Здравей Гост

Солар - упражнение

• 30 Отговора
  • 5745 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re: Солар - упражнение
« Отговор #20 -: Ноември 27, 2008, 11:17:35 am »
В картата има и хармонични транзитни аспекти на транссатурновите планети, те очертават фона и тенденциите - тр. Плутон секстил нат. Луна, тр. Уран тригон Слънце, Нептун ще влезне в 7-ми дом.

А аспектът Лилит / Уран е дори двойно подчертан - сол. Лилит съвпад нат. Уран и сол. Уран съвпад нат. Лилит. Бих го тълкувала като загуба на личната свобода /в смисъл свободно време, който е раждал и гледал деца ще разбере/.

Активираният Марс може да се свърже с оперативна намеса, не е задължително изходът да е негативен.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Ноември 27, 2008, 11:41:32 am »
В крайна сметка, ако на момичето й предстои раждане, може да е със секцио (и упойка/обезболяващо).
Или пък самото раждане да не е от най-лесните, т.е. да има разкъсвания, да се наложат няколко шева... Бавни, болезнени контракции...
Пожелавам й безпроблемно раждане!  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Ноември 27, 2008, 12:51:02 pm »
Гледай аз каква карта имам, веднага ми направи впечатление, че Сатурн и Марс са в 4 соларен и наталните са в пети соларен.

Ама съм чела, че аспектите при соларите нямат силата, която имат при нормална карта. Гледа се при солара домовете, върховете им, планетките, туй ти ми, онуй ти ми, ма аспектите не се зяпат.

И сега управител на пети соларен е Венера, пък виж тя как хубаво си е съвпаднала със себе си.
Другото, което ме впечатли, е Луната-и двете луни са на върхове на важни домове, ама какво точно значи, освен движение в тия домове, не знам.
А Ураните и са в шести и десети, имаше и друга стръв там за промяна на работа, кариера или нещо в тоя дух.
Освен това Меркурий хем изгряваща планета, хем управител на асцендента.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2008, 01:06:55 pm »
Ама съм чела, че аспектите при соларите нямат силата, която имат при нормална карта. Гледа се при солара домовете, върховете им, планетките, туй ти ми, онуй ти ми, ма аспектите не се зяпат.

Не знам къде си го чела...
Но при анализа на соларни карти има практика да се гледат аспектите, най-вече от соларни към натални планети. И от личен опит и зяпане на безброй солари мога да кажа, че аспектите работят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Ноември 27, 2008, 01:46:07 pm »

Не знам къде си го чела...
Но при анализа на соларни карти има практика да се гледат аспектите, най-вече от соларни към натални планети. И от личен опит и зяпане на безброй солари мога да кажа, че аспектите работят.

здравейте и от мен.
абсолютно съм съгласна с лилие,за това,че аспектите работят,но искам да отбележа ,че когато са подкрепени със съвпад или аспект към натална точка или планета в хороскопа просто няма мърдане. :)
в наталната карта имам квадратура м/у сатурн и слънце,уран и слънце.сега,когато уран транзитира в риби,от няколко години всички солари дават същата квадратура,тъй като слънцето е в стрелец.проверена работа,просто работят и то яко. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Ноември 27, 2008, 01:58:37 pm »
Ми добре де, може, ма все пак е солар, асцендента е близнаци, Меркурий се мотае в първи и трети дом, на върха на трети е лъв, Слънчо е във втори, заедно с хубавите Венери - те пък почти на върха на трети.
И луните на върха на седми и десети, барабар с Ураните, не знам що, все си мисля, че акцентът и тая година ще е другаде, а ако тя акцентира върху кариера или нещо в тоя дух, съвсем естествено е да няма проблеми с деца и раждане, защото като човек има лични проблеми, другото го загърбва.

*

Skarlet

« Отговор #26 -: Ноември 27, 2008, 06:38:45 pm »
Благодаря ви за включването и мненията.Аз също като Lillie разглеждам положението на соларните планети по домове и аспектите им към рождените.Мисля,че наистина може да се наложи оперативна намеса.Може да се увие я пъпната връв и да започне да се задушава....така стана при мен по време на второто раждане,но точно преди да ме свалят към операционната,бебето се преобърна в мен и тръгна да излиза.Извадиха го полужив,посинял,а майка му имаше страшни кръвоизливи от напъните.Какво да ви разправям-мъка,кръстник,мъка.Мъчих се близо 20 часа.Но вече е минало. :)
 Дано само прескочи спокойно декември и януари.

« Отговор #27 -: Ноември 27, 2008, 06:41:35 pm »
Да,предстои й 2-ро раждане,но ме тревожат тези положения.Транзитните възли са в 6 и 12 домове,а Уран е на върха на 8 дом.Соларният .......Но се притеснявам,при транзита на Марс в Стрелец да не направи спонтанен аборт,а е в 4-5 месец на бременността.Не ми е близка,така че може да си кажете мнението без притеснения.
ДОколкото виждам - соларна венера съвпад на натална Венера. Юпитер прави транзит в опозиция на Слънце, Венера и прогресивната Луна беше в 5-ти дом. По-големи подробности от това, което гледах вчера нямам. Не бих превнебрегнала опасенията ти за спонтанен аборт, защото точка гама на 25 години й прави съвпад с Плутон, който управлява 4-ти я й дом, но както каза Лили, това може да е просто оперяция с усложнения. Стискаме й палци.

Аз на соларите гледам само управителите на Ас и МС, знаците им, само съвпадите на планети от солара с планети в натала и позицията на Слънце и Луна. Това е достатъчно информация от солара. И разбира се неговия тайминг.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Ноември 27, 2008, 06:48:06 pm »
Дано само прескочи спокойно декември и януари.

Ми аз щото съм непоправим оптимист и това е основната причина хич да не отбирам от хорари, щото винаги мога да измъдря положителен отговор  ;D, та си викам, че точно това време Юпитер минава през пети дом, а той покровителства раждането, щото нали като минава през пети и т.н....та точно през това време пък ще я пази от преждевременни всичкотии.
Амин, дай боже.  ::)

« Отговор #29 -: Ноември 27, 2008, 07:58:49 pm »
Ооо, сега виждам, че соларното МС е в съвпад с наталната Луна. Ще го бъде детенцето! Дааааа.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #30 -: Ноември 27, 2008, 09:08:36 pm »
Ооо, сега виждам, че соларното МС е в съвпад с наталната Луна. Ще го бъде детенцето! Дааааа.
От вашите устни-в Божиите уши!  ;D