Отварям тази специална тема за всички, които често сънуват странни сънища, с уговорката, че под "странни" се разбират необичайни и паранормални събития. Който желае, може да добави своя сън за архива. Би ми било интересно да го прочета. Желаещите да коментират и тълкуват са добре дошли.
Очертава се да пиша сравнително често тук. Има дузина купчини такива сънища, за които не си спомням в момента. Ще вписвам предимно хронологично, но бих добавил и по-стар сън, ако се сетя за такъв.
И така, до момента в отделни теми съм писал за:
Размекваща се маса, потъващи прибори и хуманоидно същество
Общо съзнание
Огромен захарен заяк
Куха свракаОт снощи:
Пътуване до ИбраилТръгнахме с колата от село. Взехме едно комшийско момиче на име Дора. По време на пътя минахме през място с кръгово движение, което обиколихме повече от веднъж. По средата на пътя в един сегмент от този кръг имаше малко трева, през която колата все минаваше и се приплъзваше. В близост стоеше полицай, който недоволстваше от това и се усъмни, че сме пияни. А всъщност виновницата бе Дора,

ето защо се върнахме и я оставихме. Тогава изразих буйно недоволство: "Казах ли ви аз да не я вземаме? Каква глупост!".
След известно смътно пътуване стигнахме до Ибраил. Там на един мост ни чакаше приятелско семейство с още дузина души, дошли на екскурзия.
Странното за Ибраил бе неговата "изкривеност" (не знам как да го опиша по-точно). Представете си картината с хората, само че завъртяна надясно - ето подобна бе гледката. Градът дефакто беше настрани спрямо останалия свят, със странична гравитация, и за да стигнем, трябваше един вид да се покатерим дотам и да се залюлеем към него, докато ни прихване гравитацията му. После се събудих.
Още по-интересното е, че този път след търсене в Интернет за поредното сънувано странно име се оказа, че то наистина съществува - градът Ибраил, за който не съм и чувал, е всъщност днешен
Браила във Влашко, Източна Румъния. Браила се е казвал Ибраил от 1554 г. до края на Руско-турската война.