Здравей Гост

СИНАСТРИЯ

• 272 Отговора
  • 58118 Прегледи
Re: СИНАСТРИЯ
« Отговор #20 -: Декември 07, 2008, 12:14:39 am »
С бившия ми съпруг имаме сходна синастрия-родени сме също през 7 дни-той Скорпион,аз Стрелец.Освен светилата,всичко друго е в еднакви знаци.Затова от опит знам(а съм го и чела в дебелите книги),че много еднотипни стихии не дават дълготраен интерес,някак сме прекалено еднакви,а за една ползотворна връзка ,с цел духовно израстване на двойката,е добре да се допълват стихиите.Така се създава повече поле за действие, оттам и връзката е по-динамична.Но Луна в Дева би се чувствала удобно с нещо,което й е близко и познато,така че...знам ли?

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Декември 07, 2008, 12:42:05 am »
С бившия ми съпруг имаме сходна синастрия-родени сме също през 7 дни-той Скорпион,аз Стрелец.Освен светилата,всичко друго е в еднакви знаци.Затова от опит знам(а съм го и чела в дебелите книги),че много еднотипни стихии не дават дълготраен интерес,някак сме прекалено еднакви,а за една ползотворна връзка ,с цел духовно израстване на двойката,е добре да се допълват стихиите.Така се създава повече поле за действие, оттам и връзката е по-динамична.Но Луна в Дева би се чувствала удобно с нещо,което й е близко и познато,така че...знам ли?

Мен също ме притеснява това прекалено сходство. Като че ли хората си стават твърде предвидими и съществува риск бързо да си омръзнат. Но така можеш много лесно да видиш собствените си недостатъци в другия и да се поучиш (като че ли). После еднаквите Марсове в съвпад създават твърде много конкуренция, защото двамата ще искат да изпъкват с едни и същи качества, но в критични ситуации ще действат като едно цяло. (Последното съм го забелязала и при слънцата, при родените в една и съща зодия). Сходството дава усещане за сигурност, но и аз като теб мисля, че това не задържа интереса. По добре е да се допълват стихиите, така ще се обогатяват взаимно и по-дълго време ще си бъдат интересни. 
« Последна редакция: Декември 07, 2008, 12:46:51 am от Nebesna »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #22 -: Декември 07, 2008, 01:08:46 am »

Предполагам, че "подредената", критична и перфекционистка  Луна в Дева на момчето по същия начин ще се дразни от прекаления оптимизъм, свободолюбие и детската наивност на Луна в Стрелец. Още повече, че Луната на момичето ми е в съвпад с Уран и взема някои от характеристиките на Водолей - независимост, ексцентричност, импулсивност и непостоянство в чувствата.

1) :P дано дъщеря ти лично да се чувства добре в тази връзка
2) мисля си, че наличието на сатурн в гореспоменатия стелиум дава и доста "стабилни" характеристики на тази иначе "палава" луна, което добре кореспондира на слънцето й (понякога си мисля, че нещата са подредени, за  да са ни удобни свише ::)) и на луната на момчето;
3)тя търси неговото внимание и вероятно е по-запленената и си мисля, че им е доста забавно заедно,а квадратът на луните създава поводи за доброто им общуване (слънце- мерк)- тук има интрига на емоционално ниво, която се  решава на интелектуално (двамата :луна, слънце в дева, АЦ-близаци)
4)вероятно и визуално  и физически "задоволяват" предпочитанията си: кокетна луна в стрелец и суетен АЦ на момчето (да не споменавам лъва)

п.п. по отношение на съвпадите съм вече объркана :-\
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Декември 07, 2008, 01:18:47 am »
Той е по-запленения. Тя е по-срамежливата и не беше сигурна, дали го харесва. Но явно момчето и "влезе под кожата". Постоянно и праща съобщения, че и посред нощ и рано сутрин, докато спим. А даже и честити първия сняг с SMS. Романтично е момчето...Посъветвах я да му даде шанс, да се опознаят.

Тя, преди харесваше "лошите момчета", търсеше тръпка, но явно разбра, че не чувства добре с тях. Твърде малка се разочарова от един такъв (още в 7-ми клас). Беше чиста ученическа любов, но момчето излезе твърде незряло.

А вече и е време да помисли за сериозна връзка. До сега не е имала такава, много приятели, но и много избира (това сигурно е от Слънцето и в Дева). 

*

Kaya

• 2893
« Отговор #24 -: Декември 07, 2008, 01:33:33 am »
много мил момент е този с sms ите ::)
:)  да даде шанс на "тъпканицата"  в козирог

« Отговор #25 -: Декември 07, 2008, 12:25:55 pm »
Цитат
да даде шанс на "тъпканицата"  в козирог
"Тъпканицата" е в Стрелец. :P И е много по-забавно като перспективи.Но и по-несигурно ,съответно.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #26 -: Декември 07, 2008, 01:47:48 pm »
 :P хихи- мда, то има и една друга -транзитна:)
 и тъй като темата е синастрия и "новичка" за мен  искам мнение:
забелязала съм, че обикновено  собственикът  на луната върху нодална ос "залепва" вниманието си  в/у партньора и слънце съвпад с мерк на партньора има същото влияние
  т.е. аз очаквах, че луната  ще изисква внимание от другия парньор и ще го търси (няколко случая на синастии това ми показват) тук става наопаки..
друго мое наблюдение се отнася до  съвпада слънце-мерк: теоретично слънцето е менторът, но съм наблщдавала обратното; слънцето да желае мерк повече..?

« Отговор #27 -: Декември 07, 2008, 05:32:41 pm »
Слънцето "се очарова"( при добър аспект) от интелекта на човека с Меркурий-това е един от белезите за интелектуалните връзки.Но едва ли това е достатъчно за привличането.Неминуемо има нещо по-силно,което държи страстта жива.А когато Луна застане на нодалната ос-това е сигурен белег за кармична връзка,няма начин привличането да не се усеща силно от другия партньор.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Януари 07, 2009, 06:49:26 pm »
Скоро четох темата на Лили за изгорените планети и се замисилх дали има същото значение и при синастрията. Съвпадите Слънце-Луна и Слънце-Венера, например се посочват като най-добрите при близки връзки, което съм наблюдавала и в практиката. Губи ли в този смисъл значението си терминът "изгорена планета"? Никъде в синастрията не съм срещала да се говори за изгорена планета от Слънцето на партньора.

« Отговор #29 -: Януари 07, 2009, 07:02:27 pm »
Скоро четох темата на Лили за изгорените планети и се замисилх дали има същото значение и при синастрията. Съвпадите Слънце-Луна и Слънце-Венера, например се посочват като най-добрите при близки връзки, което съм наблюдавала и в практиката. Губи ли в този смисъл значението си терминът "изгорена планета"? Никъде в синастрията не съм срещала да се говори за изгорена планета от Слънцето на партньора.
Ами,то при близки "срещи" от тоя вид все някой "гори" ;D :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Януари 07, 2009, 07:28:10 pm »

Няма и да чуеш.Правилото за изгорена планета е само в натала,където астрономически самите планети са в такова положение на "изгореност".В натала енергията е показана на материално равнище чрез комбинацията на време/пространство/обекти.В синастриите аспектите са на символично равнище. ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #31 -: Януари 08, 2009, 12:01:51 am »
 не бих казала същото за съвпадите... независимо от многото милиони хора със съвпадащи синастрично планети само някаква  мнооооого  малка част  осъществяват (аспектно) отношение на  време/ пространство/ обектност с наталното  ни време, което придава смисъл

тук не говоря за изгаряне,а просто ме наведе  на някои мисли..за осезаемата символика

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 08, 2009, 03:07:29 pm »
И аз не съм чувала за комбуста в синастрията. Е, да, че любовта "изгаря", е напълно вярно. Особено при точен синастричен съвпад Слънце-Венера!  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Януари 08, 2009, 03:28:35 pm »
С мъжа ми имахме точен синастричен съвпад Слънце мъж-Венера жена. Мога да споделя как съм чувствала това взаимодействие. Този аспект го чувствам като платоничен - възприемам партньора като по-голям брат, а той мен - като по-малката сестричка. Аспектът дава взаимна симпатия и естествена социализация на двойката като цяло. Създава непринуденост в контактите. В неговото присъствие се чувствах сигурна и защитена. Усещах силното му рамо, но не мога да кажа, че аз съм била ухажващата страна, както пише в книгите. Просто в негово присъствие можех да бъда себе си и по-лесно изразявах както еротичната си природа, така и естетичните си предпочитания, което се насърчаваше от негова страна. Образно казано: Слънцето стопля Венера и помага на нейните чувства да разцъфнат. При този съвпад мъжът гледа жената като "цвете в саксия". Старае се всичко около нея да е комфортно и приятно. Обаче, съвпадът се изразява най-добре не в домашна обстановка, а в социума. У дома действат по-силно аспектите между Луните, Слънцата и Сатурн.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #34 -: Януари 08, 2009, 03:32:22 pm »
И аз не съм чувала за комбуста в синастрията. Е, да, че любовта "изгаря", е напълно вярно. Особено при точен синастричен съвпад Слънце-Венера:-[

не съм "виждала" това изгаряне, но плутон слънце също се усеща ::)

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Януари 08, 2009, 03:38:43 pm »
Nebesna, със съпруга ми имаме огледален съвпад на Слънце с Венера, ключовата дума е хармония във всичко. Вярно, че понякога отношенията са прекалено приятелски, но това в никакъв случай не пречи на тези в еротичен план. "Гледането в саксия" ми убягва...засега. :) ;)

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Януари 08, 2009, 05:36:50 pm »
Nebesna, със съпруга ми имаме огледален съвпад на Слънце с Венера, ключовата дума е хармония във всичко. Вярно, че понякога отношенията са прекалено приятелски, но това в никакъв случай не пречи на тези в еротичен план. "Гледането в саксия" ми убягва...засега. :) ;)

Вероятно има значение и знака, в който се случва съвпада и другите аспекти към него. Нашият беше в Риби в тригон към неговия Нептун в Скорпион - тук се намесват и милосърдието и белзмълвното разбирателство. Сякаш искаше да ме предпази от всичките грубости на света. Това беше хубавото във връзката ни, затова все исках да сме навън и сред хора, понеже се чувствах закриляна в социума. Щото като се приберяхме в къщи и се включваше съвпадът на неговия Сатурн с Луната ми и квадратурата между моя Сатурн и неговата Луна. Добре поне, че Луните бяха в хармонични знаци, та всеки си имаше лично пространство у дома.

« Отговор #37 -: Януари 10, 2009, 03:56:04 pm »
Небесна, искам да те питам за аспекта Сатурн-Луна който имаш със съпруга ти,как го усещаше? Имам близка ,която има огледален аспект Луна съвпад Сатурн в синастрията и тя споделя,че изпитва силно привличане с момчето(Имат и огледален тригон Венера-Марс,Слънцата в опозиция,като мъжката Луна е в съвпад със Слънцето на жената,нейна Лилит в Скорпион съвпад с негова Венера) но когато е с него се чувства емоционално блокирана и не може да изразява това ,което мисли и чувства.
 И в края на краищата колко е "страшен" един такъв огледален съвпад?
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Януари 10, 2009, 04:30:14 pm »
Чувствах се така, все едно ми налага тежки отговорности и ограничения. Има значение обаче в кой дом се случва съвпада. Виж кой дом заема наталната Луна и кой дом управлява. Ако е в 5-ти дом - любовта, романтиката, приключенията, децата; ако е в трети дом - словесното изразяване и комуникацията, ако е във 2-ри дом може да го възприема като твърде стиснат и икономичен, 1-ви дом е свързан с личностното себеизразяване и т.н.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #39 -: Януари 10, 2009, 05:06:23 pm »
Аспектите Сатурн-Луна са често срещани в синастриите на интимни двойки. Това най-общо може да означава, че отношенията са кармични. Срещала съм съвпад на Сатурн с Луна и при партньорски бизнес отношения.
При нас с мъжа ми са в съвпад и опозиция. Двамата сме с Луни в 5-ти натален дом. Аз лично не се чувствам ограничавана. Отговорността и дълга са мои лични вътрешни чувства.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.