!
както казва подписа на небесна:нищо не се случва на земята,ако не е написано на небето!важно е да го разчетеш-казвам аз! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Dora

• 32
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2008, 07:56:14 pm »
  Привет и от мен! От както ползвам zet7geo и съм настроила аспекти за дирекции до 1 градус, установих ,че всички  по важни събития са проявени при точни аспекти на  господар на дом ; при брак съвпад на госп на 7 дом със сатурн в 4 дом, при раждане на децата ми даже аспектите са по два от госп. на 5 дом. ,при следване уран активира  госп на 9 дом и т.н Директиран  плутон учавства при всички неприятни събития Интересно е обаче че почти при всички събития участват и  лунните  възли При раждането на дъщеря ми сатурн е в точен съвпад с южния  ми възел и вече голяма ми казва че тя ми е майка , а и аз я чувствам като такава. Преди търсех събития при прогресии и транзити , сега гледам дирекциите, а транзитите ги конкретизират във времето . Тази година имам само директ луна от 12 дом тригон с  рожден меркурий в риби  в 3 дом - представяте си каква информация събирам.

*

mamma_mia

« Отговор #8 -: Октомври 28, 2008, 08:51:48 pm »

Мила, не знам какво да ти кажа. Освен, ако имаш възможност изолирай се за известно време ....и прости! Аз дълго време таях негативни чувства, когато въпросната опозиция се случи, но след това си изградих своя философия. Противоположният 9-ти дом, вероятно точно това изисква от теб, за да се справиш по-лесно.

Аз си правех упражнение за "прошка" всеки божи ден. Когато таим негативни чувства, вредим на себе си. Нека не си причиняваме това. Не го заслужаваме.

Благодаря много Небесна,за разбирането.
Противоположният 9 ти дом изисква духовно извисяване над ситуацията така ли?
Аз пробвах преди (и сега продължавам но по-трудно) да прилагам методите по книгата "Подсъзнанието може всичко",но със всеки изминал ден отново изправена пред гадостите на живота,изоставям тази техника :( Много е трудно
Какво е това упражнение за прошка?

*

mamma_mia

« Отговор #9 -: Октомври 28, 2008, 08:54:09 pm »
всяка криза се случва,за да ни качи на по-високо ниво.луната-като символ на майката,на семейството ,на чувствата,на подсъзнанието ,правейки опозиция със слънцето е време в което да преосмислиш преживяното до тук,да противопоставиш интересите си със собствените ти чувства и его.
аз казвам в такива периоди кризисни и критични,че тези уроци са кармични и,че всеки един катарзис е за добро.понякога се налага,дори да предприемеш крути мерки с оглед бъдещето развитие на духовния ти свят.отработи луната,или поне се опитай.това е моя съвет!и успех!
както казва подписа на небесна:нищо не се случва на земята,ако не е написано на небето!важно е да го разчетеш-казвам аз! :)

Благодаря ти много maraj .
Урока наистина е кармичен,няма съмнение.
Кажи ми какво значи да отработя луната,не мога да разбера?

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2008, 09:17:22 pm »

[/quote]
от всички планети най-лесно се отработва луната.носи бяло и перли.често кани гости,по време на пълнолуние събирай вода в меден съд и пръскай с тази вода дома си.има още много неща-но това за сега от мен-другото от звездите. :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #11 -: Октомври 28, 2008, 10:17:13 pm »

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=ezoterfilosof&Number=1941656172&page=1&view=collapsed&sb=5&part=

*

mamma_mia

« Отговор #12 -: Октомври 28, 2008, 11:03:23 pm »
Благодаря Кайли.

*

Nebesna

Re:Личен опит
« Отговор #13 -: Август 09, 2009, 12:02:42 am »
А някой може ли да сподели личен опит във връзка със съвпада на дирекционна или прогресивна куспида с натална куспида или пък на такава с натална планета ?

Такава информация няма да намериш. Обикновено се гледат дирекционните и прогресивните Асц. и МЦ - в кои домове попадат и аспектите им с планети (от които най-силно въздействие има съвпада).

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #14 -: Август 09, 2009, 03:23:40 pm »
О, я гледай ти, на мен прогресивен асцендент ще съвпада с натален Слънчо. Връз който е и Плутон транзитен.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #15 -: Август 09, 2009, 04:07:28 pm »
О, я гледай ти, на мен прогресивен асцендент ще съвпада с натален Слънчо. Връз който е и Плутон транзитен.

Тука май някаква нова мощ ще се отключва..
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Август 09, 2009, 06:24:07 pm »
Миналата година прогресивният Асц. е бил в точен съвпад с нат.Юпитер във 2 дом в натала на съпруга ми. Юпитер в радикса управлява 8 и 9-ти натален дом и прави тригон към Венара в 11 дом.
Задълбочиха се финансовите проблеми, а май трябваше по всички правила на астрологията да се случи точно обратното.
Моят прогресивен Асц. премина от лъв в дева, но не забелязвам съществена промяна.

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Август 09, 2009, 07:48:05 pm »
А наталния Юпитер в какъв знак е и освен тригон с Венера,други аспекти има ли? Това също е важно.Важно е и кой знак е на куспидата на 2 дом,както и знакът и аспектите към управителя на дома. Моят прогресивен асцендент също се смени скоро от Скорпи в Стрелец.

« Отговор #18 -: Август 09, 2009, 07:48:22 pm »
А колко е сигурен часът му на раждане?  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Август 09, 2009, 08:11:12 pm »
А наталния Юпитер в какъв знак е и освен тригон с Венера,други аспекти има ли? Това също е важно.Важно е и кой знак е на куспидата на 2 дом,както и знакът и аспектите към управителя на дома. Моят прогресивен асцендент също се смени скоро от Скорпи в Стрелец.
Юпито е в близнаци (2 дом), а Меркурий в 12 дом -риби.(близнаци на куспида на 2 дом)
Юпитер квадрат с Меркурий и в квадрат със Сатурн също в 12 дом-риби.
Юпитер секстил Луна (12 дом-овен).
Юпитер квадрат с Плутон и Уран в края на 5дом или началото на 6д.
п.п.Часът наистина е приблизителен.
При мен единсвено забелязвам една особена нерешителност след преминаването на прогр. Асц. от лъв в дева. Преди си бях доста самоуверена, което май дразнеше околните.