Тъй като аз писах за "осветляването", то не беше от Нептун а върху Нептун. Аспект на светило с Нептун. От всичко, което изчетох в последно време за това, за мен е смислено и поразгледах карти на познати и е вярно. Гледах натали, прогресии и дирекции.
На мен лично Нептун ми е помагал в изкуство и професия. И двете Нептунови. За изкуството ясно, професията ми е свързана със събития, червени килими и подобни красоти за публиката. Нептун е в тригон с диспозитора си Юпитер (имала съм късмет и в двете занимания и то голям) и с У на Асц Сатурн (начало, материализъм), секстил с Плутон (промени, воля) и Меркурий (рационализъм и комуникация). Нептун управлява 2ри дом, който е материален.
За любов, те моите гаджета от онова време бяха все в такива среди, защото и аз бях в такива, не мога да се оплача, всеки от тях е бил ценен и продължава да бъде такъв. Нептун е в квадрат с Венера, но аз не съм го усетила зле, не са ми изневерявали, поне доколкото знам, а щом не знам, не ме интересува. Аз съм изневерявала веднъж и повече никога. Може би това, че лесно ми омръзва всеки... Но това ми е по-скоро Ураново, отколкото Нептуново. Иначе на мен ми харесват тези Нептунови емоции, водни са и са ми близки.
А двамата най-важни мъже в живота ми - баща ми и синът ми са Риби. По този начин за мен Нептун е най-хубавото, което ми се е случвало. Синът ми е 100% материализирана Нептунова мечта. Съвсем целенасочено материализирана, за което доживот ще съм благодарна.
Първата ми дълга връзка беше пет години с момче Риби, втората пак пет години, Асц му е Скорпион, Нептун на Асц, точен съвпад.