Здравей Гост

нептун

• 144 Отговора
  • 27184 Прегледи
*

Ani03

Re:нептун
« Отговор #100 -: Февруари 24, 2010, 02:26:46 pm »
Здравейте!

От средата на март 2010г. до началото на януари 2012г. имам съвпад на Нептун и Венера, какво мога да очаквам за този период? Четох в нета, че определят този период като "Ключът на Пепеляшка". Ако срещна в този период някой специален човек, трябва ли да търся и при него съвпад на Нептун и Венера?
В наталната ми карта Нептун е в Козирог в 10 дом.

При една приятелка, Нептун прави тригон с Марс от края на март 2009г. до януари 2011г.
В голяма криза е, затворила се е в себе си. На Нептун ли се дължи това?
В наталната й карта Нептун е в Стрелец в 3 дом?

Извинявам се предварително, ако намирате въпросите ми за глупави!

Благодаря  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Февруари 24, 2010, 02:27:08 pm »
Жалко, че не е имала мъж до себе си наистина, за да я .....

обикновенно така се случва в живота за съжаление :'(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #102 -: Февруари 24, 2010, 02:40:49 pm »

При една приятелка, Нептун прави тригон с Марс от края на март 2009г. до януари 2011г.

Колко голяма е кризата и от какво естество...? Не се знае дали е от Нептун само. Изолацията може би, но ако има още нещо...а и виж какво управлява Марс в картата й, къде се намира.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Ani03

« Отговор #103 -: Февруари 24, 2010, 04:50:12 pm »

Колко голяма е кризата и от какво естество...? Не се знае дали е от Нептун само. Изолацията може би, но ако има още нещо...а и виж какво управлява Марс в картата й, къде се намира.

sunrain, благодаря за отговора. Кризата й е емоционална. Марс е в близнаци, 10 дом. Юпитер е в Овен, 8 дом.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #104 -: Юли 07, 2010, 04:00:45 pm »
Neptune
by Dana Gerhardt

Много се смях на това:

"In earlier days he'd been a wine connoisseur and had acquired a fine collection. We were drinking down the last of it, exquisite wines fifteen and twenty years old. I wasn't much of a drinker, but the intoxication seemed so integral to our Neptune spell, I joked that when his wine cellar was empty, the relationship would be over too."

;D

амчи преведи го за редовите граждани бре  :72:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #105 -: Юли 07, 2010, 04:39:09 pm »
Че чичко ти гугъл за какво е  :P

Аре от мен да мине и в резюме-значи астроложката там имала транзитен Нептун в 5ти върху СЛВ,а по това време била много заета-деца гледала,държала фирма,правила хороскопи и какво ли не и си викала,на ся само некаква либоф ми трябва,къде ще я вместя в програмата си ( ;D).Как станало така,някакъв неин стар познайник с когото от години не се била чувала и се обадил внезапно по жицата,ей така да се видят как са в живота и като се срещат-Нептун ги цапнал с мокрия парцал и от тогава не можели да се отлепят,имала някава странна връзка между тях,сякаш били едно цяло,даже оня ми ти какви книги будитски си взел-точно такива дето и тя смятала,абе спойка от всякъде.Мена бил ценител на виното(е че при транзит на Нептун к'ъв мъж да и дойде  :P) и си имал собствена изба и ония като заседнали всяка вечер и изпуквали по няколко бутилки дето били по на 15-20 години ,макар че астроложката по принцип не си падала по смукача,ма си рекла-на сега Нептун си иска своето и нашта дай  ;D И по едно време взела,че се бъзикнала като видяла,че останала само една бутилка в избата-че ако избата се изпразни,сигурно и връзката и с него ще свърши (макар че не виното било общото между тях)... и точно така станало изведнъж,след като изпили последната бутилка,оня какво и се обадил по тела и мълчал и тя изведнъж осъзнала,че вече не го обича и му била калъча .

Ох и ако това не е Нептунова любов,кажете ми  :72: :57:

Тя и астроложката сама си казва:

"Was it true love or was it Neptune? "  :unsure:

е тва изби рибата направо  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Септември 29, 2010, 02:08:17 am »
Трудна планета , но си заслужава да буде материализирана....Струва си!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
Re: нептун
« Отговор #107 -: Октомври 17, 2012, 11:44:35 am »
Ето една тема за Нептун, ако искате да пренесем дискусията, която се създаде във връзка с него от бебешките въпроси тук.

Нептун не внася светлина, а по-скоро идеализира и търси съвършенство. Изкуството само по себе си е една илюзия, преекспонирането на някаква емоция и поставянето й на пиедестал - примерно в случая на любовта. Малцина са тези, ако ги има, които могат да изпитват любов без да поставят отпред личното си Аз. Също така копнеж за един по-красив, възвишен, цветен и съвършен свят  и не толкова прозаичен, докосването до най-тънката струна на емоционалността и душевността. Един артист за да може да пресъздаде истински даден образ е необходимо да се въплъти понякога и в различен от неговия собствен Аз .

*

Grace

• 2257
« Отговор #108 -: Октомври 17, 2012, 12:11:53 pm »
много хубава тема. винаги съм изпитвала страх, недоверие и съм гледала да бягам от Нептун. твърде неясни, объркани, променливи, хлъзгави хора. лошото е, че това обикновено е подплътено с доста чар и умение да ти влязат под кожата. сриват всички стени и защити, а после ... се почва въртенето в един порочен кръг. споделете за любови по Нептун ако сте имали. и личен опит за тази планета като цяло. ако имате силен Нептунов акцент в натала, как го проявявате? 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #109 -: Октомври 17, 2012, 01:19:53 pm »
Тъй като аз писах за "осветляването", то не беше от Нептун а върху Нептун. Аспект на светило с Нептун. От всичко, което изчетох в последно време за това, за мен е смислено и поразгледах карти на познати и е вярно. Гледах натали, прогресии и дирекции.

На мен лично Нептун ми е помагал в изкуство и професия. И двете Нептунови. За изкуството ясно, професията ми е свързана със събития, червени килими и подобни красоти за публиката. Нептун е в тригон с диспозитора си Юпитер (имала съм късмет и в двете занимания и то голям) и с У на Асц Сатурн (начало, материализъм), секстил с Плутон (промени, воля) и Меркурий (рационализъм и комуникация). Нептун управлява 2ри дом, който е материален.

За любов, те моите гаджета от онова време бяха все в такива среди, защото и аз бях в такива, не мога да се оплача, всеки от тях е бил ценен и продължава да бъде такъв. Нептун е в квадрат с Венера, но аз не съм го усетила зле, не са ми изневерявали, поне доколкото знам, а щом не знам, не ме интересува. Аз съм изневерявала веднъж и повече никога. Може би това, че лесно ми омръзва всеки... Но това ми е по-скоро Ураново, отколкото Нептуново. Иначе на мен ми харесват тези Нептунови емоции, водни са и са ми близки.

А двамата най-важни мъже в живота ми - баща ми и синът ми са Риби. По този начин за мен Нептун е най-хубавото, което ми се е случвало. Синът ми е 100% материализирана Нептунова мечта. Съвсем целенасочено материализирана, за което доживот ще съм благодарна.

Първата ми дълга връзка беше пет години с момче Риби, втората пак пет години, Асц му е Скорпион, Нептун на Асц, точен съвпад.
« Последна редакция: Октомври 17, 2012, 01:35:30 pm от Ronia »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #110 -: Октомври 17, 2012, 05:27:28 pm »
Любовите по Нептун незнайно защо ми се връзват с израза" и това ще отмине".
Писала съм няколко пъти за Нептуновите любови,няма да се повтарям,но е факт ,че в синастрии чуждият Нептун винаги е или на видно място в картата на партньора,или в синастрията ме е омагьосал здраво или пък съм подвластна на някой негов транзит/ прогресия.
От Нептуна не можеш да избягаш,просто трябва да го изживееш.
Става неусетно,от раз и докато се усетиш,този отсреща вече е М-р Свят. ;D
Така и не мога да си обясня откъде идва тази моя Нептунова зависимост,дали от прогресивните планети,които са в Риби,дали от МЦ,дали от онази теория за залитането по шестодомните типажи,дали от Марса ми ,който все пак е ф- р за типа мъже,които харесваме..
Идея нямам,колкото и да съм го мислила,а дойде ли Нептуня,мисленето умира. ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #111 -: Октомври 17, 2012, 05:47:21 pm »
Цитат
От Нептуна не можеш да избягаш,просто трябва да го изживееш.
Става неусетно,от раз и докато се усетиш,този отсреща вече е М-р Свят.

;D  харесва ми

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Октомври 17, 2012, 06:32:39 pm »
Аз се омъжих по тр нептун в/у слънце в пети
Много мога да разказвам
Ама няма смисъл-ще е различно за всеки, това е нептун все пак
Иначе и аз не го долюбвам, че много се пързалям :)

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #113 -: Октомври 18, 2012, 09:48:39 am »
При мен Нептун в стрелец е неаспектиран и е У7, много ми е труден за определяне, освен че съществува едно идеализиране на партньорствата, което е ясно. Липсата на аспекти ми размазва още повече действието му. Едва края на миналата година имах възможност за първи път да започна, макар и неангажираща, връзка с мъж Риби, еми направо нямам думи. Перфектен ми е, не съм имала по-хармонични взаимоотношения с мъж. Дори и да се разделим, ще си търся вече такъв :D :D :D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #114 -: Юли 06, 2013, 03:24:22 pm »
Какви бяха отличителните думи за нептун?
Като оставим на страна опиати,алкохол и др.
Какви хора символизира нептун?

« Отговор #115 -: Юли 06, 2013, 03:32:08 pm »
Психично болни,подмолни,хора на изкуството,лъжците или идеалисти...Зависи на какво ниво е отработен Нептун.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #116 -: Юли 06, 2013, 03:34:07 pm »
Психично болни,подмолни,хора на изкуството,лъжците...
Ето това ме интересуваше.Мерси. :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #117 -: Юли 08, 2013, 08:16:31 am »
И само това? Всичко на всичко 5 определения за нептун без алкохола и опиатите?

*

Нова

• 3491
« Отговор #118 -: Юли 08, 2013, 09:08:31 am »
Ако свързваме нептун само със заблудата, то много има да се заблуждаваме. Освен ако не заложим на онази "по-висша октава" на заблудата, наречена омая.

*

Нова

• 3491
« Отговор #119 -: Юли 08, 2013, 09:47:30 am »
Ако свързваме нептун само със заблудата, то много има да се заблуждаваме. Освен ако не заложим на онази "по-висша октава" на заблудата, наречена омая.
толкова е опияняващо новото ми поприще (започнато уж на шега), че чак се питам да не би това "много хубаво да се окаже, че не е на хубаво" т.е. нетрайно и илюзорно - като плаващи пасъци (Нептун в дома на работата - 6ти)... и съм склонен да приема последното т.к. тази реализация започна при ингреса на Юпитер в дома на кариерата - 10ти, но там ще бъде около година - а после??  ;D

После... каквото сабя покаже.
Единственото съществуващо статукво е постоянната изменчивост на нещата.

В тази връзка това в подписа ти за навиците, характера и съдбата не считам, че е много добър лайтмотив за млад човек, ако възрастта отговаря на аватара.