Здравей Гост

финансово благополучие

• 64 Отговора
  • 14826 Прегледи
*

Nebesna

Re: финансово благополучие
« Отговор #20 -: Ноември 03, 2008, 10:28:26 pm »
А ето хорскопа на първия в света - Бил Гейтс. Данните са от http://www.astrotheme.com/portraits/fFGy66R2CwPX.htm
Изключително интровертен. И въпреки това - най-издигнатата планета е господарката на Асцендента - Луната, което му отрежда световна слава. Същата е в тригон с Уран на Асцендента (компютърни технологии). Съвпадът на Венера със Сатурн в 5-ти дом няма да му позволява да се въвлича в хазартни и рисковани ситуации и сделки. Аспектът, за който говори Марайа - съвпадът между Юпитер и Плутон, който отрежда успех в корпоративния бизнес, в тази карта е във 2-ри дом.

« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 10:32:31 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Ноември 03, 2008, 10:48:47 pm »
И при Опра и при Бил Гейтс забелязвам, че няма нито една планета в земния, практичен и материалистичен тригон. Вторите домове са заети с планети, които не е задължително да са хармонично аспектирани. И при двамата има връзка между 6-ти и 2-ри дом.

При Опра - Юпитер в 6-ти дом показва, че винаги ще има работа за нея, при това много добре платена. Юпитер прави тригони към планети във 2-ри дом и 10-ти дом.

При Бил Гейтс - господарят на 6-ти дом (Юпитер) е във втори дом. Парите ще идват от работа и служене в полза на другите, от което самият той ще печели добре. Съвпадът на Юпитер с Плутон му дава усет към колективното подсъзнание и силата да използва дарбите си със замах. Това е аспектът на крупния бизнес. (Тригоните и секстилите също дават бизнес способности, но в по-малка степен изразени, в сравнение със съвпада).

И при двамата 5-ти дом е под влиянието на някакъв аспект между Венера и Сатурн, който им дава умереност и предпазва от разсипничество.

При Опра (Телец на върха на 5-ти дом), Венера е в квадрат със Сатурн.
При Бил Гейтс - Венера в съвпад със Сатурн в 5-ти дом.

« Отговор #22 -: Ноември 03, 2008, 11:45:58 pm »
Maйка ми има тригон м/у Юпитер и Плутон , като Плутон е във 2 дом ( и Сатурн е там), а нали уж Плутон е свързан с големите финанси, ама ядец. :) :)
Направи наистина добра кариера, но не е подкрепена финансово.
Моята има точен съвпад на Юпитер и Уран на МС - нещо, на което винаги съм се дивяла. Наистина- възхищавам се на умението й да се справя с всяко предизвикателство, дори с цената на много мъки (на 45 години си смени професията и постигна в новата сфера повече, отколкото други хора за цял живот). Но все пак от финансова гледна точка не е процъфтяла...
Прави ми впечатление, че и Парис и Опра има АС Стрецел и добре поставен Юпитер. А на Бил Гейтс Юпитер е във 2 дом и в аспект със Сатурн в 5 (макар и напрегнат). Значи той е трябвало да рискува (квадратура) с едно ново и несигурно начинание (5 дом), чрез което все пак е станал истински богат.

*

Skarlet

« Отговор #23 -: Ноември 04, 2008, 09:22:56 am »
най-издигнатата планета е господарката на Асцендента - Луната, което му отрежда световна слава.

Небеснааа,по тази логика и аз трябва да съм световно известна.Господаря на асц.-Венера, е точно на МЦ в 10 дом,заедно с Уран в интерсептирания Лъв в 10 дом.Венера прави тригон с Луната,която е управител на МЦ. ;D Уууф,златни ти устенца! Аз,че бях известна в моето професионално общество,бях,ама-световно известна.....няма да се учудя и това някога да ми спретне тая Спика на асцендента.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2008, 07:18:33 pm »
най-издигнатата планета е господарката на Асцендента - Луната, което му отрежда световна слава.

Небеснааа,по тази логика и аз трябва да съм световно известна.Господаря на асц.-Венера, е точно на МЦ в 10 дом,заедно с Уран в интерсептирания Лъв в 10 дом.Венера прави тригон с Луната,която е управител на МЦ. ;D Уууф,златни ти устенца! Аз,че бях известна в моето професионално общество,бях,ама-световно известна.....няма да се учудя и това някога да ми спретне тая Спика на асцендента.  ;D
и бъди убедена,че като нищо може да се случи.и въобще не е толкова смешно.венера в ригон с луна :)венера управител    на асц в съвпад с мс.и уран!при това точно когато най-малко го очакваш.уран в лъв въобще не е зле.огън момиче-дерзай! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #25 -: Ноември 04, 2008, 08:06:45 pm »
и бъди убедена,че като нищо може да се случи.и въобще не е толкова смешно.венера в ригон с луна :)венера управител    на асц в съвпад с мс.и уран!при това точно когато най-малко го очакваш.уран в лъв въобще не е зле.огън момиче-дерзай! :)

Да ти кажа,никога не съм спирала да вярвам-вярвам в любовта,в доброто,в силата на мисълта,в себе си.Мисля,че беше крайно време вече нещо добро да ми се случи след година и половина мъка.Така си го нахаках сама,че затънах до уши.Но пуста Луна в Овен,мирно стои ли? И тая астрология-като наркотик е за мен.Сигурно е и от Урана в 10 дом,но и той е участник в голям огнен тригон с Юпитер и с по-широк орбис с Луната.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Ноември 04, 2008, 09:01:45 pm »

Да ти кажа,никога не съм спирала да вярвам-вярвам в любовта,в доброто,в силата на мисълта,в себе си.Мисля,че беше крайно време вече нещо добро да ми се случи след година и половина мъка.Така си го нахаках сама,че затънах до уши.Но пуста Луна в Овен,мирно стои ли? И тая астрология-като наркотик е за мен.Сигурно е и от Урана в 10 дом,но и той е участник в голям огнен тригон с Юпитер и с по-широк орбис с Луната.

Скарлет, ти имаш всички качества да бъдеш известна. Ако беше родена и в Америка, с този хороскоп досега да си станала световно известна.

« Отговор #27 -: Ноември 04, 2008, 09:16:02 pm »
Скарлет, ти имаш всички качества да бъдеш известна. Ако беше родена и в Америка, с този хороскоп досега да си станала световно известна.
Да, ето това е много важен момент в астрологията - защо хороскопът не проработва точно това, след като го показва? А Скарлет май се е намерила професионалното призвание?! :-[ Тя си знае. Може би идва наистина от попрището, което си е избрал човек. Просто там си има своите ограничения.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #28 -: Ноември 04, 2008, 09:20:21 pm »
Ууууха,нещо обаче не ме влече Америка.Имам там роднини.Ако исках,досега да съм заминала.Но,както казват хората-никога не казвай "никога",човек не знае кога и как ще се обърне живота и с кого ще го срещне.
 И най-важното,Небесна,всеки има качества да стане известен,но както се казва-трябва да е драснато на небето.
« Последна редакция: Ноември 09, 2008, 07:33:11 am от Skarlet »

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Ноември 04, 2008, 09:25:36 pm »
А Скарлет май се е намерила професионалното призвание?! :-[ Тя си знае. Може би идва наистина от попрището, което си е избрал човек.
 Просто там си има своите ограничения.
Това,последното изречение не го разбрах.А,иначе,мисля че всеки си е намерил професионалното поприще.Работата наистина ми е призвание-СЛВ в Дева и ЮЛВ в Риби.Требе да сме в служба на хората,а грижовните планети в Рак си вършат другата работа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Ноември 07, 2008, 11:34:17 am »

скарлета,да си видяла астролог без аспектиран уран?в 10-дом и на мс,ехееее.още повече си перфектна на хорара.уран тригон юпитер-внезапния шанс и късмет по 10-дом.пожелавам ти много успех! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #31 -: Ноември 07, 2008, 02:43:39 pm »
Скарлета,да си видяла астролог без аспектиран уран?в 10-дом и на мс,ехееее.още повече си перфектна на хорара.уран тригон юпитер-внезапния шанс и късмет по 10-дом.пожелавам ти много успех! :)
  Разбира се,че не съм видяла астролог без аспект към Уран.Благодаря ти за топлите думи,но изобщо не съм перфектна,имам още много да уча.Та,аз съм само на невероятните 48!Ехеее,къде ми пее петела!Още съм крехко агнешко,в астрологията,де.  ;D Той Уран не е точно на МЦ,а Венерката е там-в Рак,а също и Слънцето и Меркурий,но откъм 9 дом.Да сме живи издрави,квот доди! И на бой носим,и на майтап,и всичко можем да носим,яка ни е гърбинката.Бивша гребкиня съм. ;D
« Последна редакция: Ноември 09, 2008, 07:34:29 am от Skarlet »

*

Инти

• 2068
« Отговор #32 -: Ноември 09, 2008, 12:18:30 am »
При Опра много добре е проработил тригона между Юпитер и Меркурий ( екзалтация във Водолей), като двете светила същевременно образуват тригон към МЦ,шести дом е в знак Близнаци,и макар Юпитер да е в заточение, тук може да се говори за много силна социална изява. Нейната професия е телевизионен водещ (Меркурий/Близнаци), имаме и налице Уран в точен куинконс към Меркурий + силната обществена изява застъпена от Слънце в съвпад с Венера в казини. Плутон и Сатурн са на трон по дом, а Плутон е също и в екзалтация.

Колкото до аспектите Плутон/Юпитер мога да кажа, че при всички случаи работи, тази година в солара си имам точен съвпад на Плутон и Юпитер в шести дом,и финанството ми състояние се подобри значително за кратък период, освен това наталния ми Юпитер в Скорпион/шести дом по натал ми е в съвпад с Луната в Скорпион. Като добавка транзитен Плутон, ми направи четири пъти съвпад с Венера, и последно получих солидна сума пари на изключително точен аспект 0.24 гр.Не съм станала милионерка, обаче тази година за майтап реших да пусна един фиш на еврофутбол за мач от световното, и взех че познах едно към едно, първото полувреме и завършека на мача,много се учудих на прецизното ми познаване, защото познах точно колко гола ще се вкарат и в кое полувреме.

*

Skarlet

« Отговор #33 -: Ноември 09, 2008, 07:38:08 am »
Като добавка транзитен Плутон, ми направи четири пъти съвпад с Венера, и последно получих солидна сума пари на изключително точен аспект 0.24 гр.Не съм станала милионерка, обаче тази година за майтап реших да пусна един фиш на еврофутбол за мач от световното, и взех че познах едно към едно, първото полувреме и завършека на мача,много се учудих на прецизното ми познаване, защото познах точно колко гола ще се вкарат и в кое полувреме.
Yes,браво!Много се радвам за теб.Дай Боже все така да ти върви,пък и на другите.  ;D

*

Jeni

« Отговор #34 -: Ноември 09, 2008, 08:35:21 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:33:10 pm от Jeni »

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Ноември 09, 2008, 11:16:00 pm »
Много правилно си прозряла, Jeni ! Сатурн - "строгият учител" ни дава да разберем и неговите уроци са много ясни и очевидни. Ние като че усещаме и знаем какво трябва да правим. Моят сега е в края на 6-ти дом и коренно промених отношението си към работата, здравето и храненето. Предстои да влезе в моя 7-ми дом и отсега мисля как да подновя бивши партньорства с хора, за които съм се убедила, че на тях може да се разчита. Хора на които съм имала доверие, но по една или друга причина сме се отдалечили един от друг (просто така ни се е стекъл живота). Вече правя преоценка на всичките си партньорства, преценявам кои от тях са били наистина сериозни.

*

Jeni

« Отговор #36 -: Ноември 11, 2008, 12:17:37 pm »
;
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:27:09 pm от Jeni »

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Ноември 11, 2008, 11:09:09 pm »
Накратко, малко теория за начинаещите, които са запалени да изучават астрология:

Като основа за оценка на финансовите дела на човека служи неговата натална карта. В нея се разглеждат, на първо място домовете и планетите, отговарящи за материалното благополучие и парите на родения.

Такива домове, управляващи финансовото положение се явяват 2-ри и 8-ми дом. Втори отговаря на доходите от собствени усилия (2-ри от 1-ви), а осми отговаря за доходите, придобити от усилията на други хора (партньорите), получени в наследство или взети на заем.

В домът, в който се намира господарят на 2-ри дом в наталната карта ще бъде основният източник на материални придобивки. Планетите, които се намират във 2-ри дом ще носят придобивки от сферите на домовете, които управляват. Ако вземем даден дом като изходен, то следващият след него също отговаря за паричните доходи, получени от дейностите в изходния дом. Това тълкувание има важно значение при разглеждането на транзитите. Последното се отнася особено до текущото движение на господаря на 2-ри дом.

1   дом - парите идват от спонсорство, меценатство, благотворителни кампании, от държавния бюджет и от социални помощи (2-ри от 12 дом)
2   дом - парите идват, благодарение на собствените усилия, от физически труд и физическите дадености -манекени, фотомодели и др.(2-ри от 1 дом)
3 дом-  парите идват от финансови операции, мода, дизайн, градинарство и др. подобни (2-ри от 2 дом)
4 дом – парите идват от братя и сестри, от пътувания, преподаване, реклама (2-ри от 3 дом ).
5 дом – това е доход от недвижимо имущество, земи или от родителите (2-ри от 4 дом).
6 дом – парите идват, благодарение на творческа дейност, хазартни игри, спекулации, театър, или с помощта на децата) (2-ри от 5-ти).
7 дом – парите идват от сферата на услугите, общественото хранене, от дела, свързани със здравето и от наемните работници. (2-ри от 6 дом).
8 дом – това са парите на бизнес и брачния партньор, от съвместни усилия, от конкуренти и съдебни дела. (2-ри от 7 дом).
9 дом - парите идват от наследства, банки, застраховки, от сексуалния партньор.
10 дом – това са парите от издателска дейност, от внос/износ на стоки, от преподаване в университет, от задграничните партньорства, от сватовете (2-ри от 9 дом).
11 дом – показва доходите от кариера и от административна дейност (2-ри от 10 дом).
12 дом – показва парите, получени от приятели, организации и от общественополезна дейност – сдружения, фондации (11 дом).

Знакът на куспидата на дома говори за характера и стила на човека при заработването на пари  и за начина, по който човек се разпорежда с парите си.

ОВЕН на куспидата на финансов дом дава силен стремеж към придобиването на пари, в резулат на конкуренция с другите, желание за бърза печалба, готовност за поемане на риск и склонност към импулсивни разходи и инвестици.

ТЕЛЕЦ на куспидата на финансов дом показва човек, който обича парите като средство за получаване на удоволствие и на чувствени радости. Той ще цени парите, заради материалните блага, които може да си осигури, чрез тях. Парите се харчат за красиви подаръци за други хора, за конфорт и удобства.

БЛИЗНАЦИ дават много мисли, идеи и разговори за пари, които са средство за обмен. Като имущество се възприемат преди всичко идеите, контактите и знанията, а не самите пачки. Усещането за богатство дава голямата библиотека, новият компютър, новият телефон.

РАК на куспидата на финансов дом показва човек, който обича парите като средство за емоционална обезпеченост и безопасност. Самоотвержено защитава своите доходи, както майка защитава детето си. Колкото по-уязвим е емоционално човек, толкова повече се стреми да си осигури към финансова стабилност.

ЛЪВ на куспидата на финансов дом показва човек, за който парите и неговото собствено его са неразривно свързани. Парите се възприемат като източник на „жизнена енергия”. Няма пари - няма живот. Колкото повече ги има човек, толкова по-значим и самоуверен се чувства. Често демонстрира своето финансово благополучие, за да привлече вниманието към себе си.

ДЕВА показва човек, който се отнася към парите практично, логично и материалистично.  Много внимание се отделя на разпределянето им, както и на воденето на счетоводството. Разходите се контролират прилежно и акуратно. Влагат се приоритетно в здраве, храна, хигиена, облекло.

ВЕЗНИ показва човек, за когото парите са необходимо условие за добро положение в обществото. Собствеността свидетелства за личния вкус и обществения статус. Финансовата мотивация на родения се определя от социалния кръг на човека и от стремежа към равноправно партньорство. 

СКОРПИОН показва човек, който свърза парите с властта и сексапила. Колкото са повече, толкова по-голям е контролът над средата и над противоположния пол. Такива хора са потайни в своите финансови дела.

СТРЕЛЕЦ на куспидата на финансов дом се отнася към парите философски, понякога пренебрежително и излишно оптимистично. Той лесно ги харчи, надявайки се, че ще му провърви отново в бъдеще. Обикновено е късметлия.

КОЗИРОГ на куспидата на финансв дом дава човек, за когото парите служат за постигането на някаква важна цел в живота. По въпросите за печеленето и харченето им, той е консервативен, крайно предпазлив, пестелив и понякога стиснат.

ВОДОЛЕЙ дава човек, уверен, че има неща по-важни от парите. Материалното му положение може да се мени непредсказуемо. Парите се харчат преди всичко за поддръжка на прогресивни концепции и организации, за хуманитарни мисии, нови технологии, изобретения или за помощ на приятел, който е попаднал в беда. 

РИБИ на върха на паричен дом показват човек, който има нереалистично  и ексцентрично отношение към парите. Може да похарчи парите си, за да нахрани гладните, за подпомагане на бездомните и онеправданите или за музика, изкуство, театър.

Характеристиката на родения се усложнява от положението на управителя на финансовия дом и неговите аспекти. Планетите във финансовите домове прибавят допълнителни характеристики.

В макрикономическата астрология важно значение имат мунданните цикли, в това число съединението на Юпитер с другите бавни планети ( в частност циклите на малката и голямата мутация)
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 11:21:01 pm от Nebesna »

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Декември 01, 2008, 03:10:30 am »
небесна,просто всички следва да благодарят.не си пестиш знанията,а и не си ревнива.даваш.просто истински астролог.на всичкото отгоре и познаваш.искам да те питам,куспидите на 2-ри,5-ти и 8-ми към планетите,както и транзитите вземаш ли под внимание?предстои ми транзит на плутон в/у куспидата на 2-ри натален дом.през август СЛВ,ще транзитира наталната венера,която се намира във2-ри натален,управлява 5-ти и 11-ти натални.какво може да се очаква от тези транзити.ти имаш и личните ми данни... :) ::) :-* :-* :-*

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Декември 01, 2008, 07:34:03 pm »
Здравей, Марая! Липсваше ни! Къде изчезна? Толкова дълго време те нямаше?
Благодаря за суперлативите, не ме засрамвай, де! Старая се...И се радвам, когато имам добри попадения.

Някои хора по рождение нямат натални планети във 2-ри дом, което не означава, че нямат доходи, нали така? Относно изброените по-горе домове и интерпретацията им, водеща е наталната карта и положението на господаря на 2-ри дом, както и неговите аспекти. (даже и да няма натални планети във 2-ри дом).  Всичко това показва потенциални източници на доходи. Аз гледам още Венера и Юпитер. Винаги са свързани с някакви придобивки или подаръци, независимо в кой дом се намират (по натал, транзит или прогресия). Даже и прогресивната Венера дава подобни резултати. Например при мен наскоро прогр. Венера навлезе във 2-ри натален и вече започнах да усещам нейното влияние под формата на дребни радости, придобивки и подаръци, основно за дома (прави секстил с натален Меркурий - господарят на 4-ти). Меркурий ми управлява и 7-ми дом (2-ри от 6-ти), така че усещам и подкрепата на други хора (помощници) и материално благополучие, в резултат на съвместната ни работа.

Когато някоя от щастливите планети (Юпитер или Венера) навлезе в даден дом, тя активира дома и.....очаквай придобивки. Стига да няма твърде стресиращи аспекти, щото става......."откъдето дошло, там и отишло".

Аз мисля, че Плутон в твоя 2-ри дом ще предизвика трансформация на основните ти ресурси. Но това да не те притеснява. Плутон не сключва неблагоприятни аспекти с твои натални планети.  Тъй като управлява 12-ти, Плутон ще те накара да изоставиш някои остарели ценностни модели и да потърсиш нови, по-ефективни методи за консолидиране на ресурсите ...и за печелене на пари. Ти ще ги намериш, сигурна съм, още повече и прогресивната Луна догодина прави ингрес във 2-ри натален дом, а и прогресивният Асц. е там. С Плутон тук, може да направиш някаква инвестиция в големи мащаби. Прогресивното ти Слънце е в съвпад с натална Венера във 2-ри дом (Венера управлява 6-ти). Това е една от благоприятните позиции за частен бизнес, за някои който печели от сделки. Но Венера управлява и 11-ти дом (2-ри от 10-ти). Пари могат да дойдат и от висок обществен пост.

Прогресивният Меркурий прави съвпад с натален Марс отново във 2-ри дом. Марс управлява 5-ти дом (който е 2-ри от 4-ти). Може да печелиш от земя или недвижимо имущество (рента, наеми).

Всички планети във 2-ия ти дом са благоприятно аспектирани. А съвпадът на СЛВ с наталната ти Венера би могъл да ти донесе много социални контакти с подходящите хора, които да оценят твоите венериански качества. Или казано иначе, твоите социални качества, ще се окажат в унисон с текущите социални нагласи. Очаквай обществена подкрепа.

Едно малко отклонение от финансовите въпроси:
Венера ти управлява 11-ти дом (това е домът на Парламента).
Мило, ти ако станеш депутат, няма да можем с теб да си говорим. Мале-е-е, мале!
Да не си им отказала? Щото, ако си, върни се и им кажи: "Аз не разбрах, какво точно ми предлагате!"  :)
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 07:46:59 pm от Nebesna »