Здравей Гост

СИНАСТРИЯ

• 272 Отговора
  • 58069 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re: СИНАСТРИЯ
« Отговор #40 -: Януари 10, 2009, 05:20:39 pm »
В синастрията огледалните аспекти и тези които застъпват планета (аспект Венера-Венера,Марс-Марс,Луна-Луна и т.н.) са най-интересни и особено първите са гаранция за взаимна свързаност(разбирателството зависи от хората)-просто хората реагират чрез едни и същи планети на други,само аспектите по-точно показват как.

С една приятелка имам огледална опозиция Луна/Уран-внезапно привличане,внезапни събирания и отдалечавания,сякаш време и обстоятелства не ни засягат(Сатурн)-примерно минава много време в което не поддържаме никакъв контакт/просто така се случва  ???/ и/или сме отдалечени по други причини,но като се срещнем непредвидено винаги нещата са си все същите,все едно не сме се виждали от 5 мин  :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #41 -: Януари 10, 2009, 06:38:43 pm »
Като се разглеждат наталите поотделно и се сравняват става още по-интересно. Аройо пише, че признак за съвместимост могат да бъдат позициите в знак и аспекти към лични планети, не просто секстил Марс-Марс в синастрия. Например в мъжката карта Венера в Скорпион или 8-ми дом, а в женската - Венера в аспект с Плутон, могат да бъдат признак за сходен начин на изразяване  и отношение към принципите на Венера, но ти това го знаеш  ;D. Мисля си, че при добро желание човек може да открие всякакви тенденции, може би водещото в случая е кои от тях ще забележи и развие.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Януари 10, 2009, 07:30:57 pm »
И все пак съвпадите са най-силни. При транзит се преживяват т.нар. споделени опитности. Ако и двамата имат планети във водолей и транзитен Юпитер е във Водолей, ще преживеят "споделена опитност", но всеки ще го почувства в собствения си дом в натала. Така е при квадратурите и опозициите. Например и двамата имат Слънце в Риби, а Сатурн е в Дева - двамата ще преживеят по едно и също време Сатурновата криза и ще се учат взаимно. Ще проявяват взаимно разбиране по време на аспекта.

« Отговор #43 -: Януари 10, 2009, 08:39:06 pm »
При нея съвпада се случва в 9 дом като Луната управлява 11, а неговата Луна е в 7 и управлява 8.И двамата преживяват период на Сатурнова криза.А, още нещо ми направи впечатление, този съвпад на Луна-Сатурн се появява и в комбина и в композита.Има и още нещо което ме вълнува,никъде не намирам повече информация за квинконсите в синастрията и конфигурациите които се образуват от тях.....или не знам къде да търся
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Януари 10, 2009, 08:55:11 pm »
Когато има огледални съвпади, те винаги се отразяват като съвпади в композита и комбина, няма как иначе.
Никъде няма да намериш интерпретации на куинсконсите в синастрията. Това са второстепенни аспекти, които се определят като дразнещи и изискват постоянни компромиси от двете страни.

« Отговор #45 -: Януари 10, 2009, 09:55:02 pm »
Когато има огледални съвпади, те винаги се отразяват като съвпади в композита и комбина, няма как иначе.
Никъде няма да намериш интерпретации на куинсконсите в синастрията. Това са второстепенни аспекти, които се определят като дразнещи и изискват постоянни компромиси от двете страни.

Е, има ги описани в книгата на Подводни :P.

« Отговор #46 -: Януари 15, 2009, 02:52:13 pm »
Здравейте,
Наистина имам нужда от малко помощ, защото се случва нещо необяснимо за мен и не мога да разбера какво. Може би в синастрията го пише. Моля ви, ако можете помогнете ми, защото не съм толкова добра и не мога да разчета всичко.
Боян - 21.09.1983 - 16:30 Плевен
Евдокия - 03.09.1984 - 22:20 - Пловдив
Казаха ми какво ли не. И аз търсих и открих някакви неща, но има нещо, което го кара да реагира ненолмално спряма мен. Незная какво е....
Благодаря ви много за помощта.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #47 -: Януари 16, 2009, 06:56:17 pm »
смятате ли,че е подходящо налагангето ан драконически карти на партньорите
или драко на единия и натал на другия?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Sisita

« Отговор #48 -: Февруари 07, 2009, 04:45:55 am »
Не знам дали в тази тема трябва да пиша, но моля ви - помогнете ми.Искам да разбера, дали наистина чувството, че ТОЙ е моята сродна душа, не ме лъже.ТОЙ е чужденец (италианец), не сме се видяли още, но и двамата вярваме и чувстваме, че сме си сродни души..Само че ми трябва потвърждение и от някой по-компетентен....Може ли някой да ми помогне?????????

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #49 -: Февруари 07, 2009, 09:54:57 am »
Не знам дали в тази тема трябва да пиша, но моля ви - помогнете ми.Искам да разбера, дали наистина чувството, че ТОЙ е моята сродна душа, не ме лъже.ТОЙ е чужденец (италианец), не сме се видяли още, но и двамата вярваме и чувстваме, че сме си сродни души..Само че ми трябва потвърждение и от някой по-компетентен....Може ли някой да ми помогне?????????

без рожденни данни няма как да се случи!тук няма врачки ;D ;D ;D,

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Sisita

« Отговор #50 -: Февруари 07, 2009, 10:14:58 am »
Хах, пределно ми е ясно това, просто не знаех дали някой ще се отзове на молбата ми, затова не съм написала данни.
моите са :28.04.1988. час: 15.00, Казанлък
неговите: 27.12.1984, час: 11.15, Рим
Много ще съм ви благодарна, наистина..........

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #51 -: Февруари 07, 2009, 11:44:58 am »
Хах, пределно ми е ясно това, просто не знаех дали някой ще се отзове на молбата ми, затова не съм написала данни.
моите са :28.04.1988. час: 15.00, Казанлък
неговите: 27.12.1984, час: 11.15, Рим
Много ще съм ви благодарна, наистина..........
човек среща в живота си много сродни души./разбира се,това е строго индивидуално,но колкото по еволюирала е душата,толкова повече сродни души привлича/.може да се каже,че това е една от сродните души,които ще срешнеш по пътя си.казвам една от тях,защото слв се намира в 7-ми дом.кармата ти е партньори в това число и интимни.имаш асц дева -дсц риби,той има асц риби-дсц дева.това говори за добри интимни взаймоотношения м/у двама ви и често е предпоставка за узаконено партньорство.разбира се,знаците по тази ос и при двама ви са подвижни.южния ти възел се намира в неговия 7-ми дом.възможно е в предишни инкарнаций да сте били партньори.
знам,че за карма от предишен живот се гледат и др.неща.
твоите сатурн и уран съвпадат с неговия нептун.освен това има и други аспекти,но нямам време...,пък нека и други да се включат. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Sisita

« Отговор #52 -: Февруари 07, 2009, 12:10:15 pm »
Ох.....благодаря много!!!!!Надявам се и други да се включат.Направихте ме безкраино щастлива.

« Отговор #53 -: Февруари 07, 2009, 05:02:03 pm »
Ох.....благодаря много!!!!!Надявам се и други да се включат.Направихте ме безкраино щастлива.
Обещавам да погледна по-късно картите ,че нещо са ме засърбели ръцете ;D :P
На първо време ,за теб е важно да се чувстваш сигурна с партьора , проявяваш своята обич ,когато живееш с някого и когато е в състояние да задоволява нуждите  ти .За младежа е важна илюзията ,която си създава за партньора и просто защото има нужда от някой до себе си.
Ти харесваш го ,защото изглежда властен, магнетичен,секси ,влиятелен .Той търси да си "купи" спокойна ,уравновесена, излъчваща еротика дама,която има потенциал за развитие.
Връзката и от двамата ще се приема като кармичка ,а това няма как да не е така при положение ,че в комбина  на АСЦ ви е Скорпион.

После ще разгледам подробно картите и ще пища повече ,но най-вероятно ще е след 22ч. ;)
« Последна редакция: Февруари 07, 2009, 05:14:22 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Sisita

« Отговор #54 -: Февруари 07, 2009, 06:55:04 pm »
Не знам, има някаква силна връзка между нас,въпреки разстоянието помежду ни и двамата правим (без наговаряне или нещо подобно) едни, ама едни и същи работи по едно и също време....когато върху единия се е натрупала негативна енергия, другият също я чувства,няма смисъл от излишни въпроси да си задаваме, защото знаем какво точно се случва в даден момент...
А да попитам - изтеглих си програмата Зет 8, заедно с нея и малко инфо от книги на Л.Гудман мога да определя само аспектите м/у нас, но не съм наясно с тези възли, лилити, композити....смисъл не мога да ги интерпретирам, а доколкото разбирам носят съществена информация.Откъде да си набавя такава?
Дори и по кабалистичен метод всичко води до пълно съответствие м/у нас.. ;D...май де ;D ;D
Ох...пишете каквото знаете.....аз попивам всичко...много ме влекат тези мистични науки... :P
и космически вибрации и сили...Просто .....силата на мисълта наистина както казва Джон Кехоу "няма друга равна на себе си"...Младежът е всичко за мен....вярвам, че и съдбата определено е на наша страна.....Ох....

« Отговор #55 -: Февруари 07, 2009, 07:30:48 pm »
В частност  първото ,което ми се натрапи при вашите карти е ,че двамата покривате част от норматива си за кармичен партньор.
Кармичният партньор откриваме най-бързо като ДСЦ се превръща в АСЦ  и АСЦ в ДСЦ ,След това МС в ІС и ІС в МС .Когато е като във вашият случай това условие  е изпълнено като по учебник.
Слънцата ви са хармонично разположени едно спрямо друго .
Имате огледален аспект Луна секстил Сатурн/Сатурн секстил Луна.
Слънце на единия в тригон с СЛВ на другия и СЛВ в секстил Слънце .
Твоята Луна попада в негов седми дом ,неговата прави секстил към седми.
Неговото Слънце прави тригон към твоя първи дом,твоето е В секстил към неговия първи.
Юпитер тригонСлънце/Слънце тригон Юпитер.
Луните и на двама ви правят аспекти с СЛВ на другия.
Има и още аспекти ,които могат да се отбележат .
Напрежение между двамата идва от съвпада на неговото Слънце/ с твой Сатурн и от опозицията на неговия Сатурн с твоето Слънце.
За момента нямам желание да прогнозирам ,колко продължителна би била тази връзка ,но определено носи кармичност в живота и на двама ви.

« Отговор #56 -: Февруари 07, 2009, 07:44:23 pm »
Без да те ангажирам с моето становище, предпочитам и други колеги да се включат по въпроса ,тези отношения за мен лично могат да се свеждат до съвместно съжителство ,приятели любовници .

*

Sisita

« Отговор #57 -: Февруари 07, 2009, 07:49:20 pm »
Той търси да си "купи" спокойна ,уравновесена, излъчваща еротика дама,която има потенциал за развитие.

Какво трябва да значи това "той търси да си купи"? По - скоро, имайки впредвид, че неговото слънце е в козирог,а асцендентът-риби, е нормално да "търси" устойчива, здраво стъпила на земята дама, която не само да се развива сама, а и да го тласка и него към това....(т.е. дамата- това съм аз) ;D ;D.....нещо като нужда от "учител", който постоянно да го насърчава, понеже влиянието на козирога при него е много силно проявено...доста усилия ми трябваха (и търпение) да съборя бариерата на неговата привидна нечувствителност и студенина, която си е бил създал под влияние на кармата си, влиянието на Сатурн и разбира се не на последно място културните различия в националната ни принадлежност...Както се казва - това е моята бяла лястовичка...няма да позволя да я изгубя....оценям всяко едно предизвикателство и всеки един дар,които съдбата ми изпраща..
Чакам с нетърпение да видя твоята интерпретация  ;D ;D

*

Sisita

« Отговор #58 -: Февруари 07, 2009, 07:55:25 pm »
Благодаря ти много, оценям и твоето мнение, именно в това е магията на живота - приятели, любовници или не знам какви, от нас зависи всичко.....все пак съдбата може да бъде променена, силно вярвам в това!!!!
А какво точно е проявлението на това напрежение?
А тези Дц...МС....това пък хептен не ми е ясно наистина....как се определя и какво значи... ???

« Отговор #59 -: Февруари 07, 2009, 08:12:29 pm »
В разглеждането на отношенията ви включвам ,синастрия ,композит,комбин . Обикновено я карам по обратен ред ,от опашката към рогата ,затова ти пиша как се формират крайните отношения . В комбина АСЦ ви е в Скорпион ,а управителя му е Плутон .Под израза в кавички имам предвид ,че търсенията му се свеждат до "спокойна ,уравновесена, излъчваща еротика дама,която има потенциал за развитие."
Защо ти казах ,че евентуално ще сте само приятели  ,защото управителите на АСЦ и ДСЦ в комбина попадат в единадесети дом ,а Венера ,която е упр. на ДСЦ попада в подвижен знак.