Здравей Гост

хорар за работа

• 41 Отговора
  • 5707 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: хорар за работа
« Отговор #20 -: Януари 09, 2009, 07:27:48 pm »
Да, финансовите причини са силно застъпени.
Още преди няколко месеца отмениха бонусната система и останахме само на заплати, не много адекватни. Сега, оправдавайки се с финансовата криза, принуди някои от колегите да излязат в отпуска, а други да минат на съкратено работно време. Очевидно и пари за заплати не й се дават вече...
Видя ли Рибка със силен Сатурн, имам си нещо наум. Дотук не е имало изключения.
Интересното в цялата работа е, че едновременно вдигна цените и намали заплатите. Тарикатка. Винаги съм казвала, че алчността погубва хората.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #21 -: Януари 09, 2009, 11:27:51 pm »
Към Скарлет
Благодаря ти за включването.  :)
Срам ме е да кажа, но бях малко или много егоист, задавайки този въпрос.
Няма нищо лошо да напусне, дори напротив...
Там е работата, че на мен не ми се ще...  :-[
Не си егоистка.Просто си намерила една сродна душа в лицето на колега и ако си отиде и той,по-добре си намери друга работа и ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Януари 10, 2009, 09:36:36 am »
В интерес на истината мен вече нищо не ме задържа на това работно място, освен проблема с намирането на свястна работа, характерен за по-малките градове, включително и Варна. Много колеги, като понатрупат малко опит, минават на свободна практика, но трябва да имаш достатъчно възложители... Конкуренцията е много жестока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Януари 15, 2009, 10:53:24 am »
Хм, странно, но този път нищо не познахме. С Луна без курс.
Сега разбрах, че колегата е напуснал.
Но го направи по много непредсказуем и малко детински начин.
Вчера просто не се появи на работа и беше цял ден с изключен телефон.
Колегите се скъсаха да го издирват, притесниха се. Дори щяха да звънят в полицията. А днес разбираме, че просто е напуснал, без да се сбогува дори.
Поредната шегичка на ретро Меркурий. Много гадно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #24 -: Януари 15, 2009, 02:26:09 pm »
Мдаааа,лошо.Не си спомням в картата Юпитер ли беше сигнификатор на колегата?Щото на него му предстоеше смяна на знака.Вероятно е подействало като промяна в решенията и намеренията.А смяната на знака на Луната,също.                                                                                                                                                                                                                                                     

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Януари 15, 2009, 03:01:31 pm »
Да, да, точно така ми го обясни друга астроложка.
Сигнификаторът на колегата прави ингрес в друг знак, т.е. предстои промяна в положението.
А Луната без курс била мой сигнификатор, т.е. аз нямало да предприема нищо по въпроса, един вид безсилна да променя каквото и да било...
Случило се е вече, направил си е избора...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #26 -: Януари 15, 2009, 04:30:02 pm »
Здравейте,
много моля напредналите да погледнат този хорар.
Ще вземат ли баба ми в другият апартамент на 1ви февруари?
Въпросът е зададен на 14 януари 2009 в 18.51ч в София.

Мерси много ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 15, 2009, 04:51:55 pm »
Хм, по ретро Меркурий за преместване пита ли се?  :-\

В интерес на истината, картата на задаване на въпроса тук, във форума ми се струва някак си по-ясно отразяваща естеството на въпроса.

15.01.2009 г.
16.20 ч София (установих, че часовникът на форума върви с около 10 мин. напред).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #28 -: Януари 15, 2009, 05:35:32 pm »
Добре,нека бъде с този нов час и дата ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Януари 15, 2009, 05:47:42 pm »
Просто се чудех Луна и Сатурн във втори дом какво общо могат да имат с въпроса. Знакът на Асцендента също би трябвало да отразява естеството на въпроса. А с този изгряващ Лъв... хм...
Ако приемем, че това е картата, Нептун в 7 дом (ако вземаме предвид транссатурновите) сочи един зависим от другите човек, ако това е баба ти. Тоест нейното преместване не зависи изцяло от нея самата, от волята й. И въобще тази карта ми се струва неясна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #30 -: Януари 15, 2009, 06:16:19 pm »
Нека първо да решим бабите в кой дом ги слагаме. Дайте предложения. После можем да разглеждаме 4-ти дом от дома на бабите и 4-ти от 4-ти, ще търсим аспекти, взаимоотношения и т.н.

Мама–мия, тази баба майка на майка ти ли е или на баща ти?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

mamma_mia

« Отговор #31 -: Януари 15, 2009, 06:20:44 pm »
Майка на майка ми,и наистина не зависи от нея а от майка ми ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 15, 2009, 06:24:37 pm »
Нека първо да решим бабите в кой дом ги слагаме. Дайте предложения.

Ако използваме производни домове, би трябвало това да е 4ти от ИЦ, т.е. майка на майката. Тогава гледаме какво е положението в седми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Януари 15, 2009, 06:27:05 pm »
Майка на майка ми,и наистина не зависи от нея а от майка ми ???

От обездвижен инвалид какво може да зависи? Или от някой, който вече не е в пълно съзнание, т.е. един вид "вегитира", колкото и цинично да звучи... 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #34 -: Януари 15, 2009, 07:05:16 pm »
Тя се движи,
но цялото семейство е манипулирано от майка ми.
Та,да,всичко зависи от майка ми,която се оказа голям инат(слабо казано).
Допитвам се до вас,защото тя ми каза,че ще я вземе(след хиляди борби и истерии от моя страна и след 2 години помощ и от баща ми),но ме е страх в последният момент да не ми сервира нещо друго...от нея се очаква всичко :(
Та затова вчера реших да съставя карта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Януари 15, 2009, 07:15:25 pm »
А няма ли начин вместо ти да чакаш благоволението на майка си да премести баба ти, да се изнесете вие със съпруга и детенцето? Понеже спомена за "другия апартамент", та ми се стори, че не сте чак толкова притиснати откъм липса на жилищна площ...
Знаеш колко млади хора (и двойки) живеят под наем, с една-единствена цел - да са независими, да си осигурят лично пространство, което по право им се полага. Докато живееш в чужд дом, било то и на родителите, все някой ще се опитва да ти налага някакви условия. Налага се да се съобразяваме с някои условности и обстоятелства, няма как. Много често се случва комфортът да е с цената на спокойствието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #36 -: Януари 15, 2009, 07:38:15 pm »
С риск да се отклоним от хорара,ще ти кажа.
Не няма начин да се изнесем,то още преди 2 години да не се бяхме нанасяли тук при баба ми.Но пак по манипулация от страна на майка ми,която се прави на жертва и от моята глупост дойдохме.Направихме сумати и ремонт,дограми,кухня(още изплащаме),врати и т.н със собствени изсмукани средства,защото не сме богати,само мъжът ми работи.И какво да се махнем и да оставим всичко тя да го разруши....пък и нямаме пари за квартира.
И така....
И всичко заради детето.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #37 -: Януари 15, 2009, 08:01:00 pm »
Смятам, че можем да разглеждаме 7-ми дом като дом на бабата. Четвърти от него е 10-ти в хорара в Телец с управител Венера, а 4-ти от 4-ти е всъщност 1-ви дом в хорара в Лъв с управител Слънце. 7-ми дом е във Водолей с управител Уран.
Уран /баба ти/ е в секстил със Слънцето /другия апартамент/ и без аспект с Венера /настоящ дом/. Луната като косигнификатор на кверента /ти/ е в опозиция с Уран.
Според мен е много вероятно баба ти да се премести. 
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Януари 15, 2009, 08:47:10 pm »
Ако разгледаме втората карта, тоест картата на задаване на въпроса във форума, бих предположила, че преместването й принципно не е невъзможно, но може да не се случи толкова бързо или в рамките на желания от теб период.

Разглеждам тази карта, защото по ми пасва с оглед естеството на въпроса. Въпросът е свързан със семейство, дом, възрастен близък (болен, зависим).
- АС в картата е Рак, т.е. пряко свързан с темата за дома и семейството;
- Луна в знака Дева на ИЦ сочи загриженост, а също предполага, че въпросът е от рутинно естество - бит, семейни грижи, здраве...;
- Сигнификаторът на баба ти също е в 4 дом, ретрограден;
- Стълпотворението в 7 дом може да загатва и за повече от един-двама участници в тази ситуация; както казваш, крайният резултат не зависи пряко от волята на баба ти. За това намеква и интерсептацията по оста 4/10 дом.

В тази карта Луната почти няма сходящи аспекти.
Последният й аспект е разходящ съвпад със Сатурн, сигнификатора на бабата.
Сатурн е ретрограден, т.е. сочи недоброто й състояние. Не е тя човекът, който взема решения за каквото и да било.
Обаче трябва да вземем под внимание, че Луната се отделя от Сатурн и същевременно Сатурн е обърнал гръб на Луната, предвид ретроградността му. С други думи, двете планети - сигнификаторът на питащия и сигнификаторът на бабата - образно казано са тръгнали в различни посоки. За мен това е символично отделяне.

Единственият апликиращ аспект на Луната в хорара е положителен - тригон със Слънцето в 7 дом. В случая Луната сигнифицира кверента, неговата заинтересованост дадено нещо да се случи, и тригонът със Слънцето в 7 дом като че благоприятства реализацията на желанието.
Но от друга страна само с желание не става, особено когато непосредствената му реализация зависи от благоволението/решението на друг човек или група хора.
Имаш ли възможност да потърсиш съдействие от други близки, роднини?

И още нещо.
Не бива да се подценява движението на Меркурий, когато въпросът е свързан пряко с аналогиите на тази бърза планета. Ретроградността му при въпрос, свързан с евентуално преместване, може да предполага забавяне, отлагане, протакане...

Така че според мен е възможно баба ти да си отиде от дома ти, но това да не се случи тогава, когато ти искаш. Господарят на ИЦ е ретрограден, ретрограден господар на ДС е в съвпад с ИЦ и символично се движи в посока 3 дом. Луната и Сатурн вървят в срещуположни посоки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #39 -: Януари 15, 2009, 10:20:23 pm »
Благодаря ви много,непременно ще се включа утре(сега не мога да пиша че детето спи).