Здравей Гост

Транзитиращ Сатурн на асцендента

• 89 Отговора
  • 22639 Прегледи
*

lin

« Отговор #20 -: Юли 29, 2004, 09:00:31 am »
Благодаря ти astarta за споделения опит! :)

За мен астрологията е все още не много добре позната област и затова всякаква информация от подобен род ми е полезна.

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #21 -: Юли 29, 2004, 09:46:39 am »
Цитат

Иначе е в Скорпион,в съвпад с Плутон,в опозиция на Марс,Меркурий и Асцендента,в тригон с Луна северен възел и в секстил с Нептун.Но това имам чувството,че повече се отразява на останалите планетки отколкото на самия Сатурн,на него не му дреме и най-невъзмутимо строява разните му там марсове и други. :D
Wooooow zatvardiavam mnenieto si za Saturn...tova e edin mnogo, mnogo silen Saturn...Na tron po dom i v Skorpion ...strahoten e, a sas savpada na Pluton mi oshte ekstri kam nego..Opoziciite ne sa tolkova fatalni samo triabva da vnimavash poveche sas zabkite tova e :)
Moga da kaja, che kakvoto prochetoh za tvoia Saturn i za aspektite mu ...e  mnogo dobro... :D
Chestito ima za kakvo da si go haresvash  :D  

*

astarta

« Отговор #22 -: Август 01, 2004, 12:32:27 am »
Цитат
Благодаря ти astarta за споделения опит! :)

За мен астрологията е все още не много добре позната област и затова всякаква информация от подобен род ми е полезна.
И за мен не е позната,Lin.:)
Но това е едно от малкото неща,които съм усетила много силно и чрез което мога да свържа теорията с практиката.Дано да си открила нещо полезно за себе си,всичко което ти казах беше от серията "Преживяно". :)  

*

Guest

« Отговор #23 -: Август 01, 2004, 12:44:30 am »
Цитат
Moga da kaja, che kakvoto prochetoh za tvoia Saturn i za aspektite mu ...e  mnogo dobro... :D
Chestito ima za kakvo da si go haresvash  :D
Хе,наистина ли? :unsure:  :D Аз винаги съм си мислела обратното и най-философски се бях примирила.Сега си го харесвам още повече.Благодаря ти,че ме светна!Така де,не може най-безпочвено да го обвинявам,че бил зле поставен. :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #24 -: Август 01, 2004, 05:32:07 pm »
Цитат
Цитат
Moga da kaja, che kakvoto prochetoh za tvoia Saturn i za aspektite mu ...e  mnogo dobro... :D
Chestito ima za kakvo da si go haresvash  :D
Хе,наистина ли? :unsure:  :D Аз винаги съм си мислела обратното и най-философски се бях примирила.Сега си го харесвам още повече.Благодаря ти,че ме светна!Така де,не може най-безпочвено да го обвинявам,че бил зле поставен. :)
Da naistina :D
Pone taka izliza po moite knijki  :D i az mislisa, che e taka  :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #25 -: Август 09, 2004, 09:16:03 am »
Цитат
Цитат
есенцията на общото и различията при транзитиращ Сатурн на асцедента (такава конфигурация е сега при човек от когото се интересувам) и транзитиращ Сатурн на десцедента (такава е при мене сега).
есенцията :) - общото - отговорност; различното - при асцендента - отговорност към Аз, а на десцендент - отговорност към Ние :)

а сега по-подробно защо така избрах да го кажа кратко и ясно....
 - когато разглеждаме тр. Сатурн на асцендента, трябва да видим от къде идва и на какво трябва да сме се научили - и идва от 12-ти дом, където трябваше да се ориентираме максимално добре в себе си, бавно и полекичка да се дистанцираме от външния свят и да разберем къде сме ние, какво можем сами, какво искаме от себе си, кое е важно за нас, без кое можем и без кое не можем....
И транзита през асцендента можем да го осъзнаем като разделяне с илюзиите - и за себе си и за другите...
В резултат какво може да се получи....Ако Сатурн в радикса е добре поставен, ако добре сме се съобразили с влиянието му в 12-ти дом, то след известното усамотение, дистанциране, отсъствието на интерес към повечето неща около нас, започваме да търсим външния свят, но без излишни илюзии, научили сме се вече да разчитаме на собствената си сила, на собствените си оценки, разбрали сме, че можем да бъдем и сами и да ни е интересно....Не като ако останеш 1 час без близките си, да почнеш да звъниш по телефоните, защото се усещаш самотен....
Например може да се разделим със спомените и връзките си с нещо, което вече не е актуално за нас /може човек, може разбиране, може работа/ и да обърнем погледа си към някакво бъдеще, на което гледаме оптимистично, но без илюзии....
Може да се появи специален човек в живота ни, при което нещата пак ще стават бавно, внимателно, деликатно, но ще доминира усещането, че нещо истинско се случва с нас....
Ако не сме реагирали правилно на Сатурновата енергия, то при смяната на дома и особено на радикална точка, то може да ни донесе самотата, която би била особено полезна за нас, докато е транзитирал 12-ти дом.....- имам предвид раздяла...
При партньорски взаимоотношения, ако тр.Сатурн е активирал 12-я дом на единия от партньорите, би било добре те да не се събират да живеят заедно, а да поизчакат пресичането на асцендента...
Времето би било полезно да осъзнаят връзката си, без да са притиснати от вече съвместното съжителство....
А е и възможно да се сложи окончателен край на една връзка, за да се поеме отговорност за нова такава....

Za moia Saturn prez 12dom...Otkakto e tam sam absolutno sama, vse ne moga da nameria choveka s koito chustvata da sa ni vzaimni. Vinagi sam bila s dalgi vzraki, no sega mi se naloji da bada sama i vseki po silen kontak se razpadashe...Niama znachenie kolko se haresvahme s niakoi prosto ei taka ot nikade neshtata se razpadaha i az ne mojeh nishto d napravia. Bolkata ot samotata me nakara da se obarna kam sebe si , ne znam kak stana, no az mislia, che izrastnah v tazi bolka. Stignah do dalboki istini za men samata i za jivota mi , stanah po-zriala, po-madra,  nauchih se da bada sama, a po tochno nauchih poveche za sebe si kato chovek, koeto mi pomogna da se spravia s tova.Mislia,  che sam stignala na etap v jivota si v koito imam dostatachen bagaj za da prodalja napred i toi da mi bade opora. No i znam, che za tia dve godini mnogo stradah i dosta plakah sama vecher...Stignah do sebe si i se preotkrih , no i mnogo nehsta umriaha po patia...A na men naistona mi omrazna do bolka tazi samota B)  

*

lin

« Отговор #26 -: Август 09, 2004, 09:28:32 am »
edna, описваш типпичното проявление на Сатурн в XII-ти дом.

След всяка буря изгрява слънце - всички го знаем това! :D
Но в нашия случай Слънцето ще изгрее баааааааавно и постепенно!

Цитат
A na men naistona mi omrazna do bolka tazi samota 
Ето с това явно ще трябва да се попребориш още.
Самотата не е хубво нещо, но Сатурн ни учи тя да не ни тежи чак толкова и да не ни боли от нея.
Трябва да ни научи да можем да намираме смисъл и в нея, а не да се чувстваме получовеци, когато няма никой до нас.
Трябва да ни научи, че когато сме сами има други неща, които могат да осмислят живота ни. Не трябва да живеем само с мисълта и надеждата за евентуалния бъдещ момент, в който ще срещнем някого и отново ще имаме връзка...

Така си мисля аз...
И наистина не е лесно да се достигне до такова състояние, но все пак е абсолютно възможно! ;)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #27 -: Август 09, 2004, 12:06:44 pm »
Цитат
edna, описваш типпичното проявление на Сатурн в XII-ти дом.

!

Цитат
A na men naistona mi omrazna do bolka tazi samota 
Ето с това явно ще трябва да се попребориш още.
Самотата не е хубво нещо, но Сатурн ни учи тя да не ни тежи чак толкова и да не ни боли от нея.
Трябва да ни научи да можем да намираме смисъл и в нея, а не да се чувстваме получовеци, когато няма никой до нас.
Трябва да ни научи, че когато сме сами има други неща, които могат да осмислят живота ни. Не трябва да живеем само с мисълта и надеждата за евентуалния бъдещ момент, в който ще срещнем някого и отново ще имаме връзка...

Така си мисля аз...
И наистина не е лесно да се достигне до такова състояние, но все пак е абсолютно възможно! ;)
Zdravei Lin :D
Az nali sam si ovne  ;) , a jenata oven vinagi si mechtae za princa i kolkoto da e silna i znaeshta i kolkoto da se pravi na nezavisima niakade dalboko v sebe si samotat ia plashi. Az znam, che moga da jievai sas samotata samo , che ne moga da napravia tova da mi haresva za cial jivot, vse pak 2godini samota ne sa malko vreme pone za men :)
Az ne tarsia princa toi e samo v prikazkite, no za men da se chustvam nujna i niakoi da ima nujda ot men  e mnogo vajno, tova me kara da se chustvam palnocenna i shtastliva....Prez tezi 2godini napravih mnogo neshta za sebe si -diplomirh se , pochnah nova rabota, zapochnah da voda po samostoiatelen nachin na jivot , reshavah neshto i go praveh i nai-veche namerih novi priateli, a starite mi stanaha oshte po-skapi...No kolkoto i da se veselish , kolkoto i svetski nachin na jivot da vodish i da se chustvash samostoiatelna edenica i da znaesh, che vsichko zavisi ot men samta -  az nauchih ( sled  kup preocenki koito napravih i gledni tochki, koito si iziasnih)- stignah do edin izvod...
Nishto ne e v sastoianie da zamesti lubovta, priatelite, socalnia ti jivot...!
i nito edno ot tezi neshta ne moje da zamesti drugoto, zashtoto imash nujda ot vsiako edno po otdelno...Prietelite ne mogat da ti dadat tova, koeto moje da ti dade lubimia/lubimata, kakto i toi/tia ne moje da ti dade tova, koeto ti davat priatelite....Ima hora, koito si misliat, che ako imash mnogo priateli i isliazash mnogo i mnogo rabotish i vremeto ti e zapalneno moje bi, shte kompensirash lipsata na lubimia chovek i niama da ia useshtash, ako ima takiva az pone ne sam ot tiah
Ne mojesh da izbiagash ot ednoto, kato go kompesirash s drugoto vinagi neshto shte ti lipsva :)
Mesri za "След всяка буря изгрява слънце - всички го знаем това! :D
Но в нашия случай Слънцето ще изгрее баааааааавно и постепенно"

*

lin

« Отговор #28 -: Август 09, 2004, 02:50:01 pm »
eeeee, ама ти много крайно го прие това мое мнение! :)

но от друга страна какво ще направиме, ако "съдбата" ни принуждава да живеем точно така - без любим човек до себе си?

това, че си казваме, че не можем така, не означава, че се застраховаме и то няма да се случи!

аз мислех точно като теб и все още така мисля, но гледам да не съм толкова категорична, защото ако си кажа, че не мога да живея без нещо, което в реала не получавам, то се обричам да бъда нещастна и отчаяна! :(  :ph34r:

а ти сама ли живееш?

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #29 -: Август 09, 2004, 03:05:31 pm »
Цитат
eeeee, ама ти много крайно го прие това мое мнение! :)

но от друга страна какво ще направиме, ако "съдбата" ни принуждава да живеем точно така - без любим човек до себе си?

това, че си казваме, че не можем така, не означава, че се застраховаме и то няма да се случи!

аз мислех точно като теб и все още така мисля, но гледам да не съм толкова категорична, защото ако си кажа, че не мога да живея без нещо, което в реала не получавам, то се обричам да бъда нещастна и отчаяна! :(  :ph34r:

а ти сама ли живееш?
Oooo ne  :D sas semeistvoto mi imam si i prekrasen brat :D
Poniakoga naistina sam mnogo kraina, znam ;)
Prava si za tova, che kogato mnogo se zamislish kakvo ti lipsva i ne ti stava po-hubavo...No pak ot druga strana az ne moga vechno da se pravia, che ne mi lipsva...
No jivota e takav edin den se smem drug den plachem...
Az moga mnogo da tarpia i da stiskam zabi :))), no poniakoga mi idva da hvarlia edna maina na vsichko i taka mi olekva, ne che koi znae kolko neshtata se promeniat , no az da si iznegoduvam de, kato edin poriadachen oven :D  

*

lin

« Отговор #30 -: Август 09, 2004, 05:06:28 pm »
Цитат
no az da si iznegoduvam de, kato edin poriadachen oven

Знам ви аз вас - порядъчните овни :D  :D
Имам си една приятелка овен, за която възнегодуването е толкова типично, че няма накъде!!! ;)  :D

А това за семейството ти е супер!
Аз например живея съвсем сама. Понякога няма с кой здрасти да си кажа!
Казвам ти го за да видиш, че вобще не си сама! :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #31 -: Август 09, 2004, 07:15:01 pm »
Цитат
Цитат
no az da si iznegoduvam de, kato edin poriadachen oven

Знам ви аз вас - порядъчните овни :D  :D
Имам си една приятелка овен, за която възнегодуването е толкова типично, че няма накъде!!! ;)  :D

А това за семейството ти е супер!
Аз например живея съвсем сама. Понякога няма с кой здрасти да си кажа!
Казвам ти го за да видиш, че вобще не си сама! :)
Viangi mojesh da kajesh zdrasti na men, az sam nasreshta :D
I ti ne si sama imash priateli i semeistvo,  :D a te sa hora koite te obichat i vinagi shte badat do teb, kogato imash nujda :)
A i da jiveesh sam i tova si ima predimstva :)  

*

lin

« Отговор #32 -: Август 10, 2004, 08:58:07 am »
Цитат
A i da jiveesh sam i tova si ima predimstva

И то какви! ;)

Лошото е, когато наистина се наситиш на самотата, а приятелите си имат своите си ангажименти, а семейството е на 100-ци километри от теб...

Но се свиква!
А с това свикване също има проблем. :(  
После пък е трудно да заживееш с някого...

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #33 -: Август 10, 2004, 09:21:34 am »
Цитат
После пък е трудно да заживееш с някого...
Imam edna priatelka i tia si jivee sama :)))Tolkova e sviknala taka, che pochti ne moje da jivee s drug chovek-draznia niakoi da i se motae v krakata. Priatelia i ia kara da jiveiat zaedno, a tia ne iska :)))
S vsicko moje da se svikne v jivota, e s pochti vsichko :))))))))))))

*

lin

« Отговор #34 -: Август 10, 2004, 09:31:56 am »
и как смята да реши дилемата твоята приятелка?

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #35 -: Август 10, 2004, 11:37:08 am »
Цитат
и как смята да реши дилемата твоята приятелка?
Mi ne znam ;) Tia e stranna ptica...Vezna s Asc Skorpion i Luna v Rak :)))
Tolkova e kak da kaja , spokoina nikakva strast i emocia i s horata se darji taka, a i mnogo hora ne dopuska do sebe si..Krasiva e i charovna no niakak krasotata i e dalechna siakash nikoga niam da mojesh da se dokosnesh istinski, za neia moia jivot e kato sharena vartelejka :))) Daje edin den mi kaza- tia taka si pojivia niama ot kakvo da se oplakvash, a az vazkliknah zasegnato- Da be, egati jivota :)))Za neia az sam ludata buntarka vinagi zapletena v niakakva istoria mnogo emocionalna i dramatichna, a za men tia e spokoistivie i premeren pragmatizam ...Poznavamam ia ot tolkovo vreme i do sega ne sam bila svidetelka da se zaradva na neshto taka ekspanzivno , moje i da e pochustvala takava radost, no tia nikoga ne e stignala na povarhnostta za da ia vdia s ochite si :)))I vapreki vsichko che sme tolkova razlichni , mnogo darjim edna na druga :)))Na neia za tova i haresva da si jivee sam tia i moje bi tova iska :))))
Mnogo stranno se zapoznahme s neia :)) na edin kurs po risuvane...Biahme i dvetee s ednakvi obuvki, koito togava biaha hit i se gledahme vrajdebno :)))Pristigam az na kursa napereno kato edin oven s novite si gotini boti i po edno vreme gledam kak prez vratata vliza edno mace sas sashtite boti -vednaga se izgledahme i precenihme i vsiaka si nameri stativ kolkoto se moje po-daleche ot drugata :)))Goliam smiah padna posle kato stanahme priatelki :)) i tova e veche pochti 10godini :)))
A i do kolkoto mislia tia hich ne se zamislia za niakakvi maje mnogo, mnogo sa savmestno sajitelstvo :)

*

lin

« Отговор #36 -: Август 11, 2004, 09:24:04 am »
така както ми звучи, твоята приятелка явно не изпитва необходимост да променя себе си или начина си на живот

може би е открила вярната посока ...

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #37 -: Август 11, 2004, 09:46:17 am »
Цитат
така както ми звучи, твоята приятелка явно не изпитва необходимост да променя себе си или начина си на живот

може би е открила вярната посока ...
Az privetstvam promienite i obicham  da se promeniam da tarsia, da otkrivam neshto novo ili v men ili v sveta okolo men, a za neia tova e tvarde natovarvashto i napregnato :)
Ne e mnogo dinamichna natura , no ima Uran v savpad s Asc i e dosta otnesena i ekscentrichna -  vodoleiski tip :D - makar, che vodoleite sa dinamichni, no tia ne e  ;)

Az mislis, che za neia vinagi e imalo samo edna posoka :D  

*

Гостенка

« Отговор #38 -: Септември 11, 2006, 08:38:56 am »
:D Добре дошъл казвам днес на Сатурн върху моя Асцендент.
Не ме плаши сблъсъка с реалноста, по-добре е, пред самозаблудите. Ами това... трябва да свиквам с новото му местоположение, да се отварям за новите уроци, а някак се бях научила да си живея конфортно и прекрасно при положението му в предния дом, но така е то като се привързва човек ;).Ще се настроя за новото пътуване и толкова ;)  :D
И като за капак днес съм на зъболекар, подозирам, че влиянието на Сатурн към Асцендента има пръст в тази работа....  :unsure: :ph34r:  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 11, 2006, 09:21:44 am »
На мен пък сатурновото завръщане успя да ми се размине без посещения на зъболекар, за сметка обаче на силните болки в коленните стави, които ме мъчат от няколко месеца вече...  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.