Здравей Гост

Проблем с Асцендента

• 52 Отговора
  • 12914 Прегледи
*

Nebesna

Re: Проблем с Асцендента
« Отговор #20 -: Декември 16, 2008, 09:23:53 pm »
Небесна ,благодаря и на теб за отговора.
Обаче така всичко се променя ,наистина картината е съвсем друга  :o  Аз бях открила доста верни неща в предишния си хороскоп / имам предвид съвсем любителски направен от мен по книгите ,които имах,вкл. и тази с ефимеридите/.Ще трябва да си ги взема и да се "погледна" отново.Значи според вас може да се има доверие на тези  карти в интеренет  ???

Ползвай astro.com -най-добрият сайт за различни видове хороскопи, но е на английски. Аз ти изчислих асцендента с помощта на 2 астрологични програми - ЗЕТ 7 и ЗЕТ 8. Съветвам те да си инсталираш някаква програма на компютъра. Но и astro.com става на първо време. А за стария хороскоп - може да има и верни неща за тебе. Астрологията е много "обтекаема" и трябва набито око и комплексен подход, за да се открият несъответствията и приложимите за теб неща. Например, опозициите и квадратурите на дадени планети към домовете се тълкуват сходно, секстилите и тригоните - също. Оттам може да се получи объркване. Объркаването идва и поради двойните господари на знаците и домовете. Марс във водолей действа подобно на Марс в аспект с Уран, а съвпадът на Слънце с Нептун в Стрелец взема нещо и от характеристиките на Риби. И т.н.

Ти си била настроена да търсиш прилики в бившата си карта. А сега, погледни какво от това, което си усвоила като информация, не е приложимо към твоята личност. Тръгни по обратния път. Това се нарича негативна логика и понякога е много полезна, защото ти помага да откриеш нещата в които си склонна да се заблуждаваш. Или най-добре зарежи старата карта и направо опознай новата. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #21 -: Декември 16, 2008, 10:01:30 pm »
Сега обърнах внимание, че имаш конфигурация "голямо хвърчило",състоящ се от голям триго, опозиция и два секстила.

Дъщеря ми има такава конфигурация и нито една планета от нея НЕ Е в земен знак. Все в един сказачен свят живеем. Това доста ме притеснява. Няма състезателен дух. Над тия неща е. При Вас Небесна , част от планетите са в земен знак.
Плутон в стрелец (в 12д) -тригон-Юпитер в Риби (в 3д)-тригон-Слънце в Рак (в 8д) и Нептун във Водолей (във 2д)-опозиция на Слънцето.Плутон тригон Слънце.Нептун секстил Юпитер и Плутон.
Как да го отработваме това? :(
« Последна редакция: Декември 16, 2008, 10:09:48 pm от Uran »

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Декември 16, 2008, 10:11:46 pm »
Сега обърнах внимание, че имаш конфигурация "голямо хвърчило",състоящ се от голям триго, опозиция и два секстила.

Дъщеря ми има такава конфигурация и нито една планета от нея НЕ Е в земен знак. Все в един сказачен свят живеем. Това доста ме притеснява. Няма състезателен дух. Над тия неща е. При Вас Небесна , част от планетите са в земен знак.
Плутон в стрелец (в 12д) -Юпитер в Риби (в 3д)-Слънце в Рак (в 8д) и Нептун във Водолей (във 2д)-опозиция на Слънцето.

Това, което си описала въобще не напомня на конфигурация "хвърчило". Трябва да има голям тригон (три планети в еднакви елементи, които са в аспект от 120 градуса). Едната от въпросните планети прави опозиция с четвърта планета. А опониращата е в сектили с други две планети.

В картата, която съм поставила: Юпитер в Рак е в тригон с Нептун в Скорпион е в тригон със Сатурн в Риби (голям воден тригон); Сатурн в Риби прави опозиция с Уран и Плутон в Дева. А Уран (и Плутон) са в секстили с Юпитер и Нептун. Това е правилна конфигурация "хвърчило" като по учебник. Характерното за хвърчилото е, че се носи по течението (тригоните), планетта в опозиция призземява хвърчилото и му пречи да загуби връзка с действителността. Опозицията създава и напрежение, което служи като "мотор" за придвижване напред, а секстилите дават допълнителни възможности. Така, че като цяло това е позитивна конфигурация.
« Последна редакция: Декември 16, 2008, 10:17:20 pm от Nebesna »

*

Uran

• 6041
« Отговор #23 -: Декември 16, 2008, 10:14:33 pm »

Плутон в стрелец (в 12д) -Юпитер в Риби (в 3д)-Слънце в Рак (в 8д) и Нептун във Водолей (във 2д)-опозиция на Слънцето.
Има голям тригон Плутон-Юпитер-Слънце .Нептун опозицияна Слънце.

Това, което си описала въобще не напомня на конфигурация "хвърчило". Трябва да има голям тригон (три планети в еднакви елементи, които са в аспект от 120 градуса). Едната от въпросните планети прави опозиция с четвърта планета. А опониращата е в сектили с други две планети.
Има голям тригон Плутон-Юпитер-Слънце.Нептун опозиция на Слънце.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Декември 16, 2008, 10:41:04 pm »
Цитат
Има голям тригон Плутон-Юпитер-Слънце.Нептун опозиция на Слънце
.

Плутон сигурно е в първите градуси на Стрелец (по-близо до Скорпион) и веротно това е скрит тригон. Но независимо от това се счита за действащ.
Планетите от тригона, които са описала са много "късметлийски".
-Плутон в тригон с Юпитер е аспект на големия бизнес.
-Юпитер в тригон със Слънце дава оптимизъм и материално благополучие.
-Плутон в тригон със Слънце дава много силна воля и регенеративни способности.
-Опозицията на Слънце с Нептун дава "аскепизъм" - бягство от действителността, мечтателност. Вероятно този аспект я отпраща в света на приказките.
-Секстилът на Нептун с Плутон е аспект на поколението.
-Секстилът на Нептун с Юпитер се нарича "аспекта на бохема". Такива хора са много състрадателни, но и умеят да получават състрадание и подкрепа от другите, и каквото и да правят, където и да се намират, никога не ще останат гладни, жадни или неприютени. Умеят да печелят доверие и да предразполагат хората към себе си, дори напълно непознати хора. обичат удоволствията и лекия живот.
« Последна редакция: Декември 16, 2008, 10:52:42 pm от Nebesna »

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Декември 16, 2008, 11:10:49 pm »
Цитат
Има голям тригон Плутон-Юпитер-Слънце.Нептун опозиция на Слънце
.

Плутон сигурно е в първите градуси на Стрелец (по-близо до Скорпион) и веротно това е скрит тригон. Но независимо от това се счита за действащ.
Планетите от тригона, които са описала са много "късметлийски".
-Плутон в тригон с Юпитер е аспект на големия бизнес.
-Юпитер в тригон със Слънце дава оптимизъм и материално благополучие.
-Плутон в тригон със Слънце дава много силна воля и регенеративни способности.
-Опозицията на Слънце с Нептун дава "аскепизъм" - бягство от действителността, мечтателност. Вероятно този аспект я отпраща в света на приказките.
-Секстилът на Нептун с Плутон е аспект на поколението.
-Секстилът на Нептун с Юпитер се нарича "аспекта на бохема". Такива хора са много състрадателни, но и умеят да получават състрадание и подкрепа от другите, и каквото и да правят, където и да се намират, никога не ще останат гладни, жадни или неприютени. Умеят да печелят доверие и да предразполагат хората към себе си, дори напълно непознати хора. обичат удоволствията и лекия живот.
Благодаря Ви Небесна, като майка сте наясно със страховете ми. За състрадателността е вярно -всяко бездомно животинче е добре дошло у нас. Можем да плачем горчиво за бездомно коте. Мечтателността  е тази, която ме притеснява. За бизнеса, искрено се надявам да е така.
Хубава вечер и Благодаря!

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Декември 16, 2008, 11:26:07 pm »
Цитат
Благодаря Ви Небесна, като майка сте наясно със страховете ми. За състрадателността е вярно -всяко бездомно животинче е добре дошло у нас. Можем да плачем горчиво за бездомно коте. Мечтателността  е тази, която ме притеснява. За бизнеса, искрено се надявам да е така.
Хубава вечер и Благодаря!

Няма страшно. Остави детето да си изживее детството. сега и се епаднало да бъде наивна и уязвима. Аз имам Нептун в квадрат със Слънце и Луна. Този аспект се надраства, спокойно. Не съм пропаднала, нито съм попаднала под лошо влияние. Разбирам чувствата ти. И аз страдам за своето дете. Сякаш ми се иска да и спестя всички неприятности. До момента, в който не ми каза: "Остави ме сама да разбера!". Тогава проумях, че аз съм безсилна и това още повече ме натъжи. Но тя е едно разумно и добро дете и аз непрекъснато и го повтарям. А също и, че и имам доверие.

Плутон в тригон със Слънце дава силна воля, повярвай ми. Но Плутон действа по-осезателно след 30 год. възраст. Дотогава се усеща по-ярко влиянието на Марс.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #27 -: Декември 17, 2008, 09:48:53 am »
Небесна ,аз там/астро.ком/ и на още едно място си ги правих ,само тези знам .А откъде мога да си взема програма за инсталиране ,пак ли са безплатни или се купуват от някъде ?

« Отговор #28 -: Декември 17, 2008, 10:59:21 am »
Тук Синухе беше качил един линк за Зет8,лично аз оттук я дръпнах и не знам как,но стана!Виж в хронологията има такава тема.И Зъболекар също е качвал линкове за програми,но там не можах да се справя.

« Отговор #29 -: Декември 17, 2008, 01:48:06 pm »
тук е писано за зет-а - аз тия дни си дръпнах 7 Geo и всьо йе ок :))

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2603.0.html

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #30 -: Декември 18, 2008, 11:42:01 am »
И аз успях . Хелп-а не работи ,но с времето предполагам ще ги разгадая функциите .Разбрах за наталната карта,но останалите  неща  ???

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #31 -: Декември 19, 2008, 01:02:46 pm »
Аз съвсем се обърках ,от трите места три различни карти се получават  :-\ + от ръчното смятане още една.И не само с АСц има разминаване ,а и др.неща - домове ,аспекти...

« Отговор #32 -: Декември 19, 2008, 04:20:52 pm »
асц - Овен и при мен - както и да го смяташ :))

домовете може да са различни, ако в програмите са различни настройките за домификация.

орбисите за аспектите също могат да се различават от програма на програма. 

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Декември 19, 2008, 08:09:25 pm »
Аз съвсем се обърках ,от трите места три различни карти се получават  :-\ + от ръчното смятане още една.И не само с АСц има разминаване ,а и др.неща - домове ,аспекти...

Ако зададеш на различните програми еднакви настройки, няма да получиш различни карти.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #34 -: Декември 22, 2008, 10:21:06 am »
Небесна ,не мога да разбера отговора ти  ??? 
Разликите идват според мен от изчисленията,разлики в градусите на домовете - например в една от картите Юпитер и Венера отиват в първи дом/астро/ ,а в другата Юпитер -1ви,Венера 2ри/зет7/.На картата от астро пише Пласидус ,на картата от Зет - Кох,това ли имаш предвид за настройки ? Извинявам се ако досаждам .

« Отговор #35 -: Декември 23, 2008, 05:13:55 pm »
Небесна ,не мога да разбера отговора ти  ??? 
Разликите идват според мен от изчисленията,разлики в градусите на домовете - например в една от картите Юпитер и Венера отиват в първи дом/астро/ ,а в другата Юпитер -1ви,Венера 2ри/зет7/.На картата от астро пише Пласидус ,на картата от Зет - Кох,това ли имаш предвид за настройки ? Извинявам се ако досаждам .
Определено това ти е проблема  :P. Настрой си двете карти за една домификация и планетите ще ти попаднат в еднакви домове.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Декември 23, 2008, 06:51:57 pm »
На картата от астро пише Пласидус ,на картата от Зет - Кох,това ли имаш предвид за настройки ? Извинявам се ако досаждам .

Зъболекар ти е отговорил. Плацидус и Кох са различни системи за изчисляване на домовете. Има и много други системи. Явно едната ти програма е настроена на Плацидус, а другата - на Кох. задай им еднакви настройки за домификация и няма да има разлики. Аз съм прилагала и двете системи за себе си и за мои близки и съм установила (с много практика), че Плацидус е по-точен. Друг може да предпочита Кох.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #37 -: Декември 30, 2008, 04:47:11 pm »
Благодаря ви за отговорите !Поне това ми се изясни.

Но няма как да не си задам въпроса - "А ми сега ?" : -\ Тъкмо приех новия си Асц и започнах да се виждам в нова светлина  ;) ,сега как да разбера кое е "вярното",много сложно стана...

*

malina

Re:Проблем с Асцендента
« Отговор #38 -: Юли 17, 2009, 12:59:57 pm »
Мисля и аз да отида да си проверя часа на раждане, че дори разлика от 10 минути ми променя Асцендента. ??? Макар и аз да се усещам повече като Асц скорпион, възможно е това да се дължи на наталната опозиция Плутон - Слънце ..  :-\    А мама милата като я подложих на кръстосан разпит се оказа, че е сигурна само в това че съм се родила преди полунощ ..  ;D

*

Skarlet

Re:Проблем с Асцендента
« Отговор #39 -: Юли 17, 2009, 01:15:00 pm »
Познавам картите и хората с опозиция на Слънце и Плутон и повярвай ми,асцендента им личи.Т.е. асц. им е друг,но нямат визия на Скорпион.