Здравей Гост

Прогресивен композит

• 142 Отговора
  • 46578 Прегледи
*

Инти

• 2068
Прогресивен композит
« -: Ноември 21, 2008, 03:52:47 pm »
Ако някои от вас е изпробвал тази техника,проверил е дали работи,и има някаква информация относно прогресивният композит, моля да сподели. Ще му бъда много благодарна!

*

Kali

• **
  • 1411
Re: Прогресивен композит
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2008, 08:43:48 pm »
Asaia, аз още не съм изучавала тази техника и нямам никакъв опит. Четох в няколко англоезични форума, че може и без него.

Progressed Composite Chart
The composite chart, unlike the Davison Relationship Chart, is derived by taking the mathematical midpoint between each person's planets and points. The Davison Time-Space Relationship chart is similar to the composite chart, except that it is drawn for the date, place, and time that is exactly midway between the individuals' birth times and places. Composite charts and Davison Relationship charts often look similar. However, Davison charts have "time and space" reality—these charts are drawn for real points in time and space, and include phenomena (such as retrogrades and eclipses) that composite charts do not.

So, while we can progress the Davison Relationship chart using traditional techniques, if we want to study the progressed composite chart, we first progress the natal charts of the individuals to a specific date, and then make a composite of those progressed charts.

The progressed composite chart can then be compared to the composite chart. Very often we can see the progressed composite Moon coinciding with relationship issues. If it touches off a composite conflict, for example, we might see the issues surrounding that conflict surfacing. I have seen break-ups occur when the progressed composite Moon sets off a composite Sun opposition Saturn and the progressed composite Moon sets off a composite Sun square Mars, for example. (Here, by "sets off", I mean it activates either point of the composite aspect by conjunction). In situations such as these, perhaps the break-up was something that should have happened—it may have been a long time coming. However, if a couple is counseled in advance of the progressed composite Moon triggering a major and challenging composite configuration, they can better prepare for the potential upcoming conflict. If both parties desire saving the relationship, they can benefit from the perspective, and recognize that although the trigger will bring up real issues that should be faced, it is also transitory.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2008, 08:47:25 pm »
Пробвах да разглеждам прогресивни композити, но не установих никаква връзка с действителността. По същата логика тогава можем да прогресираме и комбина...
Или аз не знам къде и как да гледам...
Дотук успях да констатирам, че реагират на транзити, затъмнения и лунации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 09:33:29 pm »
Пробвах да разглеждам прогресивни композити, но не установих никаква връзка с действителността. По същата логика тогава можем да прогресираме и комбина...
Или аз не знам къде и как да гледам...
Дотук успях да констатирам, че реагират на транзити, затъмнения и лунации.

Аз си мисля, че хората /авторите на подобни теории/ си мрът да творят наука и да пишат книги по 300 страници, само за да видят името си на корицата.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 11:54:48 pm »
Честно казано не виждам смисъл да се прогресира композита ,по-скоро бих направил прогресия на комбин.
При комбина ми се вижда логично да се проследи прогресия на едни отношения ,поне така си мисля за момента ,но честно не съм се замислил дълбоко върху въпроса ;D

*

elfidka

• 3129
Re:Прогресивен композит
« Отговор #5 -: Март 22, 2010, 10:16:44 am »
Изнамерих тази тема, ей така без да искам, чудех се къде да напиша разните си изводи и питанки по въпроса, питах чичко Гугъл и ето изкочи нашия сайт... ;D ;D ;D
Днес съвсем случайно направих прогресивна карта на композита с мъжа ми, защото търсех показатели за начало на връзка в композита. И да ви кажа останах много впечетлена. По време на запознанството ни прогресивното композитно слънце е било в съвпад с моето натално Слънце.
Това беше първото нещо, което забелязах. После проследих пр.Луна и установих, че когато сме взели решение да се бракуваме, тя е направила съвапад с У4, а когато се е родила малката пр.Луна съвпада с У5.  
Стана ми много интересно, тъй като композита не е реална карта и такова проследяване на прогресии не звучи много брилянтно. Но ето че работи. В момента пр.Луна е в съвпад с СЛВ - интересно.....
Най много въпроси повдига предстоящия съвпад с на пр. Венера с Плутон   :o :o :o
Какво ли ще става, но има време за това.....
« Последна редакция: Март 22, 2010, 10:38:38 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Март 22, 2010, 11:42:16 am »
А какво ще кажете за прогресивното новолуние  в композота.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Март 23, 2010, 10:29:20 am »
прогресирането на композита на каква програма го направи елфи?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8 -: Март 24, 2010, 02:47:40 pm »

В астрокома има опция.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 24, 2010, 03:02:14 pm »

В астрокома има опция.

:o :o дай линк ,сигурно съм кьорава-тцц-тцц.
в еуфория съм...ужас пак е по-млад и ми писва , ама ме извади от релси.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Март 24, 2010, 03:14:31 pm »
Марая, че какво им е лошото на младите мъже... :P Ако питаш мен, лошо е, но като много говоря ..... ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 24, 2010, 03:35:01 pm »
Марая, че какво им е лошото на младите мъже... :P Ако питаш мен, лошо е, но като много говоря ..... ;D

нищо , само 12 год. по-млад от мен , по китайския змия като мен и пак рибаааааааааааааа,откачам!!!!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Март 24, 2010, 03:38:28 pm »
Какво ги правиш тия риби бе, язовир ли имаш.... ;D ;D ;D

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #13 -: Март 24, 2010, 03:40:20 pm »
Със Сатурн в Риби кво да ги прави? Карма.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 24, 2010, 03:43:34 pm »
Какво ги правиш тия риби бе, язовир ли имаш.... ;D ;D ;D

идея нямам , тоя е на 12-ти , мъжа ми на 11-ти. лелееее , докато ги изкарам до 31-ви дали ще ми стигне тоя живот?!!! :o
думи нямам , все рибииии , все карма. това иц в риби ме разбива!
има момчето точен съвпад на юнона с моя асц.....
точен съвпад на мерка с моя хирон , тригон на негово слънце мой нептун, негов мц съвпад с моя венера.... негов уран тригон мой сатурн и опозе моя луна...нещо страшно!
затова питам как се прогресира композита , да видя аджаба за кво иде реч.... ;) :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #15 -: Март 24, 2010, 03:48:52 pm »

негов мц съвпад с моя венера....

Внимавай да не се цели в твоя 2 дом с Венерата ти там.  :-\ Да не ми се обидиш и ти като една труга съфорумка преди няколко години. Счупи форумите с един хорар за нейния възлюбен /пак по-млад/ и аз виждах повече финансов интерес в хорара и го казах, пък тя се обиди и не я чух и видях повече.  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Март 24, 2010, 03:54:46 pm »
Верно е обаче, че има такава тенденция сред младите мъже. Какво доживях мъже да живеят на гърба на жените. Държанки от мъжки пол. Извинявам се за отклонението, но моя вечен въпрос е защо мъжете не са мъже в днешно време.  ;D Ако ще го нищим тоя въпрос, в говорилнята.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #17 -: Март 24, 2010, 03:57:22 pm »
моя вечен въпрос е защо мъжете не са мъже в днешно време. 

Защото жените станаха прекалено еманципирани и изгубиха женското в себе си. Ако мрънкат повече на рамото на мъжа, мъжкото у него ще проговори.  :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Март 24, 2010, 03:59:23 pm »
Така си е, да. Ама чак пък да мрънкат, малко прекалено е сякаш.  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Март 24, 2010, 03:59:49 pm »

В астрокома има опция.

:o :o дай линк ,сигурно съм кьорава-тцц-тцц.
в еуфория съм...ужас пак е по-млад и ми писва , ама ме извади от релси.

Марая, избираш прогресив композит и слагаш дата, коята си искаш.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева