Здравей Гост

Новогодишни честитки за 2009г

• 160 Отговора
  • 29431 Прегледи
*

Skarlet

Re: Новогодишни честитки за 2009г
« Отговор #20 -: Декември 23, 2008, 08:13:59 pm »
Да ви кажа "на ушенце", че утре имаме рожденичка..

Lillie,кажи пак на ушенце кой беше рожденика,че старото куче не помни повече от 2 минути.  ;) ;D

« Отговор #21 -: Декември 23, 2008, 08:39:55 pm »
Да ви кажа "на ушенце", че утре имаме рожденичка..

Lillie,кажи пак на ушенце кой беше рожденика,че старото куче не помни повече от 2 минути.  ;) ;D
Кайли ще пазнува на утрешния ден двоен празник ;D

За Дядо Мраз
« Отговор #22 -: Декември 24, 2008, 06:09:19 pm »
приказка :)) :

ЗА ДЯДО МРАЗ

Едно момиче много го било страх от Дядо Мраз. Толкова страх, че даже Нова Година не празнувалo и никъде не ходилo, и даже телевизия не гледало на Нова Година. Тогава Дядо Мраз си казал: колко си ти, момиче, хитро! - но аз съм още по-хитър! И взел, че и се присънил.

Присънило се, значи, на момичето, че сякаш отваря тя хладилника - а оттам Дядо Мраз! И почнало момичето да се страхува от хладилника. А друг път сънува: отваря та сейфа, а оттам Дядо Мраз! И почнала и от сейфа да се страхува. А трети път сънува: сeди тя на цокалото: а оттам Дядо Мряз! И започнала да се страхува и от цокалото, а после почнала изобщо да се страхува от всичко. Прибира се майката, а момичето лежи под леглото, трака със зъби и се страхува.

Е, това вече е патология, - помислила си майката и завела момичето в болницата. А там я нахранили с аминазин и скрили под одеялото. И ето, идва Дядо Мраз да й се присънва - а момичето го няма! Побродил той тогава, повъздишал и се присънил на главния лекар. А главния лекар като го видял, и тутак-си веднага го излекувал. И станал Дядо Мраз нормален човек.

Истина! Обръснал се, постригал се, боядисал се, спрял да пие, развел се със Снежанка и си намерил нормална работа. Първо в охранителна фирма, а после му предложили да поработи като килър, и му харесало. И станал той супер-мега-килър. И никой не можел да го хване, защото той все пак бил Дядо Мраз, дори и зашифрован, а никакъв Дядо Мряз в същност няма, всяко дете ще ви каже.

И ето, значи, получил той ведъж поръчка за президента. Отишъл Дядо Мраз и застрелял президента, а на другия ден гледа: пак има президент! Отишъл той тогава и пак застрелял президента, а на другия ден гледа - той пак там! Има го и го има, колкото и да стреляш! Загрял тогаз Дядо Мраз, че никакъв президент всъщност няма, а има само негови двойници, а колко - никой не знае. Може би, сто, а може би, и двеста - не можеш ги изпостреля всички.

А младежите с поръчката, междувременно, сериозни хора се оказали. Не разбрали хумора и конкретно тръгнали да се разправят с Дядо Мраз. Тогава Дядо Мраз се обидил и ги изпострелял. А после, чисто по инерция, тръгнал да стреля всички хора наред. Просто така, върви и стреля, върви и стреля, а когото не застреля, ръцете му къса - ей такъв бодър дядка!

Но в масштабите на страната това минава почти незабележимо: страната, нали голяма, народ - много, а един човек - много ли ще изпостреля? Да кажем по петнайсе-двайсе души, и то ако има късмет. А скоро иде Нова Година, дядо-мразовци по улиците бягат, и всичките фалшиви, брада от памук и всичко друго. Видял нашият Дядо Мраз тая работа, и такава носталгия го налегнала! За кой ли, мисли, съм тръгнал килър да ставам? Ето сега вместо мен тия уроди, а в чувалите им бонбони и всякакви боклуци, дето за кой г*з на нормалните деца им е нужен! И ето ги ходят-бродят и позорят честното ми име - така ми и трябва, на мене, стария! Трябва, мамка му, всеки със своята работа да се занимава!

Помислил той и се зарибил за подаръците. Хванал десетина ченгета, накълцал ги на месо, сложил ги в чувал, а парите и оръжието в другия чувал, и тръгнал да раздава подаръци. Но не при познатото момиче, а при бедните момчета, дето са съвсем бедни, но добри. И ето идва в нощта на Нова година, и слага на момчетата под възглавницата парче месо, а на тези дето вадят петици в училище - и пистолет Макаров, а на тези дето шестици - още и автомат Калашников! Ей това се казват подаръци! Ей това се казва Дядо Мраз! Веднага се вижда, че е истински!

от: http://www.geocities.com/mokmam

« Отговор #23 -: Декември 29, 2008, 10:14:38 pm »
 ;D 

Весела Коледа и честита Нова Година!

1. Поздрав по случай Коледа и Нова Година.

* африкаанс: Geseënde Kersfees en 'n voorspoedige Nuwejaar
        * албански: Përshumvjet Krishtlindjen dhe Gëzuar Vitin e Ri
        * албански (2): Përshumvjet Kërshëndellat dhe Gëzuar Vitin e Ri
        * албански (3): Gezuar Krishtlindjen dhe Vitin e ri
        * арабски: Eid Milad Saeed
        * Шаблон:Argentine: Feliz Navidad
        * арменски: Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
        * азербейджански: Tezze Iliniz Yahsi Olsun
        * малайски: Selamat Hari Krismas
        * баски: Eguberri on
        * белоруски: Szczaslivych Kaliadau Bohemian - Vesele Vanoce
        * бретонски: Nedeleg laouen na bloavezh mat
        * каталонски: Feliç Nadal, Bon Nadal
        * китайски:
        Мандарин (фонетично) Sheng Dan Kuai Le
        Кантонски (фонетично) Sing Daan Fai Lok

* корнийски: Nadelik looan na looan blethen noweth
        * криа: Mitho Makosi Kesikansi
        * хърватски: Sretan Božić
        * чешки: Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok
        * датски: Glaedelig Jul
        * холандски: Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
        * английски: Merry Christmas and a happy New Year!
        * есперанто: Gajan Kristnaskon
        * естонски: Roomsaid Joulu Puhi
        * фински: Hauskaa joulua
        * френски: Joyeux Noël
        * фрисийски: Noflike Krystdagen en in protte Lok en Seine yn it Nije Jier!
        * немски: Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
        * немски (2): Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
        * немски (3): Gesegnete Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
        * грузински: Gilocavt khriste shobas
        * гръцки: Kala Christouyenna!
        * хавайски: Mele Kalikimaka me ka Hauoli Makahiki ho
        * иврит: Khag Molad Same'akh
        * хинди: Shub Naya Baras
        * унгарски: Kellemes Karacsonyi uennepeket
        * исландски: Gledileg Jol
        * индонезийски: Selamat Hari Natal
        * ирландски: Nodlaig mhaith chugnat
        * италиански: Buon Natale e felice Anno Nuovo!
        * японски: Kurisumasu Omedeto, Shinnen omedeto (Честита нова година на японски)
        * корейски: Sung Tan Chuk Ha
        * латвийски: Priecigus Ziemas Svetkus un Laimigu Jauno Gadu
        * литовски: Linksmu Kaledu
        * люксембургски: Schei Chreschtdeeg an e gudde Rutsch an d'neit Joer
        * Manx Gaelic: Nollick ghennal as blein vie noa
        * маори: Meri Kirihimete

Малайзия - Selamat Hari Krismas

* махаращрийски: Shub Naya Varsh
        * норвежки: God Jul Og Godt Nytt Aar
        * персийски: Noel mobarak baad, Noel Mobarak

Филипини - Maligayang Pasko

* полски: Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku
        * португалски:

португалски (Бразилия): Boas Festas e Feliz Ano Novo
        португалски (Португалия): Feliz Natal

* рапануи: Mata-Ki-Te-Rangi. Te-Pito-O-Te-Henua
        * румънски: Craciun Fericit
        * руски: Счастливого Рождества и веселого Нового года!
        * сръбски: Hristos se rodi
        * словашки: Vesele Vianoce
        * самоански: Maunia Le Kilisimasi ma Le Tausaga Fou
        * шотландски: Nollaig Chridheil agus Bliadhna Mhath Ur
        * сръбски: Srecan Bozic
        * сингалски: Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa
        * словашки: Vesele Vianoce. A stastlivy Novy Rok
        * словенски: Vesele Bozicne. Screcno Novo Leto
        * испански: Feliz Navidad
        * шведски: God Jul and (Och) Ett Gott Nytt Ar
        * тагалог: Maligayamg Pasko. Masaganang Bagong Taon
        * тамилски: Nathar Puthu Varuda Valthukkal
        * тайландски: Sawadee Pee Mai (Happy New Year)
        * турски: Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
        * украински: Schaslyvoho Rizdva Khrystovoho
        * урду: Naya Saal Mubarak Ho
        * виетнамски: No^ En - френско-базирано (No"el), Chu'c Mu`ng Giang Si.nh - сино-виетнамски
        * уелски: Nadolig Llawen
        * йоруба: E ku odun keresimesi

« Отговор #24 -: Декември 29, 2008, 11:14:15 pm »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #25 -: Декември 29, 2008, 11:20:45 pm »
На фойерверки не отказвам-на всички равнища! ;D

Явно мандарините и етеричното масло от канела са ми дошли в повече,защото нещо ми е много забавно! ;)

И да споделя-от миналогодишната Сабианска баница на късметите,това което ми се падна,се реализира през цялата година толкова точно,че чак се учудвам още  :) Тази година пак ще теглим сабиански късметчета  8)

*

Skarlet

« Отговор #26 -: Декември 30, 2008, 01:06:14 am »
:) Тази година пак ще теглим сабиански късметчета  8)
  Къде е баничкатааааа?Давай я,че огладнях.  ;D

*

AH

• 2201
Re: За Дядо Мраз
« Отговор #27 -: Декември 30, 2008, 08:34:48 am »
приказка :)) :

ЗА ДЯДО МРАЗ

Едно момиче много го било страх от Дядо Мраз. Толкова страх, че даже Нова Година не празнувалo и никъде не ходилo, и даже телевизия не гледало на Нова Година. Тогава Дядо Мраз си казал: колко си ти, момиче, хитро! - но аз съм още по-хитър! И взел, че и се присънил.

Присънило се, значи, на момичето, че сякаш отваря тя хладилника - а оттам Дядо Мраз! И почнало момичето да се страхува от хладилника. А друг път сънува: отваря та сейфа, а оттам Дядо Мраз! И почнала и от сейфа да се страхува. А трети път сънува: сeди тя на цокалото: а оттам Дядо Мряз! И започнала да се страхува и от цокалото, а после почнала изобщо да се страхува от всичко. Прибира се майката, а момичето лежи под леглото, трака със зъби и се страхува.

Е, това вече е патология, - помислила си майката и завела момичето в болницата. А там я нахранили с аминазин и скрили под одеялото. И ето, идва Дядо Мраз да й се присънва - а момичето го няма! Побродил той тогава, повъздишал и се присънил на главния лекар. А главния лекар като го видял, и тутак-си веднага го излекувал. И станал Дядо Мраз нормален човек.

Истина! Обръснал се, постригал се, боядисал се, спрял да пие, развел се със Снежанка и си намерил нормална работа. Първо в охранителна фирма, а после му предложили да поработи като килър, и му харесало. И станал той супер-мега-килър. И никой не можел да го хване, защото той все пак бил Дядо Мраз, дори и зашифрован, а никакъв Дядо Мряз в същност няма, всяко дете ще ви каже.

И ето, значи, получил той ведъж поръчка за президента. Отишъл Дядо Мраз и застрелял президента, а на другия ден гледа: пак има президент! Отишъл той тогава и пак застрелял президента, а на другия ден гледа - той пак там! Има го и го има, колкото и да стреляш! Загрял тогаз Дядо Мраз, че никакъв президент всъщност няма, а има само негови двойници, а колко - никой не знае. Може би, сто, а може би, и двеста - не можеш ги изпостреля всички.

А младежите с поръчката, междувременно, сериозни хора се оказали. Не разбрали хумора и конкретно тръгнали да се разправят с Дядо Мраз. Тогава Дядо Мраз се обидил и ги изпострелял. А после, чисто по инерция, тръгнал да стреля всички хора наред. Просто така, върви и стреля, върви и стреля, а когото не застреля, ръцете му къса - ей такъв бодър дядка!

Но в масштабите на страната това минава почти незабележимо: страната, нали голяма, народ - много, а един човек - много ли ще изпостреля? Да кажем по петнайсе-двайсе души, и то ако има късмет. А скоро иде Нова Година, дядо-мразовци по улиците бягат, и всичките фалшиви, брада от памук и всичко друго. Видял нашият Дядо Мраз тая работа, и такава носталгия го налегнала! За кой ли, мисли, съм тръгнал килър да ставам? Ето сега вместо мен тия уроди, а в чувалите им бонбони и всякакви боклуци, дето за кой г*з на нормалните деца им е нужен! И ето ги ходят-бродят и позорят честното ми име - така ми и трябва, на мене, стария! Трябва, мамка му, всеки със своята работа да се занимава!

Помислил той и се зарибил за подаръците. Хванал десетина ченгета, накълцал ги на месо, сложил ги в чувал, а парите и оръжието в другия чувал, и тръгнал да раздава подаръци. Но не при познатото момиче, а при бедните момчета, дето са съвсем бедни, но добри. И ето идва в нощта на Нова година, и слага на момчетата под възглавницата парче месо, а на тези дето вадят петици в училище - и пистолет Макаров, а на тези дето шестици - още и автомат Калашников! Ей това се казват подаръци! Ей това се казва Дядо Мраз! Веднага се вижда, че е истински!

от: http://www.geocities.com/mokmam

Приказката ми заприлича на Пратчет :) Може да е, защото за n- ти път го препрочитам :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #28 -: Декември 30, 2008, 11:10:04 am »
Сабианска Новогодишна баница - нова рецепта! :)

Побързайте, още е топла.

И моя късмет от миналата година се сбъдна. Имах много работа, аз точно това исках. Гмурнах се с голям ентусиазъм, та сега трябва да мисля как да се поосвободя от част от задълженията. :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Декември 30, 2008, 11:18:16 am »
Падна ми се "A SQUIRREL HIDING FROM HUNTERS"

Пожелах си повече хармония и спокойствие,
отколкото през отминаващата вече година...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #30 -: Декември 30, 2008, 12:16:30 pm »
На мен ми се падна това:

DURING A SILENT HOUR, A PERSON RECEIVES A NEW INSPIRATION WHICH MAY CHANGE THEIR LIFE

Преведох си го с речника,но нали не знам добре английски,нещо не мога да свържа добре думите.Та,общо взето-някакво ново вдъхновение,което ще промени живота ми.Някаква тишина,духовно пробуждане.....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #31 -: Декември 30, 2008, 12:35:05 pm »
Ето го и моя късмет:

CAPRICORN 30
DIRECTORS OF A LARGE FIRM MEET IN SECRET CONFERENCE

There are decisions to be made and possibly plans to be laid out. You can't really make all these decisions on your own, you need help. Call on the relevant knowledgeable friends or authorities, with them you'll be able to iron out the details of your situation. Strategies may need to be implemented to move things forward. However, you may feel shut out by those "in charge".
Masterly control. Sharing innermost secrets. Confidential information. Big guys calling the shots. Governments and secret spies.

The Caution: Excluding those who will be affected by decisions. Exploiting people or situations.

Който има нужда от помощ при превода, нека да си копира цялия късмет. С каквото мога ще помагам, но след 4-ти януари. На мен Дядо Коледа ми подари Нова Година в Рим и сега стягам куфарите.

Весело посрещане на празника на всички и да си изтеглите най-желаните късмети! :) 
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Декември 30, 2008, 12:36:12 pm »

DURING A SILENT HOUR, A PERSON RECEIVES A NEW INSPIRATION WHICH MAY CHANGE THEIR LIFE

"Наслаждавайки се на тишината, получаваме прилив на вдъхновение, който може да промени целия ни живот."

Не е в буквален превод, но според мен така пасва най-добре.

Пожелавам ти го от все сърце, Скарлет!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Декември 30, 2008, 01:07:47 pm »
На мен ми се падна следното:

LIBRA 10
A CANOE IS APPROACHING SAFETY THROUGH DANGEROUS WATERS

There is a time of calm approaching. The difficulties in your situation have been arduous, but they've added to your experience to cope with any difficult times that are yet to come. The calm is a time to review what has past. You've come through the most difficult straits. Soon, you'll realize that you're on safe ground.
The calm after the storm. Navigating difficult straits. White water rafting. Risky activities. Personal initiations.

The Caution: Failing to take advantage of the time to rest. Taking foolhardy risks with the belief that all will be O.K.

Въпроса ми беше-общия ми път през 2009.Интересното е,че точно на този градус ми е съвпада Сатурн/Юпитер  ::)

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Декември 30, 2008, 01:18:29 pm »

"Наслаждавайки се на тишината, получаваме прилив на вдъхновение, който може да промени целия ни живот."

Не е в буквален превод, но според мен така пасва най-добре.

Пожелавам ти го от все сърце, Скарлет!  :)

Много ти благодаря ,Lillie! ;D И аз така го преведох,но ми звучи някак мистично-вдъхновение,тишина.....Реших,че аз нещо не мога да напипам точния смисъл.Мен тази тишина и вдъхновение са ме обзели още от тази година.А как ми се пътуваааа,не е истина.Искрено и съвсем с чисто сърце завидях на Kali/да ме прости Бог,не е с лошо око/,че ще празнува Нова година в Рим.А за 2009 соларният ми асценднент Близнаци е в 9 дом.Знае ли човек -ще публикуваме ли,ще учим ли,ще пътуваме ли?Каквото дойде.  ;D

Пожелавам на всички Новата година да ви донесе сбъдване и реалност за всичките ви мечти!И най-вече здраве,за да можете да се радвате на всичко това!  ;D
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 01:30:29 pm от Skarlet »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Декември 30, 2008, 01:21:47 pm »

Тук има граматическа грешка.

A person --> his life
Not "their"!

Намерих и оригинала:
Цитат
During a silent hour, a man receives a new inspiration that may change his life.

Извинете за оф топика, но това при мен е професионално изкривяване!  :-[ ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Декември 30, 2008, 01:23:06 pm »
За Скарлет късмета смятам да се тълкува буквално,за да се запази точното му послание:

"По време на тих/спокоен момент/време(час),личността получава ново вдъхновение,което може да промени живота и"

Едит: и аз видях грешката за това го разтълкувах в единствено число  ;)

Така че през 2009 е възможно да имаш повече време за себе си(или в един ключов момент на самота или затишие) в което изведнъж да се вдъхновиш към нещо ново и това да промени начина по който водиш живота си от там нататък  :)

А на Lillie късмета е просто........ ,но определено е забавен  ;D
(за страничния наблюдател естествено  :P,иначе кой знае какво ще и е на тази катеричка  ;D ;D ;D)

« Последна редакция: Декември 30, 2008, 01:27:34 pm от Sinyhe »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Декември 30, 2008, 01:26:18 pm »
А за 2009 соларният ми асценднент Близнаци е в 9 дом.Знае ли човек -ще публикуваме ли,ще учим ли,ще пътуваме ли?Каквото дойде.  ;D

Ще публикуваме и ще споделяме дотук наученото и практикуваното най-вероятно. На добър път!

За моя соларен АС в Близнаци в натален осми дом няма да коментирам... Добре, че годината почти отминава вече, остават има-няма още около 3 месеца.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Декември 30, 2008, 01:39:31 pm »
Ма,аз искам да пътуваааам.Не е честно,ще умра без да изляза от България. :'( Докато имахме много пари,не можехме да излизаме свободно.Сега можем да излизаме,но няма пари за това удоволствие/поне за мен/.Все има дупки за попълване.А и това Юпитерово възвръщане ми изигра такъв номер,че няма да мога да се стабилизирам сигурно и тази година.С това необмислено огнено въодушевление си създадох куп грижи.Дано Слънцето и Венера във 2 дом в солара ми помогнат през 2009.

Цитат
За моя соларен АС в Близнаци в натален осми дом няма да коментирам
Lillie,удари го на трансформиращ секс. ;D И го комбинирай с приказки.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Декември 30, 2008, 01:45:46 pm »
Цитат
За моя соларен АС в Близнаци в натален осми дом няма да коментирам
Lillie,удари го на трансформиращ секс. ;D И го комбинирай с приказки.  :-[

Аааа, то мина вече... И не беше никак трансформиращ, а вече рутинен...
Ама то и партньорът си замина...  ;D

Интересното е, че при половинката соларната 2008 година също бе с АС Близнаци - там, където е наталния. При сол. АС в точен съвпад с наталния Северен възел в 1 дом и в опозииця към Южния в седми смени постоянния си партньор с друг...
Е, всяко "зло" за добро, както казват.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.