Здравей Гост

CATY

• 92 Отговора
  • 15144 Прегледи
*

holanda

CATY
« -: Декември 23, 2008, 04:04:31 pm »
здравейте,сега прочетох в един друг форум за сати-период от 7 години,които носи много неприятни събития и опасности.при мен наталната луна е в 11 дом и в момента сатyрн се е спрял при нея.за себе си мога да кажа, че изпитах на гърба си разрухата на всички ценности,семейство и всичко това накуп...ако имате интерес и информация,нека обсъдим темата

*

Lillie

• 30532
Re: CATY
« Отговор #1 -: Декември 23, 2008, 04:12:27 pm »
здравейте,сега прочетох в един друг форум за сати-период от 7 години,които носи много неприятни събития и опасности.

Да, видях го оттатък. Очевидно са го чели от тук, защото ведическите астролози в България се броят на пръсти. Да не говорим пък за това, че в целия дир.бг има само двама астролози, които пишат на ведическа тематика. Така че повече от очевидно е кого цитират.
"Sade sati" се казва въпросният цикъл, но е препоръчително цитиращите го астролози първо да натрупат някаква база познания по jyotish преди да се изказват неподготвени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #2 -: Декември 23, 2008, 04:24:32 pm »
е,аз не искам да се бъркам в конфликти,а искам да зная повече по въпроса,защото доколкото виждам ,самата аз съм v такъв период и ми стана твърде интересно.Но в този форум нещо не откривам инфо,сигурно е в някоя от по-старите теми,незнам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Декември 23, 2008, 04:28:42 pm »
Много лесно можеш да намериш информация, ако ползваш гугъл.
Въвеждаш ключови думи "Sade Sati" и търсачката започва да ти бълва стотици интернет страници. То така се учи.  :)
Освен това, би трябвало да си добре запозната с ключовете, които се използват в предиктивната астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #4 -: Декември 23, 2008, 04:40:28 pm »
за какво говорим  ::) :-[всъщност,аз просто си извадих късмет,защото примера,които дадоха е  моя случай,но мерси,сега ще се ровя.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Декември 23, 2008, 04:42:38 pm »
Цитирам ти го директно от "извора":

Цитат
Ето ти едно правило от индийска астрология, което няма нищо общо със зодиака. Когато сатурн преминава върху 12, 1 и 2 от натална луна, този период се нарича саде сати (сянката на сатурн за 7.5 години). В саде сати сатурн причинява чатра бханга - "да загубиш онзи или онова, което те закриля; да се чувстваш и да бъдеш беззащитен". И модификациите доколко травмираща би била саде сати, се извлича от рождения хороскоп. Т.е. само по това може да се направи заключение за общия климат (който не е задължително да бъде само негативен).

Цитат
Това правило за транзитите на сатурн няма нищо общо с това кой зодиак ползваш. Работи напълно. Като го съчетаеш с други транзити, вече се оформя картината като основна тенденция.

Луната е умът на човека, разума. Преминаването на сатурн винаги внася някаква "сянка" върху разума, която прави човека по-зрял впоследствие. Доста често се наблюдават и събития като раждане на деца и сключване на бракове при този транзит (обаче с подкрепата на другите планети, не самоизолирано в хороскопа). Но човек го прави, тъй като се страхува от това, че е някак беззащитен и търси сигурност.

Цитат
В индийска астрология има съвсем различен начин за интерпретация. Не става с подходите на западна астрология, при която се използва само една единствена карта.

Не знам защо така първосигнално са решили да свържат този период само с негативни събития, та това са си цели 7.5 години все пак!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #6 -: Декември 23, 2008, 06:44:51 pm »
Цитирам ти го директно от "извора":

Цитат
Ето ти едно правило от индийска астрология, което няма нищо общо със зодиака. Когато сатурн преминава върху 12, 1 и 2 от натална луна, т

Лили здравей,
а какво имат предвид под 12,1 и 2 от наталната луна?
Какви са тези цифри че не разбрах ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Декември 23, 2008, 07:17:39 pm »
Това са домовете, считани от наталната Луна, но на принципа "дом = знак" обаче, а не западните домификации с неравни домове. 
Гледаш транзитите на Сатурн спрямо знака на Луната в радикса, т.е. когато минава през знака, предхождащ Луната, през знака на нат. Луна и през следващия.  :)

Но фактът, че да речем в момента върви този период или такъв скоро ти предстои, сам по себе си не е достатъчен, за да правиш конкретни заключения и хипотези. Следва да се вземат под внимание транзитите на Юпитер, Лунните възли (Раху и Кету), а също (много важно!) планетните периоди, известни като "даси".
« Последна редакция: Декември 23, 2008, 07:22:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #8 -: Декември 23, 2008, 09:46:42 pm »

на мен юпитер ми минава през IC и сега е навлязъл в 4 дом в козирог,...май на това се дължат събитията при мен,...а има и още нещо,срам-не срам,ще питам:за колко дълъг период сатyрн транзитира през домовете,,,вълнува ме,защото очаквам да навлезе в 12 дом ,а това е последния 'дом-време' на трудния период при мен и искам да знам кога ще свърши

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Декември 23, 2008, 10:03:11 pm »
Сатурн престоява в един знак около 2,5 години, а транзитът му през домовете зависи от големината на дома- ако има интерсептиран знак, домът става много по-голям и така престоят на Сатурн в дома се удължава...А моят Юпитер също е в Рак и точно в момента преживявам точната опозиция на транзитен към натален Юпитер. Наталното положение на Юпитер показва как човек си представя щастието и когато транзитния е в опозиция се получава раздвоение и неудовлетворение.

Но недей да приписваш причината за "състоянието" си само на един единствен транзит. Картата действа комплексно. Сатурн също е в Дева, а ти имаш Луна в Дева. Знам колко е потискащо въздействието на Сатурн върху Луната, която на всичкото отгоре ти управлява Юпитер (Луната е господарка на Рак). И транзитен Юпитер в опозиция с натален....Но Юпитер сменя знака си всяка година-престоява по 1година в знак. Още в началото на януари излиза от Козирог и навлиза във Водолей. Още до март месец ще е преполовил знака.

*

holanda

« Отговор #10 -: Декември 23, 2008, 10:19:55 pm »
ох,дано най-лошото при мен е минало вече,защото малко ми остава до нервен срив,иначе слънцето и плутон са ми в началото на козирог,меркурии и той-но той май беше от бързотранзитиращите...плутона ме плаши малко,но нищо :-\-виждам,че трябва да потърся за транзитите на планетите и времето,с което се движат...мерси,залавям се с търсене

« Отговор #11 -: Декември 23, 2008, 10:45:07 pm »
ох,дано най-лошото при мен е минало вече,защото малко ми остава до нервен срив,иначе слънцето и плутон са ми в началото на козирог,меркурии и той-но той май беше от бързотранзитиращите...плутона ме плаши малко,но нищо :-\-виждам,че трябва да потърся за транзитите на планетите и времето,с което се движат...мерси,залавям се с търсене
Този период е 45 градуса преди и след съвпада на Сатурн с Луната. При мен това бяха най-кошмарните 5-6 години, така че те разбирам. Все съм се чудила на какво се държи, но това "саде-сати" обяснява много неща от състоянието на безизходицата.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Декември 23, 2008, 11:47:47 pm »
Явно в брака си съм била в перманентно "саде-сати" - Сатурн на мъжа ми в съвпад с моята Луна..Издържах 15 години...Това беше шега. ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Декември 24, 2008, 12:09:26 am »
Нещата се гледат комплексно-както казва и Lillie,като сравня този сати период с живота ми -излиза един от най-успешните ми и с изразено развитие и удовлетворение.Не го подценявам-може и сковаващо да се отразява на повечето,но явно зависи и доколко си на "ти" със Сатурновата енергия,ако въобще има такъв момент във ведическата астрология(на принципно равнище).Иначе няма логика 7,5 години само едно проявление да има този Сатурн. ???

*

holanda

« Отговор #14 -: Декември 24, 2008, 12:32:22 am »
аз също не виждам кой знае каква логика в толкова дълъг период на мъки,лишения и прочие-сигурно има връзка с кърмичната обремененост-в моя случай мисля,че е твърде рано за този лош транзит,но ето го-на 19 години сам,а имам такъв сериозен житейски опит...и не виждам смисъл в това,след като за девойче на такава възраст не бих могла да преосмисля положението си и няма смисъл да страдам толкова рано,след като нивото на самоосъзнаване не е толкова изразено,както при някоя 30годишна жена,и няма да извлека нито полза,нито поука...нищо,не си го обяснявам,ама айде-ще го избутам,само 2,5 годинки ми остават..... 
  ::)

*

holanda

« Отговор #15 -: Декември 24, 2008, 01:39:33 am »
а няма ли да е по-зле,когато сатyрн отиде в 12 дом,нали там са слънцето,марс и меркурии...и както обичam да казвам-12 дом като връх на тао-квадрат...в съвпад с транзитиращ сатyрн-аз мисля,че ще разтърси цялата ми личност,светоглед и може да доведе до някои нервен срив...правилно ли разсъждавам?или ще ме направи по-отговорна към самата себе си и ще въведе ред в обърканите ми мисли и страхове,които имам понякога...имате ли опит с такова нещо,мен малко ме е страх?
   :-\ :'(

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Декември 24, 2008, 01:45:09 am »
а няма ли да е по-зле,когато сатyрн отиде в 12 дом,нали там са слънцето,марс и меркурии...и както обичam да казвам-12 дом като връх на тао-квадрат...в съвпад с транзитиращ сатyрн-аз мисля,че ще разтърси цялата ми личност,светоглед и може да доведе до някои нервен срив...правилно ли разсъждавам?или ще ме направи по-отговорна към самата себе си и ще въведе ред в обърканите ми мисли и страхове,които имам понякога...имате ли опит с такова нещо,мен малко ме е страх?
   :-\ :'(

А какво да кажат хората, родени със съвпад на Слънце и Луна със Сатурн. Всички сме преживели по няколко пъти в живота си съвпади, квадратури и опозиции на Сатурн към светилата. Изразът: "Това, кето не ни убива, ни прави по-силни", колкото и клиширано да звучи е много точен. Във всичко има смисъл.

*

mamma_mia

« Отговор #17 -: Декември 24, 2008, 09:34:48 am »
Ето,
аз съм такъв пример ???
Луна съвпад сатурн........ :(

« Отговор #18 -: Декември 24, 2008, 12:35:20 pm »
[Изразът: "Това, кето не ни убива, ни прави по-силни", колкото и клиширано да звучи е много точен. Във всичко има смисъл.
Винаги съм намирала тази сентенция на Ницше за абсурдна. Страданието не ни прави по-силни. Не ни прави по-добри. Прави ни по-озлобени. Не случайно болните от смъртоносни болести първото, което се питат е - защо точно на мен се случва? Като, че ли би трябвало да се случи на всеки.
Не вярвам в уроците на кармата, ако въобще има нещо такова. Въпреки, че съм преживявала регресия, все повече с времето се убеждавам, че на никого не му е притрябвало да се е раждал преди, за да може сега да си сърба попарата. Но, както и да е, все още по този въпрос не съм стигнала до крайно становище.
« Последна редакция: Декември 24, 2008, 01:40:23 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

holanda

« Отговор #19 -: Декември 24, 2008, 01:39:18 pm »
напълно споделям становището ти, а и често се замислям по въпросите за кармата,колко пъти трябва да дойдем на тази земя,за да научим собствените си грешки и да ги поправим или да достигнем по-друго ниво на самосъзнание,но паралелно с това идват нови и нови кaрмични уроци за нас...кога всичко свършва за отделната личност?
  :-\