Здравей Гост

Транзитиращ Плутон в съвпад с натална Луна

• 27 Отговора
  • 8478 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Транзитиращ Плутон в съвпад с натална Луна
« Отговор #20 -: Ноември 06, 2008, 10:06:13 am »
Не е така.
Вземат се наталните данни.
Часът на раждане и корекцията GMT остават същите.
Въвеждаш координатите на новото място, но без да променяш корекцията за часови пояс и време.
Впрочем в astro.com това се прави автоматично. Избираш "reference place" и се релокираш където си поискаш.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Ноември 06, 2008, 10:08:40 am »
Ами аз така направих и там автоматично ми промени часа на раждане. Давам пример - аз съм родена в 11.12 сутринта, на картата за релокация, когато въведох новото място излиза, че съм родена в 4.12 през ноща ззаради 7 часовата разлика между градовете. Ето и тук така пише:
http://209.85.135.104/search?q=cache:QVr9yR-Eo7EJ:astrology.horoscope.com/horoscopes/advanced-astrological-topics.html+time+zone+in+relocation+horoscope&hl=bg&ct=clnk&cd=5&gl=bg
Всъщност май говори мза различни неща - за изготвяне на карта за релокация в астро.ком само се сменя мястото (града, държавата), защото то автоматично отчита разликата в часовете.
За разглеждане на транзити, personal portait, partner и тн обаче и за да се види как те ще се повлияят на новото място следва да се промени часа на раждане отчитайки часовата разлика. 
« Последна редакция: Ноември 06, 2008, 10:23:30 am от Lilith_Angel »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Ноември 06, 2008, 10:23:01 am »
Хм, интересно.
Досега се е процедирало по този начин, т.е. само с промяна на координатите на мястото. Може би програмата автоматично преизчислява локалното време?
Обаче ако искаш да си релокираш картата ръчно, въвеждаш в програмата само координатите на новото място, без да коригираш часа и часовата зона. Картата се пресмята автоматично и се получава същото като в астро.кома.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Ноември 06, 2008, 10:25:40 am »
Хм, интересно.
Досега се е процедирало по този начин, т.е. само с промяна на координатите на мястото. Може би програмата автоматично преизчислява локалното време?
Точно така, програмата сама отчита разликата в часовете. Защото ако запазя часа си на раждане на 11.12 и за новото място - асцендента не ми се променя(остава си Везни), както и МС, а в картата за релокация (където е отчетена разликата в часовете) Асцендента ми ства Рак и се променят домовете.
 :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Ноември 06, 2008, 10:26:00 am »
Ето тук
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1456.0.html
има публикувана тема за Релокация и Астрокартография.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Ноември 06, 2008, 10:27:05 am »
Много благодаря за статията, отивам да чета.  :-*

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 06, 2008, 10:37:16 am »
Току-що си направих релокация в астро.кома.
Всъщност, ако правилно разбирам, програмата автоматично пресмята часа на раждане според новото място.
Програмата Zet го смята по същия начин при въвеждане на рождения час, корекцията за време, която важи за мястото на раждане, и след това - координатите на новото място. Тоест часът и корекцията GMT не се променят ръчно при въвеждане на данните в програмата. Ако, да речем, някой роден в Москва, където корекцията GMT е 3 часа, се премества в Кьолн, в програмата въвеждаш само новите координати без да сменяш часа и GMT-то. Досега не съм забелязала да има разлика с това, което изчислява астро.кома.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Ноември 06, 2008, 10:42:41 am »
Току-що си направих релокация в астро.кома.
Всъщност, ако правилно разбирам, програмата автоматично пресмята часа на раждане според новото място.
Програмата Zet го смята по същия начин при въвеждане на рождения час, корекцията за време, която важи за мястото на раждане, и след това - координатите на новото място. Тоест часът и корекцията GMT не се променят ръчно при въвеждане на данните в програмата. Ако, да речем, някой роден в Москва, където корекцията GMT е 3 часа, се премества в Кьолн, в програмата въвеждаш само новите координати без да сменяш часа и GMT-то. Досега не съм забелязала да има разлика с това, което изчислява астро.кома.

Точно така, програмата сама смята разликата в часовете и внася съответните промени. Ако например искаш да видиш синастрията на новото място обаче ( в астро.ком) трябва да сложиш новото място, сам да сметнеш разликата в часовете и да сложиш не времето в което си роден в БГ, а на новото място, същото важи и за данните на партньора и за всички останали карти.  :)