Здравей Гост

Прогресивен композит

• 142 Отговора
  • 46550 Прегледи
*

lusy

• *
  • 190
Re: Прогресивен композит
« Отговор #120 -: Май 11, 2012, 09:01:30 pm »
Благодаря Ви, момичета. Страхотни сте!!! Не мога да опиша колко съм ви благодарна.  :blink: Извинявам се за забавянето, но нямах възможност по-рано. Аз съм зодия рак, а господин - риби. Да не би нещо да не съм построила правилно картата??? Ако е необходимо мога да дам данните и на двамата... Качих и наталните карти.

Zikovu права си за много неща, както и че нещата напълно зависят от него, аз вече се изчерпах... Доколкото разбрах, май основно аз желая тази връзка, за разлика от него... това че не изглежда заинтересован за момента ли важи или по принцип?  :-\
i]Това малко не го разбрах - И ще има продължение. Но със забавяне...или? [/i]

Ако наистина има начин, наистина бих искала да разбера дали ще има продължение между нас (дори да не стигне до брак, искам да изживея любовта си с него), а не да влагам напразни надежди и илюзии.. Тази година направих една стъпка, която от дълго време обмислях и този човек ме накара да преосмисля живота си - разведох се. Брак, който не беше сключен по любов, а като спасителна лодка да избягам от родителите си.
« Последна редакция: Май 11, 2012, 11:38:17 pm от lusy »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #121 -: Май 12, 2012, 02:06:00 am »
Тази година направих една стъпка, която от дълго време обмислях и този човек ме накара да преосмисля живота си - разведох се. Брак, който не беше сключен по любов, а като спасителна лодка да избягам от родителите си.

Утре ще гледам карти, ноо...ЧЕСТИТО! Нямаме време за губене на време! ;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #122 -: Май 12, 2012, 02:11:21 am »
Ооо мъжлето има Опозе Луна Венераа..иху..мога ли да те помоля да пуснеш наталната му карта в темата " Опозиция/квадрат мъжка Луна Венера"

Да го разлистим този момък там! ;)

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #123 -: Май 12, 2012, 02:16:35 am »
Zikovu, в този композит, как би коментирала опозицията Слънце - Нептун? Мъжът е склонен да лъже?  Ами Луната в Рак в 6-ти дом?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #124 -: Май 12, 2012, 02:30:40 am »
Конкретно на въпроса ти- не, няма да лъже. Опозицията с нептун е по- добър вариант от квадрата, за мен квадрата е по- скоро лъжа или заблуда, опозето е разделянето с някакви илюзии по- скоро.
Струва ми се, че мъжа повече иска да се получат нещата и когато не се получат ще бъде...разочарован.
Защото аз не мисля, че нещата ще се получат.
Аспектите са слаби и повечето разходящи. У1 и У7 нямат мажорен аспект. Венерата е в квадрат със сатурна.
Жената се чувства комфортно, но има квадрат към плутон у10 и няма аспект към У 7....има аспект към У 1.

Мисля, че жената иска да даде шанс на мъжа, но нещата просто..няма да се получат и просто...тя не е до край убедена, че го иска ;).

Хубавите аспекти по СЛВ може би показват, че срещата не е случайна и трябва да се изживее

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #125 -: Май 12, 2012, 09:25:41 am »
Нкара..какво става сега като знаем зодиите? Риби  мъж, Рак жена...какво гледаме в прогресивния?

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #126 -: Май 12, 2012, 07:48:02 pm »
Като за начало сравни наталните карти с композита като при синастрия .
После ще погледнем прогресията и ще си усложним малко нещата като наденем транзит към индивидуалните карти .

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #127 -: Май 13, 2012, 05:24:31 pm »
При всички видове карти  се проследява движението на Юпитер . При преминаването му през някоя от  важните точки на хороскопа се очакват промени .
За оформяне на романтична връзка в композита  ще прави аспект към  пети дом , за започване на нова работа се гледа шести , за брак седми или десети .
За продължителни отношения търсим транзити или прогресии към 9-11 домове .

*

Grace

• 2257
« Отговор #128 -: Май 13, 2012, 05:45:53 pm »
от опит да ти кажа - скорошен транзит на Юпитер през 7-и дом на композита, върху съвпад Венера/Юпитер - нищо. Че и СЛВ е там. Ако има значение - съвпада е в опозиция на Уран в 1-и.  :blink:

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #129 -: Май 13, 2012, 05:58:10 pm »
А в личните ви карти да се беше активирал Юпитер ?
Затова не се гледа само една карта .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #130 -: Май 13, 2012, 05:59:47 pm »
И при мен нищо - У11 тригон на пр Луна, У5, в натала Юпитер точно върху ИЦто, тригон на Венера. Нищичко.  :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #131 -: Май 13, 2012, 06:05:20 pm »

ами да, ето ти куриоз - в едната карта тр Юпитер е бил в 4-и дом, опозиция Луна. в другата - тр в 9-и дом върху СЛВ и е минал над Венера. ако има значение все пак - хората са разделени от няколко месеца.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #132 -: Май 13, 2012, 06:07:24 pm »
Първо си гледате личните карти , защото какъв е смисъла да търсиш нещо, когато не е на ума на някой от двамата . 

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #133 -: Май 13, 2012, 06:10:40 pm »

ами да, ето ти куриоз - в едната карта тр Юпитер е бил в 4-и дом, опозиция Луна. в другата - тр в 9-и дом върху СЛВ и е минал над Венера. ако има значение все пак - хората са разделени от няколко месеца.
Със същия успех може да си праснеш композит с някоя случайна дата и да чакаш нещо да ти се случи . Като позчнеш да разпарчетоваш всичко се глеждаш в детайли и изпущаш цялостната картина .

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #134 -: Май 13, 2012, 06:12:51 pm »

Обясни ми какво искаш да ми съобщиш с изброяването на тези аспекти ?

*

Grace

• 2257
« Отговор #135 -: Май 13, 2012, 06:13:41 pm »
мисълта ми беше, че хич не му вярвам на Юпитер и го считам за крайно недостатъчен сам да задейства нещо значимо. Освен ако не  е подчертан в натала по посока на търсения смисъл на дадено събитие. Виж, Сатурн и транссатурновите са друга работа.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #136 -: Май 13, 2012, 06:36:42 pm »
Ами Нкара- Гледам в картата мъжа- Пр. Новолуние в 7ми, тр. Уран 7ми.., Уран е У 5, води до промени и по първи, У 1 е така или иначе в 5ти дом, а транзита на У 7 на мъжа минава върху слънцето му....от това последното вероятно бихме могли да заключим, че на мъжа му минават мисли през главата за любов..и би могло да има обвързване, съпроводено от влюбване?? Как да гледаме на Хирона, който застава на опозето Луна Венера? Тр.Юпитер ще направи след месеци опозе с У 7

При жената може и при нея да има индикации за обвързване- с тоя сатурн на края на 6ти...Луната ще застане скоро на ац. А Пр. Слънце и застава на сатурн, У 10..МЦ...мхмм..дали това може да е брак? Тр. Юпитер през първи..скоро съвпад венера

Това е което виждам от картите им...какво пропускам?

И сега- композита....и при двамата има индикация за желание за обвързване нооо...в композита няма аспект между слънце и луна- Това е първото, което виждам........ :unsure: дали съм на прав път?

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #137 -: Май 13, 2012, 06:59:05 pm »
Не поглеждам хирон , лилит и много рядко гледам слаби аспекти .

В композита са с опозиция слънце -луна по 5-11 домове.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #138 -: Май 13, 2012, 07:15:58 pm »
оо..аз бях отворила друг композит!
аха..

Ами Слънце опозе луна 11- 5, а сатурн у 7 разтящ аспект У5- от техния композит...ами би трябвало да станат работите...в следствие и на другите плюсове....така ли :unsure:
« Последна редакция: Май 13, 2012, 07:20:57 pm от zikovu »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #139 -: Февруари 19, 2015, 08:52:54 am »
Не знам дали някой ще ми отговори, но все пак да попитам:

Прогресивният асц-десц в картата на мъжа ми се изравнява с композитния ни асц-десц. Десц е 15 козирог, т.е. транзитната квадратура уран - плутон го засяга. Какво може да означава това?