Здравей Гост

КАК ДА ГО РАЗБИРАМ?

• 32 Отговора
  • 6289 Прегледи
*

Nebesna

Re: КАК ДА ГО РАЗБИРАМ?
« Отговор #20 -: Ноември 11, 2008, 06:12:31 pm »
Ама ние май нямаме квадратури на Венера и Луна,Венера и Юпитер и Венера и Венера :o

Не съм казала, че имате....говоря "по принцип". За теб и втория младеж важи само квадратурата Венера-Венера. Нали искаш да се учиш?....Или аз нещо не съм разбрала. Трябва да искаш да се учиш, за да можеш да си тълкуваш сама след време аспектите. Иначе ще омръзнеш бързо на хората тук и в един момент никой няма да иска да се занимава повече с твоите синастрии. 

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Ноември 11, 2008, 06:20:53 pm »
Ще добавя още нещо, макар че не е мое... Бе казано навремето, по друг повод и на друго място от друг астролог. Трябваше ми време да осъзная какво е имала предвид. Мисля, че тук е мястото на този цитат:

Цитат
Докато не се интерпретира една карта систематично в рамките на определена система на тълкуване, няма смисъл да се водят разговори на тема --- венера в 7-ми дава ли брак или не? Целият хороскоп трябва да се синтезира, за да може да се отговори дори на един такъв нищо и никакъв въпрос. Още повече, че различните поколения интегрират по различен начин планетните енергии и отношението им към партньорствата и брака дори с еднакви лични планетки е различно.

В едно систематично тълкуване на хороскопа няма изолирани планети. Хороскопът е едно енергийно цяло.

За едно партньорство не се "чете" само 7-ми дом от асцендента, но и 7-ми слънчев дом, 7-ми лунен дом, 7-ми дом от владетелите на 7-ми натален дом и южен възел /като връх на 7-ми дом от северен възел/.

За начина, по който възприемаме едно партньорство, са от значение и домове като 3-ти /първите ни партньори в живота/ и 11-ти /общите интереси/, 2-ри дом /самочувствието и сигурността/, 8-ми дом /себеотдаване, доколко можем да допуснем външна намеса/, 9-ти дом /идеали/, 10-ти /цели/ ... въобще едно партньорство не е просто един дом.

В една натална карта информацията е многопластова, както и животът на човека не се свежда до 1 формула, а е нещо изключително комплексно.

Понякога е достатъчно просто да предложиш утеха в даден момент.

Това, което си цитирала, двете с тебе си го знаем, но тя няма да го разбере на този етап. Останах с впечатление, че тя иска да се учи. По обясними причини никой от нас в този форум не би се наел да направи подобна пълна интерпретация. И какво излиза тогава, елиминираме всеки новопостъпил, понеже "не е на нашето ниво". Нищо  не пречи да си поговорим, ей така просто човешки?
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 06:27:18 pm от Nebesna »

« Отговор #22 -: Ноември 11, 2008, 10:45:23 pm »
А понякога повечето информация само прави нещата по-неясни и трудни за вземане на решение :P :-[ . Всеки вижда само онова , което иска да види :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Ноември 12, 2008, 11:10:36 am »
Цитат
Понякога е достатъчно просто да предложиш утеха в даден момент.
Разбирам...
Отдавна забелязах, че повечето питащи си задават въпросите в някой форум в очакване да получат по-скоро подкрепа, разбиране, да ги изслуша някой... А многото астрологична терминология по-скоро ги обременява. Но все пак в астрологичен форум се предполага да се водят дискусии от астрологично естество, независимо какъв е въпросът и по какъв повод е зададен.
Иначе клубове има много...
Ако човек има нужда просто да сподели и да го изслушат, достатъчно е да поразцъка списъка с клубове в дир.бг или алл.бг, да речем, а пък и те никак не са малко...  :)

Цитат
И какво излиза тогава, елиминираме всеки новопостъпил, понеже "не е на нашето ниво".
Да се говори на езика на астрологията в астрологичен форум според мен не е равностойно на "елиминиране" на всички, които не го владеят толкова добре. Всеки, който се е ангажирал да отговори на конкретен въпрос, би трябвало да си дава сметка за степента, в която отсрещната страна може да го разбере и въобще дали е готова да приеме отговора, който иска. Съответно ще е нецелесъобразно да обременяваме човек, който все още едва срича в астрологията, с излишна терминология и теоритезиране на нещата. Нито пък ще му бъдем полезни по този начин.

Но пък от друга страна, "астрологични" форуми, в които можем просто да си говорим /човешки/ - за всичко и по-малко за астрологията ( ;D) винаги е имало и ще продължи да има...
Казвайки което, не искам да ви оставя с погрешното впечатление, че имам нещо против един чисто човешки разговор и начин на общуване, било то и във форум като този. Мисля, че тук такива не липсват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Ноември 12, 2008, 11:18:35 am »
Всеки вижда само онова , което иска да види :)

И чува само онова, което може и което е способен в даден момент да чуе.
Затова намесата от страна на астролог не винаги води до желан резултат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Ноември 12, 2008, 12:46:18 pm »
Всеки вижда само онова , което иска да види :)

И чува само онова, което може и което е способен в даден момент да чуе.
Затова намесата от страна на астролог не винаги води до желан резултат.

В повечето случаи тези ,които се обръщат към астролог не са узрели за подобно допитване и очакват ,че астрологията като чудо ще им оправи проблемите,без да си дават сметка ,че тя им помага да видят картината комплексно ,но решенията зависят само от самите тях.

« Отговор #26 -: Ноември 14, 2008, 12:53:09 pm »
Хора вижте какво открих за секстила на Венера и Плутон в синастричната ни карта,значи все пак съществува кармична връзка и то силна! :Венера в съвпад, секстил или тригон с Плутон

Каквито и да са отношенията между вас - семейни, делови, служебни, приятелски - тези три аспекта са доказателство за силна кармична връзка, изкована в многобройни срещи през минали животи.
В партньорския хороскоп на влюбени и съпрузи тази връзка е по-различна, още по-дълбока. (Тя съществува и в други отношения между хората, но без да е сексуална.)
Тези аспекти показват, че вие или сте сродни души, или сте родени един за друг. Казваме, че двама души са родени един за друг, когато някога те са били един и същ човек. Единият е бил мъжката половинка на душата, а другият - женската. После обаче Вселената се е развила, отношението на човека към Бога се е променило и душите са били разделени. Дълбоко в себе си те копнеят една за друга и усещат, че нещо им липсва, че са непълноценни. От живот на живот тези души се сливат и се радват на своето единение. Откриват втората си половинка.
Този аспект и особено съвпадът разкриват, че е възможно да сте половинки на една и съща душа.
Хора като вас са изцяло погълнати един от друг и изпадат в дълбока криза, ако не могат да дадат воля на чувствата си. Сексуалното привличане между вас е магнетично и дълбоко, и то още от първата ви среща. При секстил или тригон може и да му се отдадете, възможно е то да си остане неконсумирано, но при съвпад е изключено да му устоите.
Ако имате в партньорския си хороскоп някой от тези три аспекта и най-вече съвпад, ще се срещнете съвсем случайно и неволно, после обаче нищо на този свят не ще ви раздели - освен за кратко. На астрално равнище няма да ви раздели дори смъртта, защото, веднага щом се преродите, отново ще тръгнете да се търсите, за да се слеете. Тук наблюдаваме силни кармични вибрации на любовта от вида, който определяме като „любов от пръв поглед" - тя не е някаква измислица, а се дължи на кармата. Когато не сте заедно, изпитвате необясним копнеж да се съберете, колкото и да се опитвате да го отречете по една или друга лична причина. Ако аспектът между Венера и Плутон в партньорския ви хороскоп е тригон или секстил, може и да решите да отложите сливането за друго прераждане, но въпреки това взаимните ви чувства ще са изключително силни. При съвпад е малко вероятно да протакате и отлагате. Отколешните думи, които изричаме пред олтара: „Докато смъртта ви раздели", се отнасят именно за такива влюбени, а не за всички младоженци. Тези аспекти са безценен дар от Вселената и от Висшето „Аз" на мъжа и жената, затова не бива да гледаме на тях през пръсти. Те изискват дълбок размисъл и внимателен анализ.
Сещам се за кратък стих, посветен на тези вибрации между Венера и Плутон:

Нека дар Коледен ти даря,
чифт очила с увеличителни стъкла -
да надзърнеш във вековете
и да разбереш
откъде струи тази музика дивна.

Хора, които всъщност са двете половинки на една и съща душа, обикновено имат в партньорския си хороскоп още подчертано благоприятни аспекти, например Луна в съвпад със Слънце или с Асцендент, както и други съвпади и хармонични аспекти. Освен това те се срещат след тежка криза в живота на единия или другия. Отношенията между такива хора са много по-сложни, отколкото си представяме под въздействието на нашата култура, и то се срещат изключително рядко.

*

Skarlet

« Отговор #27 -: Ноември 14, 2008, 01:41:37 pm »
Хора, които всъщност са двете половинки на една и съща душа, обикновено имат в партньорския си хороскоп още подчертано благоприятни аспекти, например Луна в съвпад със Слънце или с Асцендент, както и други съвпади и хармонични аспекти. Освен това те се срещат след тежка криза в живота на единия или другия. Отношенията между такива хора са много по-сложни, отколкото си представяме под въздействието на нашата култура, и то се срещат изключително рядко.
  Да,така е,съгласна съм.Бих добавила,че отношенията между тях не биха били сложни,ако се срещнат докато са още свободни.Но,ако срещнеш половинката си след като вече си се оженил или омъжил????Тогава вече става сложно.
 Аз имам в "колекцията" си картите на двама-мъж и жена,срещнали се след като и двамата вече имаха по един брак.Но нямам право да разказвам и показвам картите им.Но неговото Слънце е в съвпад с нейната Луна,а Луните им са в тригон.Неговият асцендент е в нейния 5 дом,а нейният асцендент-в неговия 7 дом.Нейното Слънце и Венера са в неговия 5 дом,а неговото Слънце-в нейния 7 дом.Неговите Венера,Марс и Сатурн са внейния 8 дом,а нейния Нептун-в неговия 8 дом.Няма нужда от повече разяснения.Жалко,че не мога да ви пусна и картите им.Интересни са и Лунните възли-нейният ЮЛВ е на асцендента му,а неговият-в нейния 4 дом. А съдбата им е още по-невероятна.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #28 -: Ноември 14, 2008, 02:01:02 pm »
С моя партньор имаме двойно подчертан тригон на Плутон с Венера. Определено се усеща колко е силна връзката. И двамата бяхме сигурни, че се познаваме от дълго време още когато се срещнахме. Сякаш просто сме били разделени за известен период и най-сетне се намерихме.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Ноември 14, 2008, 02:39:38 pm »
Това е прекрасно!Желая ви дълги години семейно щастие! ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Ноември 14, 2008, 02:45:05 pm »
Дай Боже.  :)

« Отговор #31 -: Ноември 14, 2008, 02:57:01 pm »
Макар да прави общуването по-лесно ,дори и да е двойно подчертан аспекта ,то при аспектите освен при съвпад е може да не се прояви ,а аз от личен опит мога да кажа ,че и при него понякога нещата куцат. Един аспект не е в състояние да компенсира негативно влияние на цяла синастрия (както това се случи при мен ;D).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Ноември 14, 2008, 03:07:59 pm »
А, никой не казва, че подобна връзка е лесна, нали?  ::) Там, където е замесен Плутон ...