Здравей Гост

световната финансова криза

• 68 Отговора
  • 12079 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
световната финансова криза
« -: Ноември 01, 2008, 08:14:00 pm »
здравейте!
тази вечер коменирах с една приятелка от скоро/много добра в астрологията/световната финансова криза.любопитна съм,какво е вашето мнение по въпроса за тази криза.кои планети и аспекти са в основата на този срив?ще дойде ли у нас и къде и как ще се отрази?
 :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: световната финансова криза
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2008, 09:09:38 pm »
кои планети и аспекти са в основата на този срив?ще дойде ли у нас и къде и как ще се отрази?

Вече е дошла.
Със или без намеса "отвън" България все е в криза...

А иначе от гледна точка на астрологията отговор трябва да се потърси в мунданните цикли на планетите.
Но доколкото знам, тук никой от нас няма афинитет към мунданните прогнози.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2008, 09:30:09 pm »
Е, аз не съм астролог като вас и затова си ме изключила от сметките.
Ма иначе ако изобщо имам афинитет към нещо, то е само към мунданното, рецепцията Уран-Нептун и Плутон в козирог от 2003 тормозят астролозите.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Ноември 01, 2008, 10:00:33 pm »
Е, аз не съм астролог като вас и затова си ме изключила от сметките.
Ма иначе ако изобщо имам афинитет към нещо, то е само към мунданното, рецепцията Уран-Нептун и Плутон в козирог от 2003 тормозят астролозите.

Сигурно си имала предвид Плутон в Стрелец. Като влезе в Козирог може да има известно нормализиране на положението....

Сатурн влиза във Везни през август 2010 г. и застава в квадрат с Плутон в Козирог и в опозиция на Уран в Овен. Този тао-квадрат ми се струва много смущаващ. Това ще постави началото на още по-голяма криза.

През 2011 навлизането на Нептун (на трон) в Риби е добър знак. Секстилът му с Плутон винаги се е тълкувал от астролозите като положителен аспект в мунданен план.

2010- 2011 ще бъдат много трудни години.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Ноември 01, 2008, 10:20:31 pm »
Като си ровичках из транзитите, тази карта ми се видя много страшна.

*

kaily

• 5145
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2008, 12:18:31 am »

Сигурно си имала предвид Плутон в Стрелец. Като влезе в Козирог може да има известно нормализиране на положението....

Не, имах си предвид баш Плутон в козирог. От 2003-2004 някъде го размятат какво чудо страшилище ще настъпи, като стъпи в козирог. От 2003 Нептун и Уран са в рецепция и астролозите по света са правили конференции по въпроса какво чака земята за тоя период - 2003-2010. И после и акцентът 2008, като Плутон пък стъпи в козирог.
Това сме го коментирали и тук нееднократно преди.

А отделно пък един англичанин акцентира много на Венера, преведох му едни визии още 2004 покрай Венериното затъмнение, което ще се повтори 2012. И той наблегна на 2008.

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2008, 12:22:34 am »
Това съм го превеждала лятото на 2004

По същество 2008-2012 ние ще преминем през нещо подобно, само дето глобалните политически и икономически системи ще са още по-подчертани в резултат на отказа ни да действаме, когато имахме шанс. Ние ще разберем какво представлява нефта и какво водата.

Когато прибавим ФАКТОРА ВЕНЕРА, ускоряващ фактор, свързван с колективното и индивидуално ниво, вероятният резултат е хипервреме. По време на това двойно затъмнение 2008-2012 може да се почувства как спиралата на времето се превръща в засилващ се вихров циклон с приближаването на 2012.

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=ezoterfilosof&Number=1942646807&page=&view=&sb=

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Ноември 02, 2008, 12:44:52 am »
Благодаря Кайли за интересната статия. А ето една статия на Кирил Стойчев за сегашната икономическа криза:

http://www.astrohoroscope.info/kriza.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2008, 11:28:19 am »
Не, имах си предвид баш Плутон в козирог. От 2003-2004 някъде го размятат какво чудо страшилище ще настъпи, като стъпи в козирог.

Да де, затова се учудих, когато Небесна свърза ингреса му в Козирог с нормализиране на ситуацията в глобален мащаб... ако правилно съм я разбрала...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Ноември 02, 2008, 12:38:11 pm »
Не, имах си предвид баш Плутон в козирог. От 2003-2004 някъде го размятат какво чудо страшилище ще настъпи, като стъпи в козирог.

Да де, затова се учудих, когато Небесна свърза ингреса му в Козирог с нормализиране на ситуацията в глобален мащаб... ако правилно съм я разбрала...

Лили, аз не съм опитна в мунданната астрология. Просто предположих. А след това попаднах на статитята на Кирил Стойчев, който обяснява кризата с влиянието на неподвижните звезди и споменава, че Плутон засяга т.нар. "ос на икономическите кризи":

Цитат
Плутон продължава своето бавно движение напред по градусите на зодиака и в началото на 2008 година влиза в зодиакалния знак Козирог, отдалечавайки се на около 2-3 гр. от звездата Елтамин и това дава глътка въздух на икономическите процеси. В средата на 2008г. изглежда, че кризата едва ли не вече е преодоляна. Но .... Плутон от началото на месец април тръгва да се движи ретроградно и започва да се приближава отново към звездата Елтамин. Към средата на месец септември 2008г., той отново е в съвпад с нея с орбис по-малък от 0,30 гр., - време което съответства на тласъка на настоящата криза, даден от банкрута на компанията „Леман Брадърс”.

Харесах статията му. Това е една интересна концепция, при това подплатена с фактология.
« Последна редакция: Ноември 02, 2008, 12:42:31 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2008, 12:52:23 pm »
нашата държава е под знака козирог.нейният управител е сатурн.много труден път има горкичката.транзита на плутон през козирог мисля,че ще бъде причината за смяна на старите механизми на управление.той ще направи на пух и прах всичко онова,което е остаряло и е като злокачественна клетка за обществото.сатурн е онзи,който определя присъдата,плутон я изпълнява.предстоящата квадратура м/у двете тежки планети ще се отрази зле на държавата.
и още нещо...всеки град е под различен знак.няма да забравя колко мои близки приятели загубиха пари в така наречените "пирамиди"във варна.тези пирамиди обаче не стигнаха в софия,в пловдив и др.градове.защо ли? :D
« Последна редакция: Ноември 02, 2008, 12:56:25 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2008, 12:54:02 pm »
И на мен ми хареса статията.Освен изброеното като мунданни фактори ,в последните две кризи (първите 2 карти в статията) прави впечатление и че Юпитер (планетата на благоденствието и ръста/печалбите) се е намирал в знаци в които е слаб-падение в Козирог и заточение в Близнаци.

« Отговор #12 -: Ноември 02, 2008, 01:12:01 pm »
И на мен ми хареса статията.Освен изброеното като мунданни фактори ,в последните две кризи (първите 2 карти в статията) прави впечатление и че Юпитер (планетата на благоденствието и ръста/печалбите) се е намирал в знаци в които е слаб-падение в Козирог и заточение в Близнаци.

Даммм, и по настоящем Юпитер прави тригон към Сатурн. Кой ли пак си напълни джобчето на изправодяк преди да му е изтекъл мандата?  ::) Просто не мога да забравя случая с Енрон.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2008, 01:14:11 pm »
Плутон засяга т.нар. "ос на икономическите кризи":

Оста Елтамин-Бетелгейзе ли има предвид?

Елтамин, или Гама Драконис, е най-ярката звезда в съзвездието Дракон.
Много интересна информация за това съзвездие и ролята му в древността намерих тук:
http://hemantbhardwaj-astrologer.blogspot.com/2008/07/draco-constellation-photo.html
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Ноември 02, 2008, 02:03:00 pm »
МАЛКО ИКОНОМИЧЕСКА ИСТОРИЯ

Крахът на Уолстрийт от 1929 представлява криза на Нюйоркската фондова борса от 24 октомври до 29 октомври 1929 г. Сриването на курсовете на акциите слага начало на Великата депресия, най-голямата икономическа криза на 20 век.
"Черният четвъртък" (24 октомври), "черният понеделник" (28 октомври) и "черният вторник" (29 октомври) са дните през които акциите отчитат най-голям срив.

Великата депресия

Световната икономическа криза, наричана също Великата депресия, е най-тежката криза на световната икономика, започнала през 1929 и продължила през 1930-те години.
Засяга най-тежко Съединените щати, Европа и Британската империя, довеждайки до многобройни фалити на банки и компании, висока безработица и рязък спад на брутния вътрешен продукт, промишленото производство, цените на фондовите борси и практически всички индикатори за икономически растеж. Последствията от кризата са най-тежки в силно индустриализираните градски центрове. Смята се, че кризата започва да отшумява през 1933, но показателите промишлено производство, цени на акциите и световен БВП надхвърлят нивата от 1929 едва след Втората световна война. Световната икономическа криза е най-тежкият траен спад в промишленото производство и производителността за последния век и половина, за който период има редовна икономическа статистика.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Ноември 02, 2008, 02:25:31 pm »
При крахът на Уолт стрийт от 1929 година, Сатурн прави съвпад с Елтамин. Ситуацията на голямата депресия много напомня на сегашната, с някои специфични различия.

Нека първо се спрем на общото:
1. Тежка планета завдижва оста на икономиските кризи.
1. По-късно тежките малефици (които задават фона на глобалните процеси) образуват тао-квадрат в кардиналните знаци.
2. Уран (хаос, неочаквани, революционни реформи, революция) ще направи ингрес с Овен, както е било през 30-те);

Тук намерих интересна интерпретация http://www.astrorevolution.com/index.php?itemid=394

Много ми се иска да потърсим допълнителна информация за  масовото влияние на Уран в Овен.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Ноември 02, 2008, 07:17:19 pm »
За желаещите за изучават световна астрология ето една добра препратка към книга. Двама, от тримата, нейни автори са президенти на Британската астрологична асоциация. Книгата е на руски и е озаглавена " Мировая астрология". В нея се разглеждат основите на мунданната астрология, планетните цикли - особено на тежките планети. Дадени са много примери.

http://www.xsp.ru/astro/pub/outpub.php?id=552&str=0001

Ето и кратка извадка за влиянието на планетите (за тези, които не ползват руски):

Юпитер.

Тенденции към либерализъм, търпимост, доброжелателност и умереност, но едновременно с това и известна морална определеност и религиозно превъзходство. Желанието на господстващите да играят ролята на "Господ Бог" благоприятства патернализма и благосклонността,  "благородните ангажименти". Значителна експанзивност и оптимизъм съпътстват законодателната дейност, а в негативен план - провокира дискусии и спорове между законодателите, раздуване на националната значимост и империализъм. 

Сатурн.

Стремеж към социален порядък, структура, планиране, регулиране, контрол, материална и социална обезпеченост и надежност "за цял живот". Установява и привежда в живота принципите на закон и порядък. Може да бъде много дисциплиниращ, нетърпим, екстремистки. Дава тенденция към изолационизъм, протекционизъм, създаване на "желязна завеса".   

Уран.

Налага принципите на индивидуализъм, независимост, увереност в собствените сили, способства за свободното предприемачество, утвърждава стремежа към автономия, склонността към бунтарство и революции. Клони към дясното крило, но едновременно с това и към "левия фашизъм". Засягайки властта, може да доведе до автократизъм и тоталитаризъм.   

Нептун

Налага универсалистски и утопични тенденции, колективните ценности, обществените, комунистическите идеали, колективист, плуралист, лявото крило. Може да бъде политически нереалистичен, стреми се към "меките" варианти, избягва конфронтациите. Това може да спосособства заобиколната, задкулисна и подривна тактика, методът на "внедряването", на "троянския кон" 

Плутон.

Силата на масите, на принудителния колективен натиск, водещ до унищожение, възстановяване и възраждане. Свързва се с възникването на нациите и с нациите, в състояние на възраждане и преустройство. Свързва се още с фанатизма, с  обезличаването, с колективните идеи и идеали. може да бъде показател за очистване на политическия организъм от стари, дълбококоренящи се проблеми. Бидейки присъщ на лидерите, може да подбужда стремеж към власт и доминиране. 

Тези планети могат да бъдат комбинирани в десетина възможни двойки, в зависимост от приблизителната продължителност на цикъла и теоретическата им сила в качеството им на управители на времето:

NE-PL    492 г.
UR-NE    172 г.
UR-PL    127 г.
SA-UR     45 г.
SA-NE     36 г.
SA-PL      33 г.
JU-SA      20 г.
JU-UR      14 г.
JU-NE      13 г.
JU-PL      12 г.   

В кигата е разгледан и въпроса за йерархията на планетните цикли.
« Последна редакция: Ноември 02, 2008, 07:26:01 pm от Nebesna »

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2008, 09:09:54 pm »
Аз понеже съм много радикално и революционно настроена, пледирам за тотален крах на познатата ни система и краят на света, какъвто го познаваме.
С влизането на Плутон в козирог разправяха, щял да настъпи крахът на световната система. Е, не настъпва ли?
Приватизация, приватизация и пак приватизация...и напоследък айде наобратно национализация и държавна регулация...

А за рецепцията Уран Нептун са се изписали томове от 2003 досега, казваха, че още от 2002 са почнали конгреси на астролозите да предвидят какво очаква земята. И после с тая Венера, де я намесиха, забързването на времето, после 2012 - все предсказания, де почват да се сбъдват.
Всъщност още миналата зима почнах да пищя за Плутон, който се хакнал в козирог, пък ние с дребнотемие се занимаваме.  :'(

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Ноември 02, 2008, 10:44:53 pm »
Аз понеже съм много радикално и революционно настроена, пледирам за тотален крах на познатата ни система и краят на света, какъвто го познаваме.
С влизането на Плутон в козирог разправяха, щял да настъпи крахът на световната система. Е, не настъпва ли?
Приватизация, приватизация и пак приватизация...и напоследък айде наобратно национализация и държавна регулация...

А за рецепцията Уран Нептун са се изписали томове от 2003 досега, казваха, че още от 2002 са почнали конгреси на астролозите да предвидят какво очаква земята. И после с тая Венера, де я намесиха, забързването на времето, после 2012 - все предсказания, де почват да се сбъдват.
Всъщност още миналата зима почнах да пищя за Плутон, който се хакнал в козирог, пък ние с дребнотемие се занимаваме.  :'(

Да, наистина Кайличка! Ти си абсолютно права. Насърчаваше се частния бизнес, стимулираше се свободата на предприемачество, някои хора се самозабравиха...Ето тук трябва държавна регулация. Свободното предприемачество в мунданен план е под управлението на Уран. Свободна конкуреция - добре, ама да си плащат данъците и таксите. С Уран в Риби (под влияние на Нептун) толкова изобретателни станаха в укриването на данъци. Ето тук, според мен трябва да се търси влиянието на взаимната рецепция. Тези дето търсят бърза печалба от спекулативни сделки (Уран в Овен) ще трябва да си плащат данъците и таксите (Плутон в Козирог). Козирог управлява изпълнителната власт. Докато беше в Стрелец , писахме закони и закончета, набълбучихме се с нормативна база, а никой не помисли за укрепване на държавния апарат, който да следи за прилагането и. Продължават съкращенията в държавната администрация. Работя в РИОКОЗ в Дирекция здравен контрол - 12 човека сме на цяла Варна, които извършваме контрол на нехранителните обекти и стоки. Така е и в другите сектори на изпълнителната власт. Дадоха възможност на предприемачите сами да се контролират - вътрешни правила за самоконтрол ги нарекоха - чудесно, ама кой извършва КОНТРОЛ НА САМОКОТРОЛА. Няма инспектори. Говори се за корупция. Всичките грешки и недъзи започнаха да изплуват на повърхността.

А частните предприемачи сега, с Уран в Овен, ще бъдат принудени да играят по-честна игра и да водят лоялна конкуренция (опозиция със Сатурн във Везни). Аз така си представям нещата. Има закон за конкуренцията - ама кой ти го спазва. Имаме добри закони - има ли кой да контролира прилагането им?

Уж щяха да насърчават малкия и среден бизнес - къде са преференциите?
А и негативни стимули трябва да има - да се научат да си плащат данъците. Нито един осъден у нас няма за укриване на данъци.

*

Марая

• 28287
Re:световната финансова криза
« Отговор #19 -: Май 16, 2010, 11:56:35 pm »
Малеее,колко ценна тема и какви неща сме писали през 2008.
кайли,чети....затова е добре всичко да бъде архивирано! :blink: