Здравей Гост

СИНАСТРИЯ

• 272 Отговора
  • 58119 Прегледи
Re:СИНАСТРИЯ
« Отговор #160 -: Юни 02, 2009, 07:28:27 am »
ако търсим конфликт в отношенията, често непреодолими,  асп. на марс, юпитер, сатурн
и плутон, напрегнати в натала , показват човек склонен да не премълчава, да отстоява на
своето и да влиза в сблъсък и ако попадне и на синастрични такива с др.човек става весело и тъжно едновременно.. ;D >:(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Юни 02, 2009, 09:39:51 am »
ако търсим конфликт в отношенията, често непреодолими,  асп. на марс, юпитер, сатурн
и плутон, напрегнати в натала , показват човек склонен да не премълчава, да отстоява на
своето и да влиза в сблъсък и ако попадне и на синастрични такива с др.човек става весело и тъжно едновременно.. ;D >:(

Тук бих добавила и Марс/Меркурий, ако ранява Луната например, или в твърд аспект с Юпитер, Сатурн, Уран, Плутон. Имам предвид в натала, а някой синастричен аспект може да го активира.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #162 -: Юни 02, 2009, 10:28:33 am »
АЗ съм типичен пример на гореспоменатите асекти ;) ;D

Марс/Сатурн в съвпад в близнаци ,които са в квадратура с Меркурий в овен . Имам и още бонуси в натала ,които могат да са учебно помагало.

« Отговор #163 -: Юни 02, 2009, 11:21:07 am »
Док,

да ама ти си  впрегнал тази енергия - в позитивно- полезното русло на астро анализи, хем ги оставяш добитъка да се напасе на воля, хем си полезен и за околните и всичките доволни :)е тука идва изборът как да използваш даденостите ти по рождение

« Отговор #164 -: Юни 02, 2009, 11:29:47 am »
или Мерка Рак /Луна Близнаци  взаимна рецепция  като крайни диспозитори и някой напр.асп на марс,
юпитер,сатурн, плутон  8)

« Отговор #165 -: Юни 02, 2009, 12:05:47 pm »
    Към Миа - разглеждайки твоята синастрия, направих някои аналогии с мой приятел, в когото бях безнадеждно влюбена преди 8 години.В момента го обичам, но не съм влюбена. Също сме се запознали покрай работата, като приятели се разбираме чудесно, има неща които може да сподели само на мен. В момента поддържаме някаква любовна връзка, но трябва да те предупредя ако искаш да имаш такива отношения с твоя приятел, трябва да се въоръжиш с огромно търпение. По негови приказки до ден днешен не е разбрал какво има между нас. Защото мечтите му са коренно различни. А аз съм му казала, че е написано горе да сме заедно - бъзикам го де  ;D. Имаме някаква обща задача, съдейки по кармичните аспекти, но на мен ми убягва какво точно /но е свързано с обща работа - аз продължавам да бягам от това/. Само че при мен негов СЛВ е в съвпад с моя Марс и негов ЮЛВ съвпад с моя Сатурн. Има разбирателство на много финно ниво. По някога забравя, че аз съм отделен човек, че моите мисли и чувства могат да бъдат различни от неговите. Все едно че съм му вътре в главата. На сексуално ниво - не знам как ще се развият нещата при вас, но при мен от време на време се получават блокажи на сексуална енергия. Ето я и картата .

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #166 -: Юни 02, 2009, 12:06:14 pm »

Марс/Сатурн в съвпад в близнаци ,които са в квадратура с Меркурий в овен .

Ако наистина имаш такъв квадрат,той е по-слаб заради секстилните знаци.Това може да означава,че няма типичните вътрешни противоречия характерни за квадрата,а само липса на мярка в използването на енергията на тези планети, което е свързано със самият квадрат  ;)

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #167 -: Юни 02, 2009, 12:21:27 pm »
Има ли някой представа какво означава Уран на партниора на Дессцендента ми,и неговия Хирон на Асцендента ми? Благодрая

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #168 -: Юни 02, 2009, 12:26:58 pm »
На сексуално ниво - не знам как ще се развият нещата при вас, но при мен от време на време се получават блокажи на сексуална енергия.

За това имаш натална предиспозиция-Сатурн в опозиция на Марс,особено и в знаците Телец/Скорпион.Това може да се изрази като трудно изразяване,разкриване на сексуалността,блокажи или стагнация в определени периоди от живота.Някъде във теб самата се търси мост между телесните нужди и сексуалната енергия като емоция-душевно преживяване,възможно е физическият комфорт от секса да ти е проблемна област,докато тези две нужди не са едновременно задоволени.Възможно е и сама да си налагаш ограничения или това да е от кармически (обстоятелствен) характер,доколкото това е Сатурн.Енергията-Марс и формата-Сатурн може да си пречат взаимно,първоначално да се отблъскват,докато тази задача не се реши след като се приемат и  осъзнаят като една цялост.

Ако има такова изразяване на аспекта,то той се засилва в тази ти синастрия,заради това че Слънцето на мъжа е фокусна точка на Тау квадрат, с основа наталната ти опозиция Сатурн/Марс.
Куинконсни Марсове могат да бъдат доста дразнещи...изискват адаптация.
Той пък си има натална опозиция Марс-Нептун,може да не му е много ясна самата му роля като сексуален партньор, какво точно иска,вкл и какъв сексуален партньор ,да идеализира прекалено тази сфера или някъде да губи тук досега с реалността.Ти каза,че мечтите му били коренно различни...(въпросът е това да не е тенденциозно за всичките му връзки като отношение/оправдание).Възможно е твоята Лилит да е фокусна точка на Тау квадрат към тази му опозиция.

« Отговор #169 -: Юни 02, 2009, 12:35:01 pm »

Ако наистина имаш такъв квадрат,той е по-слаб заради секстилните знаци.Това може да означава,че няма типичните вътрешни противоречия характерни за квадрата,а само липса на мярка в използването на енергията на тези планети, което е свързано със самият квадрат  ;)
Води ми се , плюс набор от още нехармонични аспекти в хрмонични знаци ;D ;D

« Отговор #170 -: Юни 02, 2009, 03:47:28 pm »

Възможно е и сама да си налагаш ограничения или това да е от кармически (обстоятелствен) характер,доколкото това е Сатурн.

Предполагам че е от кармичен характер, но интересното е че точно в тази връзка се активира. В други връзки не съм имала този проблем.
     Честно казано, именно тази синастрия ме накара да задълбая в астрологията. Но има още мнооого да се уча. А за Тао-квадратите хич не съм се сетила.  :)  - благодарности за което

*

Mia21

• 2502
« Отговор #171 -: Юни 12, 2009, 08:29:19 am »
А това е композита.
Ех,как ме е яд!Ама си даде доста разлики.
След всичко друго,сега и Плутон се намърда в седми дом...
Пуснах и транзитите.
« Последна редакция: Декември 09, 2009, 10:21:23 pm от Мia21 »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #172 -: Юни 12, 2009, 08:42:18 am »
чудя се дали това е астрологически адекватно- релокация на единия при синастрия
ти нали си задаваш координатите на рожденото място при собствената карта, налагането с чуждата се съотнася  между вашите планети и "отошения" .
композита ще е с изместени оси, ако ти промениш данните си - можеш да пробваш целият да го релокираш, ако се изместите заедно:)

в индийската  астрология думата релокация не съм виждала и е достатъчно адекватна :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #173 -: Юни 12, 2009, 08:48:27 am »
именно за синастрия не смятам, че е нужно :)
за живота ти в БГ ок
 ако си родена в Исландия ще е интересно:)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #174 -: Юни 12, 2009, 08:51:29 am »
Как трябва да е?Моля те кажи ми,ако знаеш,че направо се ошашках...
Коя е вярната според теб-първата или тази?Сега всичко се промени... :D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #175 -: Юни 12, 2009, 08:59:34 am »
 аз тук не виждам дати и според мен 1, ако тя е твоята карта (рождената) с мястото и часа ти на раждане върху тази на момчето с неговия час, място и дата на раждане:)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #176 -: Юни 12, 2009, 09:12:18 am »
Да,първата ми е с точните часове и месторождения и на двамата,а втората е с моята промяна за България.
Въобще не мога да разбера кога да задавам това си местоположение-при транзитите като задам за тук ми излиза Асцендент Близнаци,което няма нищо общо с мен.Въобще кашичка получилас... :)
« Последна редакция: Юни 12, 2009, 09:19:29 am от Мia21 »

« Отговор #177 -: Юни 12, 2009, 12:12:29 pm »
Да,първата ми е с точните часове и месторождения и на двамата,а втората е с моята промяна за България.
Въобще не мога да разбера кога да задавам това си местоположение-при транзитите като задам за тук ми излиза Асцендент Близнаци,което няма нищо общо с мен.Въобще кашичка получилас... :)

Миа не съм толкова веща в астрологията, но разсъждавайки логически, мисля си че е по-правилно за синастрия да използваш точните данни на месторождението. Защото това е натална карта, получаваш тази енергия по натала в момента на раждането си, нали така. Тези планетни енергии се закодирват в личната ти натална карта на мястото и по времето където и когато си родена. А за композит и комбин, би трябвало да използваш вече новите данни....

*

Mia21

• 2502
« Отговор #178 -: Юни 13, 2009, 07:59:30 pm »
И сега какво стана,значи синастрията от първата и композита от втората...? ???

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #179 -: Юни 19, 2009, 03:42:32 pm »
Оф,ша ме извините за невежеството,ама "съвпад Слънце с полупункта Слънце/Луна " означава квадратура на Слънцето с партньорските Слънце и Луна ли? ::)