Здравей Гост

По кой дом е РД?

• 12 Отговора
  • 2441 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
По кой дом е РД?
« -: Октомври 30, 2008, 08:28:31 am »
В хорарна  карта  по кой  дом е РД?Планувам  прекарване на РД в по интимна обстановка , зададох  и съответния  въпрос ,  но се запитах РД по 1 дом  ли е началото или  по11дом желанията,  та кой дом изобщо  трябва да се гледа виждам, че Луната  е  без  курс  , но пък е точно, абсолютно на асцедента, та...много догатки
Въпроса беше " ще успея ли да бъда с ... на този ден,сами" днес в София в 8.18ч е зададен
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Re: По кой дом е РД?
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2008, 08:52:58 am »
Въпроса беше " ще успея ли да бъда с ... на този ден,сами" днес в София в 8.18ч е зададен

Мисля, че въпросът ти за рождения ден е неправилно зададен.
По-скоро в хорара трябва да потърсиш отговор на въпроса дали предстои интимна/любовна среща с г-н Х. Тоест ключовият момент не е "рожден ден", а "среща".
За партита, тържества и празненства не се сещам кой дом отговаря в хорарната астрология. Може би пети? Или, да речем, 3ти + 5ти + 7ми (и евентуално 11ти)?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2008, 09:49:40 am »
Ами да  принципно си  права,  по скоро може би  това е въпроса ми  РД като  повод за среща. Аз  нямаше и да  поствам въпроса  , ако  не беше точния съвпад на Луната с асцедента,  как  по  принцип, независимо от  въпроса  се  тълкува  точно  този съвпад
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2008, 10:12:45 am »
как  по  принцип, независимо от  въпроса  се  тълкува  точно  този съвпад

Ако приемем, че Луната е сигнификатор на кверента, може би означава, че в момента на задаване на въпроса си била силно емоционално ангажирана с него, т.е. искала си да получиш положителен отговор.
Не съм сигурна как да интерпретирам този съвпад...
Наскоро имах подобен хорарен случай.
Обади ми се бившия, трябваше да ми върне едно нещо...
Опитах се тактично да му откажа по телефона, не бях на кеф да се виждаме.... Но той много настояваше. И накрая се съгласих.
Когато направих хорарна карта на обаждането, Луната беше в точен съвпад с АС в хорара и при това в точен съвпад с наталната му Венера в 1 дом  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2008, 10:32:13 am »
И ако  не е  твърде  любопитно от  моя страна имаше ли  среща и  ти доволна ли беше от  нея.Но защо  си мисля, че си  правила елективна карта  на момента на  неговото  позваняване, елективната  карта  нали  се разглежда  по малко   по  различен  начин
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2008, 10:41:18 am »
Направих карта на обаждането. Сещам се, че се случи ден или два след стационарно-директната фаза на Меркурий, дори бях сигурна, че тогава ще се обади...
Не останах много доволна след срещата. То като ти бръкнат отново в раната, едва тръгнала да заздравява, нали се сещаш какво става...

Ако си любопитна, виж за какво става въпрос  :-[
18.10.2008 г.
20 ч 53 мин. гр. Варна

АС и Луна в 1 дом символизират този, който се обажда. Съответно моят сигнификатор е Плутон в 7 дом... то се знае де  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2008, 10:50:57 am »
Но по-интересното е, че картата на обаждането (и срещата, която се случва непосредствено след това) активира двата натални хороскопа - и моя, и неговия.

Транз. Луна и АС в съвпад с неговата Венера (с включени Сатурн и Уран - тау-квадрат);
Транз. Марс в опозиция с неговото Слънце;
Транз. Венера близо до наталната му Луна, малко преди да направи ингрес в Стрелец (в първия градус му е Луната);
Транз. Слънце в опозиция с неговия Плутон.

При мен: транз. Слънце върху Северния лунен възел, транз. директен Меркурий на върха на 11 дом в опозе към Слънцето, транз. Венера в опозе към Юпитер в 7 дом и транз. Марс в квадрат към нат. Сатурн...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2008, 11:42:04 am »
Добре  де в твоята  карта упрл на асц намерен в 5  и аспект  , но  разходящ  не  говори ли, че  човека  просто е търсил  повод да  те  потърси и  не  му е било чак толкова не важно   обаждането, а  предмета е  бил повод  , още  повече  мерка  е в 5 и във  везни  символ  на  двойката / любовта / според мен.и Плутон / т.е. ти / също има аспект  към  слънцето в 5  не знам какво в тази карта  звучи  негативно ако я разглеждаме като елективна не като  хорарна..
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2008, 12:18:26 pm »
Е, ако е търсил повод, щеше да го направи пак.
Може пък да се е връщал от любовна среща, знае ли човек...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Октомври 30, 2008, 04:24:24 pm »
Забавленията,купоните са по 5 дом.Все пак празнуването на РД си е един вид купон.Нали това беше въпроса-да празнувате в интимна обстановка?
 Марс управлява 5 дом и е в 12-уединение.Слънцето,като естествен управител на 5 дом,също е в 12 дом.Това-добре.Има шанс за уединение.Луната на асц. аз го тълкувам като безпокойство от страна на кверента.Тя прави и квадратура с Нептун.Та ми се струва,че в някой момент ще изникне някой познат досадник и ще развали усамотението ви.

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Октомври 30, 2008, 04:28:09 pm »
Аз пак да попитам,защото както вече спомена Lillie,въпросът не е зададен правилно:Човекът има ли вероятност да не дойде изобщо на РД-то? Това влиза ли в питането или питаш само дали ще бъдете двамцата сами,без досадници?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 30, 2008, 04:29:42 pm »
Тя прави и квадратура с Нептун.Та ми се струва,че в някой момент ще изникне някой познат досадник и ще развали усамотението ви.

И да не се прекалява с алкохола  ;D

Шегичка  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Октомври 30, 2008, 05:11:55 pm »
И да не вземат накрая да се скарат и да развалят празника. ;D Луната е в падение,а Нептун управлява 4 дом-края. :P
  Хайде,дано мине всичко прекрасно и да завърши с hapy and!  ;D