Здравей Гост

Моля ви в лека помощ за анализиране

• 39 Отговора
  • 6984 Прегледи
*

mamma_mia

Моля ви в лека помощ за анализиране
« -: Декември 13, 2008, 02:40:44 pm »
Здравейте,
ще се радвам ако ми помогнете в анализирането на един аспект.
Скоро време очаквам транзитния нептун да влезе в 8мият ми дом.
В натала нептун ми е в 5дом.5дом интерсептиран в стрелец,иначе господаря е плутон.
В момента имам квадрат на натален(3дом) с транзитен плутон(края на 5ти).
Тези дни говорих с моя приятелка астроложка и се заприказвахме за това че ме очаква тр.на нептун в 8ми.Питах я с какво се свързва това.Освен всичко което изреди,каза че може да се свърже с раздяла(смърт)на близък,любим за мен човек.
Имам възрастна баба,което е естествено нещо.
Но направих връзка с това че нат.нептун ми е в 5ти дом на децата.....и се притесних за моето дете :(
Казах й това нещо........
а тя ми каза "моли се,всеки ден" .....и нищо повече не каза.
Тя е добра астроложка,аз на нея много й вярвам....много е навътре и каквото ми е казала е така...
но доста се притесних от нейното "Моли се,всеки ден на Господ".
Знам,че тук сте доста наясно с астрологията.,просто ако може да споделите своите знания относно този аспект.
Също така съвсем скоро този транзитен нептун ще направи квадрат със стелиума ми  от венера,марс,луна и сатурн :(

Благодаря ви

Re: Моля ви в лека помощ за анализиране
« Отговор #1 -: Декември 13, 2008, 03:51:45 pm »
То осми, освен със смърт се свързва и с раждане ,много вероятно е да излезе на дневен план бременност и да ти се наложи да напуснеш работа, обхваща ти и осми дом ,неща свързани със средства.Квадратурата ти е насочена към венера ,марс ,сатъра и луната ,което още повече може да се свърже с една тежка бременност.
Нептун с Луна чувствителност към лекарства,нептун с марс липса на енергия ,Нептун -Сатъра- болест,С венера финансови заблуди и т.н.
От аспектите ,когато има намек за заболяване повече се страхувам от тригон отколкото от квадратура ........,по простата причина ,че един тригон би дал плавно и бързо развитие на едно заболяване ,а една квадратура действа задържащо .
Без да съм видял натална карта и  да съм разгледал всичко ,трудно ще дам някакво  мнение  и съм много против по отношение на подобни приказки свързани със смърт.Дори да се познава някоя карта до съвършенство пак не трябва да се дават категорични заключения ,защото е включен човешкия фактор при този ,който я разглежда. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Декември 13, 2008, 04:01:12 pm »
Мама мия, аз също имам Нептун в 5д. скорпион и в момента тр. Нептун ми е в 8дом .След някой друг градус ще квадратира наталния. В същото време тр. Сатурн ми затиска наталните Плутон, Уран, Юпитер в 3 дом. Засега имам само страхове, които са по-скоро майчини амбиции, а не реален проблем.
п.п.Нямам близки на преклонна възраст. Някой има ли идея какво е имала в предвид познатата на мама мия? :'(

*

mamma_mia

« Отговор #3 -: Декември 13, 2008, 04:03:08 pm »
Мерси Зъболекар,
там е работата,че няма да забременявам.Детето ми е на година и половина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Декември 13, 2008, 04:04:29 pm »
мама мия , май имаме сходни транзити.. :) Моят Плутон е в първите градуси на 6 дом и квадратира наталния в 3 дом.
Ти как го усещаш този транзит?

*

mamma_mia

« Отговор #5 -: Декември 13, 2008, 04:06:10 pm »
Мама мия, аз също имам Нептун в 5д. скорпион и в момента тр. Нептун ми е в 8дом .След някой друг градус ще квадратира наталния. В същото време тр. Сатурн ми затиска наталните Плутон, Уран, Юпитер в 3 дом. Засега имам само страхове, които са по-скоро майчини амбиции, а не реален проблем.
п.п.Нямам близки на преклонна възраст. Някой има ли идея какво е имала в предвид познатата на мама мия? :'(
Здравей Уран,
напълно те разбирам :(
Сатурн в момента ми транзитира в 3ти дом.Следва съвпад с нат.плутон(опозиция на слънцето) и уран(опозиция меркурий) които са там-в 3ти :(
Имам близки на преклонна възраст,с които настъпи пълен крах във взаимоотношенията ми.

*

mamma_mia

« Отговор #6 -: Декември 13, 2008, 04:09:08 pm »
мама мия , май имаме сходни транзити.. :) Моят Плутон е в първите градуси на 6 дом и квадратира наталния в 3 дом.

Да,след 2 градуса тр плутн ще влезе в 6дом.
Много зле усещам квадрата.То е нещо ужасно разтърсващо за мен,което никога не съм си представяла че така ще се случи :(Толкова тежък период не съм имала в живота си.
Дано се съхраня,за да имам сили да си гледам малкото дете.
Моята приятелка ми каза че при този квадрат починал астролога Иван Станчев.

« Отговор #7 -: Декември 13, 2008, 04:11:05 pm »
Мерси Зъболекар,

;D Те тия работи не питат  :P, а и съм спокоен, защото в случая транзитиращата планета е в осми дом ,а не планетата ,към която е насочен аспекта .

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Декември 13, 2008, 04:17:46 pm »

Много зле усещам квадрата.То е нещо ужасно разтърсващо за мен,което никога не съм си представяла че така ще се случи :(Толкова тежък период не съм имала в живота си.
Не искам и да си го помислям(вярвам в силата на мисълта).
По-скоро усещам, че трябва да "хвана голямата метла" и така да се развъртя.....но :'( :'( като че ли не ми достига характер за това.
Относно Нептун в 8 дом в момента по-скоро се чувствам разочарована от децата...ако това, което искаме не се случва поради съпротивата на отсрещната страна (децата), може да се приеме като крах или смърт на собствените ни илюзии или желания (този вариант по-ми харесва).

*

mamma_mia

« Отговор #9 -: Декември 13, 2008, 04:21:20 pm »
Мерси Зъболекар,

;D Те тия работи не питат  :P, а и съм спокоен, защото в случая транзитиращата планета е в осми дом ,а не планетата ,към която е насочен аспекта .

Питат,питат, ;)защото ако се забременяваше от въздуха..........всички щяха да са бременни ;)

*

mamma_mia

« Отговор #10 -: Декември 13, 2008, 04:24:27 pm »

Не искам и да си го помислям(вярвам в силата на мисълта).
По-скоро усещам, че трябва да "хвана голямата метла" и така да се развъртя.....но :'( :'( като че ли не ми достига характер за това.
Относно Нептун в 8 дом в момента по-скоро се чувствам разочарована от децата...ако това, което искаме не се случва поради съпротивата на отсрещната страна (децата), може да се приеме като крах или смърт на собствените ни илюзии или желания (този вариант по-ми харесва).

Да Уран,
дано си прав(а) ???
Аз хванах голямата метла.........и нося последствията.Знам,че трябва да разберат коя съм аз,защото от както съм се родила все мълча и се съобразявам,за да има мир.
Но явно хората от мълчание и слугуване не разбират,не оценяват и се нуждаят да им се изкрещиш в очите за да разберат поне малко...

« Отговор #11 -: Декември 13, 2008, 04:26:18 pm »
Девойки  ;D ;),стига сте си пълнили главите със страшни и смъртоносни мисли.
Опасения за подобни събития имам единствено ,когато аспектите са насочени към планета ,която в натала е разположена в осми дом, управителя на осми я сключва,но въпреки всичко разглеждам и картите на близките за да съм 90% сигурен ,а и дори тогава отново се съмнявам  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Декември 13, 2008, 04:35:50 pm »
Опасения за подобни събития имам единствено ,когато аспектите са насочени към планета ,която в натала е разположена в осми дом, управителя на осми я сключва,но въпреки всичко разглеждам и картите на близките за да съм 90% сигурен ,а и дори тогава отново се съмнявам  :P
На мен управителят на 8 дом е Уран и ще направи квадрат с тр. Плутон отделно съвпад с тр. Сатурн аспекта му с Нептун...трябва да видя..няма точен аспект.
Тр. Нептун в 8 дом има точен квадрат с наталем Марс в 4 дом, което допълнително усложнява нещата, защото можем да ги разглеждаме в контекста на отношенията в семейството. :'(
мама мия, защо ми вля тази отрова? :'(
 ;D ;D
« Последна редакция: Декември 13, 2008, 04:49:41 pm от Uran »

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Декември 13, 2008, 04:50:08 pm »
На мен управителят на 8 дом е Уран и ще направи квадрат с тр. Плутон отделно съвпад с тр. Сатурн аспекта му с Нептун...трябва да видя
И при мен е така,управителят на 8ми ми е уран в 3ти-очаква съвпад със сатурн след време,а преди това с плутон.

« Отговор #14 -: Декември 13, 2008, 04:50:28 pm »
На мен управителят на 8 дом е Уран и ще направи квадрат с тр. Плутон отделно съвпад с тр. Сатурн аспекта му с Нептун...трябва да видя
Гледай аспектите към наталните планети и ако ти е възможно си направи транзитна решетка (много помага да видиш цялостната картина на събитията ) . Категоричните събития са тези ,които са представени от долния ред на решетката. Когато управителя  на осми дом се намира там ,тогава започваш да се притесняваш , а когато попада в горен и среден ред на решетката, той е като в поддържаща роля ,внася действието в събитията ,но не е засегнат.

« Отговор #15 -: Декември 13, 2008, 05:12:23 pm »
Извинявам се,че се намесва така в темата,но искам да попитам ДОК дали тези транзитни решетки са валидни и за дирекциите,примерно?
Ошашкала съм се здраво,от дирекциите ,солара и транзитите за тази година,много голям акцент на 4,8 и 12 дом имам :(

« Отговор #16 -: Декември 13, 2008, 05:33:15 pm »
Ползва се и за прогресии .

« Отговор #17 -: Декември 13, 2008, 08:59:00 pm »
Защо непременно мислите за смърт при транзитен Нептун в 8 дом?Съвсем скоро мина моят транзит на Нептун в 8 дом,като на всичко отгоре направи съвпад с рожден Сатурн в 8 дом,а също и квадратура на самия себе си(имам натален Нептун в 5 дом в квадрат със Сатурн).Само имах усещане,че светът е гадно място за живеене и изпитвах силно желание да се пренеса в някой друг,паралелен свят.Живеенето ми тежеше,не виждах смисъл и изход,задушавах се.Но със сина ми всичко си беше наред.Жив и здрав си е.Така че не мислете за смърт.Тя ще е на някакво ниво на подсъзнанието,дълбоките душевни пластове-8 дом.Владението на Плутон е не само царството на смъртта,а и трансформация,новораждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Декември 13, 2008, 09:22:43 pm »
По осми дом не са само смъртта и парите /ценностите/ на другите.
Този дом дефинира и близките ни връзки - там, където границите между "аз" и "ти" изчезват, това е мястото на интензивен енергиен обмен със заобикалящия ни свят - видим и невидим. По осми дом са темите табу, фиксираните поведенчески модели, той дефинира по-дълбоките пластове на психиката, душевността...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Декември 14, 2008, 12:49:19 am »
Моят Нептун никога няма да влезе в осми дом, но пък беше във 2-ри, аспектирайки за дълго време господарите на 8-ия ми дом - Слънце и Луна, които са в съвпад. Имам Рак на куспидата и интерсептиран Лъв в 8-ми дом. В същото време преживях и квадратура на рожден Нептун с транзитен. Мога да кажа, че съм доволна че тези аспекти преминаха вече. Но докато продължаваха аспектите промених отношението си към парите изобщо. С Нептун във финансов дом, положението никак не е розово - може да има финансови затруднения, но и твърде идеалистично отношение към материалните ценности. Там където е Нептун замъглява делата на дома. Не виждаш подходящите източници на доходи или можеш да попаднеш сред хора, замесени във финансови далавери. Може да даваш твърде много пари за благотворителност или на безпризорните. Възможно е също така да привлечеш към себе си хора с благотворителни жестове. С Нептун във финансов дом човек проумява, че "парите не са всичко".

А колкото до квадратурата на Нептун-Нептун, тя стимулира духовните търсенея. В нито една религия не можеш да намериш духовна опора и всичко в което си вярвал безрезервно се срива изведнъж. Сриват се въздушните кули. Този аспект е съпроводен също така от безверие и чувство за екзистенциална самота.