Здравей Гост

Лунни възли

• 16 Отговора
  • 4847 Прегледи
*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« -: Юли 29, 2004, 11:10:33 am »
Moje li niako da mi preporacha hubava knijka v koiato se opisva na dalgo i shiroko deistvieto na lunnite vazli , zashtoto sa mi dosta neiasna materia i samo im se chuda i maia :)
Znam, che sa dosta vajni i pokazatelni, no kato ne sa mi iasni nishto ne moga da im razbera...
Edna praitelka mi kaza edin pat kato si gledah edna moia sinastria...-Vij kade sa vi glavite na drakona pri dvamata i taka shte rzaberesh ,,? I kakvo da razbera mi niamam savpadi nikakvi na vazlite nito toi s moite planeti nito moite drakoni ;) s negovite planeti ,,,znachi si kazvam az niama kakvo da gi gledam shtom niama savpadi !!!!!I sled malko po dalgo vglejdane kakvo da vidia moia severen se e zabil na negovia Descendent s tochnost 0.13 i ujnia mi na tolkova na Asc-to mu ...Tova da li se broi za savpad, zashtoto ne e s niakoia gotiana personalna planeta ...samo tova e  <_< ,a kato niama i ot kade da procheta i da razbere za kakvo se broi i kak se talkuva :blink:  <_<
Kato niakoi mi preporacha knijka shte si ia kupia vednaga  :D  

*

Guest_lillie

Лунни възли
« Отговор #1 -: Юли 29, 2004, 04:34:30 pm »
aspektite an lunnite vyzli v sinastriata sa mnogo vajni, osobeno syvpadite /ako ima/ s t.nar. li4ni planeti na partniora - slynceto, lunata, venera, mars, kakto i s yglte na horoskopa - asc/dsc, mc/ic, kato aspektyt s iujnia vyzel predpolaga vryzka ot minali jivoti, a sys severnia - otno6enie, koito 6te izigraiat vajna rolia za misiata na dvamata partniori v sega6nata im inkarnacia... taka mi se struva, makar 4e ne moga da ti prepory4am to4no opredelena kniga, interpretira6ta tezi ne6ta. Dokolkoto si spomniam, ima6e edna kniga po karmi4na astrologia s akcent vyrhu vyzlite i retrogradnite planeti...

*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« Отговор #2 -: Юли 30, 2004, 10:06:45 am »
Цитат
aspektite an lunnite vyzli v sinastriata sa mnogo vajni, osobeno syvpadite /ako ima/ s t.nar. li4ni planeti na partniora - slynceto, lunata, venera, mars, kakto i s yglte na horoskopa - asc/dsc, mc/ic, kato aspektyt s iujnia vyzel predpolaga vryzka ot minali jivoti, a sys severnia - otno6enie, koito 6te izigraiat vajna rolia za misiata na dvamata partniori v sega6nata im inkarnacia... taka mi se struva, makar 4e ne moga da ti prepory4am to4no opredelena kniga, interpretira6ta tezi ne6ta. Dokolkoto si spomniam, ima6e edna kniga po karmi4na astrologia s akcent vyrhu vyzlite i retrogradnite planeti...
Blagodaria lilie :D
Az sega gledam i edin drug savpad
Znachi ne bilo samo moite vazli s negovia Asc, i Desc ami i ujnia mi v savpad 2gradusa s negovia mars..
No ne sam mnogo sigurna dali tva, che sa v 2gradusa se broi za savpad v sinastriata ?
I savpada e v negovia 12dom ? <_<  

*

Guest_lillie

Лунни възли
« Отговор #3 -: Юли 31, 2004, 01:17:06 pm »
Цитат
ami i ujnia mi v savpad 2gradusa s negovia mars..
No ne sam mnogo sigurna dali tva, che sa v 2gradusa se broi za savpad v sinastriata ?
I savpada e v negovia 12dom ?
ami dokolkoto sym zapoznata s karmi4nata astrologia, kontaktyt Ketu-Mars predpolaga niakakvi liubovni otno6enia ot minalo prerajdane...:)

*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« Отговор #4 -: Юли 31, 2004, 02:14:49 pm »
Цитат
Цитат
ami i ujnia mi v savpad 2gradusa s negovia mars..
I savpada e v negovia 12dom ?
ami dokolkoto sym zapoznata s karmi4nata astrologia, kontaktyt Ketu-Mars predpolaga niakakvi liubovni otno6enia ot minalo prerajdane...:)
mersi lillie  :D
Tova dava obiasnenie na mnogo neshta  :) i milsli, che kato se sluchva v 12dom , moje bi vrazkata ni e bila taina v minalia jivot  <_< Kolko e malak sveta da sreshnesh bivshia si lubovnik ot minalia si jivot  B)
A toi edin den mi kaza - chuvstvam te taka vse edno te poznavam ot 100godini :) , a az samo se zasmiah i mu podhvarlih ,kak moje da ne si me spomniash  ;) No vsichko si beshe na maitap  :)
A sega kakvo shte stava , zashtoto si zadavam edin vapros !?!
Kogato sreshnesh niakoi ot minaloto ti v segashnia ti jivot tazi sreshta e zashtoto :
a)sreshtate se, zashtoto  prosto ste se poznavali i taka se e sluchilo sega...?
б) sreshtate se, zashtoto triabva neshto da se promeni ili otraboti, koeto ne ste uspiali da napravite predi...?
Zashto se sluchvat tezi sreshti ? I kato se zamislia zapochvam da se ubejdavam , che horata kato nai-blizkite ni priateli i rodnini moje da sa pak ot nasheto minalo ???

*

Guest_lillie

Лунни възли
« Отговор #5 -: Юли 31, 2004, 03:26:34 pm »
Цитат
A sega kakvo shte stava , zashtoto si zadavam edin vapros !?!
Kogato sreshnesh niakoi ot minaloto ti v segashnia ti jivot tazi sreshta e zashtoto :
a)sreshtate se, zashtoto  prosto ste se poznavali i taka se e sluchilo sega...?
б) sreshtate se, zashtoto triabva neshto da se promeni ili otraboti, koeto ne ste uspiali da napravite predi...?
Zashto se sluchvat tezi sreshti ? I kato se zamislia zapochvam da se ubejdavam , che horata kato nai-blizkite ni priateli i rodnini moje da sa pak ot nasheto minalo ???
edna, struva mi se, 4e i dvete alternativi sa priemlivi - tova, 4e se sre6tame s niakoi ot minalo prerajdane, za6toto imame da otrabotvame ne6to ili da korigirame niakoia gre6ka, a sy6to i tova, 4e se sre6tame s hora, s koito prosto sme se poznavali... i se sre6tame kakto s priatelite si ot minali inkarnacii, taka i s vragovete... i v redica poredni jivoti pod razli4ni predteksti 6te prodyljavame da gi sre6tame, dokato ne iz4istim tazi karma, za6toto sre6taiki se s tiah, i tova s osobena sila vaji za vragovete i nepriatelite, nie vsy6tnost se sre6tame lice v lice sys sebe si i karmi4nia si tovar, s otricatelnite si emocii i podsyznatelni impulsi, s tymnata si strana... :ph34r:  

*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« Отговор #6 -: Август 01, 2004, 05:36:22 pm »
Tazi tema vze da mi stava vse po-interesna  :D
Shte vzema da nameria info za niakoia knijka v neta i da se ponaucha malko za tia vazli  :D
Znachi ujnia sochi minaloto i zauchenite ni modeli na povedenie ot nego ,a severnia novia ni pat taka li ?

*

lin

Лунни възли
« Отговор #7 -: Август 02, 2004, 09:11:02 am »
edna, ето тези материали от сайта на ZET могат да ти бъдат полезни в случая :)

лунни възли

*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« Отговор #8 -: Август 02, 2004, 02:12:29 pm »
Цитат
edna, ето тези материали от сайта на ZET могат да ти бъдат полезни в случая :)

лунни възли
Mersi lin :D
Veche go vidiah no niam z sinastria nishto :)

eto kakvo nemerih az

Moon's Nodes in Synastry

Where the nodal axis in one nativity is in aspect to a planet or angle in the other, the strongest bonding connection is usually experienced at the South Node, with the nodal axis person being empowered over and magnetically drawing in the other, while the North Node contact evokes a mere potential for joint direction that will be brought out more if the nodal axis person has strongly integrated his or her North Node principles.

Conjunctions of the Ascendant, luminaries or personal planets to either Node, but especially the South, are the most powerfully tying synastric contacts. Trines and sextiles favour joint growth; while squares may be experienced as challenges to it with a karmic ring, and a risk of separation.

Synastric aspects between the nodal axes of two nativities will be experienced by each individual as an extension to his / her natal nodal configuration, which may be supportive of (if the aspect is harmonious) or conflicting with (if inharmonious) the personal life direction.

The house placement of one person's Nodes in the other's horoscope show (North Node) an area in which the first person will learn from the other, who will in turn be inspired in that area by the first; and (South Node) an area in which the first person will teach the other.

*

Guest_lillie

Лунни възли
« Отговор #9 -: Август 03, 2004, 11:07:19 am »
da predpolagam li, 4e kvadratiranite lunni vyzli v sinastriata ozna4avan predopredelena razdiala? s moiata ribka imame to4na kvadratura na negovite vyzli kym moiata luna i sy6to tolkova to4na kvadratura na moite vyzli kym negovia mars... hmmm, polojenieto mai nikak ne e rozovo i razdialata e bila neizbejna, taka li???:(

*

Guest_lillie

Лунни възли
« Отговор #10 -: Август 03, 2004, 11:11:47 am »
...s maika mi pyk imame neinite lunni vyzli kvadrat moiet mc-ic i moia mars i moite vyzli v kvadrat kym neinia uran, koito i e upravitel na asc, a na men mars mi upravliava slyn4evia znak i syupravliava asc... prez pyrvite 16 godini ot jivota mi biahme razdeleni po nezavise6ti ot nas pri4ini i obstoiatelstva... po princip kvadraturite spriamo vyzlite nali se interpretirat kato ne6to fatalno i predopredeleno?

*

edna

• **
  • 541
Лунни възли
« Отговор #11 -: Август 03, 2004, 01:20:27 pm »
Цитат
da predpolagam li, 4e kvadratiranite lunni vyzli v sinastriata ozna4avan predopredelena razdiala? s moiata ribka imame to4na kvadratura na negovite vyzli kym moiata luna i sy6to tolkova to4na kvadratura na moite vyzli kym negovia mars... hmmm, polojenieto mai nikak ne e rozovo i razdialata e bila neizbejna, taka li???:(
ne mislia, che takava kvadratura tribva da se smiata kato razdeliashta horata....sigurna sam , che ima hiliadi dvoiki po sveta s takava kvadratura :D po skoro moje da se razglejda, kato izpitanie kam dvamata partniori, neshto prez koeto triabva da preminete za da se nauchat vzaimno i tova da e vid test za tiah i tiahnata vrazka, ako vrazkata ne e dostatachno silna ili edin ot dvamata ne uspee da izdarji na natiska na kvadraturata normalno shte e da se stigne do razdiala...ako nauchite uroka si ot tazi kvadratura i ostanete zaedno! spored men togava tia shte vi svarje mnogo silno i moje da e za cial jivot...Ne moje vsichko da se gleda samo ot ednata strana vseki aspekt iziskva opredelena naglasa i prerabotka ot individa, take che neshtat ne sa samo biali ili cherni  :D
Tova po patia na moita logika i zupkaneto do sega :)

az mislia,  che ti ima dosta da uchish ot riboka i toi ot teb , :D a kogato neshtat stoiat taka ne e tolkova lesno da se osvobodish ili razdelish s niakoi ,koito e svarzan karmichno s teb...bilo za zlo ili za dobro :)  

Лунни възли
« Отговор #12 -: Декември 28, 2005, 01:48:45 pm »
:o привет,поразгледах темата за лунните възли и реших да попитам нещо от моята карта може ли северния и лунния възел да се намират в един и същи дом?В случея 3-дом и образуват съединение,ако някой не го затруднява ще съм му благодарна да ми отговори.мерси  :)  

*

Lillie

• 30532
Лунни възли
« Отговор #13 -: Декември 28, 2005, 02:28:42 pm »
Северният възел /Раху/ винаги е в опозиция на Южния /Кету/, затова в ефемеридите, както и в астрологичните програми се дава само позицията на Северния лунен възел...  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Лунни възли
« Отговор #14 -: Декември 28, 2005, 08:27:10 pm »
Хихи, изкараха всичките ми стари кирливи ризи  /и стари гаджета/ тука... от времето, когато още си позволявах да пиша на латиница  :P  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Лунни възли
« Отговор #15 -: Декември 28, 2005, 10:44:12 pm »
мерси lilie ти винаги ми помагаш в разясненията. :)  

*

Lillie

• 30532
Лунни възли
« Отговор #16 -: Декември 29, 2005, 12:09:32 pm »
Интересно инфо за Лунните възли ето тук:

http://forums.bgway.com/viewtopic.php?t=122

И тук също:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...=collapsed&sb=5

:rolleyes:  :)
« Последна редакция: Декември 29, 2005, 12:29:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш