Здравей Гост

Транзитиращ Плутон в съвпад с натална Луна

• 27 Отговора
  • 8477 Прегледи
И така, от февруари 2009 ми предстои това изживяване. :'( Изчетох много неща и освен, че изпаднах в тотален ужас да не се случи нещо ужасно на майка ми и да се разведем с мъжа ми друго не ми стана ясно. Някой ще ми помогне ли със съвет или разчитане на този транзит? Слагам си и картата за транзита за да видите домовете и т.н. Предварително благодаря. 
 :-[

*

Kali

• **
  • 1411
Re: Транзитиращ Плутон в съвпад с натална Луна
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 02:10:55 pm »
Може и да родиш дете или поне много силно да го искаш. Трудно се определя как точно ще се прояви транзита. Възможните варианти са много, като има както отрицателни, така и положителни.

Имате ли деца?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 02:12:18 pm »
Не, все още нямаме. И мисля по въпроса, но се налага да го отложим за след около 3 години ...
Кали, какви според теб са другите възможни развития?
И благодаря за отговора. :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 02:16:32 pm от Lilith_Angel »

*

mamma_mia

« Отговор #3 -: Ноември 03, 2008, 03:44:49 pm »
Здравей и от мен,
мен пък 2 градуса ме делят от точен съвпад на прогресивна луна върху натален плутон в 3 дом.
Аз имам същите опасения като твойте..... :( :( :(

*

unicorn

« Отговор #4 -: Ноември 03, 2008, 05:06:26 pm »
Аз пък имам натален съвпад на Плутон и Луна при това в Скорпион, никога не съм имала проблеми с майка си, нито с емоционално-менталното си здраве, обичам си го този съвпад, така че, спокойно.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Ноември 03, 2008, 06:40:42 pm »
Не, все още нямаме. И мисля по въпроса, но се налага да го отложим за след около 3 години ...

Ако не искате дете сега, пазете се. Моя приятелка има абсолютно същата позиция на Луната като теб. Когато Плутон и Юпитер влязоха в Козирог в началото на годината, тя забременя, но щом Плутон тръгна ретроградно и се върна в Стрелец - тя абортира. Бебето умря в нея и дълго време след това беше в депресия. Плутон ще се мотае върху Луната ти доста дълго време, но поне няма да се връща повече в Стрелец.  Дава още гинекологични заболявания и операции на половите органи или проблематична бременност. Не ти го казвам, за да те плаша, а като предупреждение.

Моята сестра има по рождение Луна в съвпад с Плутон (и Лилит). Като девойка беше оперираната от киста на яйчника- извадиха и единия яйчник и половината от другия, и едната тръба. След 2 години и половина и се роди чудесно момиченце.
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 11:08:29 pm от Nebesna »

« Отговор #6 -: Ноември 03, 2008, 11:37:21 pm »
На мен също ми предстои такъв съвпад в 9 дом, но едва през 2014 година. Дотогава има обаче мнооого вода да изтече и не ми се иска отсега да му мисля.
Тогава също така Юпитер ще ми транзитира в 5 дом, а Сатурн в 7. Представям си следната картинка: по това време да съм щастливо омъжена с деца, и да взема случайно да си хвана любовник (вероятно чужденец - Юпитер ми управлява 9 дом), от когото да взема да забременея... Това, естествено, би се оказало много сериозен проблем за брака ми...
Този е само един от вариантите на предполагаемите събития  ;)

На баща ми пък Плутон предстои да му кацне върху наталната Луна в 4 дом през зимата на 2009. Дали няма да стане нещо с баща му, който е на преклонна възраст? Или майка ми накрая да подивее и да го напусне? Или и двете? Уран му е на ДС, Сатурн на АС - явно не му е лесно. Той сега ненадейно реши да напусне работа и се опитва да работи сам, ама като го гледам труден период му предстои...

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Ноември 04, 2008, 12:00:18 am »

На баща ми пък Плутон предстои да му кацне върху наталната Луна в 4 дом през зимата на 2009. Дали няма да стане нещо с баща му, който е на преклонна възраст? Или майка ми накрая да подивее и да го напусне? Или и двете? Уран му е на ДС, Сатурн на АС - явно не му е лесно. Той сега ненадейно реши да напусне работа и се опитва да работи сам, ама като го гледам труден период му предстои...

По четвърти дом са основите на съществуването. Плутон може да разруши основите и да ги изгради отново. Виж наталната Луна в картата му кой дом управлява, за да разбереш в коя житейска сфера ще се проектират последствията.
« Последна редакция: Ноември 04, 2008, 12:06:05 am от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Ноември 04, 2008, 12:05:38 am »

Тогава също така Юпитер ще ми транзитира в 5 дом, а Сатурн в 7. Представям си следната картинка: по това време да съм щастливо омъжена с деца, и да взема случайно да си хвана любовник (вероятно чужденец - Юпитер ми управлява 9 дом), от когото да взема да забременея... Това, естествено, би се оказало много сериозен проблем за брака ми...
Този е само един от вариантите на предполагаемите събития  ;)

Обикновено транзитен Юпитер в 7-ми дом дава разводи, не Сатурн. Сатурн води до укрепване на съществуващото положение и обикновено гради. Сатурн е консервативен. Аз се разведох, когато Юпитер транзитираше в моя 7-ми дом. Разбира се имаше и други показатели. Много хора с рожден Юпитер в 7-ми дом имат повече от един брак. Там, където е Юпитер в картата дава изобилие и нерядко - прекаляване.

« Отговор #9 -: Ноември 04, 2008, 07:07:12 am »

По четвърти дом са основите на съществуването. Плутон може да разруши основите и да ги изгради отново. Виж наталната Луна в картата му кой дом управлява, за да разбереш в коя житейска сфера ще се проектират последствията.
11. По натал и Плутон му е там, макар в Лъв. Ама като го гледам в момента (и по принцип) хич го няма с големите групи хора. То ще си покаже.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #10 -: Ноември 04, 2008, 08:58:42 am »

Трудно е да се прогнозира какво ще се случи, а и ти сякаш не прохождаш в астрологията, основните правила са ти ясни. В астрокома можеш да прочетеш Short Report Forecast.

Също исках да ти кажа, че когато Плутон направи опозиция с моята нат. Луна, майка ми не се разболя тежко, не се разведох, на забременях, нито абортирах, нямах никакви гинекологични проблеми. Обикновено не ни се случва това, от което се страхуваме, та явно е излишно да се страхуваме, това си е чиста загуба на време и сили. Или ако ще го правим, трябва да измислим списък с всички възможни страховити  ситуации, така че като ще се случва нещо да остане само хубавото  ;D, шегичка.

За бременност има достатъчно показатели, но както вероятно знаеш, това нищо не гарантира.  Транзитният Юпитер и прогресивна Луна ще пресекат купсидата му, тр. Нептун, Хирон и Северен възел са в него.

Малка е вероятността да има събитие при първия точен съвпад, самият транзит продължава няколко години.

А при вас каква е причината за тези 3 години?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #11 -: Ноември 04, 2008, 11:59:39 am »

Трудно е да се прогнозира какво ще се случи, а и ти сякаш не прохождаш в астрологията, основните правила са ти ясни. В астрокома можеш да прочетеш Short Report Forecast.

Също исках да ти кажа, че когато Плутон направи опозиция с моята нат. Луна, майка ми не се разболя тежко, не се разведох, на забременях, нито абортирах, нямах никакви гинекологични проблеми. Обикновено не ни се случва това, от което се страхуваме, та явно е излишно да се страхуваме, това си е чиста загуба на време и сили. Или ако ще го правим, трябва да измислим списък с всички възможни страховити  ситуации, така че като ще се случва нещо да остане само хубавото  ;D, шегичка.

За бременност има достатъчно показатели, но както вероятно знаеш, това нищо не гарантира.  Транзитният Юпитер и прогресивна Луна ще пресекат купсидата му, тр. Нептун, Хирон и Северен възел са в него.

Малка е вероятността да има събитие при първия точен съвпад, самият транзит продължава няколко години.

А при вас каква е причината за тези 3 години?
При нас причината е чисто професионална - предстои ни преместване в друга държава за 3 години, свързано с  моята професия. Това е изключително важен момент за мен към който съм се стремила дълго и упорито и за който минах през какви ли не препятствия. А бременността не може да се съчетае с това 3 годишно "пътуване". Иначе и мие време и го искам и....но трябва да изчакам.
Иначе, балгодаря ти за добрите думи, дано не донесе трагедии, че едвам преживях Сатурновия транзит през Лъв и точно се посъвзех...А и Кали,  при теб Плутон е бил в опозиция на Луната, а при мен в съвпад т.е. още по-силно ще ме тресе...
Обаче какво ще кажете за следната комбинация, която също се явява при мен, доста гадна...:

Имам прогр Марс в рак квадрат Плутон в 1ви дом
Прогр Марс ми  "trine"-ва 2рия дом Уран
Прогр Марс мие в quincunx към Нептун в 3ти дом
И като удвоя това с Плутона и Луната.....  :-X :'(

Само да отбележа, че в Астро.лом ми интерпретира този транзит освен като промяна в отношенията с близък човек и като промяна на местопребиваването, което се връзва с 3 - годишното ни "изгнание" - дано да се прояви този аспект, а не лошият... ::)

« Последна редакция: Ноември 04, 2008, 12:28:20 pm от Lilith_Angel »

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Ноември 04, 2008, 09:11:06 pm »
Lilith_Angel, нали знаеш, че като се преместиш в друга държава и домовете се променят. Ще трябва да си нагодиш рождената карта с географската ширина и дължина на мястото, където ти предстои да заминеш. И едва тогава да си правиш прогнозите.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Ноември 04, 2008, 09:15:43 pm »

11. По натал и Плутон му е там, макар в Лъв. Ама като го гледам в момента (и по принцип) хич го няма с големите групи хора. То ще си покаже.

Единадесети дом показва още как човек ще си прекарва свободното време, приятели, единомишленици, хобитата, свободните занимания. Показва още обстоятелствата, които са извън нашия контрол, големите проекти, плановете, мечтите за бъдещето. Може да няма свободно време човека - време за себе си. Единадесети дом показва още парите, получени от кариерата - той е 2-ри от 10-ти.

*

mamma_mia

« Отговор #14 -: Ноември 04, 2008, 10:01:09 pm »
Лоша работа :(Аз със Сатурн в 11ти...

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Ноември 04, 2008, 10:06:50 pm »
Единадесети дом показва още как човек ще си прекарва свободното време, приятели, единомишленици, хобитата, свободните занимания. Показва още обстоятелствата, които са извън нашия контрол, големите проекти, плановете, мечтите за бъдещето. Може да няма свободно време човека - време за себе си. Единадесети дом показва още парите, получени от кариерата - той е 2-ри от 10-ти.
Не знам за свободно време,ама няма и свободен избор. И не само Сатурн в 11-ти , а и Плутон там не е от най-добрите места.Няма бягане.Това е. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Ноември 05, 2008, 10:27:11 am »
Lilith_Angel, нали знаеш, че като се преместиш в друга държава и домовете се променят. Ще трябва да си нагодиш рождената карта с географската ширина и дължина на мястото, където ти предстои да заминеш. И едва тогава да си правиш прогнозите.

Nebesna е права.
Релокация се нарича.
Домификацията се променя, сменят се владетелите на ъглите, някои планети се изместват в друг дом, други стават ъглови и така добиват специален фокус в хороскопа и респ. в съдбата на родения...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Ноември 05, 2008, 03:37:43 pm »
Искам да попитам за релокациите - как се изчислява хороскопа, искам да кажа какво трябва да направя за да видя влиянията на новото мястото и промените в ъглите, транзититие и тн??? Да сложа като място на място за раждане новото място или какво???  :-[ ???
Aaa, видях новата карта, която ми дава астро.ком за релокация на мястото и направо  :o - променен ми е асцендента, МС, всичкоооооооо... :o Много ми е странно как да тълкувам "новото ми аз"...
« Последна редакция: Ноември 05, 2008, 03:51:49 pm от Lilith_Angel »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 06, 2008, 08:09:20 am »
Искам да попитам за релокациите - как се изчислява хороскопа, искам да кажа какво трябва да направя за да видя влиянията на новото мястото и промените в ъглите, транзититие и тн???

Вземаш наталните данни, въвеждаш координатите на новото място, но запазваш корекцията за часови пояс на мястото на раждане.

Цитат
Много ми е странно как да тълкувам "новото ми аз"...

Не мисля, че релокираният хороскоп ще представя новия ти Аз.
Азът си остава същият, защото за отправна винаги се взема наталната карта.
Релокираната само внася допълнителни щрихи, допълва радикса. Изхождаме от принципа, че на новото място планетните транзити започват да ни влияят по друг начин, в зависимост от географската локация на мястото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Ноември 06, 2008, 10:03:33 am »
Аз пък прочетох точно обратното - че се взимат наталните данни, сменя се мястото и се сменя часа на раждане според часовата разлика на местата.
Всъщност и ти ли това имаше предвид, че май не те разбрах??? :-[